Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА В ТЪРСЕНЕ НА ИЗГУБЕНИТЕ ИМПЕРИИ - 16.03

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА В ТЪРСЕНЕ НА ИЗГУБЕНИТЕ ИМПЕРИИ - 16.03

12 дни / 9 нощувки

София - Ханой – залива Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан - Пном Пен – Компонг Том – Ангкор Том - Ангкор Ват - Кбау Спеан - Бантеай Срей - Сием Рийп – Сайгон - СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

12 дни / 9 нощувки

Програма

1 ден София - Доха
Сборно време на Аерогара София, терминал 2. Отпътуване от летището посока Ханой през Доха. Полет до Доха. Пристигане в Доха.
2 ден Доха - Ханой (вечеря)
Полет за Ханой. Пристигане в Ханой. Посрещане от екскурзовода и трансфер до центъра на града. Следобяд посещение на Храма на литературата, който е „Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан. Разходка из Квартала на трийсет и шесте гилдии. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода до езерото на Върнатата сабя. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден Ханой - залива Халонг ( закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за залива Халонг. Качване на борда на нашата джонга за круиз из залива Халонг. Свободно време. Посещение на пещерата на Изненадата. Връщане в Ханой. Вечеря. Нощувка.
4 ден Ханой – Хюе (закуска, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището за полет до Хюе. Посещение на Забранената цитадела. Качване на корабче за разходка по Реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му. Връщане в Хюе. Обиколка на забранения град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден Хюе – ДанангХой Ан ( закуска, вечеря)
Закуска. Обиколка на гробницата на императора Ту Дук. Отпътуване към Хой Ан по Пътя на мандарините. По пътя спирки за фотосесии. Посещение на музея Шам в Дананг. Пристигане в старинния град Хой Ан. Обиколка на града: Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски. Разглеждане на пагодата Чук Тан - най- старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден Хой Ан – Ба На Хилс – полет за Сием Рийп (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за станцията на лифта, откъдето ще се стигне до върха Ба На. Посещение на парка Ба На Хилс, където се намира и златният мост „ръцете на Бога“. Трансфер до летището в Дананг за полет до Сием Рийп. Настаняване в хотелa. Вечеря. Нощувка.
7 ден Сием Рийп – Ангкор Том и Ангкор Ват (закуска, вечеря)
Закуска. Предстои ни посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство по малко познати пътища. Пътят минава през джунглата и през местния магазин на селото. Ще посетите Западната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този. Вечеря и танцов спектакъл Аспара. Нощувка.
8 ден Сием Рийп – Кбау Спеан - Бантей Срей – Та Пром (закуска, вечеря)
Закуска. Екскурзия до Кбал Спеан, намиращ се на 30 км северно от Ангкор. До него се достига след около 30 минутна разходка из гората. Посещение на храма Бантеай Срей (Цитаделата на жените), посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури от розов пясъчник, смайват посетителя. Следва посещение на Бантеай Самре, възстановен изцяло след войната, който дава представа как би изглеждал Ангкор. Храмът е построен от крал Суриаварнам Втори. Посещение на храма Та Пром, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г., “предтечата Брама”, е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Рийп. Вечеря. Нощувка.
9 ден Сием Рийп - Компонг Том – Пном Пен (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Компонг Том, намиращ се на 168 км, една от 5-те провинции по бреговете на езерото Тонле Сап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци, на храма Куа Нокор, Пум Прасат. Отпътуване през селата към предангкорските храмове в Самбо Прей Кук, старата столица предхождаща Ангкор. Пътят продължава по посока Пном Пен, отстоящ на 147 км, през села, оризови полета, със спирка в Компонг Кдей за разглеждане на старинен мост от ангкорианската епоха. Настняване в хотелa. Вечеря. Нощувка.
10 ден Пном Пен – Сайгон (закуска, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Пном Пен. Посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Разглеждане на павильона Шая Шан, изпълнения на класически камбоджански танци. Разглеждане на Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. Следва фотосесия на Паметника на независимостта, който наподобява централната кула на Ангкор Ват, издигнат в чест на независимостта на страната от Франция през 1953г. Посещение на Националния музей с най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред-ангкорианския период на Фунан и Шенла ( 4-9 век). Трансфер до летището в Пном Пен за полет до Сайгон. Настаняване в хотелa. Вечеря. Нощувка.
11 ден Сайгон – Доха (закуска)
Закуска. Обиколка на Сайгон с посещение на катедралата Нотр-Дам, Централна поща и пазара Бен Тан. Трансфер до летището. Полет за Доха от летище Сайгон.
12 ден Доха - София
Пристигане в Доха. Полет за София. Пристигане на летище София.

 
Цени: Възрастен в стая с
две легла
Единична стая Трети възрастен
Редовни цени 5198 лв  
 
5698 лв
 
 
5098 лв
Резервация
Депозит в размер на 2000 лева;
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане.
 
Необходими документи за виза:
Задграничен паспорт – сканирано, цветно копие, валиден поне 6 месеца след пристигане;
1 дигитална (електронна) снимка паспортен формат с размери 4 х 6 см;
Попълнен формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам.
 
Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет;
 
Информация:
Офертата важи при минимум 21 туриста;
Ваксинации не са необходими;
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги;
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата;
Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 14 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване;
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те! ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване.
 
Примерни хотели по програмата:
Hanoi, La Casa Hotel 4*
Hue, Eldora Hotel 4*
Hoi An, Belle Maison Hadana Hoi An Resort & Spa 4*
Siem Reap, Mekong Angkor Palace hotel 4*
Phnom Penh, Lux Riverside Hotel & Apartment 4*
Saigon, Liberty Central Saigon Centre Hotel 4*
 
Примерни полетни детайли: 
1  QR 228 SOFDOH 1340 1815   
2  QR 982 DOHHAN 1950 0720 +1 
3  QR 971 SGNDOH 1920 2330   
4  QR 227 DOHSOF 0745 1150  

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Ханой;
 • Самолетен билет Сайгон – София;
 • Самолетни билети за вътрешни полети:
 • Ханой – Хюе;
 • Дананг – Сием Рийп;
 • Пном Пен – Сайгон;
 • Летищни такси за вътрешни и международни полети;
 • 1 брой чекиран багаж на човек до 20 кг.;
 • 1 брой ръчен багаж на човек до 7 кг.;
 • Трансфери летище-хотел-летище с климатизиран автобус;
 • 9 нощувки в хотели 4*;
 • 9 закуски, 9 вечери;
 • Екскурзии по маршрута на програмата с климатизиран автобус;
 • Местни екскурзоводи на английски, немски или руски език;
 • Круиз в залива Халонг;
 • Екскурзия с корабче по Реката на парфюмите;
 • Спектакъл на марионетки върху вода;
 • Танцов спектакъл Аспара;
 • Входни такси за всички посещавани обекти;
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Евроинс“.

Цената не включва:

 • Виза за Виетнам / две еднократни / – 220 лева - заплаща се и се издава в София;
 • Виза за Камбоджа – заплаща се и се издава на място, около 30 долара;
 • Такса обработка на визи за Виетнам – 80 лева;
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори и екипажа на корабите – 50 долара - заплащат се задължително на място на представителя на агенцията;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „ Отказ от пътуване”;
 • Всичко, което не е обозначени в „ цената включва”;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 20 лева;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa