Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
КЛАСИЧЕСКА ИНДИЯ – ДРЕВНИ ХРАМОВЕ, ГРАДОВЕ И ДВОРЦИ - 26.01.2024

КЛАСИЧЕСКА ИНДИЯ – ДРЕВНИ ХРАМОВЕ, ГРАДОВЕ И ДВОРЦИ - 26.01.2024

9 дни / 8 нощувки

Делхи – Джайпур – Агра – Орча – Кхаджурахо – ВаранасиДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

9 дни / 8 нощувки/ 8 закуски / 8 вечери - STOP SALE!

Програма

1 ден СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ
Среща на летище София с водача на групата от агенцията. Полет за Делхи през Истанбул с Турски авиолинии.
2 ден ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ
Пристигане в Делхи рано сутринта. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела, настаняване, закуска и кратка почивка. Туристическа обиколка на Стария град с неговата хилядолетна история - разглеждане на Джама Масджид, най-голямата джамия в Азия, построена от император Шах Джахан и най-големия архитектурен проект на империята Mughal, в която едновременно могат да се молят 20 000 души. Посещение на Червената крепост, построена от Шах Джахан / който е построил и Тадж Махал/ в рамките на 10 г. и завършена през 1648 г.Продължаваме с посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди. Разходка с рикши по Чанди Чоук - главната улица на стария град с нейната характерна за ориента атмосфера. Вечеря и нощувка в хотела.
3 ден ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР
Закуска. Обиколка на Новия Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство и е пълен контраст на Стария Делхи, носещ духа на древната столица на муголите. Разходката започва с внушителната „Врата на Индия“ – построена в чест на 80000 войници загинали в Първата Световна война ; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат - интересна смесица от викторианска архитектура и архитектура от 20-ти век.; колоната Кутаб Минар най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените постройки в древния Персийски свят построена през 1199 г. , Мавзолея на Хумаюн – първата „гробница - градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник.Следва посещение на Храмът "Лотос", който е построен през 1986 г. и представлява бахайска къща за поклонение, и е отворен за всички, независимо от религията им. Проектът на Бахайския молитвен дом е вдъхновен от лотоса – изключително красиво цвете, символ на чистотата, което е неразривно свързано с богослужението в Индия. Храмът е разположен сред девет големи водни басейни, които не само подчертават красотата на сградата, но и играят значителна роля в естествената охладителна система на молитвената зала. Следобед отпътуване за Джайпур. Вечерта настаняване, вечеря и нощувка в хотела.
4 ден ДЖАЙПУР
Закуска. Сутринта посещение на крепостта Амбър с яздене на слон (в зависимост от наличността на слонове) или джипове. По пътя към крепостта Амбър, кратка спирка за снимки в Хава Махал – Двореца на ветровете, построен от Махараджа Савай Пратап Сингх през 1799г. с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Форт Амбър е класически, романтичен раджастански крепостен дворец, чието изграждане е започнало през 17 век. Внушителните и опустошени от времето стени на крепостта може да не изглеждат красиви отвън, но вътрешността е истински рай. Миниатюри, изрисувани по стените, изобразяват ловни и военни сцени, както и различни сцени от живота и религиозни ритуали, богато украсени със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Една от най-впечатляващите места в двореца е Jag Mandir или Залата на победата. Вътре се намира прочутият Sheesh Mahal - стая с всичките четири стени и таван, изцяло вградени с блестящи огледала, които са били специално внесени от Белгия през този период. Следобед посещение на градския дворец /City Palace/ построен от Махараджа Савай Сингх, бившата кралска резиденция, част от която е превърната в музей. Малка част все още се използва от кралското семейство на Джайпур. Построен в стила на укрепен кампус, дворецът обхваща почти една седма от площта на града. Една от основните атракции в музея е частта, известна като Музей на оръжейната армия, където се помещава впечатляващ набор от оръжия - пистолети, кремъкли, мечове, пушки и кинжали. Някога кралските семейства на Джайпур са използвали повечето от тези оръжия. По-късно ще посетим и Джантар Мантар, която е най-голямата обсерватория, изработена от камък и мрамор в света. Разположена близо до портата на градския дворец, обсерваторията разполага със 17 големи уреда, много от които все още са в работно състояние. Вечеря и нощувка в хотела.
5 ден ДЖАЙПУР – АГРА
Закуска. Отпътуване за Агра. Посещение на Тадж Махал (1631-1653), поема от бял мрамор, построена от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Равиндранат Тагор го нарича "сълза по бузата на времето". Тадж Махал означава „Дворецът на короната“ и всъщност е най- добре запазената и архитектурно красива гробница в света. Най-добре е описано от английския поет сър Едуин Арнолд „Не е част от архитектурата, сградите са отражение на гордите страсти на любовта на един император, изковани в живи камъни“. В този шедьовър на Муголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Следва обиколка на крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за паметник на Световно наследство на Юнеско. Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и е обградена от висока 70 метра стена, това е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, залата Diwan-E-Aam – където имератора е стоял на трона си и раздавал правосъдие на своите поданици и залата Diwan-E-Khas – където императора е приемал чуждите сановници. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Вечерта, по желание, допълнителна екскурзия: Вечерно тадж шоу Мохаббат / Сагата на любовта/ - разказва любовната история и трагедията на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал. Провежда се в културния и конгресен център Калакрити, Шоуто представя прекрасния начин на живот на династията Махал. Най-атрактивната част от шоуто е репликата на Тадж Махал, която е показана в края на шоуто. Чрез хидравличен асансьор репликата се повдига бавно върху платформа с форма на лотос. Той изобразява различни аспекти на Тадж Махал. Вечеря и нощувка в хотела.
6 ден АГРА - ДЖАНСИ - ОРЧА – КАДЖУРАХО
Закуска в хотела. Трансфер до жп гарата за качване на влак за Джанси. /около 2часа/ Пристигане на жп гара в Джанси и кратко пътуване с автобус до град Орча - прочут с уникалната си средновековна атмосфера и прекрасните древни храмове и архитектурни творения. Посещение на крепостта Oрча, съставен от къщи с голям брой древни паметници, състоящ се от крепост, дворци, храмове и много други впечатляващи сгради. В укрепения град се влиза по мост, който е построен върху арки. Отвъд крепостните стени има три двореца – Радж Махал, Рай Парвен Махал, Джахангир Махал, както и няколко красиви храма и исторически паметници. Трите двореца образуват отворен четириъгълник, като Радж Махал се намира в дясната му страна. Той е издигнат през 16 в. от шах Мадхукар. Външната фасада на замъка е изчистена и не толкова впечатляваща, колкото вътрешността. Влезете ли в замъка ще видите пленителни и колоритни стенописи, интерпретиращи религиозни сцени, както и уникални орнаментирани детайли. Много интересен е храма Raj Ram, който има забележителна дворцова архитектура и високи заострени кули. Храмът е уникален, защото тук е единственото място в цяла Индия, където Радж Рам се е считал за цар и Бог едновременно. Отпътуване за Каджурахо, настаняване и вечеря в хотела. Вечерта, по желание, допълнителна екскурзия: Вечерно звуково и светлинно шоу в Каджурахо - най-добрият начин туристите да разберат историята, фактите и митовете за храмовете на Каджурахо. Организира се в комплекса Khajuraho Western Group of Temples в два кръга – на английски и на хинди. Разглеждане на популярната западна група храмове на изкуствена светлина, след залез слънце, което дава различно преживяване, съпроводено с завладяващи разкази за създаването на храмовете на Каджурахо, тяхната история, правилото на Чандела, древното изкуство, впечатляващи скулптури, грандиозна архитектура и свързаните с тях митове.
7 ден КАДЖУРАХО – ВАРАНАСИ
Закуска. Наричат Каджурахо еротичната столица на Индия. Разглеждане на Храмовете на Каджурахо, които представляват израз на една високо зряла цивилизация и са уникалният символ на любов към света и символ на духовността на тази древна култура. Храмовете на Каджурахо са прекрасен пример за религия, примесена с еротика, и посетителят не може да не бъде привлечен от ярките еротични скулптури по стените на храмовете. Въпреки че са силно чувствени и еротични, гравюрите върху тези храмове имат символично значение и има много интерпретации на тяхното съществуване. Хиндуистите вярват, че и четирите пътища – Дхарма (нравствен закон или праведен живот, изпълнен със задължения и самоограничения), Артха (просперитет и материално благополучие), Йога (вътрешно единство чрез контрола над физиката към духовното съвършенство) и Kама (удовлетворение на чувствени желания, включително и секс) водят до Mокша – освобождението от цикъла на прераждане. Сексуалните изображения подпомагат Kама (бога на любовта) така, че храмовете са символични божествени двери към Блаженството. Малкото селце Каджурахо в Централна Индия може да се похвали с най-съвършените образци на индуската архитектура от X-ти и XI-ти век. Днес тези храмове са обекти на световното културно наследство. Следобеден полет до Варанаси, пристигане, трансфер до хотела и настаняване . Варанаси или Бенарас (известен още като Каши) е един от най-старите живи градове в света. Значението на Варанаси в индуистката митология е почти неразкрито. Марк Твен, английският автор, очарован от легендата и светостта на Бенарас, е написал: „Бенарас е по-стар от историята, по-стар от традицията, по-стар дори от легендата и изглежда два пъти по-стар от всички тях взети заедно“. Посещение на Сарнат, на 10 км от Варанаси, където Буда изнася първата проповед пред своите ученици, излагайки принципите на будизма. Буда включва Сарнат заедно с Лумбини, Бод Гая и Кушинагар като 4 свещени места. Вечерта участие в уникалния ритуал Aarti (молитва) на бреговете на река Ганг. Вечеря и нощувка в хотела.
8 ден ВАРАНАСИ – ДЕЛХИ
Една ранна утринна разходка с лодка по Ганг е мистично и духовно изживяване, докато гледате хора, предлагащи вода на Бога на Слънцето, и поклонници, които се потапят в свещената река Ганг. Закуска в хотела . По-късно продължаваме с обиколката на града. Посещение на ХРАМ КАШИ ВИШВАНАТ – Известен още като Златния храм, той е посветен на бог Шива, управляващото божество на града, HINDU UNIVERSITY BANARAS - Hindu University Banaras (B.H.U), основан от Pandit Madan Mohan Malviya през 1917 г. - най-големият резиденционен университет в Индия. На входа има голямата статуя на неговия основател и храмът Вишванат в центъра. По-късно посещение на храмовете Бхаратмата, Тулси Манас, Санкатмочан едни от най-значимите във Варанаси. Следобед трансфер до летището за полет до Делхи. Трансфер до хотела, настаняване, вечеря и нощувка .
9 ден ДЕЛХИ - СОФИЯ
Закуска и трансфер до летището за полет до София през Истанбул с Турски авиолинии.

STOP SALE!!!
 
Тип стаи: Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Цени: 2327 евро / 4551 лв. 2715 евро / 5310 лв. 2327 евро/ 4551 лв.
Визов режим:
 • Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител
 • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.
 • От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза.
 • Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
 
Полетна информация:
TK 1032  27OCT  SOFIST 1525 1650
TK   716  27OCT  ISTDEL 2015 0440*
TK   717  04NOV DELIST  0655 1135
TK  1031 04NOV ISTSOF  1445 1505
 
Забележки:
 • Минимален брой туристи за провеждане на пътуването: 10
 • При несъбран минимум записани туристи е възможно да има доплащане.
 • Уведомяване за несъбран минимален брой туристи – 30 дни преди заминаване.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България.
 • Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 • Реда и последователността на провеждане на някои от мероприятията може да бъде променен с оглед оптимизиране на програмата.
 • Няма задължителни медицински изисквания.
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Индия.
 
Условия за записване:
 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването
 • Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 30%  от цената на организираното пътуване в лева;
 • До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 • В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на Потребителя, ТО възстановява платената сума за пътуването, като при самолетните програми удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа такси за отказ.
 
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартна такса за прекратяване:
1/ От деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – такса в размер 100 лева на турист.
2/ От 59 дни до 31 календарни дни преди датата на отпътуване – 100 % от внесената предплатена сума.
3/ Под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата цена на туристическия пакет.
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
 
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
 
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София с включени летищни такси и 30 кг. чекиран багаж
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Делхи – хотел The Leela Ambience & Convention 5*
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур – хотел Radisson City Center 5*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра – хотел Grand Mercure 5*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Каджурахо – хотел Ghandela Khajuraho 5*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря във Варанаси – хотел Radisson Varanasi 5*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Делхи – хотел Radisson Dwarka 5*
 • Трансфери летище−хотел−летище
 • Всички екскурзии и обиколки с автобус и екскурзовод, описани в програмата – Делхи, Джайпур, Агра, Орча, Каджурахо, Варанаси
 • Местен Екскурзовод, който придружава групата през цялото време
 • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
 • Разходка с лодка по река Ганг във Варанаси
 • Участие в уникалния ритуал Aarti (молитва) на бреговете на река Ганг във Варанаси
 • Разходка с рикши в Старо Делхи
 • Вътрешни полети Каджурахо – Варанаси и Варанаси – Делхи
 • Билет за влак Агра – Джанси
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
 • Опитен водач от България по време на пътуването
 • Малки групи с персонално внимание към всеки турист

Цената не включва:

 • Индийска туристическа виза – 50 евро
 • Вечерно Тадж шоу в Агра – 45 евро /1-7 ред/, 40 евро /8-10 ред/, 35 евро / балкон/
 • Вечерно звуково и светлинно шоу в Каджурахо – 20 евро
 • Разходи от личен характер, храна, напитки и услуги, не упоменати в програмата
 • Бакшиши
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa