Вашата оценка 4.00 от 2 гласа
ТАЙЛАНД, КАМБОДЖА , ВИЕТНАМ 2024 - ДРЕВНАТА КУЛТУРА И ПРИРОДНИТЕ ЧУДЕСА НА ИНДОКИТАЙ

ТАЙЛАНД, КАМБОДЖА , ВИЕТНАМ 2024 - ДРЕВНАТА КУЛТУРА И ПРИРОДНИТЕ ЧУДЕСА НА ИНДОКИТАЙ

16 дни / 13 нощувки

Банкок - Аютая - Канчанабури - Сием Реап - Пном Пен - Хо Ши Мин - Ханой - Халонгz



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

16 дни / 13 нощувки - STOP SALE!!!

Програма

1 ден 12 МАРТ 2024 : СОФИЯ - ИСТАНБУЛ-БАНКОК
Събиране на групата на летище София, Терминал 2, за полет от София за Банкок през Истанбул с Турските авиолинии в 15:55 часа.
2 ден 13 МАРТ 2024 : ПРИСТИГАНЕ В БАНКОК
Пристигане на летище Банкок в 15:20 часа, посрещане от фирмата партньор и местния водач.Трансфер до хотела. Настаняване, време за почивка след полета. Нощувка.
3 ден 14 МАРТ 2024: ОБЗОРНА ОБИКОЛКА НА БАНКОК
Закуска. След закуска ще започне нашето запознаване с тайландската столица. Ще посетим две от най-важните забележителности на Банкок: Легналият Буда във Ват По и Големият дворец. Ват По е будистки храмов комплекс, известен като Храмът на легналия Буда. Свързва се с крал Рама I , който възстановява храмовия комплекс и го превръща в негов основен храм. Комплекса съдържа най-голямата колекция от изображения на Буда в Тайланд и се счита за най-ранния център за обществено образование в страната, а мраморните илюстрации и надписи, поставени в него, са признати от ЮНЕСКО в неговата програма „Паметта на света“ . В храма се помещава и школа по тайландска медицина и е известен също като родното място на традиционния тайландски масаж. Основна атракция в храма е 46 метровата статуя на лежащ Буда, изобразяваща навлизането на Буда в Нирвана и изцяло позлатена отвън. Големият дворец е разположен близо до бреговете на река Чао Прая, той е идеалният пример за древен сиамски дворец. В рамките на комплекса е Храмът на Изумрудения Буда (Wat Pra Kaew). Според легендата Изумруденият Буда е статуя създаден в Индия през 43 г. пр.н.е. в град Паталипутра, където остава в продължение на 300 години. През 4-ти век е отнесена в Шри Ланка от будистки монаси, които са я спасили от унищожение по време на война. В крайна сметка, статуята си успява да стигне до Тайланд и е преместена във Ват Пра Каев през 1779 г. Тя притежава три различни комплекта златни дрехи, които се сменят от Краля на Тайланд по време на церемония за смяната на сезоните. Следва обяд в тайландски ресторант. След обяда ще пътуваме по река Чао Прая (Реката на царете) и през Клонгите (каналите) на Тонбури. Ще имаме възможност да наблюдаваме и снимаме домове и храмове покрай водните пътища, които са дали прозвището на града „Венеция на Изтока“. В наши дни Банкок има 1682 канала с обща дължина 2604 километра. Ще завършим с посещение на една от най-сниманите забележителности в Банкок, Ват Арун. Ват Арун или още Храмът на зората е свещено място за поклонение в Банкок. Храмът датира от древния период Аютая (1569–1767). Красивата архитектура на фона на великолепните гледки към близката река Чао Прая и пейзажите наоколо го превръщат в една от най-популярните туристически дестинации на Тайланд. Над величественият храм се извисява пагода с височина 76 метра. Той е украсен с глазирани керамични плочки, които отразяват изгряващото слънце, от където идва и името на храма.Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден 15 МАРТ 2024: БАНКОК – АЮТАЯ
Закуска. Този ден ще се запознаем с древната сиамска столица Аютая. След закуска, на сутринта потегляме за среща с миналото на Тайланд. Аютая се простира на изкуствено създаден остров, заобиколен от канал, който свързва трите вливащи се в него реки. В тези условни водни граници са разпръснати десетки храмове, датиращи от различни епохи. Най-големият се казва Ват Пра Си Санпет и е издигнат през XIV век. Някога е служил и за дворец, а около него са построени три големи ступи (с формата на камбани). Непосредствено до него се намира друга важна религиозна постройка – Ват Монкхон Бопит, в която се пази една от най-големите статуи на Буда в цял Тайланд. Цели 33 крале са царували в миналото в този град. Тук са се стичали не само търговци от Близкия и Далечния Изток, но и от цяла Европа. През 1767 г. градът е сринат до основи в резултат на бирманското нашествие. Днес Аютая е домакин на някои от най-важните исторически забележителности на Тайланд и е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим някои от най-интересните храмове и Ват Пра Ин - летният дворец на крал Рама V, който се състои от сгради в готическа, ренесансова, китайска и тайландска архитектура. След обяда в местен ресторант се върнем към Банкок. Остатъка от деня е за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка в Банкок.
5 ден 16 МАРТ 2024 : БАНКОК – КАНЧАНАБУРИ
Закуска. След закуска, на сутринта ще отпътуваме от Банкок за град Канчанабури. Градът е разположен сред варовикови хълмове, на живописно място при сливането на реките Куай Яй и Куай Ной. Канчанабу́ри е известен благодарение на ролята, която играе по време на Втората световна война, когато тук се намира военнопленнически лагер и база за построяване на железопътна линия Тайланд-Бирма, както и печално известния мост на река Куай. В околностите му има множество важни забележителности от времето на войната. Малко извън града е интересната долината Ки Ной. През нея преминава железопътната линия, наречена „Пътят на смъртта“. Става въпрос за част от Тайландско-Бирманската железопътна линия, при строежа на която измират почти половината военнопленници от болести и злополуки. Събитията са описани в роман „Мостът на река Куай“, по който по-късно е заснет филм, носител на 7 награди Оскар. Ще отдадем почит във военното гробище и ще пътуваме с влак по пътя на печалната железница.Ще завършим с приятна разходка с лодка по река Куай за разведряване и вкусен обяд в местен ресторант.Настаняване в хотел за нощувка в Канчанабури.
6 ден 17 МАРТ 2024: КАНЧАНАБУРИ – ПЛАВАЩ ПАЗАР ДАМНЕОН САДУАК– БАНКОК
Закуска. Последния ни ден в Тайланд е посветен на плаващите пазари на страната. Ще посетим известния и многоцветен пазар Дамнеон Садуак за да се потопим в екзотични вкусове и аромати.С моторна лодка, минаваща покрай крайречни села и плодови насаждения, ще се насладим на прекрасна природа, преди да навлезем в оживения пазар. В миналото ежедневната търговия в Тайланд се е извършвала предимно покрай реки и канали (или клонг на тайландски). Плаващият пазар Дамнеон Садуак в Ратчабури е един от най-популярните в Тайланд . Каналът е построен по кралска инициатива, тъй като крал Рама IV е искал да свърже река Мае Клонг с китайските речни пътища, за да подпомогне транспорта и търговията. Изкопаването му е отнело повече от 2 години и в крайна сметка е бил завършен при управлението на неговия наследник крал Рама V. Каналът е дълъг 32 километра и има повече от 200 разклонения. Търговията в този район се извършва по същия начин от повече от 100 години. Но особена популярност канала добива в периода 1971-1973 г., когато реката се пълни с фермери и техните лодки, продаващи стоките си. Ще имаме много възможности за снимки по пътя и на цветните пазари. След обяд в района, ще се завърнем в Банкок, за да последната ни вечер в тайландската столица. Нощувка.
7 ден 18 МАРТ 2024 ГОДИНА: БАНКОК - ПОЛЕТ ДО СИЕМ РИП /КАМБОДЖА/
Закуска. След закуска, освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Сием Рип. Добре дошли в Камбоджа, земя, изпълнена с диви джунгли, древна култура и изобилие от красиви храмове. Дълго време тя е белязана от вътрешните конфликти в страната. През 1975 г. Червените кхмери окупират столицата Пном Пен и започват евакуирането на всички градове. Обзети от жестокост, те екзекутират милиони камбоджанци, а други загиват от кошмарните условия на живот. След две десетилетия на борба червените кхмери са прогонени и днес Камбоджа предоставя на своите посетители уникалния микс от луксозни хотели и ресторанти, смесващи се с древните храмове и традиционни местни пазари. Сием Рип е една дванайсетте провинции в Камбоджа с главен административен център едноименния град. На триторията на провинцията се намира историческата област Ангкор, в която е разположена старата кхмерска столица Ангкор Том и едно от новите чудеса на света – древният религиозен комплекс Ангкор Ват. След приключване на визовите и митнически процедури, среща на летището с местния водач. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за самостоятелни занимания или по желание /срещу заплащане/- Полудневен тур „Вкусовете на Сием Рип“- обиколка в покрайнините, които предлагат много интересни дейности като посещение на традиционно занаятчийско селище и участие в демонстрация на домашна кухня. Нощувка.
8 ден 19 МАР 2024 г.: СИЕМ РИП - ХРАМОВЕ В АНГКОР
Закуска в хотела. Денят е посветен на най-красивите храмове в Камбоджа – храмовите комплекси Ангкор, които се смятат за бижуто на страната. Ангкор Ват е смятан за най-големия религиозен монумент в света. Днес той с право е повод за национална гордост на Камбоджа и е изобразен на националния флаг на страната. Трансфер от хотела до Ta Пром, може би един от най-зрелищните храмове в комплекса Ангкор. Построен е в края на 12-ти и началото на 13-ти век от кхмерския крал Джаяварман VII. Първоначално е наречен Раджавихара (“царски манастир”). Основният образ на храма е създаден по образа на майката на царя.. Симбиозата от каменни сгради и дървета с големи корени, които ги оплитат, правят това място като излязло от вълшебна приказка. Под килим от мъх и всепроникваща зеленина лежат каменни релефи на женски божества и медитиращи монаси, подчертавайки усещането за „забравен град“. Този храм придобива световна известност след снимките на филма Tomb Raider през 2001 г. Факт е, че изпълнителката на главната роля във филма Анджелина Джоли осиновява първия си син Мадокс от сиропиталище в Камбоджа. Ще разгледаме и древния Ангкор Том, основан от крал Джаяварман VII през 12-ти век като един от най-големите кхмерски градове, останал столица до 17-ти век. Един от най-емблематичните храмове на Ангкор Том е Байон. Там посетителите се потапят в море от кули и усмихнати каменни лица. Вярва се, че лицата представляват Авалокитешвара, велико същество на просветлението и състраданието, но поразителната им прилика с цар Джаяварман VII кара много учени да смятат, че това са четирите лица на царя с четирите му усмивки: очарователна, тъжна, радостна и красива. Поставени на различна височина върху кулите, усмихнатите лица надничат от всеки ъгъл, демонстрират вездесъщото си присъствие и вдъхват страхопочитание. Ще се възползваме от шанса, за да научим повече за сложните резби на Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Нашето изследване продължава още с влизането през портата на Ангкор Ват, огромен храмов комплекс, първоначално построен в началото на 12-ти век от крал Суряварман II.. За разлика от своите предшественици, които почитали бог Шива и строели храмове в негова чест, Суряварман II прекъсва тази традиция и издига храм в чест на бог Вишну. Впоследствие Ангкор Ват става средище на будизма. Ще се разходим из сложните и удивителни барелефи, които представляват стотици фини резби на Апсара, индуската митология, както и ключови събития в нейната традиция. Храмовият комплекс се разпростира на над 400 кв.км и днес е част от Археологическия парк Ангкор. Паркът съхранява останките от различни столици на Червените империи от 9-ти до 15-ти век с безбройни скулптурни украси, орнаменти и елементи, които и до днес свидетелстват за будистката култура и традиция през годините. Ангкор Ват е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. /Дрескод за посещение на храмовете - задължително носенето на дрехи покриващи раменете и колената. Смята се, че носенето на къси панталони и поли показва неуважение към божествата и светилищата/. Нощувка в хотела в Сием Рип.
9 ден 20 МАРТ 2024 ГОДИНА -ЕЗЕРОТО ТОНЛЕ САП С КРУИЗ - ПНОМ ПЕН
Закуска. Днес ще се насладим на невероятната природа на езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия. До плаващото село Чонк Кнеас ще пристигнем с автобус.След което ще се отправим на релаксиращ круиз с модерна и елегантна лодка. Ще изследваме плаващите села, където живеят и изкарват прехраната си повече от хиляда семейства. Ще наблюдаваме плаващите училища, пазари, полицейски участъци и традиционния начин на живот. За жителите на селото животът на вода е най-голямата традиционна култура, която трябва да се съхрани преди бурното развитие на съвременното общество да я погълне. След едночасовия круиз се отправяме към Пном Пен – оживената камбоджанска столица. Настаняване в хотел. Нощувка.
10 ден 21 МАРТ 2024: ПНОМ ПЕН - ХО ШИ МИН /ВИЕТНАМ/
Някога известен като „Перлата на Азия“, Пном Пен е бил един от най-добрите градове в региона. Разположен на мястото, където се събират 3 реки: Басак, Саб и Меконг, градът е на повече от 500 години. Според легендата стара монахиня на име Пен отишла да налива вода от Меконг и в едно плаващо по реката дърво намерила четири бронзови и една каменна статуи на Буда. Тя пренесла статуите на сушата и наредила хора да натрупат пръст североизточно от къщата й. След това използвала дървени талпи, за да изгради храм, на малкия хълм, в който да приюти петте статуи. Именувала храма на свое име като Ват Пном Даун Пен „Хълмът на Пен“, който е известен днес като Ват Ном, малък хълм на височина 27 метра. Легендата днес се съхранява в една пагода на върха на хълма. Пном Пен е бил столица на Камбоджа през по-голямата част от последните шест века. Богат на история, градът предлага интересни културни и исторически обекта за откриване. След засуска ще започнем деня си с посещение на Кралския дворец, първоначално построен през 1866 г. от дядото на сегашния камбоджански крал. Дворецът е комплекс от великолепни царствени сгради с класическите си кхмерски покриви, богато украсена позлата и сложно оформление на отбранителни стени, включващи страхотна смесица от кхмерска архитектура с лек френски нюанс. Той включва официалната резиденция на кралското семейство с части от комплекса на масивния дворец, частично отворен за обществеността. Ще продължим с посещение на Националния музей, който е проектиран в кхмерски стил от френски археолог и художник през 1917 г., посветен изключително на кхмерското изкуство и скулптура. В него е събрана историята на Камбоджа от „Златния век“ на Ангкор, с отлична колекция от кхмерско изкуство и скулптура от археологически обекти от цялата страна./Дрескод в Двореца - панталони до коленете и тениска или блуза до лактите; в противен случай ще трябва да се купи подходящ саронг като покривало на входа/. След кратка почивка, след обяд трансфер от хотела до летището за полет до Хо Ши Мин. След приключване на визовите и митнически процедури, среща с местния водач. Трансфер до хотела и настаняване за нощувка.
11 ден 22 МАРТ 2024 ХО ШИ МИН - ДЕЛТАТА НА МЕКОНГ С КРУИЗ
Закуска. Днес ще се запознаем с могъщата река Меконг, извираща високо в Хималаите и лъкатушеща през шест азиатски страни. Великата река поддържа живота на около сто милиона души от почти сто етнически групи. Всяка година в нея биват уловени 1,3 милиона тона риба, което е четири пъти повече от годишния улов в Северно море. Със своята дължина от 4350 километра тази река е най–дългата в югоизточна Азия. Река Меконг е от съществено значение за икономиката на югоизточна Азия. Столицата на Лаос, Виентян, и столицата на Камбоджа, Пном Пен, са пристанищни градове край реката. В долното си течение Меконг е от съществено значение за живота във Виетнам. Тук тя се разклонява и образува делта с площ 25 000 квадратни километра и обща дължина на водните пътища около 3200 километра. Изобилието от вода не само напоява нивите и оризищата, но и ги подхранва чрез своите наноси, което дава възможност на фермерите да отглеждат три реколти ориз годишно. След живописно пътуване до Бен Тре – входа към делатата на Меконг ще се отправим на едно прекрасно плаване в изследване на обширни оризища и цветни плодови ферми. Покрай наблюдението на идилични селски пейзажи и живота на реката, ще се насладим на сезонни тропически плодове и местни специалитети. По протежение на водния път ще посетим и плаващия пазар за кокосови орехи Тхом, за да станем част от оживената търговия с кокосови орехи. Пригответе фотоапарата си, тъй като този пазар във водата, пълен с местни лодки и кокосови орехи, предоставя отлични възможности за снимки. Круиза ни отвежда до необичаен остров, където животът е прост и бавен, а хората живеят близо до природата. На острова няма павиран път, нито електричество. Ще бъдем заобиколени от буйни плодови ферми и цветни езера с лотоси. Акцентите включват преминаване през дървени мостове и взаимодействие с местните хора, за да научим за техния поминък. Може да спрете в местен дом за чай, накисване на краката с традиционни билки или практически курс по готвене. Тура ни ще завърши с вкусен домашен обяд с местни специалитети, приготвени от пресни продукти. След това ще имаме свободно време да се отпуснем в хамак, преди да се върнем обратно в град Хо Ши Мин в края на деня. Нощувка в хотела.
12 ден 23 МАРТ 2024 г. ХО ШИ МИН -ХАНОЙ
Закуска. След закуска ще направим нашия полудневен обиколен тур с местния водач, който ще ни запознае с някои от важните места в Хо Ши Мин. Ще посетим Музея на войната, който представя частичен, но ярък поглед върху американската война през очите на виетнамците, тъй като съдържа останки и снимки от миналото, включително американски бронирани машини, артилерийски оръдия, бомби и пехотни оръжия. Ще отидем до едно от най-значимите исторически места в града - Двореца на Обединението, който е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до 30 април 1975 г. Ще се разходим из двореца за да се възхитим на удивителната му архитектура, докато научаваме неразказаните истории, свързани с големите промени в историята на град Хо Ши Мин. На кратко пешеходно разстояние ще видим и една от най-емблематичните забележителности на Сайгон - катедралата Нотр Дам, сграда от червени тухли с двойни кули, базирана на оригиналната конструкция на катедралата в Париж. След това ще се отправим през площада към Централната поща, проектирана от френския архитект Густав Айфел, преди той да стане известен с Айфеловата кула. В свободното време може да се поразходите из многото привлекателни магазини на улица Dong Khoi, някога известна като Rue Catinat, булевардът, където висшето общество се стичало да пазарува в колониалните времена. Ще завършим обиколката си на оживения пазар Ben Thanh, където може да откриете своите способност да се пазарите и да се сдобиете с необичайни стоки, които винаги ще ви напомнят за този вълнуващ ден. Следобяд трансфер до летището за полет до Ханой. Настаняване и нощувка в Ханой.
13 ден 24 МАРТ 2024 г.ХАНОЙ –ЗАЛИВА ХА ЛОНГ
На този ден ще посетим едно от природните чудеса на Виетнам. Обявен за обект на световното наследство от ЮНЕСКО през 1994 г., заливът Ха Лонг обхваща площ от 43 400 ха и включва над 1600 острова и островчета, повечето от които са необитаеми и недокоснати. Ха Лонг (в превод от виетнамски - „където драконът се спуска в морето“) е световноизвестен със своя грандиозен морски пейзаж от варовикови стълбове, допълнени от неговото биоразнообразие. След закуска на сутринта ще отпътуваме към залива до яхтеното пристанище Tuan Chau, за да се настаним на борда на нашия кораб. След инструкциите от екипажа, корабът отплава покрай каменни островчета, плаващи села и малките плажове на великолепния залив Ха Лонг. Посетете местно рибарско селище с каяк или на малка бамбукова лодка, за по-автентичен поглед към живота в залива. В селото живеят приблизително 700-800 души, като повечето изкарват прехраната си от риболов. Върнете се на кораба и участвайте в готварска демонстрация с главния готвач или просто се отпуснете на терасата за слънчеви бани преди вечеря. Вечерта опитайте късмета си в нощен риболов на калмари. Вечеря и нощувка на кораба.
14 ден 25 МАР 2024 г.: ХА ЛОНГ БЕЙ – ХАНОЙ
Ще започнем деня си с демонстрация на Тай Чи, която съчетава дълбоко дишане и релаксация с бавни движения – една чудесна гимнастика на слънчевата палуба на кораба. Ще се насладим на закуска на чист въздух с кафе, чай и сладкиши с изглед към пейзажите на залива.Плаването продължава, минавайки покрай най-красивите и тихи райони, като Кадилницата, Островчето на кучешкия камък, Бойния петел, плажа Сой Сим, Кокосовия остров. Ще посетим една от най-величествените пещери в залива с красиви сталактити и сталагмити, след което ще се отправим по обратния път към кея. На връщане към Ханой ще спрем по пътя до местно село за да станем свидетели на бита и живота на хората в северната провинция. Нощувка в хотела в Ханой.
15 ден 26 МАР 2024 г.: АКЦЕНТИ НА ГРАД ХАНОЙ – ОТПЪТУВАНЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
Столицата на Виетнам, Ханой, е перфектна комбинация от старо и ново, азиатско и европейско, динамично обединение на традицията и прогресивното мислене на 21-ви век.Въпреки скорошното бързо развитие, градът е запазил голяма част от традиционната си идентичност. След закуска ще посетим комплекса, посветен на Хо Ши Мин, основателят на нацията и известен на виетнамците с галеното име „Чичо Хо“. Ще направим първата спирка в историческия мавзолей на Хо Ши Мин, внушителен паметник, построен да служи като последно му място за почивка. Разходката продължава из красивата ботаническа градина на президентския дворец, за да посетим скромната къща на чичо Хо, построена на основата на селска виетнамска кокилна къща с прост дизайн, отразяваща неговия скромен, чист и благороден начин на живот. Там се намира и пагодата с един стълб, построена през 1049 г. от дърво върху единичен каменен стълб, проектиран да наподобява лотосов цвят, символ на чистота. Продължаваме към пагодата Тран Куок, най-старата пагода в Ханой, разположена на малък остров на Западното езеро. След обяд ще направим кратко посещение на Храма на литературата, първият университет във Виетнам. Построен през 11-ти век, този зашеметяващ храм представлява рядък пример за добре запазена традиционна виетнамска архитектура и е изобразен на гърба на банкнотата от 100 000 виетнамски донга. Пътуването с велосипед (рикша) е отличен начин да изживеем Ханой отблизо, тъй като атмосферата е оживена, забързана и общителна. По тесните улички на Стария квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“, ще научим историята на квартала, датираща от 15 век. Тесните 36 улици на Стария квартал носят имена, които отразяват бизнеса, извършван някога там; улица на коприната, улица на ориза, улица на хартията, улица на лакираните изделия, улица на бижутата и други. Тук е мястото да опитаме способностите си за пазарене и да се сдобием с най-различни своеобразни и необичайни предмети за спомен от този ден. Ще завършим обиколката, като се разхождим покрай живописното езеро Хоан Кием. „Езерото на върнатия меч“ е кръстено на магически меч, използван някога от най-почитаните герои, за да победят китайската династия Мин и след това върнат при бога на Златната костенурка на езерото.Ще разполагаме със свободно време до трансфера към летището на Ханой за късен полет към Истанбул в 22:30 часа.
16 ден 27 МАР 2024 г.:ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Полет Истанбул – София. Пристигане в България в 15:05 часа на Терминал 2.

STOP SALE!!!

Цена на човек в лева, настанен в съответното помещение:

Ранни записвания до 03.01.2024
Възрастен в двойна стая: 6480 лв
Възрастен в единична стая: 7740 лв

Дете от 2 до 11.99 г. на допълнително легло: на запитване
 
Редовна цена валидна за записвания от 03.01.2024
Възрастен в двойна стая: 6730 лв
Възрастен в единична стая: 7990 лв
Дете от 2 до 11.99 г. на допълнително легло: на запитване

Хотели по програмата:
Банкок – MANDARIN BY CENTRE POINT 4*или подобен
Качанбури – FELIX RIVER KWAI 4* или подобен
Ханой - THE Q HOTEL 4* или подобен;
Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен
Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен
Пном Пен - DUONG CHAN HOTEL 4*или подобен
Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен

Полетно разписание:
Дата Полет №   Излита Каца
12.03.24 TK 1032 София - Истанбул 15:55 18:25
13.03.24 TK 68 Истанбул - Банкок 01:55 15:20
26.03.24 TK 165 Ханой - Истанбул 22:30 05:30+1
27.03.24 TK 1031 Истанбул - София 14:45 15:05
 
Часовете на полетите са в местно часово време. Авиокомпанията си запазва правото за промяна на часовете на полети, когато това се налага.
 
Описание на допълнителна екскурзия: „Вкусовете на Сием Рип“- полудневна
Цена: 35 щатски долара
При тази екскурзия ще може да разгледате красивата околност и оризища на Сием Рип, да се включите в живота на местните хора. Ще се разходите до малко село, минавайки през тучни оризови полета, овощни градини и зеленчукови ферми, за да получите общ поглед на ежедневието в района, включително засаждане на ориз, отглеждане на биволи, улов на риба или занаяти. Ще спрете в семейна работилница, където местните занаятчии ще ви запознаят с тънкостите ратановия занаят, традиционен поминък за хиляди семейства в селото. Ще продължите с кратка разходка до дома на местен фермер, където ще научите от семейството за истинския кхмерски начин на живот в провинцията. Заемете се с приготвянето на някои традиционни кхмерски ястия с домакина. Ще имате възможност да изпитате всяка стъпка, от избора на продукти и подправки до подреждането на типично кхмерско ястие, което ще опитате след това. Домакинът ще се радва да сподели с вас вкусните рецепти за домашно готвене, които да отнесете и у дома.
 
Допълнителна информация:
  • Минимален брой участници – 12
  • Пътуването като цяло не е подходящо за трудноподвижни лица и лица с увреждания
 
Необходими документи
  • Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
  • Няма изискване за задължително ваксиниране
  • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 
Условия за плащане
- Пакетните цени са обвързани с набиране на минимален брой участници;
- Програмата може да се предложи и за индивидуални туристи с дата на заминаване по избор;
- Плащане на депозит в размер на 2000 лева  от пакетната цена. Доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване.
- Плащането се осъществява в брой или по банков път.
 
Условия за анулация:
До 61 дни преди пътуването - такса в размер на 100 лв. на човек
От 60 до 45 дни преди пътуването – неустойка в размер на 50% от пакетната цена;
От 44 дни преди пътуването – неустойка в размер на 100% от пакетната цена

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса, която е дължима за всички резервации, за които тя се начислява, без значение кога са направени.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.
 
Туроператорът препоръчва сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (полицата е в размер на 1,5-3 % от пакетната цена).  Застрахователната полица се издава от ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетни билети София – Истанбул – Банкок и Ханой –Истанбул – София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
  • Самолетен билет Банкок – Сием Рип с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
  • Самолетен билен Пном Пен – Хо Ши Мин с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
  • Самолетен билен Хо Ши Мин - Ханой с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
  • 13 нощувки по програмата, както следва: 4 нощувки в Банкок, 1 нощувка в Качанбури, 2 нощувки в Сием Рип, 1 нощувка в Пном Пен, 2 нощувки в Хо Ши Мин; 1 нощувка в Ханой, 1 нощувка на кораб в Ха Лонг бей
  • Круиз в делтата на река Меконг;
  • Круиз по залива Ха Лонг ;
  • Разходка с лодка по езерото Тонле Сап
  • Изхранване: 13 закуски, 6 обяда и 1 вечеря на кораба;
  • Всички екскурзии, траспорт с лодки и автобуси по програмата;
  • Входните такси на посещаваните обекти по програмата
  • Всички трансфери по програмата;
  • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро.
  • Водач-преводач от агенцията– при група мин. 12 пътуващи;

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Напитки по време на храненията;
  • Допълнителна екскурзия „Вкусовете на Сием Рип“ – 35 щатски долара. Мин. брой участници 6;
  • Туристическа виза за Тайланд – 2000 THB, получава се и се заплаща на място, само в брой!!!
  • Туристическа виза за Виетнам – 25 щатски долара. Полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
  • Такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 30 лв.;
  • Виза за Камбоджа, 30 долара. Полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. За условията по застраховката, моля свържете се с офиса ни.
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.- според тарифата на застрахователя.
  • Бакшиши и благодарности към местните гидове и шофьори – 50 долара на човек (събират се предварително в София);
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa