Вашата оценка
САФАРИ В СЕРЕНГЕТИ 2024 - 28.02 - ПО СЛЕДИТЕ НА ГОЛЯМАТА МИГРАЦИЯ

САФАРИ В СЕРЕНГЕТИ 2024 - 28.02 - ПО СЛЕДИТЕ НА ГОЛЯМАТА МИГРАЦИЯ

9 дни / 7 нощувки

София - Истанбул - Аруша - Карату - Национален парк Тарангир - кратера Нгоронгоро - Национален парк Серенгети - Аруша - Занзибар - Истанбул - София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

9 дни / 7 нощувки - самолeтна програма - STOP SALE!!

Програма

1 ден София – Истанбул – Аруша (Танзания)
Събиране на групата на летище за полет от София до Истанбул. Пристигане в Истанбул. Полет за Аруша часа
2 ден Аруша - Тарангир - Карату
Пристигане в Танзания (Kilimanjaro International Airport). Дива природа, плажове, приятелски настроени хора, завладяващи култури, Серенгети, планината Килиманджаро, архипелага Занзибар - Танзания има всичко това и много повече, събрано в едно за незабравимо изживяване. Посрещане на летището от фирмата партньор. Отправяме се на нашето приключение към Серенгети. По пътя ще направим и първото ни сафари в Национален парк Тарангир. Пътят минава през Масайската степ, покрай многобройни живописни африкански селища, както и царевични, кафени и бананови плантации. По време на сафарито ще направим и обяд-пикник сред африканската савана. Националният парк Тарангир е разположен в региона Маняра на Танзания. Състои се от гранитни хребети, речни долини, савана и безброй представители на дивата природа. По време на годишния сух сезон река Тарангир е магнит за жадните диви животни. Големи стада от слонове и мигриращи антилопи гну, зебри, биволи и газели се събират и не е изненадващо, че хищниците ги следват. Тъй като лъвът е сред най-често забелязваните животни, рядко се случва да не забележим това величествено животно да се разхожда или да ловува. Тарангир е и единственото място в Танзания, където редовно се срещат сухоземни антилопи като орикс и геренук. Тази обширна област е известна и със своите грандиозни баобаби, спиращите дъха гледки към Масайската степ и красивите планини на юг. Първата ни нощувка ще бъде в Карату, който се намира в зелените Северни планини на Танзания. Доминиран от извисяващия се вулкан Ол Деани, този малък колоритен град служи като популярна спирка за нощувка на пътешественици, които изследват многото паркове в района. Градът предлага разнообразие от дейности включително разглеждане на оживения пазар, дегустация на бира в местна пивоварна, посещение на традиционен чифлик или разходка в търсене на водопади и пещери. Настаняване в Ngorongoro Marera Mountain View Lodge. Лоджата е известна с идиличното си местоположение в зелената долина Марера точно преди Карату. Тя е прекрасна база за пътешественици, които желаят да изследват известния национален парк Маняра и да общуват с масайските племена. Проектирана да бъде убежище на лукс и релаксация, 24-те стаи на лоджата са в отделни вили с изглед към долината Марера и гората Нгоронгоро. По време на престоя си гостите могат да се насладят на вкусни храна в ресторанта, релакс и спа център и шезлонг около плувния басейн. Вечеря и нощувка.
3 ден Карату - Централно Серенгети
След закуска ще се отправим на Северозапад през красивата хълмиста местност на възвишенията, осеяна с житни и кафени плантации, за да стигнем до Резервата Нгоронгоро. От тук започват обширните равнини на Серенгети, където ще видим разнообразни диви животни, много преди да навлезем в същината на Националния Парк. Днес ще се срещнем с най-известното светилище на дивата природа в света - Национален парк Серенгети, място познато със своята несравнима естествена красота и научна стойност. В него се намира най-голямата концентрация на диви животни в Африка. На езика на масаите името на парка се превежда като „безкрайни равнини“. Основан е през 1940 година, той се простира на площ от 15 000 квадратни километра. От „Серенгети“ е отделен резерватът „Нгоронгоро“ през 1959 година. Тревистите и храстови савани са всеобхватен дом на африканските животни. „Петте големи“ животни в парка, наречени по този начин от ловци, дошли на лов преди няколко десетилетия, са лъвовете, леопардите, слоновете, носорозите, както и кафърския бивол. В парка живеят още хиени, гепарди, зебри, грабливи птици и много други. От известната книга на Бернхард и Михаил Гжимек „Серенгети не трябва да загине“ и продуцирания от тях филм в 1959 г. до наскоро излезлия през 2022 година документален филм „Серенгети – пътуване до сърцето на Африка“, това уникално кътче от дивата природа е истинско вдъхновение за писатели като Ърнест Хемингуей и Питър Матисен, за филмови дейци, както и за многобройни фотографи и учени. Очаква ви истински празник за сетивата. След сафарито ще се настаним за нощувка в Serengeti Kifaru Tented Lodge. Това е чудесна луксозна лоджа с палатки в национален парк Серенгети. Тя се намира в непосредствена близост до основните атракции на парка, като световноизвестната долина Серонера със своите първокласни възможности за наблюдение на дивата природа. Настаняването се състои от 8 повдигнати палатки в центъра на саваната. Проектирани са така, че да може да проследи пътя на голямата миграция на животните тук. Всяка палатка разполага със самостоятелна баня с душ, с кът за сядане, бюро и камина, както и безплатен Wi-Fi.
4 ден Национален Парк Серенгети
След закуска в лоджата ще се отправим отново на вълнуващо сафари в Национален Парк Серенгети. Този идеален за снимки пейзаж се характеризира с безкрайни участъци от открити равнини в саваната, отделени от скални, гранитни образования и акациеви гори, набраздени с мрежа от реки и потоци. Централно Серенгети е част от пътя на голямата миграция на стадата в резервата. Голямата миграция всъщност е движението на огромен брой антилопи гну, придружени от зебри и по-малък брой газела на Грант, газела на Томсън и импала. Те мигрират през цялата година по модел, постоянно търсейки прясна паша и по-качествена вода. Считана за най-вълнуващия спектакъл в животинското царство, годишната масова миграция на тревопасните животни, с техния непрекъснат антураж от хищници, е спиращо дъха преживяване. В този целогодишен цикъл в екосистемата Серенгети- Масай Мара участват над 1,5 милиона антилопи гну, 400 000 зебри, 300 000 газели на Грант и Томсън и 12 000 импала, които се тълпят в пейзажа, следвайки дъжда, в търсене на свежи пасища. Серенгети осигурява и идеално местообитание за различни диви животни - жирафи, водни козли, хипопотами, слонове, лъвове, леопарди, хиени, чакали и много други.Но всъщност Големите пет определят това върховно африканско сафари изживяване: да видим тези впечатляващи животни - лъв, носорог, леопард, слон и бивол - да се разхождат свободно в собственото си местообитание е нещо, което никога няма да забравите. Може би се чудите обаче защо тези конкретни животни са част от Голямата петорка? И жирафът не е ли голям? Ето един факт: терминът „Big Five“ е измислен от ловци на едър дивеч и не произлиза от размера на животните. Тези животни са се оказали най-трудни за лов, най-вече поради тяхната свирепост, когато са притиснати в ъгъла. Голямото разнообразие от животни в Серенгети се дължи на фактя, че парка е уникална преходна зона. Явното преминаване от богати равнинни почви на юг към бедни хълмисти почви на север води до голямо разнообразие от растителност и местообитания на животните. Уникално местообитание са и крайречните гори - любимо място за хипопотами и крокодили. Други често срещани животни са дълговратите жирафи, много други копитни животни като еланд, различни видове газели - топи, конгони, импала и газела на Грант. Както вече споменахме, и трите големи котки се виждат лесно тук. Лъвовете са навсякъде и често се срещат при актове на убийство. Гепардите са много разпространени в югоизточните равнини, докато леопардите обикновено могат да бъдат намерени мързелуващи върху някое от големите дървета по поречието на река Серонера. След този изпълнен с невероятни природни спектакли ден ще си починем и ще се насладим на вечеря в лоджата.
5 ден Национален Парк Серенгети - Нгоронгоро - Карату
След закуска потегляме за Нгоронгоро. Разположен в Северна Танзания, кратерът Нгоронгоро е известен най-вече с естествената си красота и изобилието от разнообразни екземпляри от дивата природа. Заобиколен от планините на Танзания, кратерът, включен в списъка на ЮНЕСКО, се смята за най-голямата непокътната вулканична калдера в света. По пътя ще спрем, за да се насладим на красотата на дефилето Олдувай. Дефилето е получило името си от храстите Сансивиериа, които растат в изобилие в околността и се наричат Олдувай на Масайски. То се простира между кратера Нгоронгоро и Серенгети, дълго е повече от 50 км, а на места дълбочината му достига 90 метра. Открито е от немския ентомолог Професор Катвинкел, който инициирал експедиция точно преди началото на Първата световна война. Изследването на дефилето е продължено от Доктор Луис Лийки и неговата съпруга, която през 1959 година, открила хуманоидни останки от Зинжантроп, по-късно пренаименован Австралопикек на Бойс, ранна форма на човек. Нгоронгоро е известен като една от най-добрите туристически атракции на Танзания, предлагащ на посетителите набор от прекрасни дейности, включително наблюдение на птици и диви животни, преходи и други. Кратерът Нгоронгоро е обявен за резерват и служи за убежище на много редки африкански животни. Тук се срещат 50 вида едри бозайници (лъвове, слонове, носорози, хипопотами, няколко вида антилопи, африкански маймуни, павиани, брадавичести свине и хиени.) Има и над 200 вида птици (щрауси, патици и токачки). Всяка година след обилните дъждове, от декември до май, пасищата на кратера стават изумрудено зелени, отрупани с розови, жълти, сини и бели цветчета от петуния, лупина, маргаритка и рядката синя детелина, виреещи върху богатата вулканична почва. Нощувката ни ще бъде отново в Marera View Lodge, Карату.
6 ден Карату - Занзибар
След закуска трансфер до Аруша за полет до Занзибар. Остров Занзибар ни очаква с едни от най-красивите плажове, с бял, фин пясък, идеални температури за почивка и обслужване с усмивка през цялата година. Ще се насладим на всички нюанси на синьото в безбрежната водна шир с коктейл от кокосов орех в ръка. Една истинска почивка на този невероятен неопитомен остров, на който ще ни се иска да останем дълго, далеч от суетата на забързания свят. Трансфер от летището и настаняване в хотел Ocean Paradise Resort & Spa /или подобен/. Вечеря. Нощувка.
7 ден Занзибар
Закуска. Време за почивка и плаж, както и възможност за допълнителна екскурзия – Стоун Таун и Затворническия остров. С тази екскурзия ще комбинаме посещение на столицата на острова Стоун таун с известния Затворнически остров. Отпътуваме след закуска за Каменния град, богат на архитектура и история и е под закрилата на UNESCO. Ще посетим основните забележителности на града като Катедралната църква и подземията, в които са били държани робите, преди да бъдат депортирани към пазарите за роби, къщата на Фреди Меркюри и др. Ще Обиколка през тесните калдъръмени улички, разглеждаме занаятчийници, магазини за подпрaвки и ще научим невероятната история на този град. В края на разходката ще обядвате в приятен ресторант. Затворническия остров е едно от най-известните места в Занзибар. До него се достига с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е простоrен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19век. Чудесна възможност не само да ги гледате, но дори и да ги храните. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.
8 ден
Закуска. Почивка на Индийския окен. Време за плаж, самостоятелни занимяния или допълнителна екскурзия- Наблюдение на делфини и гората Йозани. Екскурзията ще ни отведе в крайния юг на Занзибар, съдето ще може да видим делфини и с малко късмет да поиграем и плуваме с тях за около 1 час. След делфините ще се гмурнем в гъстата зелена гора в сърцето на най-дивото място на острова, за да разгледаме малкото селце, наречено Mchangani. Ще навлезем по-дълбоко в гората на Йозани, заобиколени от буйна тропическа. Растителност, в търсене на известната маймуна – червеният колобус, символът на фауната на Занзибар. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка.
9 ден Занзибар - Истанбул
Всяко едно прекрасно пътешествие има и своят край. След закуска ще се сбогуваме с Танзания и Занзибар и ще се отправим към летището за полет през Истанбул за София. Заредени с много снимки от красотата на Танзания и Занзибар и създадени спомени, които ще ни съпътстват завинаги. Полет за Истанбул от летището в Стоун таун. Пристигане в Истанбул. Полет от Истанбул до София. Пристигане в София.

STOP SALE!!!

Цени за ранни записвания до 03.01.2024 г:
Цена на човек в двойна стая Цена на човек единично настаняване Цена на 3ти възрастен на доп. легло Цена на дете 2-11.99 г. на доп. легло
7640 лв 8530 лв 7640 лв 6750 лв
 
Цени за записвания от 03.01.2024 г:
Цена на човек в двойна стая Цена на човек единично настаняване Цена на 3ти възрастен на доп. легло Цена на дете 2-11.99 г. на доп. легло
7940 лв 8830 лв 7940 лв 7050 лв

Полетно разписание:
Дата Полет №   Излита Каца
28.02.24 TK1032 София - Истанбул 15:55 18:25
28.02.24 TK567 Истанбул - Килиманджаро 19:25 02:30+1
07.03.24 TK67 Занзибар - Истанбул 05:25 12:55
07.03.24 TK1031 Истанбул -София 14:45 15:05
 
Хотели по програмата:
Карату - Ngorongoro Marera Mountain View Lodge, https://mareraviewlodge.com/ (или подобен)
Серенгети - Serengeti Kifaru Tented Lodge, https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g24081720-d24981443-Reviews-Serengeti_Kifaru_Tented_Lodge-Seronera_Serengeti_National_Park.html (или подобен)
Занзибар - Ocean Paradise Resort & Spa, https://oceanparadisezanzibar.com/ (или подобен)
 
Забележки:
Цените на парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомление. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните такси за националните паркове.
 
ВАЖНО!!!
Моля да имате предвид, че за вътрешния полет разрешения багаж е 20 кг. За свръхбагаж се заплаща 5 USD на килограм свръхбагаж. Тарифите подлежат на промяна без предварително уведомление!
 
Информация за пътуващите:
Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари. 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
  • Всички цени се заплащат в лева по курс продава на ОББ в деня на плащане.
  • Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата категория.
  • Туровете в програмата подлежат на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
  • Цената е калкулирана при валутен курс 1 USD=1.85 лева. При промяна на валутния курс повече от 5%, ТО си запазва правото да актуализира цената.

Необходими документи:
  • Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
  • Няма изискване за задължително ваксиниране
  • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 
Условия за плащане:
- Пакетните цени са обвързани с набиране на минимален брой участници; Минимален брой участници– 12
- Програмата може да се предложи и за индивидуални туристи с дата на заминаване по избор;
- Плащане на депозит в размер на 3000 лв. Доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване.
- Плащането се осъществява в брой или по банков път.
 
Условия за анулация:
До 61 дни преди пътуването - такса в размер на 100 лв. на човек
От 60 до 45 дни преди пътуването – неустойка в размер на 30% от пакетната цена;
От 44 дни преди пътуването – неустойка в размер на 100% от пакетната цена;

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Полети София – Истанбул – Аруша; Занзибар – Истанбул - София (за повече информация, вижте полетното разписание по-долу);
  • Вътрешен полет Аруша – Занзибар;
  • Чекиран багаж до 20 кг и 5 кг ръчен багаж
  • Трансфери по програмата;
  • 4 нощувки на пълен пансион в лоджии по програмата в Танзания;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в Занзибар хотел Ocean Paradise Resort & Spa /или подобен/.
  • Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата с вкл. бутилирана вода;
  • Всички активности и екскурзии,посочени в програмата;
  • Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси;
  • Застраховка с покритие 10 000 евро (за лица над 64 г. доплащане) с включен риск за Covid 19;
  • Водач – преводач от агенцията при минимум 12 туристи.

Цената не включва:

  • Други хранения, освен описаните в програмата
  • Други услуги, освен описаните в програмата
  • Разходи от личен характер
  • Екскурзия – Стоун Таун и Затворническия остров - /Необходими са: бански костюми, тениска, джапанки, хавлии, слънцезащитен крем и дълги панталони за Стоун Таун/; Цена на човек – 100 EUR. Програмата се осъществява при мин. 6 участника;
  • Екскурзия Наблюдение на делфини и гората Йозани - /Необходими са: бански костюми, тениска, джапанки, хавлии, слънцезащитен крем, дълги панталони спортни обувки и репелент против комари/; Цена на човек – 140 EUR. Програмата се осъществява без водач на български;
  • Бакшиши – 70 USD на човек. Заплащат се задължително;
  • Виза за Танзания – издава се онлайн от България, цена 50 USD чрез сайта на посолството в Берлин //www.tanzania-gov.de/; Визата може да се получи и на място при пристигане.
  • Туристическа такса в Занзибар – 5 USD на човек на ден, заплаща се задължително на място;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa