Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ДА ПОКОРИШ ДРАКОНА: ГРАНД ТУР НА КИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО 2024

ДА ПОКОРИШ ДРАКОНА: ГРАНД ТУР НА КИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО 2024

15 дни / 12 нощувки

София - Доха - Шанхай – Тонгли- Суджоу - Пекин – Джънджоу - Шаолин - Луоянг – Сиан - Гуилин - Лонгшенг – Янгшуо – круиз по река Ли - Хонг Конг – Макао* - Доха - СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
14.09.2024 5598.00 лв Резервирай
12.10.2024 5598.00 лв Резервирай
19.10.2024 5598.00 лв Резервирай

15 дни/ 12 нощувки + 12 закуски + 11 обяди + 9 вечери

Програма

1 ден София – Шанхай
Полет от София до Шанхай. Отпътуване от летище София.
2 ден Шанхай (вечеря)
Пристигане в Шанхай. Посрещане на летището от местен екскурзовод. Трансфер до града. Разходка по Бунд. Вечеря. Нощувка в хотела.
3 ден Шанхай – Тонгли - Суджоу ( закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за Тонгли. Построен на бреговете на езерото Таиху и на Големия Канал, Тонгли е заобиколен от вода и е набразден от канали, над които са изградени 49 моста с различни форми. Екскурзия из селището. Посещение на Градината на мислите след пенсиониране. Това е частна градина от 19 в. Обяд по време на екскурзията. Разглеждане на Суджоу познат още като китайската Венеция. Разходка в стария град по улица Пингянг. Връщане в Шанхай. Разходка по улица Нанкин. *Възможност срещу допълнително заплащане за Вечеря на шведска маса в телевизионната кула "Перлата на Ориента" на височина 250 м. Нощувка в хотела.
4 ден Шанхай - Пекин ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Тръгване за посещение на Площада на народа и Музея на Шанхай, един от четирите най-хубави музеи в Китай, където се помещава изключителна колекция от бронзови предмети. Обяд по време на екскурзията. Посещение на Храма на Нефритения Буда. Посещение на Градината на Мандарина Ю. Това е класическа китайска градина. Старият център на Шанхай е съхранил своето колониално очарование, където безбройни улици и улички се преплитат като лабиринт. Посещение на акробатично шоу - спектакъл. Вечеря и трансфер на гарата за нощния влак в спални вагони 1 класа в посока Пекин. Нощувка във влака.
5 ден Пекин ( закуска, обяд и вечеря)
Пристигане в Пекин сутринта. Посрещане от местен екскурзовод. Закуска. Посещение на Площад Тян Ан Мън, най-големия площад в света и център, в който се пресичат миналото с настоящето. В центъра на площада се издига Мавзолея на Президента Мао, който гледа към Портата на Небесния мир, водеща към Забранения град. Посещение на Забранения град. Той наброява над 9000 зали, сред които 6 най-важни постройки – Залата на Върховната хармония, където са се чествали официални церемонии, Двореца на Съвършената хармония, който е служел за зала за празненства, Двореца на Небесната чистота, Тронната зала, покоите на императриците, помещенията с наложниците, днес превърнати в музей, както и имперските градини. Обяд и след това посещение на Храма на Лама, единствения тибетски паметник в Пекин. Вечеря с Патица по пекински. Настаняване в хотела. Нощувка.
6 ден Пекин (закуска, обяд и вечеря)
Закуска в хотела. Екскурзия до Великата китайска стена в района на Митяню. Тя е единственото човешко творение, видимо с невъоръжено око от Луната. Тя се извива като гръбнак на дракон по протежение на около 6000 км. Великата китайска стена, датираща от династията Кин, е била изградена, за да предпазва Китай от варварските нашествия. Обяд по време на екскурзията. Разходка по Свещения път, опасан от двете страни с 36 мраморни статуи. Посещение на една от 13 гробници на династията Мин – Чанглинг, най-голямата в некропола. Връщане в Пекин. Посещение на Олимпийския парк. Вечеря и нощувка в хотела.
7 ден Пекин - Джънджоу ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска в хотела. Посещение на Летния дворец. Някога той е бил Лятна резиденция на императорите. Разделен е на 4 части: официални сгради, апартаменти, храмове и места за разходка. Основната сграда е Двореца на Доброжелателността и Дълголетието. Там може да бъде видян дървен трон и двор, населен с животни от бронз. Обяд. Посещение на Небесния храм. Символизиращ съвършенството но архитектурата от династията Мин, “Тиянтан” или Небесния храм е днес символ на Пекин. Синът на Небето е изпълнявал там тържествени ритуали, за да измоли по-добра жътва, да издейства Божията милост и да поеме върху себе си греховете на народа. Вечеря в града и трансфер на гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Джънджоу. Нощувка в хотела.
8 ден Джънджоу - Шаолин - Луоянг – Сиан ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Екскурзия до храма Шаолин, който е смятан за един от източниците на китайското бойно изкуство. Ще имате възможност да присъствате на демонстрация на Конг фу. Обяд. Трансфер до Луоянг. Посещение на пещерата Лонгмен, една от четирите най-красиви пещери в Китай, която датира от династията Уеи – 1500 години. В пещерата все още могат да бъдат видяни хиляди статуи, издълбани в скалата. Вечеря в града и трансфер на гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Сиан. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка в хотела.
9 ден Сиан (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване към мястото, където се намира Теракотената армия. Известна колкото Великата китайска стена и Забранения град, погребаната Теракотена армия, датираща от 2000 г., е невероятно добре съхранена и продължава да бди над древния имперски некропол. През 1974 г. селяни, копаещи кладенец, откриват за света това, което е, без съмнение, най-значителната находка на 20 век – подземие, съхранило хиляди теракотени войници в естествен ръст с техните коне, готови за бой. Обяд. Разходка по Площада на барабана и на Кулата с камбаната. Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг. Нощувка в хотела.
10 ден Сиан - Гуилин (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Посещение на Джамията и на мюсюлманския квартал. Обяд с местен специалитет. Трансфер до летището и полет до Гуилин. Пристигане в Гуилин. Посрещане от местен екскурзовод трансфер до хотела за вечеря и нощувка.
11 ден Гуилин – Лонгшенг - Янгшуо ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Лонгшенг. Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи, измежду които “Гърба на дракона”. Обяд. Следобед завръщане отпътуване за Янгшуо. Разходка по Западната улица. Вечеря и нощувка в хотела.
12 ден Янгшуо – круиз по река Ли - Гуилин – Хонг Конг ( закуска, обяд)
Закуска. Отпътуване за пристанището. Круиз по река Ли, която след Гуилин поема своя път на юг. Плаването надолу по течението на Лижянг е изпълнено с очарование по всяко време на годината. Обяд в Гуилин. Трансфер до гарата и пътуване до Хонг Конг с високоскоростен бърз влак-стрела. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер до хотела. Самостоятелна вечеря. Нощувка в хотела.
13 ден Хонг Конг (закуска, обяд)
Закуска. Обзорна екскурзия на остров Хонг Конг: връх Виктория, рибарското селище Абърдийн, включително сампан райд. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела. Самостоятелна вечеря. Нощувка в хотела.
14 ден Хонг Конг – Макао* ( закуска)
Закуска. Свободно време за разходка из Хонг Конг или *Възможност срещу допълнително заплащане за екскурзия до Макао - трансфер Макао. Посещение на храмът A-Ma, хълмът Пенха, руините на Св. Павел, площад Леал Сенадо, казино "Ванетиан". Връщане в Хонг Конг. Трансфер до хотела за взимане на багажа. Трансфер до летището за полет до София.
15 ден Пристигане в София
Полет към България от летище Хонг Конг. Пристигане в София.

Ако имате нужда от смяна на гледната точка, на мащабите и на представите ви за живота въобще, Китай ви очаква. Страната ще ви даде от всичко по много – древна история, зашеметяващо настояще, високотехнологично бъдеще. Оставете се на древните пътища да ви водят из тайните на Поднебесната империя и ще ви се разкрие свят, за който не сте подозирали.

 
  Възрастен в стая с две легла Единичная стая Трети възрастен
Цени 5598 лв 6598 лв 5498 лв

Резервация
 • Депозит в размер на 2000 лева на човек при плащане по редовни цени;
 • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане;
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Полетни детайли:
QR 228  SOFDOH 1335 1815
QR 870  DOHPVG 0235 1630
QR 815  HKGDOH 0125 0510
QR 227  DOHSOF 0735 1230

Информация: 
 • Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
 • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 
Примерни хотели по програмата:
 • Шанхай, Paradise Jinjiang Hotel 4*
 • Пекин, Guangtong Jianhui Hotel 4*
 • Джънджоу: Zhongzhou Intermega Hotel 4*
 • Сиан, Titan Central Park Hotel 4*
 • Гуилин, Hongfeng Jincheng Hotel 4*
 • Янгшуо, New west Street Hotel 4*
 • Хонг Конг, Hotel Harbour Plaza 4*
Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
 • под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет.

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Доха - Шанхай – Хонг Конг – Доха - София;
 • Летищни такси за вътрешни и международни полети;
 • 1 брой чекиран багаж на човек до 20 кг.;
 • 1 брой ръчен багаж на човек до 7 кг.;
 • 1 вътрешен полет Сиан – Гуилин;
 • 1 нощен влак спален вагон 1-ва класа Шанхай - Пекин;
 • Транспорт с комфортен автобус за посещенията и екскурзиите;
 • 3 трансфера с китайски високоскоростен влак Пекин-Джънджоу, Луоянг-Сиан, Гуилин–Хонг Конг;
 • 12 нощувки / 11 в хотели 4* по програмата и 1 пътнически влак спален вагон/;
 • 12 закуски;
 • 10 обяда в ресторанти по време на екскурзиите;
 • 1 обяд с местен специалитет в Сиан;
 • 7 вечери в хотелите по програма;
 • 1 Вечеря с Патица по пекински;
 • 1 Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг;
 • Входни такси на обектите, упоменати в програмата;
 • Местни екскурзоводи на английски, немски, френски език;
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване;
 • Посещение на Акробатично шоу в Шанхай;
 • Посещение на китайската Венеция – Тонгли и Суджоу;
 • Посещение на Забранения град;
 • Посещение на Великата китайска стена;
 • Посещение на манастира Шаолин;
 • Посещение на древния имперски некропол с Теракотената армия;
 • Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи;
 • Круиз по река Ли;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Евроинс“.

Цената не включва:

 • Такса обработка и документи за визата – 120 лева
 • Такса виза за Китай – 200 лева
 • Екскурзия до Макао – 338 лева
 • Вечеря на шведска маса в телевизионната кула "Перлата на Ориента" на височина 250м – 198 лева
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи – 70 долара - заплащат се на място на представителя на агенцията;
 • Изхранване в дните, когато не е обозначено в програмата;
 • Застраховка „ Отказ от пътуване”;
 • Всичко, което не е обозначени в „ цената включва”;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 30 лева;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa