Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
НАЙ-ДОБРОТО ОТ ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА - В СЪРЦЕТО НА ИНДОКИТАЙ 2025 - 15.02

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА - В СЪРЦЕТО НА ИНДОКИТАЙ 2025 - 15.02

13 дни / 10 нощувкиДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
15.02.2025 4940.00 лв Резервирай

13 дни / 10 нощувки

Програма

1 ден
Събиране на групата на летище София, Терминал 2, за полет от България за Виетнам през Истанбул.
2 ден
Пристигане във виетнамската столица Ханой. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Време за почивка. Ханой е известен като съвременното изкуство и френската архитектура, изразена в многото колониални сгради, разпръснати из целия град. Докато се развива бързо, градът е запазил много от традиционните си култури и обичаи. . Време за почивка или По желание и срещу допълнително заплащане «Най-доброто от местната кухня» - тур с мотопеди. Усетете духа и се потопете във вкусовете на местната кухня! Храненето в малките улични ресторантчета е типично занимание за ханойците и представлява важна част от уникалната култура на града. Уличната храна е за всеки. Тази вечер ще можете да направите обиколка с мотоциклет и да поглезите вкусовите си рецептори, като следвате стъпките на някои известни личности и да се насладите на „ядене като местен“. Присъединете се към оживения трафик и се разходете из оживените улици, за да наблюдавате завладяващия местен нощен живот, преди да стигнете до местно кафене, разположено в оживения ъгъл на Стария квартал, където принц Уилям се е наслаждавал на чаша виетнамско кафе по време на посещението си в Ханой. След това ще минете по близката улица, известна със студия по традиционна медицина. Ще посетите един от най-известните семейни ресторанти в Ханой, Bun Cha Lien Huong, където е вечерял Барак Обама - 44-ия президент на САЩ. Продължете към малкия 35-годишен семеен ресторант Banh Cuon, за да опитате традиционните пролетни виетнамски рулца. Насладете се на този деликатес във фини оризови листа, пълнени със смляно свинско месо и гъби, поднесени с рибен сос пресни зеленчуци. Завършете приятното кулинарно изживяване с релаксиращ коктейл в бар с невероятна панорамна гледка към Западното езеро и околностите му. Връщане обратно в хотела. Минимален брой участници – 8. Нощувка.
3 ден Ханой
Закуска Целият ден е посветен на посещение на най-известните забележителности на Ханой. Ще започнем с внушителния мавзолей на Хо Ши Мин, последното място за почивка на чичо Хо (както го наричат местните), неговата семпла наколна къща. Следва посещение на Пагодата с един стълб, която е построена през 1049 г. от дърво на върха на каменна колона и прилича на цвят на лотус. Ще продължим към пагодата Tran Quoc, най-старата пагода в Ханой, разположена на малък остров на Западното езеро. След обяд ще посетим Храма на литературата, първият университет във Виетнам, построен в традиционен виетнамски стил, архитектура от 11-ти век. Следва едно незабравимо пътешествие по улиците на Ханой с рикша. Ще имате възможност да се запознаете с местната атмосфера по неописуем начин. Животът тук е оживен и забързан. Местен шофьор ще ни разходи по тесните улички на Стария квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“. В Стария квартал, още от 15-ти век, тези улички носят имената на стоките и услугите, които се предлагат на тях - улица на коприната, улица на ориза, улица на хартията, улица на лакираните изделия и улица на бижутата. Ще се потомим в завладяващия лабиринт от задънени улички, може спокойно за се спазарим за цената и да си купим необичайни предмети, които винаги ще ни напомнят за този незабравим следобед. Завършваме пътуването си с разходка из живописното езеро Хоан Кием - Езерото на върнатия меч, кръстено на магически меч, използван някога от най-почитаните герои, за да победят китайската династия Мин и след това върнат при бога на Златната костенурка на езерото. Връщане в хотела. Нощувкам
4 ден Ханой – Ха Лонг – кораб
Закуска. След закуска ще отпътуваме от хотела до залива Ха Лонг – световното природно наследство на ЮНЕСКО, където хиляди грандиозни варовикови островчета, скали и пещери се издигат от чистия изумруден залив на Тонкин. При пристигане ще ни посрещнат напитка за добре дошли на борда на кораба преди настаняване. Ще бъде сервиран обяд с прясна морска храна, докато кораба обикаля през множество островчета, плаващи села, малки плажове. Ще посетим плаващо рибарско селище, ще се срещнем и ще разговаряме с местните селяни преди да поплуваме или да се отпуснем за почивка на кораба. Вечерята ще бъде готова в момента, в който лодката хвърли котва в тихо определено място за нощувка. Нощувка на борда.
5 ден Ха Лонг – Ханой – ДанангХой Ан
Сутринта, след като посрещнем изгрева на борда, ще имаме възможност да се включим в час по тай чи, който е достъпен за всички ранобудници. Веднага след това, ще се насладим на чаша местен чай, кафе и леки закуски, преди да посетим великолепните пещери на залива Халонг. Участъците от варовиковите образувания в залива са лесно ерозируеми, което води до поразително дълбоки пещери. По време на обратното плаване към кея ще ни сервират брънч.Слизане около 12:00 ч., след което се връщаме обратно в град Ханой към летището за полет до Дананг /Виетнам/. Посрещане и трансфер до хотела в Хой Ан.
6 ден Хой Ан
Закуска. Известен като проспериращо търговско пристанище между 15-ти и 19-ти век, крайречният град Хой Ан все още пази своето очаривание от отминали времена. Доказателство за това е оживения пазар и изобилието от сувенири и текстилни магазини, които ще намерите тук. Това, което прави Хой Ан забележителен е, че старият му квартал е почти перфектно запазен. Улиците все още са обградени със стари къщи и магазини с керемидени покриви, скрити пагоди и обширни цветни пространства. Неслучайно центърът на Хой Ан е обявен за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО. Днес ще направим пешеходна обиколка в стария град Хой Ан, който е известен със своята добре запазена архитектура, пешеходни улици и типична местна кухня. По време на тази разходка ще видим едни от най-известните историческите търговски и административни сгради, древни пагоди и традиционни места за поклонение с влияние от китайската, японската и виетнамската архитектура. Ще спрем на емблематичния 400-годишен японски покрит мост, построен за първи път от японската общност през 1590 г., който води до китайския квартал. Ще посетим залата за събрания на китайската конгрегация Chaozhou, любувайки се на изящните дърворезби по стените и олтара. Ще научим интересни факти за китайската общност по време на престоя им в Хой Ан. Разходката продължава по закътаните улици на Хой Ан, по които тихо тракат бизброй шевни мащини. Това малко очарователно градче също е дом на стотици шивашки ателиета и никой не може да обясни точно кога, как или защо е станало предпочитано място за този занаят. Може да посетите шивашко ателие, където можете да си закупите дрехи по поръчка. Не може да минем и без световно известният копринен фенер. По малките улички ще стигнем до дома на местен занаятчия, където ще се запознаем с историята, формата и цвета на фенерите, както и с етапите на производство. Ще опитаме да създадем или украсим свой собствен фенер и го вземем у дома като сувенир. Следобед, по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до хълма Ба На и „Златния мост“ Това пътешествие около 1,5 часа от центъра на Хой Ан до хълма Ба На, живописен планински район със спиращи дъха панорамни гледки. Разположено на повече от 1400 метра над морското равнище, температурата на това място е сравнително ниска през цялата година. Пристигаме на станцията на кабинковия лифт Ba Na Hills, пътуване по модерната система от лифтове и гледка от птичи поглед към природата, която е поразително красива, докато се наслаждаваме на усещане за полет в синьото небе сред облаци и вятър. Тук може да изпитате усещането, че се разхождате в облаците, когато вървите по Златния мост, който сякаш се поддържа от чифт гигантски ръце, изникващи от планината. След това ще се насладим на свободното време в Ba Na Hills за разходка по красивите улици изпълнени с цветни лехи и вили, ще посетим винарска изба и пагоди. Минимален брой участници – 12. Връщане в Хой Ан. Свободно време. Нощувка.
7 ден Хой Ан – Сием Рип
Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелни занимания или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до околностите на Хой Ан и разходка с лодка. Хой Ан е заобиколен от спокойни селца, където животът е обикновен, далеч от забъразното ежедневие и близо до природата. Тази сутрин е изпълнена с интересни занимания, предлагайки ви да разгледате по-отблизо традиционния начин на живот в покрайнините на древния град Хой Ан. Екскурзията ни отвежда през живописни живописни села, минавайки покрай оризища и зеленчукови ферми. По пътя може да видим крави или биволи, работещи на оризови полета или просто пладнуващи на сянка под дърветата. Ще усвоим изкуството на гребане с уникалната виетнамска кръгла лодка с кош, плавайки през спокойните водни канали, обградени от кокосови палми, докато слушаме историята на района по време на войната. Ще пристигнем в село Tra Que, където местните фермери работят върху органичните ниви и градини, използвайки традиционни методи, датиращи от стотици години. Заедно с местен домакин ще приготвим вкусните ястия от Централен Виетнам. Връщане обратно в Хой Ан. Минимален брой участници – 12. Трансфер до летището за полет Дананг – Сием Рип. Пристигане в Сием Рип. Уреждане на визовите формалности. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
8 ден Сием Рип
Закуска Днес ще имаме цял ден, за да разгледаме и опознаем археологическия парк Ангкор. Влизането в Ангкор Том ще стане от западната порта. Древната столица на Ангкор Том е построена през 12 век. Ще видим и Южната порта, храма Байон - уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица, терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Продължаваме към приказния Та Пром, обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски пълзящи растения. Следобед следва посещение на известния храм Ангкор Ват - обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1992 г., известен със своята красота и великолепие. Той разполага с най-дългия непрекъснат барелеф в света, който минава покрай външните стени на галерията и разказва истории от индуската митология. Ще посетим един от най-известните храмове Пре Руп, построен през 10 век по време на управлението на крал Раджендраварман II и посветен на Шива. Връщане в хотела. Нощувка
9 ден Сием Рип – ез. Тонле Сап - Пном Пен
Закуска. Тази сутрин ще се отправим на 5 часово пътешествие до Пном Пен. Първата ни спирка е езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Камбоджа. За разлика от забързания и оживен Сием Рип, тук времето тече спокойно, далеч от градската суматоха. За жителите тук животът на вода е част от ежедневието и трябва да се запази от бързото развитие на съвременното общество. Разположен на 18 километра от центъра на Сием Реап, Kampong Phluk е едно от най-впечатляващите и непокътнати постоянни селища на езерото Тонле Сап. Дом на над 3000 местни жители, това очарователно село предлага поглед отблизо към потъналата мангрова гора местност и живота край езерото. Ще се качим на местната лодка и ще се отправим на релаксираща и приятна разходка по езерото. Ще се потопим в природата, за да надникнем в разнообразния начин на живот, докато лодката ни се плъзга през мангровите гори, наколните къщи, плаващото училище и полицейския участък. Подгответе фотоапарата си, за снимки на живописната гледка към езерото Тонле Сап, местните жени или деца, които си проправят път през речния канал, или жителите на селото, които продават и купуват продукти на импровизиран плаващ пазар. Продължаваме към Пном Пен, като по пътя ще спрем за посещение в местното село Скуун, известно с гигантските тарантули. Ще видим местните да продават много пържени тарантули и щурци като предястие, което може при желание да опитате. Наречен „Перлата на Азия“, Пном Пен беше смятан за най-красивия град в Индокитай. Запазил е голяма част от очарованието на стария свят, което се вижда от френската колониална архитектура и традиционните богато украсени храмове.Настаняване в хотел за нощувка.
10 ден Пном Пен – Хо Ши Мин
Закуска. Днес ще направим обиколка на най-известните забележителности на Пном Пен. Ще започнем с посещение на Кралския дворец, първоначално построен през 1866 г. от дядото на сегашния камбоджански крал. Дворецът е комплекс от великолепни царствени сгради с класическа, кхмерска архитектура, богата златна декорация и сложно оформление на отбранителни стени, включващи смесица от кхмерски елементи и френско влияние. Едно от красивите места е Сребърната пагода, която съхранява много национални съкровища, включително много златни и украсени със скъпоценни камъни статуи на Буда. Разположена в комплекса на Кралския дворец, това е най-свещеният храм в страната. Следва посещение на Националния музей, който е проектиран в кхмерски стил от френски археолог и художник през 1917 г., посветен изключително на кхмерското изкуство и скулптура.Ще научим за историята на Камбоджа още от времето на „Златния век“ от периода Ангкор, с отлична колекция от кхмерско изкуство и скулптура, които са събрани от много археологически обекти в цяла Камбоджа. След тура продължаваме с 4-часов трансфер до границата между Камбоджа и Виетнам. При пристигане на границата (Bavet/Moc Bai), уреждане на митнически и визови формалности. Посрещане от местния водач за Виетнам и отпътуване до град Хо Ши Мин. Свободно време за самостоятелни занимания и почивка. Нощувка.
11 ден Хо Ши Мин – делтата на р. Меконг – Хо Ши Мин
Закуска. Днес за разнообразие ще сменим градския пейзаж с тучни оризища и ферми за плодове. Отпътуваме от град Хо Ши Мин към живописния Маи То, известен като входа към делтата на Меконг. След пристигане ще се отправим към крайбрежния кей за приятна екскурзия с моторна лодка. Ще имаме възможност да се удивим на пейзажа на делтата, къщите, построени на колове и местните рибни ферми по пътя. Ще сменим лодката с тук- тук или традиционна кола с волове/коне. Пътуването ни продължава сред равен терен, през тесни селски улички, осеяни с овощни градини и обичайни селски къщи. Наблюдавайки живота на местните, ще установите, че в много отношения е непроменен от времето, по което са живели в миналото. Ще видим приятелски настроени малчугани, които приветстват новите си приятели с „Xin Chao“ („Здравей“) по време на нашето пътуване.Ще спрем за обяд, след което ще имаме възможност да видим семейна работилница за приготвяне на кокосови бонбони. Може да опитате местен чай с мед и пресни плодове, докато разговаряте с местните хора, за да надникнете в начина на живот и традиционните обичаи в делтата на Меконг. Тук можете също да изберете да се возите на конска/волска кола през тучните околности на местните фермите. Завършваме екскурзията със запомнящ се круиз с гребна лодка, който ще ни отведе по тесните канали покрай буйни овощни градини и тихи и спокойни селца. Връщаме се в Хо Ши Мин в следобедните часове. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка.
12 ден Хо Ши Мин - отпътуване
Закуска. (освобождаването на стаите е до 12 ч.) След закуска ще направим сити тур на град Хо Ши Мин. Започваме с Музея на войната, който представя американската война през очите на виетнамците, тъй като съдържа артефакти и снимки от миналото, включително американски бронирани машини, артилерийски оръдия, бомби и пехотни оръжия. Продължаваме към най-значимия исторически обекти на града - Двореца на Обединението. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането й на 30 април 1975 г. Ще се разходим из Двореца, за да се възхитим на удивителните шедьоври и неговата архитектура. Нашият водач ще ни запознае с неразказани истории, свързани с големите промени в историята на град Хо Ши Мин. След това се отправяме към Централната поща, построена около 1886 – 1891 г. по проект на известния френски архитект Гюстав Айфел. Ще се гмурнем сред многобройните и пъстри магазини на улица Dong Khoi, някога известна като Rue Catinat, булевардът, където висшето общество е пазарувало в колониалните времена. Да не забравяме и катедралата Нотр Дам, построена като умалено копие на едноименната катедрала в Париж. Завършваме с посещение на оживения пазар Ben Thanh, за да се насладим на пазаруването и да открием способностите си да се пазарим за интересните стоки и сувенири, които винаги ще ви напомнят за този вълнуващ ден. Свободно време за самостоятелни разходки и последен шопинг. Следобед трансфер до летището за полет до Истанбул. Пристигане в Истанбул.
13 ден Истанбул – София
Пристигане в Истанбул. Полет Истанбул – София. Пристигане в България.

Цена на човек в лева, настанен в съответното помещение
 
Ранни записвания до 31.08.2024 за дата на заминаване 15.02.2025 или до изчерпване на промоционалите места:
Възрастен в двойна стая: 4940 лв.
Възрастен в единична стая: 5670 лв.
 
Редовна цена:
Възрастен в двойна стая: 5190 лв.
Възрастен в единична стая: 5920 лв

Хотели по програмата:
Ханой - TOKYO HOTEL 4* или подобен; Закуска;
Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен; Обяд, вечеря, брънч;
Хой Ан - HADANA BOUTIQUE RESORT 4* или подобен;
Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен; Закуска;
Пном Пен - THE ONRA HOTEL 4* или подобен; Закуска;
Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен; Закуска;
 
Полетно разписание за дата на заминаване 15.02.2025:
TK1030 15FEB  SOFIST 21:35 00:05
TK 164 16FEB  ISTHAN 02:20 15:25
TK 163 26FEB  SGNIST 21:40 05:00
TK1027 27FEB  ISTSOF 08:45 09:00
 
Допълнителни екскурзии /заявяват се и се заплащат в България/
- Най-доброто от местната кухня - тур с мотопеди – 65 долара на човек
- Екскурзия до хълма Ба На и „Златния мост“ – 75 долара на човек
- Екскурзия до околностите на Хой Ан и разходка с лодка – 50 долара на човек
 
Допълнителна информация:
 • Минимален брой участници – 15

Необходими документи:
 • Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Няма изискване за задължително ваксиниране
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език

Условия за плащане:
- Пакетните цени са обвързани с набиране на минимален брой участници;
- Програмата може да се предложи и за индивидуални туристи с дата на заминаване по избор;
- Плащане на депозит в размер на 2000 лв. Доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване.
- Плащането се осъществява в брой или по банков път.
 
Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;
 
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 
Условия за анулация:
До 61 дни преди пътуването - такса в размер на 250 лв. на човек
От 60 до 45 дни преди пътуването – неустойка в размер на депозита;
От 44 дни преди пътуването – неустойка в размер на 100% от пакетната цена

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетни билети София – Истанбул – Ханой; Хо Ши Мин – Истанбул– София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • Самолетен билет Ханой – Сием Рип с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • 10 нощувки по програмата, както следва:
 • 2 нощувки в Ханой - TOKYO HOTEL 4* или подобен; Закуска;
 • 1 нощувка на кораб в Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен; Обяд, вечеря, брънч;
 • 2 нощувки в Хой Ан - HADANA BOUTIQUE RESORT 4* или подобен; Закуска
 • 2 нощувки в Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен; Закуска;
 • 1 нощувка в Пном Пен - THE ONRA HOTEL 4* или подобен; Закуска;
 • 2 нощувки в Хо Ши Мин - NORTHERN CHARM HOTEL 4* или подобен; Закуска;
 • Круиз по залива Халонг (по време на престоя на кораб);
 • Изхранване: 10 закуски, 2 обяда, 1 брънч и 1 вечеря;
 • всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • всички трансфери по програмата;
 • медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро.
 • водач-преводач от агенцията – при група мин. 15 туристи;

Цената не включва:

 • разходи от личен характер;
 • напитки по време на храненията;
 • допълнителни екскурзии;
 • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв.
 • Виза за Камбоджа, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
 • Бакшиши и благодарности към местните гидове и шофьори – 60 долара на човек (събират се на летище София);
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa