Вашата оценка 3.67 от 3 гласа
НОВА ГОДИНА 2025 НА БАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ - 26.12

НОВА ГОДИНА 2025 НА БАЛИ - ОСТРОВЪТ НА БОГОВЕТЕ - 26.12

10 дни / 7 нощувки

София - Доха – Денпасар – Убуд - Нуса Дуа – Доха - СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
26.12.2024 4690.00 лв Резервирай

10 дни/7 нощувки - 3 нощувки в Убуд + 4 нощувки в Нуса Дуа

Програма

1 ден 26.12.2024: София - Доха
Среща на летището за полет София – Доха. Пристигане в Доха. По желание и срещу допълнително заплащане сити тур „Нощна Доха“. Турът ни ще започне с разходка през новият район Мшейреб, разположен в историческия център на Доха – най-„умният“ район в света, изграден на база на най-новите екологични технологии и в същото време взаимствал знанието на бедуините за усвояване и използване на силата на вятъра за охлаждане. Ще продължим към стария емблематичен пазар Сук Уакиф (Souq Wakif). Традиционен пазар с безброй малки магазинчета, където ще откриете всичко от керамични ръчно изработени изделия, подправки, арабски сладкиши и парфюми, традиционни облекла и класически сувенири. Продължаваме с преминаване през Новият център на Доха с впечатляващите небостъргачи, района наречен Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“. Неусетно ще се озовем пред Културното Селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, алеи за разходки, прекрасни ресторанти и кафенета, както и център на много и различни по рода си събития. След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха, а е зъздаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. В миналото катарците са били беден пустинен народ, който се е изхранвал най-вече с риболов и добив на морски перли. Тук на това красиво място ще видите различна архитектура във всяка перла от наниза, ще видите красива марина с луксозни яхти. Едно привлекателно място за разходки и вкусно похапване. След тази приказна разходка из космополитна и шарена Доха ще се върнем на летището за следващия ни полет.
2 ден 27.12.2024: Доха - Денпасар
Полет Доха – Денпасар Пристигане в Бали, Индонезия. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела в Убуд. Настаняване и време за почивка. OM SWASTIASTU!( Бъдете благословени!) така местните жители на Бали посрещат и поздравяват своите гости Остров Бали не може да се опише, а трябва да се изживее! С изобилие от спиращи дъха красиви плажове, планини и гори, хармония от съвременни удобства и култура, вкоренена в традициите, СПА центрове и места за уединение, предлагащи храна за ума, тялото и духа, Бали предлага по нещо за всеки. В тази програма сме се постарали да съчетаем най-доброто от балийската култура и древна духовност с естествената красота и високото ниво на обслужване на първокласни курорти. От терасирани оризища и буйни тропически гори до извисяващи се вулкани и прекрасни плажове - ще имате възможност да откриете многото лица на Бали. Насладете се на ваканцията, изживявайки най-доброто от известното балийско гостоприемство. Пътувайки до едно от райските кътчета на земята ще бъдете настанени в подбрани хотели с отличен сервиз и обслужване, в някои от основните курортни зони на острова: изискания крайбрежен комплекс Нуса Дуа и културния център Убуд. Всички хотели, които внимателно сме подбрали са централно разположени в Убуд. На пешеходно разстояние има изобилие от малки магазинчета и ресторантчета, забележителни храмове, галерии и музеи. След пристигането ще можете да оставите багаж си в хотела и преди настаняването да разгледате Убуд самостоятелно. Името на града произлиза от думата „ubad“, което означава лечение с традиционните лечебни растения, които естествено растат тук. Посетете храма Сарасвати (Saraswati Temple, има входна такса), Кралския дворец в Убуд (има входна такса), традиционния местен пазар и Свещената маймунска гора (Sacred Monkey Forest, има входна такса). Пури Пенатаран Сарасвати е малък хиндуистки храм, построен през 1951 г. и разположен в центъра на Убуд. Изящният храм е посветен на Сарасвати – богинята на познанието, музиката, изкуствата, мъдростта и учението. Кралският дворец в Убуд ( познат като Puri Saren Agung) е комплекс от исторически сгради. Дворецът е бил официална резиденция на кралското семейство на Убуд. Построен от крал Ида Тжокорда Путу Кандел (1800-1823 г.), днес дворецът се обитава от многобройните негови наследници. Нощувка в хотела в Убуд.
3 ден 28.12.2024: Убуд
Закуска. Свободно време за почивка, самостоятелни занимания или възможност допълнителни екскурзии по избор. По желание срещу допълнително заплащане Екскурзия целодневна екскурзия до храма Besakish („Храмът майка“) и Карангасем. Тръгваме от хотела сутринта за обиколка, която ще ни отведе до храма Бесаких в подножието на планината Агунг, през тераси с оризови полета, до живописното източно крайбрежие на Бали. Първата спирка е Kerta Gosa, залата на правосъдието, в старата столица Клунклунг, която датира от 18 век, известен със своята изключително изящна архитектура, която включва тавани с дърворезба и богато декорирани стени. Но най-впечатляващата част на този дворец е покривът на залата, който е покрит с детайлни рисунки и сцени, представляващи различни аспекти на балийската култура и митология. Пътуването продължава нагоре в планините, спирайки, за да се полюбуваме на гледката от Букит Джамбул над оризовите тераси и морето, което блести в далечината. След това се изкачваме почти до 1000 м над морското равнище, където се намира Бесаких - „Храмът-майка“ на Бали. Това е най-големия и значим храм, вероятно възникнал като праисторическо светилище за дарения на бога на планината Агунг. Потоците лава от разрушителното изригване на вулкана Агунг през 1963 година така и не успяват да достигнат комплекса, което прави мястото божествено и мистериозно. В балийския Lontar (ръкопис на древните) планината Агунг се нарича "Langkir" което в превод е "дом на могъщ дух". Тя е символ на Mount Meru, оста на света и мястото на единствения Бог , като Pura Besakih е храм за молитви, в непосредствена близост до боговете. На това място ще поднесем дарове за боговете, ще отправим нашите молитви, получавайки благословия от свещениците в храма. Обратно на морското равнище, посещаваме Тенганан – едно от оригиналните села „Ага“ на Бали, където традициите са се променили малко през вековете. Тук ще направим кратка спирка и почивка за обяд (не е включен в цената). Нашето пътуване продължава през морския курорт Candi Dasa до Kusamba, малко рибарско селище, последвано от Goa Lawah (Пещерата на прилепите), където стените буквално вибрират от хиляди прилепи. Пещерата се смята за свещена, със светилища и храм, защитаващ входа. Завръщане в хотела. Почивка и нощувка.
4 ден 29.12.2024: Убуд
Закуска. Свободно време за почивка, самостоятелни занимания или възможност допълнителни екскурзии по избор. По желание срещу допълнително заплащане Екскурзия до храма Лемпуянг – Портата на Рая и водните градини в Тирта Ганга След ранна закуска в 07.00 часа ще се отправим за посещение на някои от най-изящните храмове на Бали, разположени доста далеч от основните туристически пътеки. Храмът Лемпуянг е разположен в източно Бали в едноименна планина и ще бъде нашата първа спирка за деня. Един от най-свещените храмове на острова, Pura Lempuyang Luhur, е достъпен чрез изкачване от 1700 стъпала, които ще ни отведат до светилището. Комплексът се състои от седем храма, простиращи се около пътека, водеща до върха на планината Лемпуянг. В най-долния храм ни посреща фантастичен портал. Гледайки през тази порта в ясен ден, пред погледа се разкрива планината Агунг, предлагаща една от най-зрелищните гледки. Отвъд портата три красиви стълбища, декорирани с фигури на митичните полубожества Нага, водят до най-ниския храм. Наричат това място „Портите на Рая“ заради зашеметяващите гледки, които то предлага на посетителите. Следващата ни спирка е Тирта Ганга, добре позната културна дестинация на Бали. От санскрит, името Tirta Gangga, се превежда като “свещените води на река Ганг”, най-сакралната от всички реки за хиндуистите, течаща от сплетените коси на Шива. За балийците водата е един от петте елемента, които съставляват Вселената и има силата да пречиства духа. Мястото е бивш дворец, принадлежащ на кралското семейство на Карангасем. Кралската водна градина Тирта Ганга е зашеметяващ лабиринт от езера и впечатляващи фонтани, заобиколени от буйни градини със статуи и каменни резби. Комплексът от дворец и градина с площ от един хектар е разположен в средата на грандиозни тучни зелени оризови полета, сгушени около естествените извори на Реяса. Водата от естествените извори на Тирта Ганга винаги е била смятана за свещена и често се използва за религиозни церемонии. Градините там представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика. Ще отделим време, за да се полюбуваме на комбинацията от балийска и европейска архитектура, която се вижда в богато украсените стълбове, статуи, градина и басейни на двореца. Спираме, за да се насладим на обяд в местен ресторант (включен в цената) с панорамна гледка към успокояващите оризови полета и величествената планина Агунг. След достатъчно време за разглеждане на това красиво място, ще се върнем в хотела привечер за почивка и нощувка.
5 ден 30.12.2024: Убуд - Нуса Дуа
Закуска. След закуска освобождаване на хотела и ще се отправим към Нуса Дуа – плажният рай на Бали. Преди да стигнем брега на океана ще посетим няколко от най-емблематичните места на острова. Освен екзотичните пейзажи, с които основно свързваме Бали, душата и характерът на местните са това, което в най-голяма степен определя това невероятно място. Първата ни спирка е в селцето Мас (Селото на дърворезбата), където ще се запознаем с традиционните дърворезбарски техники - прекрасни статуи и скулптури, изработени от най-добрите дървета като махагон и други. След това ще посетим селцето Селук, известно като „Сребърното село“. Селцето е известно със своите занаятчии, които произвеждат златна и сребърна бижутерия. Това е мястото, където ще можете да видите местните местните занаятчии-бижутери произвеждат своите уникални изделия. Ще продължим към храма Pura Puseh Desa Batuan. Храмът е една от основните забележителности в Батуан и е един от трите, посветени на индуските богове в района. Ще се отбием и в местен ресторант за обяд и почивка (включен в цената). След обяда ще продължим към Нуса Дуа. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка, а защо не и за първи плаж. Нощувка
6 ден 31.12.2024: Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и самостоятелни занимания или допълнителни екскурзии. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Нуса Пенида. Днес ще имаме възможност да направим целодневна обиколка на Нуса Пенида, която ще ни позволи да изследваме скритата красота на западния бряг на остров Пенида. Тръгването е рано сутринта в 7:00 часа. След трансфер до пристанището Санур ще се качим на лодка и ще отпътуваме в 8:00 часа за Нуса Пенида. Плаването с лодката е около 50 минути, след което ще акостираме на острова за да направим обиколка с местен екскурзовод. След това ще имаме време да се порадваме на слънцето на плажа Увуг, където зашеметяваща морска скала се извисява над чиста, тропическа вода. Гмуркане с шнорхел, разходка и плуване по поредица от девствени плажове са също в нашата програма. След обяда в местен ресторант с местни ястия и напитки (включен в цената), ще може да видим и живота на местните жители в село Тоя Пакех. Оттам ще се изкачим по сложно стълбище до храма Далем Пед, преди да се качим на лодката, за да се върнем в Санур и да отпътуваме от Пенида. От Санур се придвижваме до хотела за свободно време и нощувка. Друга възможност за този ден е: По желание и срещу допълнително заплащане: Сафари със слонове Язденето на слонове в парка Таро е едно от най-популярните и вълнуващи приключения на Бали. След закуска ще се отправим към най-големият парк със слонове в Бали, разположен сред ботанически градини и джунгла. Тук живеят 31 слона от остров Суматра. Официален член на Световната зоологическа асоциация, той отговаря на международните стандарти за грижа за животните и е разположен в повече от 3 хектара екзотични ландшафтни ботанически градини. Тук ще направим незабравима разходка( около 25 минути) на гърба на слон, върху специално удобно кресло от тиково дърво. Изживяване, което никога няма да забравите! Ще имаме възможност да ги докосваме, храним, къпем да видим как рисуват и през цялото време да научаваме подробности за живота им. В музеят на парка ще открием още много за слоновете. След като се опознаем със симпатичните гиганти, ще се насладим на обяд на бюфет с изглед към езерото, в което слоновете влизат да се къпят. Ще се завърнем в хотела следобед около 15:00 часа, време за плаж и почивка. Вечерта – празнична новогодишна вечеря. Честита Нова Година 2025!
7 ден 01.01.2025: Нуса Дуа
Закуска. За днешния ден в Бали, може да се отдадете на релакс на плажа или край басейна на хотела.
8 ден 02.01.2025: Нуса Дуа
Закуска. Свободно време за почивка или самостоятелни занимания. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Храмовете Таман Аюн и Танах Лот. Екскурзията ще започне около обяд за посещение на 2 емблематични храма в Бали – Таман Аюн (Taman Ayun) и залеза на храма Танах Лот (Tanah Lot) Храмът Таман Аюн (Taman Ayun) е кралски храм на династията Менгви (Mengwi) и се намира в село Менгви. Храмът е хиндуистки, има уникален дизайн с отличителна архитектура в балийски стил. Заобиколен е от езеро, и създава илюзия за плаваща градина във водата. Името на храма идва от думите Таман, което означава градина и Аюн, което означава красива. Храмът е построен от краля на Менгви около 1632 – 1634 г. и е реновиран няколко пъти. Храмът Танах Лот (Tanah Lot) е най-емблематичният древен хиндуистки храм, посветен на Дева Барунак (Dewa Barunaq), пазителят на океаните. Построен е върху голямо скално образувание на брега океана и изглежда като малък остров, когато приливът е висок. Има свещена пещера, обитавана от свещените морски змии, за които се смята, че са въплъщения на Данг Хянг Нирартха (основател на храма) и извор със свещена вода. Връщане в хотела за нощувка.
9 ден 03.01.2025: Нуса Дуа - отпътуване
Закуска. Последен ден в Бали. Възможност за късно освобождаване на стаите – срещу допълнително заплащане. Около 17:00 часа ще напуснем хотела за трансфер до летището за полет Денпасар – Доха. Преди да стигнем до летището ще се отправим към залива Джимбаран, за да се насладим на прощална барбекю вечеря на плажа с пресни морски дарове на фона на незабравимия залез на Бали. Менюто е с рибни продукти. /Клиенти със специфични изисквания, моля да посочат предварително какъв тип меню предпочитат – с пилешко месо или веган менюта/.
10 ден 04.01.2025: Доха - София
Пристигане в Доха. Полет Доха - София. Кацане на летището в София около обяд. Добре дошли у дома!

Цени за ранни записвания до 30.06.2024:
Вид настаняване Цена на човек в двойна стая Цена на човек единично настаняване Цена на 3ти възрастен на доп. легло Цена на дете 2-11.99 г. на доп. легло
The Grand Bali 4* + Ubud Wana Resort 4* (или подобни) 4690 лв. 5500 лв. На запитване На запитване
Merusaka Nusa Dua 5* + Adiwana Resort Jembawan 4* (или подобни) 5690 лв. 7350 лв. На запитване На запитване
 
Цени за записвания от 01.07.2024:
Вид настаняване Цена на човек в двойна стая Цена на човек единично настаняване Цена на 3ти възрастен на доп. легло Цена на дете 2-11.99 г. на доп. легло
The Grand Bali 4* + Ubud Wana Resort 4* (или подобни) 4990 лв. 5800 лв. На запитване На запитване
Merusaka Nusa Dua 5* + Adiwana Resort Jembawan 4* (или подобни) 5990 лв. 7650 лв. На запитване На запитване

Полетно разписание:
QR 228 26DEC SOFDOH 1240 1815
QR 962 27DEC DOHDPS 0150 1630
QR 961 04JAN DPSDOH 0010 0500
QR 227 04JAN DOHSOF 0730 1140
 
Часовете на полетите са в местно часово време. Авиокомпанията си запазва правото за промяна на часовете на полети, когато това се налага.
 
Забележка:
Всички екскурзии се заявяват и заплащат в България. Не е възможно заявяване на място!
 
Допълнителна информация:
 • Минимален брой участници– 15
 
Необходими документи
 • Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Няма изискване за задължително ваксиниране
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 
Условия за плащане
- Пакетните цени са обвързани с набиране на минимален брой участници;
- Програмата може да се предложи и за индивидуални туристи с дата на заминаване по избор;
- Плащане на депозит в размер на 2000 лв. Доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване.
- Плащането се осъществява в брой или по банков път.
 
Условия за анулация:
До 61 дни преди пътуването - такса в размер на 250 лв. на човек
От 60 до 46 дни преди пътуването – неустойка в размер на платения депозит;
От 45 дни преди пътуването – неустойка в размер на 100% от пакетната цена;
 
Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;
 
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет София- Доха – Денпасар – Доха - София;
 • Чекиран багаж 25 кг. и ръчен багаж 7 кг.;
 • 3 нощувки със закуска в избрания хотел в Убуд;
 • 4 нощувки със закуска в избрания хотел в Нуса Дуа;
 • Екскурзия до Мас, Селук и Pura Puseh Desa Batuan с включен обяд;
 • Посещение на плажа Джимбаран с прощална вечеря;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Български водач на групата от пристигането в Сингапур до отпътуването в Бали;
 • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Новогодишна вечеря. Заплаща се задължително:
 • За The Grand Bali 4* – 145 лв. на човек;
 • За Merusaka Nusa Dua 5* - 260 лв. на човек;
 • Късно освобождаване на стаите в Нуса Дуа в деня на отпътуване. Заплаща се по желание и се заявява към момента на резервацията:
 • За The Grand Bali 4* – 120 лв. на стая;
 • За Merusaka Nusa Dua 5* - 200 лв. на стая;
 • Сити тур „Нощна Доха“ - 60 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 10 участника;
 • Сафари със слонове – 104 евро на човек с включени трансфери. Екскурзията е без български водач и се провежда при мин. 2 участника;
 • Екскурзия до Нуса Пенида – 85 евро на човек. Препоръчваме програмата за любители на красиви пейзажи и природни забележителности. Програмата е целодневна, без български водач и се провежда при мин. 4 участника;
 • Екскурзия храма Besakish („Храмът майка“) и Карангасем – 95 евро. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
 • Екскурзия до храмовете Таман Аюн и Танах Лот – 85 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
 • Екскурзия до храма Лемпуянг – Портата на Рая и водните градини в Тирта Ганга – 101 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
 • Tакса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките– 30 USD на човек, заплащат се на летището в България;
 • Виза за Индонезия – 35 $/30 euro/500 000 IDR на човек. Издава се на място;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa