Вашата оценка
ДВЕ В ЕДНО - ЮЖНА КОРЕЯ И ЯПОНИЯ 2023 - 19.09, 15.10

ДВЕ В ЕДНО - ЮЖНА КОРЕЯ И ЯПОНИЯ 2023 - 19.09, 15.10

11 дни / 9 нощувкиДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

11 дни/ 9 нощувки, от които три в Южна Корея и 6 в Япония

Програма

1 ден СОФИЯ-ИСТАНБУЛ
Среща на Терминал 2 на летище София за полет до Истанбул в 09:25 ч. Кацане в 10:50 ч. Престой на летището. Полет за Сеул в 17:45 ч.
2 ден ИСТАНБУЛ-СЕУЛ
Приземяването на международното летище Инчон (ICN) в 09:25 ч. ни изпраща директно в сърцето на Южна Корея. След преминаване на митническия и граничния контрол ни посреща екскурзовод, който ще ни придружи до хотел Koreana 4* (https://www.koreanahotel.com/en/) или подобен. Настаняване и нощувка.
3 ден
С обиколката на Сеул, след закуска, започва нашето пътешествие в Далечния Изток. Тя включва Seoul Plaza, кметството, пешеходната зона около площадите Cheonggye, откъдето започва едноименният поток, протичащ през корейската столица, и Gwanghwamun със статуята на националния герой И Сунсин – победител в 23 морски битки по време на инвазията на Хидейоши (1592-1598). Няма да подминем двореца Gyeongbokgung – едно от най-забележителните места в Сеул. Той е най-големият от петте палата в столицата, построени от последната династия Чосон. Днес тук се помещават два национални музея – на фолклора и дворцовата експозиция. Ако имаме шанс, ще бъдем свидетели на атрактивната смяна на караула на Кралската гвардия. Церемонията се изпълнява всеки ден от 10:00 до 14:00 часа с изключение на вторник и в дни с проливни дъждове, с високи или ниски температури. Ще посетим пазара Gwangjang – един от малкото запазили традиционната атмосфера. Основан през 1905 г., днес той има 5000 независими магазина. На първото ниво ще видим десетки малки сергии за закуски, селски деликатеси и евтини лакомства. Pанкейкове цвърчат на горещи железни решетки и аромат на печено изпълва въздуха. Горното ниво е заето от търговци на висококачествена коприна, сатен и лен. Продължаваме към източната порта Dongdaemun, известна още като портата Heungingjimun Gate (Портата на доброжелателността, на добрата енергия), разположена на външната стена на Сеулската крепост. В миналото защитната стена е имала още три такива порти и други четири малки. На една пресечка от портата се намира Dongdaemun Design Plaza (DDP) – мултикултурен комплекс на съвременен Сеул, проектиран от Zaha Hadid и Samoo. В края на обиколката ще се насладим на панорамна гледка към града от височината на емблематичната N Seoul Tower. Кацнала на върха на планината Намсан, обсерваторията се издига на 479.7 м над морското равнище. Тя е построена през 1975 г. като първата интегрирана комуникационна кула в Южна Корея, предаваща телевизионни и FM радиосигнали към града. Близо до основата ѝ през 1985 г. е заровена капсула на времето, в която са поставени 466 реликви, които свидетелстват за съвременния корейски начин на живот и култура. Планирано е капсулата да бъде отворена след петстотин години през 2485 г. Завръщане в хотела и нощувка.
4 ден СЕУЛ-СУВОН-ЙОНГИН-СЕУЛ
След закуска ще се отправим към Сувон, вторият по големина южнокорейски град в провинция Gyeonggi, известен като дома на Samsung, където се разработват и тестват мобилни телефони Galaxy и други технологии. Той е известен с крепостта Hwaseong (Хвасеонг), включена в Списъка на световното културно наследство на UNESCO. Когато крал Чосон Чонджо премества гробницата на баща си в Сувон, както се наричал градът в края на 18 век, той я заобикаля със силни отбранителни съоръжения по проект на влиятелния военен архитект Jeong Yakyong. Шесткилометровите масивните стени от камък и тухла с непокътнатите бастиони, артилерийски кули и четири порти, все още пазят града. Портата Палдалмун (Paldalmun) на юг и портата Джанганмун (Janganmun) – на север, са впечатляващи двуетажни дървени конструкции върху каменни основи, оградени от затворени платформи и защитени от равелини с форма на полумесец, изградени от изпечени тухли. Те са свързани с главния път, който пресича комплекса. Западната (Hwaseomun) и източната (Changnyongmun) порта са едноетажни конструкции, също защитени от равелини. През 1963 г. корейското правителство определя мястото за национално съкровище. През декември 1997 г. то получава статут на защитен обект от UNESCO. Следобед се отправяме към Йонгин (Yongin), сателитен град в столичния район на Сеул, чиято основна атракция е традиционното корейско село. 260 автентични селски къщи от цялата страна са преместени и възстановени на площ от 245 дка във фолклорния парк, открит на 3 октомври 1974 г. Прибираме се в Сеул вечерта за нощувка.
5 ден СЕУЛ-ОСАКА-КИОТО
Закуска и трансфер до летище Инчон (ICN) за полет до Осака – административен център на едноименната префектура на о. Хоншу. След като кацнем, ни предстои туристическа обиколка, по време на която ще видим двата символа на града – замъкът Осака, построен от Тойотоми Хидейоши през 1583 г. и е служил за дворец, и небесната сграда Умеда (Umeda Sky Building) - две 40-етажни кули, които се свързват в двата си най-горни етажа, с мостове и ескалатор, пресичащи широкия атриум в центъра. Следват обяд и свободно време в Дотомбори – най-популярната дестинация за пазаруване, развлечения, нощен живот и кулинарна дестинация в Осака. Следобед трансфер до Киото. Настаняване в хотел KEIHAN KYOTO GRANDE 4* и нощувка.
6 ден КИОТО
Закуска. Целодневна обиколка на града в Киото с екскурзовод на английски език. Седмият по големина град Киото е бил столица на Япония в продължение на 12 века – от 794 г. до 1868 г. Киото е известен в целия свят със своята зашеметяваща красота. Туристи от цял свят се стичат в града, привлечени от стотиците храмове, величествените дворци, статуи и вили, както и от грижливо поддържаните градини. Ще посетим Храма Кинкакуджи (Златния павилион), бамбуковата гора Арашияма, обитавана от маймуни, ще видим моста Тогецу, храмовете Тенрюджи (Дзен градина) и Кийомизудера и ще разгледаме района Гион. Нощувка.
7 ден КИОТО
Закуска. Сутрешна обиколка на града Киото с обществен транспорт. Посещение на храма Фушими Инари (Fushimi Inari) - главно шинтоистко светилище, известно с хилядите си червени порти тории, които отвеждат в гориста местност на свещената планина Инари, извисяваща се на 233 м височина. Следобед се отправяме към Нара с влак. Там ще видим символа на града – храмът Тодайджи, дом на най-големия бронзов Буда в Япония, и Нара парк, където свободно се разхождат елени сред зрелищните будистки и шинтоистки сгради. Обратно в Киото и нощувка.
8 ден КИОТО-ТОКИО
След закуска напускаме хотела. Багажът трябва да оставим на рецепция до 8:00 часа. С влака стрела отпътуваме за Одавара, за да се прехвърлим на железопътната линия Хаконе от Одавара до Гора. След това ще се прикачим на кабинковия лифт от Тогендай до Мотохаконе, откъдето ще вземем обществен транспорт до Хаконе Юмото. Оттам ще се качим на влак до Одавара и с влака стрела ще пристигнем в Токио. Пътешествието ни ще приключи на токийската гара Шинагава.Трансфер и настаняване в хотел PRINCE HOTEL SHINAGAWA 4* или подобен с асистент на английски език. Нощувка.
9 ден ТОКИО
Закуска. Целодневна обиколка на Токио с екскурзовод на английски език. В този ден ще посетим Асакуса (буквално „нисък град“) е район, първоначално проектиран като комплекс към будисткия храма Сенсо-джи (Sensoji) от 7 век. Дотам се стига през търговската улица Nakamise, която от векове предоставя на посетителите на храма разнообразие от традиционни местни закуски и сувенири. Въпреки че е позагубил блясъка си от периода Едо след голямото земетресение в Канто и бомбардировките от Втората световна война, портата Нитен-мон на будисткия храм и светилището Асакуса-джинджа все още са важни културни ценности. Оттам ще се отправим към шинтоитското светилище Мейджи (Meiji Jingū) в Шибуя, посветено на обожествените духове на император Мейджи и съпругата му, императрица Шокен. После ще се пренесем от традицията към модерното с разходка в района около гара Хараджуку, където си дават среща представители на различни екстремни фешън течения и музикални стилове. Завръщане в хотела и нощувка.
10 ден ТОКИО
Закуска. Свободно време в Токио. Възможност за допълнителна екскурзия Токио-Нико с влак и с екскурзовод на английски. Обяд с японско сет меню. Посещение на храма Тошогу и храма Тайюин. Завръщане в Токио с влак. Цена: (107 EUR) Прибиране в хотела. Нощувка.
11 ден ТОКИО
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летище Нарита, Токио за полет до Истанбул в 11:20 ч. Пристигане в Истанбул в 17:35 ч. Полет Истанбул– София в 19:05 ч. Пристигане в София в 20:20 ч.

Дати на пътуване и цени:
Пакет с включени летищни такси Човек в двойна стая Единично настаняване
19.09 - 29.09.2023 3790 Евро / 7 413 лв 4200 Евро / 8 215 лв
15.10 - 25.10.2023 3790 Евро / 7 413 лв 4200 Евро / 8 215 лв

Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:
TK1028 19.09 Sofia (SOF) 09:25 - 10:50 Istanbul (IST)
TK20 19.09 Istanbul (IST) 17:45 - 09:25 Seoul (ICN)+1 (arriving at ICN in 20.09)
TK51 29.09 Tokyo (NRT) 11:20 - 17:35 Istanbul (IST)
TK10 29.09 Istanbul (IST) 19:05 - 20:20 Sofia (SOF)
 
*Всички времена са местни.

Начин на плащане:
Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 1500 лв. от цената на организираното пътуване в лева
До 45 дни преди тръгване – 1000 лв.
До 30 дни преди отпътуване - 100% от цената на пакета в лева

Такси за прекратяване на договора за организирано пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня след датата на подписване на договора до 65 календарни дни преди отпътуване – 100 лв.
2. Прекратяване от 64 до 30 дни преди датата на отпътуване – таксата е в  размер на платения депозит.
3. Прекратяване под 29 дни до датата на отпътуване – анулационната такса е 100% от цената на пакета.
 
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.
 
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
Влак
 
Забележки:
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на японската йена: 1 JPY = 0.007 EUR. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Няма визови ограничения за влизане в страната.
 • Няма санитарни ограничения за влизане в страната.
 • Минимален брой туристи: 14
 • Срок за уведомление за недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
 • „Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс” , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Всички чужденци, които възнамеряват да влязат в Република Корея без виза, са длъжни да кандидатстват за K-ETA (Електронно разрешение за пътуване / Electronic Travel Authorization), чрез уебсайта на K-ETA на Република Корея или мобилното приложение, най-малко 72 часа преди полета.

- Уебсайт :  www.k-eta.go.kr/portal/apply/index.do?locale=EN
- Мобилно приложение : m.k-eta.go.kr

От 1 септември 2021 г. пътуващите трябва да имат K-ETA, за да получат бордна карта с дестинация до Република Корея, като валидността на K-ETA е до две години. Освен това чуждите граждани, които имат K-ETA ще бъдат освободени от подаване на Arrival Card при пристигане в Република Корея.
Таксата за кандидатстване за K-ETA е 10 000 KRW. Резултатът от заявлението ще бъде изпратен по имейл.

От 9-ти януари 2023г. Министерството на правосъдието на Република Корея обяви, че притежатели на дипломатически и служебни паспорти от 112-те държави, които имат безвизов режим с Република Корея не са длъжни да кандидатстват за електронно разрешение за пътуване (K-ETA) ако пътуването е с дипломатическа или служебна цел.

https://overseas.mofa.go.kr/bg-bg/brd/m_7803/view.do?seq=755310&srchFr=&srchTo=&srchWord=&srchTp=&multi_itm_seq=0&itm_seq_1=0&itm_seq_2=0&company_cd=&company_nm=&page=1

https://www.welcometravel.bg/ekskurzii-yaponia.html

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет София–Истанбул-Сеул и Токио–Истанбул-София с включени летищни такси и два броя регистриран багаж с максимално тегло до 23 кг всяко на авиокомпания Turkish airlines
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • 3 нощувки със закуски в хотел PRINCE HOTEL SHINAGAWA 4* или подобен в Токио
 • 3 нощувки със закуски в хотел KEIHAN KYOTO GRANDE 4* или подобен в Киото
 • 3 нощувки със закуска в хотел KOREANA 4* или подобен в Сеул
 • 6 закуски в хотелите по маршрута
 • Целодневен тур на Токио
 • Целодневна обиколка на Киото
 • Сутрешен тур на Киото
 • Полудневна обиколка на Осака
 • Билет за влака стрела от Киото до Одавара
 • Билет за влака стрела от Одавара до Токио
 • Билети за обществен транспорт
 • Екскурзоводско обслужване и превод на английски от водача на групата;
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс“.
 • Предплатена карта Suica (JPY 5000 = 18 EUR) за обществен транспорт с автобус и влак и за хранителни магазини за покупка на някои видове напитки. Парите в картата са достатъчни, за да покрият забележителности в Токио и в Киото.

Цената не включва:

 • Хранения, извън посочените по програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (застраховката покрива и евентуално заболяване от коронавирус)
 • Допълнителните екскурзии
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa