Вашата оценка
Две в едно. Най-доброто от Виетнам и Камбоджа

Две в едно. Най-доброто от Виетнам и Камбоджа

12 дни / 9 нощувки

София – Доха – Ханой – Нин Бин - Ха Лонг - Ханой - Сием Рийп - Пном Пен - Хо Ши Мин - Доха - София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

12 дни / 9 нощувки , самолетна програма

Програма

1 ден Полет до Ханой през Доха
Среща на Терминал 2 на летище София за полет до Виетнам през Доха.
2 ден Ханой
Кацане в Ханой, посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване и почивка. Ханой е олицетворение на динамичната история и култура на Виетнам. Това е място, където древната култура и традиции гордо оцелява под натиска на прогреса. Свидетелствата за хилядолетната история на града са навсякъде – храмове, древни имперски цитадели и уникални театри – всичко това подсказва изпълнени със забавления дни в столицата на Виетнам.
3 ден Ханой
След закуска се отправяме на първия градски тур от обиколката на Индокитай. Той ще започне от мавзолея на Хо Ши Мин - мрачна забележителност, която отдава почит към една политическа фигура, оставила незаличима следа в историята на Виетнам. Наречен от местните "чичо Хо", запазеното тяло на комунистическия лидер е положено в стъклена витрина в района Ба Дин. Мавзолеят е повече от обикновена туристическа атракция. Това е част от живата история и посещението тук остава дълго в паметта. Сградата е построена по модела на мавзолея на Ленин в Москва и на съборения мавзолей на Георги Димитров в София. Следва посещение на Пагодата с един стълб, построена през 1049 г. от дърво на върха на каменна колона и прилича на цвят на лотус. Проследете историята на града, като посетите близкото езеро, което пази реликва от войната - бомбардировач B-52 от времето на Виетнамската война, и разберете как местните са преодолели раните от нея. После ще се отправим към Храма на литературата - очарователен комплекс в центъра на Ханой. Забележителният храм първоначално е построен, за да бъде образователен център, посветен на китайския мъдрец и учен Конфуций. През следващите векове към него са добавени павилиони, светилища и прекрасна градина. Посещението на Храма на литературата се е превърнало в обичай за дипломиращите се доктори. Следобед ще погледнем Ханой от друга перспектива – върху сyclos – най- евтиният и атрактивен начин за придвижване в Стария град. Вашият водач ще Ви напомни да отправите поглед към френската колониална архитектура. Ще имате време да се разходите покрай малките, но оживени улички на Стария квартал, известен с „36 улици с 36 стоки“ и стигнете до историческия мост Лонг Биен. Подгответе фотоапарата си, за да уловите живописни гледки и лицата на улични търговци и пешеходци. Нощувка.
4 ден От Ханой към Нин Бин
След закуска поемаме към Нин Бин (Ninh Binh). Малко туристи стигат до този хипнотизиращ район, известен на местните като Ha Long Bay on Land, благодарение на магичния речен пейзаж, с отвесни варовикови планини, издигащи се от оризищата. Най-добрият начин да се докоснете до това удивително място, защитено от UNESCO, е за да го обиколите с лодка и да се изкачите до легендарните му върхове. Ще посетим старата столица от 10-11 в. Хоа Лу. В този малък древен град, естествено защитен от карст и реки, ще видим храмовете на династиите Дин и Ле. После ще видим пещерата Ам Тиен и ще открием красотата на природния комплекс Транг Ан, обявен за обект на световното културно наследство на UNESCO през 2014 г., заради грандиозния си пейзаж от карстови скали и прекрасни долини. Ще се возим на традиционна плоскодънна лодка (сампан) от дългите тъмни пещери до живописни канали на Транг Ан. Нощувка.
5 ден От Нин Бин през Ха Лонг към кораба
След закуска ще отпътуваме към залива Ха Лонг – една от най-популярните туристически дестинации в Тонкинския залив, която включва около 1600 островчета, образуващи грандиозен морски пейзаж от варовикови колони. За мнозина морският пейзаж на залива Ха Лонг е синоним на Виетнам. Той е обект на световното природно наследство на UNESCO. Домакините ни на борда ще ни посрещнат с напитка за добре дошли. Малко по-късно те ще ни сервират обяд с с морски дарове, докато корабът обикаля между островите и плаващите селца. Ще посетим едно от тях, за да се запознаем с местните, да поплуваме или просто да починем. Вечерята ще бъде готова в момента, в който лодката хвърли котва в тихо определено място за нощувка. Нощувка на борда.
6 ден От Ха Лонг към Ханой и Сием Рийп
Няма по-вълшебно преживяване от това да гледате залеза над спокойните води на залива Ха Лонг и да се събудите сутрин, заобиколени от чудната природа. Релаксирането на слънчевата тераса, заобиколена от великолепни панорами, е връхната точка на много пътувания. Сутринта, веднага след изгрев слънце, ще имаме възможност да се включите в час по тай чи. Веднага след това, ще се насладим на чаша чай, кафе и леки закуски, преди да посетим великолепните пещери на залива Халонг. Брънч се сервира на кораба, докато се отправяме към кея около 12:00 ч. Обратно към летището в Ханой за полет до Сием Рийп в Камбоджа.Пристигане в Сием Рийп – една от дванайсетте провинции на Камбоджа и вратата към храмовия комплекс Ангкор. Уреждане на визовите формалности. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
7 ден Сием Рийп
Този ден е посветен на Ангкор. След закуска се отправяме към западната порта, откъдето ще пристъпим в Ангор Том - озн. Велико кралство на кхмерски, което е свидетелство за амбициите на неговия основоположник крал Джаяварман VII. Това е един от най- впечатляващите кралски градове от периода Ангкор (9-15 в.) и градоустройствено чудо, в центъра на което се издига храмът Байон, уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица. За разлика от своите предшественици, кралят съзнавал, те столицата ще служи като политически и религиозен център, затова създал град, който бил свещен както по своята форма, така и по своята символика – много изследователи считат, че Ангкор Том е организиран като мандала или свещена диаграма на Вселената. В апогея на своята мощ Кхмерска империя контролира голяма част от съвременната континентална Югоизточна Азия, като Ангкор (дн. Сием Рийп) винаги е бил него център. Освен централния храм, ще видим Южната порта, терасата на слоновете и терасата на прокажения крал, след което ще продължим към приказния Та Пром, обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски пълзящи растения. Следобед ще влезем в Ангкор Ват, построен през 12 в. от крал Суряварман II (управлявал 1113–ок. 1150) като погребален храм, в който трябва да бъдат положени тленните му останки. Петте централни кули на Ангкор Ват символизират върховете на планината Меру , която според индуистката митология е обиталището на боговете. Огромният религиозен комплекс се състои от над хиляда сгради и е едно от големите културни чудеса на света, включено в списъка на UNESCO през 1992 г. Тук е най-дългият барелеф в света, който минава покрай външните стени на галерията и пресъздава сцени от индуската митология. Ще посетим един от най-известните храмове Пре Руп, построен през 10 век по време на управлението на крал Раджендраварман II и посветен на Шива. Връщане в хотела. Нощувка
8 ден От Сием Рийп към Пном Пен
След като закусим, ще поемем на 5-часово пътешествие до Пном Пен. По пътя ще спрем в село Скуун, известно с гигантските тарантули. Местните ще предложат пържени тарантули и щурци. Наречен „Перлата на Азия“, Пном Пен е издигнат на мястото, където среща си дават три реки. Той е считан за най- красивия град в Индокитай. Запазил е голяма част от очарованието на стария свят, което се вижда от френската колониална архитектура и традиционните богато украсени храмове. След пристигането в Пном Пен, ще направим обиколка на най-известните забележителности - къщата на генерал- губернатора (отвън), китайския храм Хокиен, моста Нагас, жп гарата. Блещукащите кули на Кралския дворец, развяващите се шафранови дрехи на монасите, клаксоните на моторите, оживените пазари и могъщия Меконг ще запомните завинаги. Следобед ще се отправим на 17 км от столицата и ще посетим Полетата на смъртта, където над 1 млн. мирни жители са били убити и погребани от режима на Червените кхмери в периода 1975-1978 г. Посетителите ще научат за ужасите, разиграли се тук преди десетилетия. Връщане в хотела. Нощувка
9 ден От Пном Пен към Хо Ши Мин
Закуска. 4-часов трансфер до границата с Виетнам. При пристигане на граничната бразда (Bavet/Moc Bai), уреждане на митнически и визови формалности. Посрещане от местния водач за Виетнам и отпътуване към Хо Ши Мин – най-големият виетнамски град. Вибриращ от енергия, иновации и трафик градът, известен преди като Сайгон, е икономическото сърце на Виетнам и главният център на южния регион. Свободен, космополитен метрополис, динамичният градски пейзаж обединява стария и новия Виетнам в най- компактните пространства, представяйки миналото и бъдещето на града. Бил е столица на френския протекторат Кохинчина (1862–1954) и на Южен Виетнам (1954–75). Градът се намира по поречието на река Сайгон (Song Sai Gon) на север от делтата на река Меконг, на около 80 км от Южнокитайско море. Време за кратко освежаване, след което ще се отправим на сити тур. Районът, който сега е зает от град Хо Ши Мин, е бил дълго време част от кралство Камбоджа. Виетнамците за първи път влизат в региона през 17 век. Отношенията с Франция започва през 18 век, когато френски търговци и мисионери се заселват в района. През 1859 г. градът е превзет от французите, а през 1862 г. е отстъпен на Франция от виетнамския император Ту Дук . Започваме обиколката от Централна поща, построена около 1886-1891 г. Масивното фоайе е обградено от редици дървени телефонни кабини от викторианската епоха, исторически карти по стените и огромен портрет на Хо Ши Мин. Архитектът на сградата понякога неправилно се смята за Гюстав Айфел, но дизайнът на комплекса се основава на неговите чертежи. Ще се гмурнем сред многобройните и пъстри магазини на улица Dong Khoi, някога известна като Rue Catinat, където висшето общество е пазарувало. Продължаваме към Двореца на обединението – някогашен дворец Нородом, проектиран от архитекта Ngô Viết Thụ. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането ѝ на 30 април 1975 г. След това ще се отправим към оживения китайски квартал, известен на местните като Chợ Lớn. Ще посетим оживения пазар Bình Tây, колосален център за търговия на едро, и пагодата Thiên Hậu, която отдава почит на богинята на морето. Храмът е построен от кантонската конгрегация в началото на 19 век. Пред огромните горящи спирали от тамян, които винаги впечатляват посетителите, нашият водач ще разясни как китайците са имигрирали във Виетнам и са пренесли своята културна, религиозна и философска мисъл в новата си родина. Връщане в хотела в късния следобед. Почивка и нощувка.
10 ден Пътуване в делтата на Меконг
Закуска. Днес за разнообразие ще сменим градския пейзаж с тучни оризища и ферми за плодове. Отпътуване от град Хо Ши Мин към живописния Маи То, известен като входа към делтата на Меконг. След пристигане ще се отправим към крайбрежния кей за пътешествие с моторна лодка. Ще имаме възможност да се удивим на пейзажа на делтата, къщите, построени на колове и местните рибни ферми по пътя. Ще сменим лодката с тук-тук или традиционна кола с волове/коне. Пътуването ще продължи през тесни селски улички и овощни градини. Наблюдавайки живота на местните, ще установите, че в много отношения е непроменен от минали векове. Ще видим приятелски настроени малчугани, които приветстват новите си приятели с Xin Chao (в превод здравей) по време на вашето пътуване. Обяд. Следобед ще имаме възможност да видим семейна работилница, където правят кокосови бонбони, точно пред кея. Опитайте чая с мед и пресни плодове, докато разговаряте с местните хора, за да надникнете в начина на живот и традиционните обичаи в делтата на Меконг. Завършваме екскурзията с разходка с плоскодънна лодка, която по тесните канали ще ви отведе до буйни овощни градини и тихи и спокойни селца. Опитайте някои местни деликатеси, преди да се върнете в Хо Ши Мин в следобедните часове. Нощувка в Хо Ши Мин
11 ден Отпътуване от Хо Ши Мин
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Следобед трансфер до летището за полет до Доха. Пристигане в Доха.
12 ден Полет от Доха до София
Полет Доха – София. Пристигане в България.

След като посетиш Виетнам и Камбоджа, вече не си същият човек. Ставаш друг, по-чувствителен, толерантен, търпелив и смирен след като си се оглеждал в очите на местните, след като си докоснал душите им и си се опитал да ги опознаеш. Историята на двете страни е белязана с периоди на мир и големи бедствия, но нито войните, нито лишенията са сломили духа на хората.
 
 
АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА
  • Атрактивна туристическа програма в столицата на Виетнам – Ханой
  • Посещение на Нин Бин и древната столица Хоа Лу
  • Плаване в залива Ха Лонг – едно от най-красивите места във Виетнам
  • Посещение на Ангкор Ват в Камбоджа
  • Посещение на Пном Пен, наречен „Перлата на Азия“ и смятан за най-красивия град в Индокитай
  • Туристическа програма в Хо Ши Мин
  • Пътуване с лодка по делтата на река Меконг до колоритните плаващи пазари
Цени:
Възрастен в двойна стая: 4720 лв.
Възрастен в единична стая: 5341 лв.
Дете от 2 до 11.99 г. на допълнително легло: 4322 лв.

Хотели по програмата:
Ханой - THE Q HOTEL 4* или подобен
Нин Бин - LE CLOS DU FIL 3*+ или подобен
Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен
Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен
Пном Пен - THE ONRA HOTEL 4*или подобен
Хо Ши Мин - MUONG THANH LUXURY SAIGON 4* или подобен
 
Полетно разписание за дата на заминаване 23.10.2023:
1 QR 228Q 23OCT 1 SOFDOH* 1340  1815
2 QR 982Q 23OCT 1 DOHHAN* 1955  0720+1
3 QR 971O 02NOV 4 SGNDOH* 1920  2330
4 QR 227O 03NOV 5 DOHSOF* 0745  1150
 
Полетно разписание за дата на заминаване 27.11.2023:
QR 228  27NOV 1 SOFDOH 1250  1830
QR 982  27NOV 1 DOHHAN 2045  0720+1
QR 971  07DEC 4 SGNDOH 1920  2330
QR 227  08DEC 5 DOHSOF 0745  1150
 
Допълнителна информация:
  • Минимален брой участници – 10
  • Минимален брой участници за група с водач – 12
 
Необходими документи
  • Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
  • Няма изискване за задължително ваксиниране
  • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 
Условия за плащане
- Пакетните цени са обвързани с набиране на минимален брой участници
- Програмата може да се предложи и за индивидуални туристи с дата на заминаване по избор
- Плащане на депозит в размер на 30% от пакетната цена. Доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване.
- Плащането се осъществява в брой или по банков път.
 
Условия за анулация:
До 61 дни преди пътуването - такса в размер на 100 лв. на човек
От 60 до 45 дни преди пътуването – неустойка в размер на 30% от пакетната цена;
От 44 дни преди пътуването – неустойка в размер на 100% от пакетната цена;
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса, която е дължима за всички резервации, за които тя се начислява, без значение кога са направени.
 
Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

Туроператорът препоръчва сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (полицата е в размер на 1,5-3 % от пакетната цена).  Застрахователната полица се издава от ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Цената включва:

  • Самолетни билети София – Доха – Ханой; Хо Ши Мин – Доха – София с вкл. 23 кг чекиран и 7 кг ръчен багаж
  • Самолетен билет Ханой – Сием Рип с вкл. 20 кг чекиран и 7 кг ръчен багаж;
  • 9 нощувки, както следва:
  • 2 нощувки със закуска в Ханой - THE Q HOTEL 4* или подобен
  • 1 нощувка със закуска в Нин Бин - LE CLOS DU FIL 3*+ или подобен
  • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на кораб в Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен
  • 2 нощувки със закуска в Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен
  • 1 нощувка със закуска в Пном Пен - THE ONRA HOTEL 4* или подобен
  • 2 нощувки със закуска в Хо Ши Мин - MUONG THANH LUXURY SAIGON 4* или подобен
  • Круиз по залива Халонг
  • Изхранване: 9 закуски, 2 обяда, 1 брънч и 1 вечеря
  • всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата
  • всички трансфери по програмата
  • медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.
  • водач от агенцията при група мин. 12 туристи

Цената не включва:

  • разходи от личен характер;
  • напитки по време на храненията;
  • туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара/ полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4x6 см);
  • такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв.;
  • виза за Камбоджа, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
  • по желание - застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването по медицински или др. причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на договора;
  • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.;
  • бакшиши за местните гидове и шофьори – 50 долара на човек (събират се на летище София).
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa