Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
САФАРИ В ТАНЗАНИЯ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР 2024 - 06.03

САФАРИ В ТАНЗАНИЯ И ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР 2024 - 06.03

10 дни / 7 нощувки

Маршрут: София – Истанбул – Килиманджаро – Аруша – Национален парк Тарангире – Кратер Нгоронгоро – Езеро Маняра ( Национален парк) – Занзибар – Истанбул – София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

10 дни/ 7 нощувки - Самолетна програма - STOP SALE!!!

Програма

1 ден 06.03.24: София – Истанбул
Среща с водача на групата на летище София. Полет за Танзания, Килиманджаро през Истанбул.
2 ден 07.03.24 Истанбул - Килиманджаро – Аруша- Национален парк Тарангире
Пристигане на летището в Килиманджаро в 02:35 ч. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до Аруша. Настаняване в хотел в Аруша , след което следва среща с местния екскурзовод, който ще даде информация относно престоя. Време за почивка за няколко часа, а след закуска се отправяме към първото сафари за деня. Отпътуване за Национален парк Тарангире. Паркът минава по линията на река Тарангире и се състои главно от ниско разположени хълмове на дъното на Голямата рифтова долина. Естествената му растителност се състои основно от Акациева гора и гигантски африкански баобаби, с огромни блата на юг. И реката, и блатата действат като магнит за дивите животни по време на сухия сезон в Танзания. Националният парк Тарангире се счита, че е дом на един от най-големите стада от слонове в Африка. Този африкански национален парк също е дом на три редки вида животни – Голямо Куду (Greater Kudu) – вид кухорога антилопа, вид орикс Fringe-eared oryx, както и няколко пепеляви скорци. След цял ден Game drive сафари, отправяне към лагера Farm House Lodge или подобен, настаняване и вечеря. Нощувка.
3 ден 08.03.24: Национален парк Тарангире – Нгоронгоро ( ок. 60 км, продължителност: 1.5 часа)
След закуска се спускаме на 600 м в кратер Нгоронгоро за сутрешно полудневно сафари. Кратерът Нгоронгоро е един от най-гъсто населените африкански зони за диви животни в света и е дом на около 30 000 животни, включително някои от последно останалите черни носорози в Танзания. Поддържан от целогодишно водоснабдяване и фураж, кратерът Нгоронгоро поддържа огромно разнообразие от животни, които включват стада антилопи гну, зебри, биволи, еланд, брадавичеста свиня, хипопотам и гигантски африкански слонове. Привлекателно за този живописен национален парк е и неговата гъста популация от хищници, която включва лъвове, хиени, чакали, гепарди и вечно неуловимия леопард, който понякога изисква доста обучено и зорко око, за да го забележи човек. Следва пикник - обяд в кратера, след него ще продължим със сафарито, преди да се отправим към мястото за настаняване за вечеря и нощувка.
4 ден Нгоронгоро – Езерото Маняра – Занзибар Закуска-All Inclusive
След закуска, отпътуване към Националния парк езерото Маняра. Националният парк и резерват Езеро Маняра се намира в район Аруша като обхваща западния бряг на езерото Маняра. Създаден е през 1960 г и има площ от 325 кв. км. Езерото е едно от най - красивите в Танзания, превърнато в резерват, обхващащо богат и разнообразен животински свят. Разнообразното местообитание на парка привлича голямо разнообразие от животни, включително една от най-големите концентрации на слонове в Африка, известните катерещи се по дърветата лъвове на Маняра, както и големи ята фламинго. Нощувка.
5 ден 10.03.24: Езерото Маняра – Занзибар
Закуска. Отпътуване за летището за полет до Занзибар, обядът ще бъде под формата на пакет в този ден. Посрещане на летището в Занзибар и трансфер до хотел Royal Zanzibar Beach Resort(https://www.royalzanzibar.com/) или подобен. Свободно време. Нощувка.
6 ден 11.03.24: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.
7 ден 12.03.24 Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка
8 ден 13.03.24 Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.
9 ден 14.03.24 Занзибар – Истанбул – София
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Истанбул в 05:30. Каца в Истанбул 13:20 ч. Излита за София в 14:45 ч. и каца в 15:05 ч.

STOP SALE!!!

Цени:
Период на пътуване Възрастен в двойна стая Единична стая
06.03 - 14.03.24 4763€/9316 лв На запитване

Полетно разписание:
TK1032 06MAR  SOFIST 1555 1825
TK 567 06MAR  ISTJRO 1925 0235
TK 567 14MAR  ZNZIST  0530 1320
TK1031 14MAR  ISTSOF 1445 1505
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение!
 
Начин на плащане:
30% от пакетната цена при потвърждаване на резервация и подписване на договор
100 % плащане 45 % преди датата на пътуване
 
Необходими документи:
Международен паспорт, валиден минимум шест месеца от датата на заминаване

Допълнителни екскурзии в Занзибар

Стоун Таун – 35 евро на човек
Стоун Таун е богат на архитектура и история и част от световното културно наследство на UNESCO. Обиколка през тесните калдъръмени улички, разглеждане на  занаятчийници, магазини за подпрaвки , в същото време ще научите информация за невероятната история на този град. Свободно време в центъра на града.

Spice Tour – 35 евро на човек
 Ще прекарате деня, заобиколени от ухания на подправки, местно производство на о-в Занзибар, който е известен в миналото още като „Островът на подправките“. Ще посетите плантация за подправки, придружени от опитен водач, който ще ви запознае с произхода и ще можете да усетите аромата на индийското орехче, джинджифил, канела, ванилия, карамфил, кардамон, черен пипер, кафе, лимонена трева и много други. Ще разберете, какво лекуват тези наситени и екзотични аромати, по какво могат да бъдат разпознати и любопитни факти свързани с тях.  
 
Prison Island – 35 евро на човек
Затворническият остров е изключително приятно място за почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е построен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в.
Водно приключение – остров Мнемба и шнорхелинг – 70 евро на човек
Kuza Cave Tour, Starfish Adventure and the Rock Restaurant – 145 евро на човек

Пещерата Куза - древна варовикова пещера в джунглата, с кристално чиста тюркоазена вода. Място от което няма да искате да си тръгнете! По време на това водно приключение, ще имате възможност да плувате, да видите различни на вид и брой морски звезди и да посетите известния ресторант The Rock.

Забележки:
  • Минимален брой участници за провеждане на пътуването: 14
  • При несъбран минимум участници е възможно да има доплащане.
  • Уведомяване за несъбран минимален брой участници – 20 дни преди заминаване.
  • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
  • Реда и последователността на провеждане на някои от мероприятията може да бъде променен с оглед оптимизиране на програмата.
  • Няма задължителни медицински изисквания.
  • Допълнителните екскурзии в Занзибар подлежат на препотвърждение и се записват от България. ТО не носи отговорност ако цените на място са различни от предложените в програмата.
  • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,85 лв. за щатски долар към 08.11.2023 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на Потребителя, ТО възстановява платената сума за пътуването, като при самолетните програми удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ: 
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартна такса за прекратяване:
От деня следващ деня на подписване на договора дo 185 дни преди датата на тръгване Потребителят се освобождава от такса за прекратяване (стига това да не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети, в който случай такива разходи ще се считат за невъзстановими от Туроператора. Извършените невъзстановими разходи се удостоверяват с надлежно оформени документи. )
а. от 184 до 85 дни от датата на тръгване – 35% от цената на туристическия пакет;
б. от 84 до 65 дни от датата на тръгване – 50% от цената на туристическия пакет;
в. от 64 до 35 дни от датата на тръгване – 80% от цената на туристическия пакет;
г. под 35 дни от датата на тръгване – 100% от цената на туристическия пакет;
 
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус / Бус
Джип
 
„Отмяна от пътуване“:  ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяванена дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетен билети София – Килиманджаро/ Занзибар - София с включени летищни такси с АК Turkish Airlines
  • Чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж 8 кг
  • 3 нощувки в Farm House Lodge или подобен в Национален парк Тарангире
  • 4 нощувки на база All Inclusive в Занзибар в хотел Royal Zanzibar Beach Resort 4* или подобен
  • Вътрешен полет до Занзибар с включен ръчен и чекиран багаж
  • Maasai Experience tour
  • Частни 4х4 сафари джипове по време на сафаритата
  • Всички трансфери по програма
  • Всички входни такси за парковете
  • Бутилка вода по време на всяко сафари
  • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс“

Цената не включва:

  • Виза за Танзания - ок. 50 USD , изготвя се онлайн, ТО съдейства
  • Лични разходи
  • Допълнителните екскурзии
  • Бакшиши
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“, покриваща коронавирус
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa