Вашата оценка
МИАНМАР 2024 - Пътуване като никое друго

МИАНМАР 2024 - Пътуване като никое друго

12 дни / 9 нощувки

София - Мандалай – Мингун - Амарапура - Пин О Луин - река Иравади - Ава - Баган – Салай – Инле – Златната скала – Янгон – СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
17.03.2024 5498.00 лв Резервирай

12 дни / 9 нощувки

Програма

1 ден София - Истанбул
Отпътуване от летище София в посока Мандалай.
2 ден Истанбул - Банкок - Мандалай (вечеря)
Пристигане в Мандалай. При пристигането си в Мандалай ще бъдем посрещнати от местния екскурзовод, с който ще се отправим към пагодата Махамуни, където се намира най-древното изображение на Буда, изработено от бронз в Мианмар, ще си изработим традиционни молитвени златни листчета в двореца Мандалай, Следва пагодата Kuthodaw, едно от най-забележителните места в Мандалай. Този комплекс от 19-ти век е дом на „най-голямата книга в света“, състояща се от 729 бели мраморни плочи, гравирани с будистки писания. Плочите са подредени в групи, всяка увенчана с бяла ступа, което създава забележителна гледка. Манастирът Швенандау, известен като „Златният палат”, известен с уникалните си дърворезби и ще видим красивата гледка към града от хълма Мандалай. Вечеря. Нощувка в Мандалай.
3 ден Мандалай – Амарапура – Пин О Луин (закуска, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Амарапура, някога столица на Мианмар и построен през 1783г., на 11 км от Мандалай. Ще разгледаме останките на градската порта, двореца и гробниците на старите царе. Ще посетим и манастира Маха Гандайон (Дом на хиляди монаси) и най-дългия тиков мост в света U Bein Bridge (1,2км. пешеходен мост покриващ езерото Taungthaman). Отпътуване за Пин О Луин. Със своите кули и църкви, планинският град напомня за британските колониални правила и принципи дори и чрез безупречно подредените си ботанически градини. Разходка с двуколка из стария град с часовникова кула, пазара и близките водопади. Връщане в Мандалай. Вечеря. Нощувка в Мандалай.
4 ден Мандалай - Мингун - река Иравади – Ава - Баган (закуска, вечеря)
След ранна закуска в хотела, ще се отправим към круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Плаване към Мингун /около 1 час в посока/. В Мингун посещение на недовършения храм Пахтодауги, необичайната пагода Миятендан, и камбаната на Мингун – втората по големина бронзова камбана в света, запазена цяла, с тегло от 90 тона. Отпътуване за Баган. Попътно разглеждане на Ава - столица на Бирма до 18 век. Посещение на великолепния манастир Багая, който е заобиколен от живописни ступи, както и манастира Маха Аунгми Бонзан, или можете да посетите наблюдателната кула Нанмиинт, която е друга от емблематичните структури, с които Ава е известна. Пристигане в Баган късния следобяд. Баган има интригуваща история и тук ще я видите разкрита в нейната архитектура. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Баган (закуска, вечеря)
Станете рано днес за разходка с балон с горещ въздух по изгрев слънце, достъпна от октомври до април. Това незабравимо преживяване ви позволява да оцените истинската степен на красотата на Баган, неговите хиляди храмове и спокойната му природа /срещу допълнително заплащане/. След закуска в хотела и време за почивка, тръгнете обратно, за да видите характерните места на Баган. Следва полудневна обиколка на града, по време на която ще видим храма Лакананда, пагодата Бу и ще се насладите на гледките към река Иравади, храма за стрелба с птици на Баган. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столицата на древното царство Баган. По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Ще посетим известните храмове в Баган и Няунг-Ю, храма "Ананда" с четирите си огромни стоящи статуи на Буда, както и множеството по-малки скулптури разположени в цялата интериорна галерия. Храмът Ананда е построен преди почти хиляда години и разполага с грандиозен златен шпил и четири изправени статуи на Буда. Пагодата Швезигон е построена за будизма Теравада, с нейната огромна кръгла ступа със златни листа, една от най-завладяващите и емблематични забележителности на Баган. В Minnanthu Village научете за техните основни занаяти, лакирани изделия. Лакът е естествено умела работа. В Баган занаятчиите с нанасят 7-16 слоя лак върху рамка, направена от бамбукови ленти, дърво или конски косми. Тази професия се практикува от семейства в Баган от поколения. Вечеря. Нощувка в Баган.
6 ден Баган - Инле (закуска, обяд, вечеря)
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Хехо (Инле). Началото на деня ни ще започне с лодка по езерото Инле, където ще разгледаме типичните плаващи градини, местните методи за риболов и великолепна природа. Ще посетим най-известната пагода Паунг Дау О, в която се намират пет малки статуи на Буда, които са покрити със златни листа, до толкова,че техните оригинални форми не могат да се видят, селото Нампан, в което се намира общност от високо квалифицирани текстилни занаятчии. Тук се произвежда една от най-редките тъкани в света – коприната от лотосови листа, растящи в езерото. Продължаваме с посещение на работилница за производство на лодки и работилница за пури. Вечеря и нощувка в хотел в Инле.
7 ден Инле (закуска, вечеря)
Закуска. Продължаваме да разглеждаме забележителностите на езерото Инле, маневрирайки с лодка през дълги, живописни канали. Ще посетим очарователното село Индейн с неговия комплекс от древни светилища и ступи и ще се разходим през екзотични колонади от стълбища и сергии. Ще посетим племенните жени с „дълги вратове“ и тъкачески и занаятчийски села на кокили. Вижте уникалните „гребци с крака“ на езерото – хората от племето Инта, с интересна техника на плаване - балансират на един крак, докато с другия гребат, за да се придвижват. Вечеря и нощувка в хотела в Инле.
8 ден Хехо - Янгон (закуска, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището в Хехо. Полет до Янгон. Пристигане налетището в Янгон и трансфер до центъра на Янгон за сити тур на града, известен преди като Рангун. Мианмар става колония на Великобритания през 1824 г. и остава такава за над 120 години, оставяйки в наследство след себе си най-високата концентрация на колониални сгради в света. Въпреки че много от тези красиви структури не са поддържани, те все още са зашеметяващи и разказват за историята, която са видели през годините, включително колониално управление, японско нашествие, военно управление и борба за мир. Посещение на пагодата Сюле - разположена в сърцето на града, смята се, че там се намира косъм на Буда, Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на митични лъвове и Парк Махабандола. В късния следобед се насладете на залез над красивите златни кули на пагодата Шведагон. Твърди се, че четири будистки реликви, принадлежали на предишни въплъщения на Буда, са запазени в този свещен храм. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
9 ден Янгон (закуска, вечеря)
Закуска. Хапнете лека закуска в хотела. Следва интензивен курс по бирманска кухня тази сутрин. Водени от местен експерт по уличната храна, обиколете любимите места на града с рикша и опитайте характерни ястия като салата от чаени листа, оризови юфки мохинга, домашно приготвено тофу и множество къри. Разходете се из популярни храмове, пагодата Botataung и пагодата Chauk Htat Gyi, последвани от местен женски манастир, където семействата изпращат малките си дъщери да станат монахини. Говорете с ученолюбивите ученици, за да научите за техните ежедневни задължения и уроци. Спрете на оживения пазар Богюоке Аунг Сан, най-популярният пазар в Янгон, където можете да закупите традиционни мианмарски платове, лакирани изделия, антични предмети, картини, бижута и скъпоценни камъни като рубини, сапфири и други скъпоценни камъни.. И накрая, прочетете съдбата си в пагодата за гадаене, преди да размишлявате върху новоразкритите си, ако не и малко неясни, съдби над закуски и гледки в китайския квартал. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
10 ден Янгон - Златната скала (закуска, вечеря)
Закуска. Пагодата Kyaiktiyo, известна още като Златната скала, е едно от най-почитаните и популярни места за будистко поклонение в Мианмар. Кацнала върху скала, покрита със златни листа, пагодата е зашеметяваща гледка, която привлича хиляди посетители всяка година. Легендите казват, че скалата всъщност се задържа от кичур коса на Буда и това е причината, поради която стотици хиляди бирманци идват всяка година, за да я почитат. Противно на законите на физиката, скалата е непоклатима вече над 2000 години. Местните вярват, че ако посетят това място три пъти в рамките на една година, ще бъдат благословени с богатство и признание. Това е третото най-важно място за поклонение на будистите в Мианмар. Смята се, че е достатъчно само да погледнеш скалата, за да се обърнеш към будизма. Вечеря. Нощувка в района Баго.
11 ден Янгон – Банкок (закуска)
Закуска. Връщане в Янгон. Трансфер до летището. Полет за София през Банкок.
12 ден Банкок - Истанбул - София
Пристигане в София.

Цени:
Дата Турист в ДВОЙНА СТАЯ Единична стая Допълнително легло в двойна стая
17.03.2024 5498 лв 6780 лв 5298 лв
 
Резервация: 
Копие от международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
2000 лева  депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
Доплащане до 40 дни преди отпътуване
Копие от международен паспорт;
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител е необходима нотариална заверка от единия или двамата родители и две копия на акта за раждане
 
Допълнителна информация:
Офертата важи при минимум 20 туриста;
Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия
Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Тайланд и Мианмар.
При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването. 
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
Застраховка „Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Mingalar Mandalay Hotel 4* 
www.mingalarmandalayhotel.com 

The Hotel @ Tharabar Gate 4*
www.tharabargate.com 

Amata Garden Resort 4*
www.amatahotelgroup.com/hotels/amata-inle-resort   

Prince Hotel 4*
https://princehotelyangon.com 
Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист. 
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.  
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина. 
Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

„Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в нашите офиси.

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Банкок - Янгон – София, с включен чекиран багаж 23 кг и летищни такси с АК Turkish Airways.
 • 1 полет с включени летищни такси Банкок – Мандалай, с включен чекиран багаж 20 кг.
 • 1 полет с включени летищни такси Янгон – Банкок, с включен чекиран багаж 20 кг.
 • 2 вътрешни полета с включени летищни такси: Баган – Хехо, Хехо – Янгон;
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
 • 9 нощувки в хотели 3*/4* - 2 нощувки в Мандалай, 2 в Баган, 2 в района на езерото Инле, 2 в Янгон, 1 в района на Баго;
 • 9 закуски;
 • 9 вечери;
 • 1 готварски курс по бирманска кухня с обяд в Янгон
 • Местни екскурзоводи на английски език;
 • Водач/ преводач на български език по време на пътуването;
 • Круиз по река Иравади;
 • Разходка с лодка по езерото Инле;
 • Входни такси за посещение на забележителности;
 • Задължителни държавни такси;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец.

Цената не включва:

 • Виза за Мианмар – 70 евро (заплаща се задължително в България);
 • Такса обработка на документи за виза – 80 лева (заплаща се задължително в България);
 • Полет с балон в Баган – 240 евро (заплаща се задължително в България);
 • Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около 50 евро за целия тур и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други, заплаща се на място на представителя на агенцията;
 • Храна, освен описаната по програма;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. – 20 лв;
 • Разходи от личен характер.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa