Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ С ДЪХ НА ПОРТВАЙН И АРОМАТ НА КАФЕ 2024 - 26.04, 27.09

ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ С ДЪХ НА ПОРТВАЙН И АРОМАТ НА КАФЕ 2024 - 26.04, 27.09

8 дни / 7 нощувки

София- Мадрид – Саламанка – Транкозо – Линяреш – Регуа – круиз по Доро* - Порто – Гимарайш - Брага – Фатима - Баталя – Обидош – Лисабон – Синтра – Кампо Майор - Мадрид-СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
27.09.2024 2298.00 лв Резервирай

8 дни / 7 нощувки

Програма

1 ден София - Мадрид
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 12.30ч. Отпътуване за Мадрид в 10.10ч. Пристигане на летището в Мадрид в 12.40ч. Кратка панорамна обиколка на Мадрид. Трансфер и нощувка в Мадрид.
2 ден Саламанка – Транкозо - Линяреш
Закуска. Отпътуване за Саламанка – един от най-впечатляващите ренесансови градове в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: централният площад "Пласа Майор"; главният пазар; старата и новата катедрала. Отпътуване за Португалия. Настаняване в района на Серра де Ещрела. Възможност за екскурзия до Транкозо и Линяреш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главният вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейският квартал. Отпътуване за Линяреш, град – музей от 12 век. Разходка по тесните улички, която ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейския квартал и множество къщи в типичния за Португалия стил Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са използвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Връщане в хотела. Дегустация на сирена и вина от долините на реките Дао и Доро /допълнително заплащане/. Вечеря. Нощувка.
3 ден круиз по река Доро - Порто
Закуска. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. По бреговете и терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Порто в 17.30ч. Разглеждане на втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ден Фатима – Назаре - Баталя – Обидош - Лисабон
Закуска. Ранно отпътуване към Лисабон по маршрут Фатима – Баталя – Назаре – Обидош - Лисабон. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 13 в от н.е. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.
5 ден Лисабон
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон с разглеждане на: площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош. Свободно време в столицата на Португалия. По желание Фадо вечер в типичен ресторант. Нощувка.
6 ден Синтра* – Кампо Майор*
Закуска. По желание екскурзия до Синтра /допълнително заплащане/. Възможност за посещение на Паласио Насионал – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в., Кинта де Регалейра /UNESCO/ – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали или посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Връщане в Лисабон. Отпътуване за Кампо Майор. Посещение на научен център за кафе и интерактивен музей, с дейности за всички възрасти, които помагат да се научи повече за произхода на кафето и неговата трансформация, докато стигне до нас. Възможност за дегустация на различни сортове кафе /допълнително заплащане/. Вечеря. Нощувка.
7 ден Кампо Майор – Мадрид
Закуска. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в хотел. Възможност за полудневна екскурзия до Толедо с архитектура смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Възможност за посещение на готическата катедралата от 13 в. и църквата "Санто Томе" с шедьовъра на Ел Греко "Погребението на граф Оргас" /допълнително заплащане/. Връщане в хотела. Нощувка.
8 ден Кампо Майор – Мадрид - София
Закуска. Трансфер до летището. Полет до София в 13.30ч Пристигане на аерогара София в 17.50ч

Условия за промо цена:
* 2-ри възрастен на половин цена
* Условие -  задължително се заплаща екскурзията Транкозо и Линяреш при резервация
*екскурзиите се заявяват и заплащат от България
* екскурзиите на място са с по-високи цени ( 10 – 20 евро) на човек
 

 

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Дете 7-12г.
с двама възрастни

Единична стая

Цени:

2298 лв

2188 лв

1798 лв

2620 лв

 
Допълнителни екскурзии:
Транкозо и Линяреш – 90 лв.
Синтра – 90 лв. 
Толедо – 90 лв.
Пакет от 3 екскурзии – 250 лв.
Круиз по река Доро с включен обяд – 190 лв.
 
Допълнителна информация:
Офертата важи при минимум 30 туристи, допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи 
При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител
Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност! 
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, Застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно Заболяване на клиента или негов близък роднина
Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.
 
Полетно разписание :
№ на полет ДЕН излита каца
FB 471 петък София 10:10 Мадрид 12:40
FB 472 петък Мадрид 13:30 София 17:50
 
Начин на плащане :
• Депозит – 30% при резервация
• Доплащане до 100% - 21 дни преди отпътуване
• Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.
 
Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист. 
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.  
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина. 
Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • самолетен билет София – Мадрид – София с АК България Еър
 • един брой ръчен до 8 кг
 • един брой чекиран багаж до 23 кг
 • транспорт с лицензиран за международни превози автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Мадрид
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Селорико да Бейра
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Порто
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района Кампо Майор
 • екскурзовод по време на цялото пътуване
 • медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10000 евро и включено КОВИД покритие на ЗД «Евроинс»

Цената не включва:

 • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Курортна такса – 1 евро - 3 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция във всеки хотел
 • Слушалки по време на туровете в Лисабон и Порто - 8 EUR на човек за двата дни (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
 • Градски и местен транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Такса обслужване за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa