Вашата оценка
НОВА ГОДИНА 2024 В ПРАГА - 29.12

НОВА ГОДИНА 2024 В ПРАГА - 29.12

5 дни / 4 нощувки

София – Прага – София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

5 дни / 4 нощувки

Програма

1 ден 29.12.2023 (петък)
Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Кацане на летище „Вацлав Хавел” в 11:20 ч. Трансфер до хотела и по възможност настаняване преди 13 ч. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език „Пътят на чешките крале” (Пражки град, Нерудова улица, Бамбино ди Прага, Карлов мост, Староместки площад) с продължителност около 3 часа (включена в цената). Класическата обиколка на Прага ще ви отведе в четирите средновековни пражки градове. Разходката започва от замъка Храдчани – символът на чешката държава. Той е основан около 880 г. от принц Борживой от династията Пршемисловци (Пшемисловци). Според Книгата на рекордите на Гинес, Храдчани е най-големият комплекс в света с площ от почти 70 000 m² със статут на обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който включва дворци и църковни сгради в различни архитектурни стилове, от останките на сгради в романски стил от 10 век до готически структури от 14 век. По време на обиколката ще посетите Храдчанския площад, дворцовия комплекс Пражки Храд, готическата катедрала св. Вит Вацлав и Войтех. По Кралския път ще влезете в Мала Страна към улица Нерудова - една от най-романтичните и красиви в Прага, изпъстрена с прекрасни барокови сгради и дворци. Там ще видим и дома, в който е живял д-р Петър Берон – автора на Рибния буквар. После ще се отправите към Малостранския площад с величествения бароков храм св. Никола - перла на бароковото изкуство в Чехия. Обиколката на Мала Страна продължава към ул. Кармелитска, където е великолепният храм Дева Мария Победителка със скулптурата на малкия Исус Христос (Бамбино ди Прага), която сбъдва желания. После ще видите романския храм Дева Мария под синджирите, Ордена на Малтийските рицари и прочутата стена на Джон Ленън. След като преминете през мостчето с мелница на Малтийските рицари ще се насочите към Карловия мост – четвъртият най-стар средновековен мост в Европа. Ще спрете за кратко за да се насладите на невероятната панорама и на двата средновековни града Храдчани и Мала Страна, както и на великолепните скулптури на моста. От там калдъръмените улички ще ви заведат към Стария град с очарователните средновековни сгради и великолепни магазинчета. Ще спрете на Малкия площад, където са Рок кафе, най-дълбокият бароков кладенец в Прага и романтичният Ротов дом. Обиколката на стара Прага ще завърши на Староместския площад с прочутия часовник Орлой, Тинския храм, палат Кински, Къщата при минутата. Свободно време и възможност за Вечеря на кораб по река Вълтава. * Разходката с вечерята на блок маса и аперитив продължава 2 часа. Цена 44 евро/ 86 лв. на човек при мин. 2-ма записани туристи, в която е включен трансфер до кораба.
2 ден 30.12.2023 (събота)
Закуска.Свободно време. Закуска. Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия до Дрезден с екскурзовод на български език - 86 евро/ 168 лв. на човек при минимум 10 записани туристи. Блестящи светлини, мигащи звезди, сияещи детски лица, глювайн, аромат на джинджифилов хляб Original Dresdner Christstollen и коледни песни – Striezelmarkt в Дрезден е всичко това вече 587 години. Разходка из изключително красивите улички на града с уникална архитектура, посещение на Цвингер. Посещение на Цвингер. Бароковият комплекс е дом на няколко музея, един от които е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Сред най- известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело. (в цената на тура не е включен вход - 10 евро).
3 ден 31.12.2023 (неделя)
Закуска. Свободно време. Възможност за Целодневна екскурзия до Карлови вари с екскурзовод на български език – 86 евро/ 168 лв. на човек. Карлови вари се намира в западната част на Чехия на около 120 км от Прага, където се срещат реките Тепла и Огрже (Егер). Това е най-големият и известен спа град в Чехия. Градът е основан през 14 век от бохемския крал и император на Свещената римска империя Карл IV. Според легендата владетелят открил случайно термалните извори по време на лов и основал град края тях. По сила и лековитост на минералната вода в Карлсбад, както също го наричат, се нарежда сред курорти от величината на Баден Баден, Сейнт Мориц, Лугано. Спа центърът се ползва с благоволението на много знатни фамилии и богати граждани още през 16 век. Броят на посетителите непрекъснато расте и преди избухването на Първата световна война около 70 000 души посещават града всяка година. Курортът е любимо място на Петър Велики, Гьоте, Джакомо Казанова, цар Фердинанд, императрица Сиси и др. За съжаление заради поредицата природни бедствия са оцелели само няколко сгради от онова време. Повечето от забележителностите са от 18 и 19 век, когато градът изживява златните си дни, благодарение на публикациите на Дейвид Бехер и Йозеф фон Льошнер. Карлови вари е известен и със своите порцеланови и стъкларски заводи, както и с известния ликьор Бехеровка. Сред обектите, които ще бъдат разгледани е прочутият хотел Пуб, дизайнерски украсените минерални извори, и не на последно място руският квартал с православната църква св. Петър и Павел. (в цената на тура не е включен вход от 10 евро).

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА 2024! Новогодишна вечеря във фолклорен ресторант: Цена: 160 евро на човек

4 ден 01.01.2024
Закуска. Свободно време за разходка и пазар.
5 ден 02.01.2024
Закуска. Трансфер до летището за полет до България в 12:00 ч. Кацане в София в 14:50 ч

Програма за Новогодишна вечер
Начало: 20:00 на 31.12.2023
Край: 01:00 на 01.01.2024
 
Трансфер хотел- ресторант- хотел
Час на трансфер: между 19:00ч. и 19:30ч./ Час на връщане: след приключване на програмата след 01:00ч.
 
Вечерята включва:
  1. Welcome drink
  2. Неограничен брой напитки (включени са бира, домашно вино, безалкохолни напитки, сокове, вода)
  3. Шампанско за празничен тост в полунощ (Bohemia Sekt)
  4. Празнично меню:
  • Предястие: домашни пръчици/хапки от сирене
  • Предястие: Хлебче с лека домашна извара
  • Супа: Картофена супа с гъби
  • Основно ястие: 3 вида месо (свински врат, пилешки крачета и пушена шунка) Картофено пюре и печени картофи, зелева салата
  • Десерт: Джинджифилов хляб с шоколад и сметана
  • Преди полунощ- типично чешко ястие- печена наденица с гарнитура от леща и краставички
  1. Фолклорно шоу (20:00- 22:30)
  2. Диджей програма (от 22:30 до 01:00)


Акценти:
  • група с водач от България
  • редовен полет на България Еър
  • настаняване в хотели в центъра
 
Приказни замъци, зашеметяваща средновековна архитектура, богати културни традиции и завладяваща многовековна история, малко градове могат да съперничат по очарованието и красота с Прага. По Коледа и Нова година вековният град крие вълшебства.
Празненствата, които започват със запалването на лампите на коледната елха в първата адвентна събота, са съсредоточени около двата главни площада - Стария градски площад и Вацлавския площад, огласяни от коледни песни, където се предлага традиционния сладкиш тrdelník и греяно вино vařák.
 
Пакетни цени:
Хотел Prague Centre Plaza 3*
https://www.praguecentreplaza.cz/
Период Възрастен с двойна стая Възрастен в единична стая Възрастен в тройна стая
29.12.2023 - 02.01.2024 775 €/ 1516 лв 990 €/ 1936 лв 730 €/ 1428 лв
 

Забележка:

  • Допълнителните екскурзии се заявяват и плащат в България. Туроператорът не може да гарантира места в туровете, заявени в Прага.
  • В хотел Prague Centre Plaza 3* не е организирана празнична новогодишна вечеря.
    Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата.
  • Пътуването НЕ е  подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.


Начин на плащане:
Депозит 50% от общата цена на организираното пътуване в лева при записване.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители.
Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

Tакси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при плащане на стандартните такси за анулиране:
1) от деня след датата на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при вече издаден самолетен билет);
2) от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на туристическия пакет;
3) под 30 календарни дни от датата на отпътуване – 100% от общата цена.

Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В този случай туроператорът си запазва правото да промени цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще бъде дължима за всички резервации, независимо кога са направени.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия на ЗК „Евроинс” АД. Повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

https://www.welcometravel.bg/ekskurzii-chehia.html


Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • самолетен билет София-Прага-София с включени летищни такси;
  • пешеходна обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език;
  • ръчен багаж до 10 кг;
  • чекиран багаж до 23 кг;
  • 4 нощувки със закуски в избрания от вас хотел;
  • трансфер летище – хотел – летище;
  • медицинска застраховка с покритие 5000 EUR със ЗД „Евроинс” за лица до 65 г.

Цената не включва:

  • допълнителни екскурзии;
  • Новогодишна вечеря (по желание)
  • градски такси - около 2,20 -2,50€ на човек на ден (заплащат се на място на рецепцията на хотела);
  • горивна такса;
  • разходи от личен характер;
  • доплащане за застраховка за туристи над 65 г. – в зависимост от възрастта;
  • застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa