Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ИНДИЯ – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК - 23.02.2024

ИНДИЯ – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК - 23.02.2024

9 дни / 8 нощувки

Делхи – Джайпур – Агра



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

9 дни / 8 нощувки/ 7 закуски / 7 вечери

Програма

1 ден СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул с Турски авиолинии. Пристигане в Делхи рано сутринта. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела, настаняване, закуска и кратка почивка. Туристическа обиколка на Стария град с неговата хилядолетна история - разглеждане на Джама Масджид, най-голямата джамия в Азия, построена от император Шах Джахан и най-големия архитектурен проект на империята Mughal, в която едновременно могат да се молят 20 000 души. Посещение на Червената крепост, построена от Шах Джахан /който е построил и Тадж Махал/ в рамките на 10 г. и завършена през 1648 г. Продължаваме с посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди. Разходка с рикши по Чанди Чоук - главната улица на стария град с нейната характерна за Ориента атмосфера. Вечеря и нощувка.
2 ден ДЕЛХИ – АГРА
Закуска. Посещение на Гробницата на Хумаюн мавзолей на монголския владетел Хумаюн. Разположена е в югоизточния край на града, на 1300 m от брега на река Ямуна. Построена е през 1565-1572 година, по времето на Муголската империя, по проект на персийския архитект Мирак Мирза Гияс в характерния тогава муголски стил. Гробницата на Хумаюн е първото подобно съоръжение в Индия, около което е изграден и парк. Включена е в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Следобед отпътуване за Агра. Настаняване, свободно време и вечеря в хотела. Вечерта, по желание: допълнителна екскурзия Вечерно тадж шоу Мохаббат / Сагата на любовта/ - разказва любовната история и трагедията на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал. Провежда се в културния и конгресен център Калакрити, Шоуто представя прекрасния начин на живот на династията Махал. Най-атрактивната част от шоуто е репликата на Тадж Махал, която е показана в края на шоуто. Чрез хидравличен асансьор репликата се повдига бавно върху платформа с форма на лотос. Той изобразява различни аспекти на Тадж Махал.
3 ден АГРА
След закуска, посещение на Тадж Махал (1631-1653), поема от бял мрамор, построена от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Равиндранат Тагор го нарича "сълза по бузата на времето". Тадж Махал означава „Дворецът на короната“ и всъщност е най-добре запазената и архитектурно красива гробница в света. Най-добре е описано от английския поет сър Едуин Арнолд „Не е част от архитектурата, сградите са отражение на гордите страсти на любовта на един император, изковани в живи камъни“. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Следва обиколка на крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и е обградена от висока 70 метра стена, това е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, залата Diwan-E-Aam – където императора е стоял на трона си и раздавал правосъдие на своите поданици и залата Diwan-E-Khas – където е приемал чуждите сановници. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Вечеря в хотела и нощувка.
4 ден АГРА – ФАТЕХПУР СИКРИ – ДЖАЙПУР
Закуска. Отпътуване за Джайпур. По пътя посещение на изоставеният град Фатехпур Сикри, който е построен от император Акбар през 1569 г. Акбар използва Фатехпур Сикри като своя столица и градът е бил напълно окупиран в продължение на 14 години, но бавно е изоставен и разрушен, след като Акбар напуска града. Ще разгледаме забележително добре запазените, великолепни сгради в рамките на „Призрачния град“, включително Джама Масджид, гробницата на Салим Чисти, двореца Панч Махал и други дворци, които говорят за величието и блясъка на империята на Муголите по време на нейния разцвет. Настаняване и вечеря в хотела.
5 ден ДЖАЙПУР
Закуска. Сутринта посещение на крепостта Амбър с яздене на слон (в зависимост от наличността на слонове) или джипове. Форт Амбър е класически, романтичен раджастански крепостен дворец, чието изграждане е започнало през 17 век. Внушителните и опустошени от времето стени на крепостта може да не изглеждат красиви отвън, но вътрешността е истински рай. Миниатюри, изрисувани по стените, изобразяват ловни и военни сцени, както и различни сцени от живота и религиозни ритуали, богато украсени със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Една от най-впечатляващите места в двореца е Jag Mandir или Залата на победата. Вътре се намира прочутият Sheesh Mahal - стая с всичките четири стени и таван, изцяло вградени с блестящи огледала, които са били специално внесени от Белгия през този период. Следобед, посещение на градския дворец /City Palace/ построен от Махараджа Савай Сингх, бившата кралска резиденция, част от която е превърната в музей. Малка част все още се използва от кралското семейство на Джайпур. Построен в стила на укрепен кампус, дворецът обхваща почти една седма от площта на града. Една от основните атракции в музея е частта, известна като Музей на оръжейната армия, където се помещава впечатляващ набор от оръжия - пистолети, кремъкли, мечове, пушки и кинжали. Някога кралските семейства на Джайпур са използвали повечето от тези оръжия. По-късно ще посетим и Джантар Мантар, която е най-голямата обсерватория, изработена от камък и мрамор в света. Разположена близо до портата на градския дворец, обсерваторията разполага със 17 големи уреда, много от които все още са в работно състояние. Вечеря в хотела и нощувка.
6 ден ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ
Закуска. Свободно време в Джайпур за почивка или разходка в Стария град и възможност за посещение на дворецът Хава Махал – Двореца на ветровете, построен от Махараджа Савай Пратап Сингх през 1799г. с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Емблематичният розов дворец с уникална архитектура е символ на Джайпур. От който и ъгъл да го погледнем, на каквато и светлина, през която и част от деня, винаги изглежда като излязъл от някоя приказка. "Дворецът на ветровете“ е построен през 1799 г. Множеството прозорци по фасадата са с цел дамите от кралското семейство, на които не им е разрешено да напускат дома си, да наблюдават как тече животът навън. Пирамидалната конструкция е с максимална височина 15 метра. По желание: екскурзия с балон по изгрев слънце над Джайпур - Пътуването с балон в Джайпур е бягство от суматохата на ежедневието и потапяне в невероятни гледки. Преди дори да осъзнаете, вие се носите в тихия въздух, а очите ви се плъзгат по безграничното синьо пред вас и красивата поредица от крепости, дворци и пазари отдолу. Следобед, отпътуване за Делхи, Настаняване, вечеря и нощувка в хотела.
7 ден ДЕЛХИ
Закуска. Обиколка на Новия Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство и е пълен контраст на Стария Делхи, носещ духа на древната столица на монголите. Разходката започва с внушителната „Врата на Индия“ – построена в чест на 80000 войници загинали в Първата Световна война ; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат - интересна смесица от викторианска архитектура и архитектура от 20-ти век.; колоната Кутаб Минар най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените постройки в древния Персийски свят построена през 1199 г. , Мавзолея на Хумаюн – първата „гробница - градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник. Посещение на Gurudwara Bangla Sahib - един от най-известните сикхски храмове за поклонение в Индия, и известен с връзката си с осмия сикхски Гуру Хар Кришан, както и със свещеното езеро в неговия комплекс , известен като "Саровар". Възможност за пазар и разходка в Делхи. Вечеря и нощувка в хотела.
8 ден ДЕЛХИ - СОФИЯ
Закуска и трансфер до летището за полет до София през Истанбул с Турски авиолинии.

STOP SALE!!!
 
Тип стаи: Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Цени: 1865 евро / 3647 лв 2237 евро / 4375 лв 1865 евро/ 3647 лв



Визов режим:
  • Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител
  • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
  • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.
  • От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза.
  • Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Полетна информация:
TK 1032 24NOV  SOFIST 1555 1825
TK   716 24NOV  ISTDEL 2050 0515*
TK   717 02DEC  DELIST  0655 1135
TK 1031 02DEC  ISTSOF  1445 1505
 
Забележки:
  • Минимален брой туристи за провеждане на пътуването: 15
  • При несъбран минимум записани туристи е възможно да има доплащане.
  • Уведомяване за несъбран минимален брой туристи – 30 дни преди заминаване.
  • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България.
  • Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
  • Реда и последователността на провеждане на някои от мероприятията може да бъде променен с оглед оптимизиране на програмата.
  • Няма задължителни медицински изисквания.
  • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
  • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
  • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
  • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Индия.
 
Условия за записване:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването
  • Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 30%  от цената на организираното пътуване в лева;
  • До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
  • В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на Потребителя, ТО възстановява платената сума за пътуването, като при самолетните програми удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа такси за отказ.
  • Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартна такса за прекратяване:
1/ От деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – такса в размер 100 лева на турист.
2/ От 59 дни до 31 календарни дни преди датата на отпътуване – 100 % от внесената предплатена сума.
3/ Под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата цена на туристическия пакет.
  • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
 
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
 
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София с включени летищни такси и 30 кг. чекиран багаж
  • 3 нощувки със закуски и вечери в Делхи – хотел The Leela Ambience & Convention 5*
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Агра – хотел Double Tree by Hilton 5*
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур – хотел Hilton Jaipur 5*
  • Трансфери летище−хотел−летище
  • Всички екскурзии и обиколки с автобус, описани в програмата – Делхи, Джайпур, Агра, Фатехпур Сикри
  • Местен Екскурзовод, който придружава групата през цялото време
  • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
  • Разходка с рикши в Старо Делхи
  • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
  • Опитен водач от България по време на пътуването
  • Малки групи с персонално внимание към всеки турист

Цената не включва:

  • Индийска туристическа виза – 50 евро
  • Вечерно Тадж шоу в Агра – 45 евро /1-7 ред/, 40 евро /8-10 ред/, 35 евро / балкон/
  • Полет с балон над Джайпур – 300 евро
  • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, не упоменати в програмата
  • Бакшиши
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa