Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА 2025 - 02.03 - ГОЛЯМОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ИНДОКИТАЙ

ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА 2025 - 02.03 - ГОЛЯМОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ В ИНДОКИТАЙ

15 дни / 12 нощувки

София – Истанбул – Хо Ши Мин – Пном Пен – Сием Рип – Луанг Прабанг – Ханой – Нин Бин – Ха Лонг – Ханой – Истанбул – СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
02.03.2025 5920.00 лв Резервирай

15 дни / 12 нощувки

Програма

1 ден
Събиране на групата на летище София, Терминал 2, за полет от България за Виетнам през Истанбул.
2 ден
Пристигане в Хо Ши Мин. Посрещане от местния водач трансфер до хотела.Настаняване.Свободно време за почивка след полета.Нощувка.
3 ден Хо Ши Мин – делтата на р. Меконг – Хо Ши Мин
Закуска. Днес за разнообразие ще сменим градския пейзаж с тучни оризища и ферми за плодове. Отпътуваме от град Хо Ши Мин към живописния Маи То, известен като входа към делтата на Меконг. След пристигане ще се отправим към крайбрежния кей за приятна екскурзия с моторна лодка. Ще имаме възможност да се удивим на пейзажа на делтата, къщите, построени на колове и местните рибни ферми по пътя. Ще сменим лодката с тук- тук или традиционна кола с волове/коне. Пътуването ни продължава сред равен терен, през тесни селски улички, осеяни с овощни градини и обичайни селски къщи. Наблюдавайки живота на местните, ще установите, че в много отношения е непроменен от времето, по което са живели в миналото. Ще видим приятелски настроени малчугани, които приветстват новите си приятели с „Xin Chao“ („Здравей“) по време на нашето пътуване.Ще спрем за обяд, след което ще имаме възможност да видим семейна работилница за приготвяне на кокосови бонбони. Може да опитате местен чай с мед и пресни плодове, докато разговаряте с местните хора, за да надникнете в начина на живот и традиционните обичаи в делтата на Меконг. Тук можете също да изберете да се возите на конска/волска кола през тучните околности на местните фермите. Завършваме екскурзията със запомнящ се круиз с гребна лодка, който ще ни отведе по тесните канали покрай буйни овощни градини и тихи и спокойни селца. Връщаме се в Хо Ши Мин в следобедните часове. Свободно време за почивка и самостоятелни занимания. Нощувка.
4 ден Хо Ши Мин – Пмом Пен
Закуска. Освобождаване на стаите След закуска ще направим сити тур на град Хо Ши Мин. Започваме с Музея на войната, който представя американската война през очите на виетнамците, тъй като съдържа артефакти и снимки от миналото, включително американски бронирани машини, артилерийски оръдия, бомби и пехотни оръжия. Продължаваме към най-значимия исторически обекти на града - Двореца на Обединението. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането й на 30 април 1975 г. Ще се разходим из Двореца, за да се възхитим на удивителните шедьоври и неговата архитектура. Нашият водач ще ни запознае с неразказани истории, свързани с големите промени в историята на град Хо Ши Мин. След това се отправяме към Централната поща, построена около 1886 – 1891 г. по проект на известния френски архитект Гюстав Айфел. Ще се гмурнем сред многобройните и пъстри магазини на улица Dong Khoi, някога известна като Rue Catinat, булевардът, където висшето общество е пазарувало в колониалните времена. Да не забравяме и катедралата Нотр Дам, построена като умалено копие на едноименната катедрала в Париж. След обиколката ще отпътуваме към границата с Камбоджа. При пристигане на границата (Bavet/Moc Bai), уреждане на митнически и визови формалности. Посрещане от местния водач за Камбоджа и отпътуване до град Пном Пен. След около 4 часово пътуване, пристигане в столицата на Камбоджа. Наречен „Перлата на Азия“, Пном Пен беше смятан за най-красивия град в Индокитай. Запазил е голяма част от очарованието на стария свят, което се вижда от френската колониална архитектура и традиционните богато украсени храмове. Настаняване в хотела. Свободно време за самостоятелни занимания и почивка. Нощувка.
5 ден Пном Пен – Сием Рип
Закуска. Днес ще направим обиколка на най-известните забележителности на Пном Пен. Ще започнем с посещение на Кралския дворец, първоначално построен през 1866 г. от дядото на сегашния камбоджански крал. Дворецът е комплекс от великолепни царствени сгради с класическа, кхмерска архитектура, богата златна декорация и сложно оформление на отбранителни стени, включващи смесица от кхмерски елементи и френско влияние. Едно от красивите места е Сребърната пагода, която съхранява много национални съкровища, включително много златни и украсени със скъпоценни камъни статуи на Буда. Разположена в комплекса на Кралския дворец, това е най-свещеният храм в страната. Следва посещение на Националния музей, който е проектиран в кхмерски стил от френски археолог и художник през 1917 г., посветен изключително на кхмерското изкуство и скулптура.Ще научим за историята на Камбоджа още от времето на „Златния век“ от периода Ангкор, с отлична колекция от кхмерско изкуство и скулптура, които са събрани от много археологически обекти в цяла Камбоджа. ВАЖНО!!! За посещението на двореца се изискват:блузи или тениски, които покриват лактите панталони или поли, които покриват колената. Може да си носите шалове или саронги, с които да покриете лактите или колената. Могат да бъдат закупени и на място при влизане в двореца (цената е сравнително висока, нашият съвет е да подсигурите дрехи или шалове/саронги). Отпътуване за Сием Рип. По пътя ще спрем за посещение в местното село Скуун, известно с гигантските тарантули. Ще видим местните да продават много пържени тарантули и щурци като предястие, което може при желание да опитате. Нашето указание – пържените тарантули са много добре приготвени и пикантни на вкус. Щурците и ларвите са с интересен с приятен вкус, наподобяващ смесица между пилешко месо и морски дарове. Не препоръчваме консумацията на скакалци, напълно безвкусни са и нямат никаква хранителна стойност. След около 5 часа пътуване, пристигане в Сием Рип. Настаняване. Нощувка.
6 ден Сием Рип
Закуска. Днес ще имаме цял ден, за да разгледаме и опознаем археологическия парк Ангкор. Влизането в Ангкор Том ще стане от западната порта. Древната столица на Ангкор Том е построена през 12 век. Ще видим и Южната порта, храма Байон - уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица, терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Продължаваме към приказния Та Пром, обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски пълзящи растения. Следобед следва посещение на известния храм Ангкор Ват - обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1992 г., известен със своята красота и великолепие. Той разполага с най-дългия непрекъснат барелеф в света, който минава покрай външните стени на галерията и разказва истории от индуската митология. Ще посетим един от най-известните храмове Пре Руп, построен през 10 век по време на управлението на крал Раджендраварман II и посветен на Шива. Връщане в хотела. Нощувка.
7 ден Сием Рип – Луанг Прабанг
Закуска. Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг. Пристигане и уреждане на визовите формалности. Посрещане и трансфер до хотела. Въпреки, че не е столица, Луанг Прабанг е най-живописният град в Лаос. От 1707 г. тук се намира кралския дворец. Настаняване. Свободно време за самостоятелни занимания. Нощувка.
8 ден Луанг Прабанг
Днес денят ще започне преди изгрев слънце. Ще имаме незабравимото преживяване да наблюдаваме, как местните жители даряват храна на будистките монаси. Това е традиционен ритуал в будизма и е начин да се подкрепят монасите. В Луанг Прабанг има 34 храма, от които облечените в оранжеви роби - касая, монаси излизат с кошници и тихо си проправят път от къща на къща, за да получат топки ориз от местните хора. Цветът на техните шафранови одежди в утринната мъгла е една от емблематичните картина на Азия. След това ще се отправиме към един от големите сутрешни пазари на Луанг Прабанг, за да надникнем в местната хранителна култура и търговия. Това е идеалното място да вземете бърза закуска от khao jee - лепкав ориз на скара с бамбуков шиш, сервиран върху бананово листо. Тези пазари отварят рано и обикновено приключват около 10 сутринта, като може да намерите изобилие от тропически плодове, живи риби и най-различни странно изглеждащи продукти. Връщане в хотела за закуска. Денят ни ще продължи с посещението на кралския дворец, който е смесица от стилове на френското изящно изкуство и традиционна лаоска архитектура. В днешно време дворецът е превърнат в Национален музей, съхраняващ ценните колекции от кралските фамилии. След това ще направим кратка разходка по тихите улици, за да посетим някои от известните храмове на Луанг Прабанг. Смятан за важен религиозен символ на будистката архитектура, храмът Wat Xieng Thong е известен с изящните си мозайки и дърворезби в традиционен лаоски стил. Храмът Wat Vitsoun е най-древният храм на Луанг Прабанг. Архитектурата е семпла, но е дом на най-древните статуи на Буда в града. За финал на този наситен с преживявания ден ще посетим известните пещери Pak Ou. Ще се качим на традиционна лодка за кратка разходка по река Меконг. Ще имаме възможност да се насладим на малките, китни селца, които се виждат зад огромните дървета по поречието на реката. Пътят ни минава покрай множество бамбукови пръти, които служат за навигация и показват местоположението на мрежи и капани за риба. При пристигане ще започнем да изследваме магическите пещерни системи. Пещерите се намират сред карстови скали на около 25 километра от центъра на Луанг Прабанг. Разположени до могъщия Меконг и срещу устието на реките Меконг и Оу, двете магически пещери съхраняват безброй свещени будистки статуи и изображения. В долната пещера се намира група статуи на Буда, на фона на живописния речен пейзаж. Горната пещера е на 7 минути изкачване по стъпала, заобиколени от буйна растителност. Тук ще открием статуи на Буда в различни пози и размери от различни епохи. Ще научим повече за предаността и отдадеността на лаосците към будизма. Връщане в хотела. Нощувка.
9 ден Луанг Прабанг - Ханой
Закуска. Освобождаване на стаите. Следва живописно едночасово пътуване южно от Луанг Прабанг. По пътя ще спрем на един от местните оживени пазар и малко селце, където живее планинско племе, за да се насладим на картините и звуците на местния живот. Ще се отправим на кратка разходка по горска пътека, като по пътя ще минем покрай красиви сини вирове и езерца, за да достигнем до неописуемо красивия водопад Куанг Си. Екскурзията ще ни отведе и към Центъра за спасяване на азиатски мечки - дом на повече от 20 азиатски черни мечки. Мечетата живеят в заграждение с много дървета, люлки и други подходящи за тях играчки. Ще се разходим по дървената платформа и ще може да наблюдаваме заниманията на тези очарователните животни, докато мързеливо се излежават, играят заедно или търсят храна. Трансфер до летището за полет Луанг Прабанг – Ханой. Пристигане във виетнамската столица Ханой. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Време за почивка.Нощувка.
10 ден Ханой – незабравимият сити тур
Закуска. Целият ден е посветен на посещение на най-известните забележителности на Ханой в един обширен и интересен сити тур: внушителния мавзолей на Хо Ши Мин, последното място за почивка на чичо Хо (както го наричат местните), неговата семпла наколна къща. Ще минем и покрай Президентския дворец (разглеждане отвън). Следва посещение на Пагодата с един стълб, която е построена през 1049 г. от дърво на върха на каменна колона и прилича на цвят на лотус.Ще се дапознаем и с Храма на литературата, първият университет във Виетнам, построен в стила на традиционната виетнамска архитектура от 11-ти век. Следобед ще имаме чудесна възможност да видим Ханой от различна гледна точка - на гърба на мотопед с професионален шофьор. Вашият водач ще Ви обърне внимание на френската архитектура, видима в многото колониални паметници, разпръснати из центъра на града. Разходката ще бъде покрай малките, но оживени улички на Стария квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“ до историческия мост Лонг Биен, известен със своята историческа, архитектурна и културна стойност. Подгответе фотоапарата и мобилния си телефон за заснемане на живописни панорамни гледки или запомнящи се моменти с местни хора или улични търговци, пресичащи моста с традиционния си транспорт. Забележки: Вие ще седите зад опитни шофьори, които познават своите превозни средства и трафика в града. По един тутрист на мотопед с опитен водач. Връщане в хотела. Нощувка.
11 ден Ханой – Нин Бин
Закуска. След закуска поемаме на 2,5 часа път с микробус до град Нин Бин. Известен със своята природна красота и карстови варовикови планини, Нин Бин е необятен свят за любителите-приключенци. Посещаваме древната столица Хоа Лу, където ще разгледате храмовете на династиите Дин и Ле, заобиколени от оризища и планини. Ще се разходим и до пещерата Ам Тиен, за да наблюдаваме величествените природни обрзувания. След обяд (включен в цената) ще открием красотата на природния комплекс Транг Ан, обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 2014 г. и известен със своя грандиозен пейзаж от варовикови карстови върхове, прорязани от долини. Ще направим 2-часова разходка с традиционна лодка - през дълги тъмни пещери до зелените живописни канали на Транг Ан. Ще посетим някои от най-извесните пещери с дължина от 70 до 320 метра, осеяни с безброй сталактити. Настаняване в хотела. Нощувка.
12 ден Нин Бин – Ха Лонг - кораб
Закуска. След закуска ще отпътуваме от хотела до залива Ха Лонг – световното природно наследство на ЮНЕСКО, където хиляди грандиозни варовикови островчета, скали и пещери се издигат от чистия изумруден залив на Тонкин. При пристигане ще ни посрещнат напитка за добре дошли на борда на кораба преди настаняване. Ще бъде сервиран обяд с прясна морска храна, докато кораба обикаля през множество островчета, плаващи села, малки плажове. Ще посетим плаващо рибарско селище, ще се срещнем и ще разговаряме с местните селяни преди да поплуваме или да се отпуснем за почивка на кораба. Вечерята ще бъде готова в момента, в който лодката хвърли котва в тихо определено място за нощувка. Нощувка на борда.
13 ден Ха Лонг – Ханой
Сутринта, след като посрещнем изгрева на борда, ще имаме възможност да се включим в час по тай чи, който е достъпен за всички ранобудници. Веднага след това, ще се насладим на чаша местен чай, кафе и леки закуски, преди да посетим великолепните пещери на залива Халонг. Участъците от варовиковите образувания в залива са лесно ерозируеми, което води до поразително дълбоки пещери. По време на обратното плаване към кея ще ни сервират брънч.Слизане около 12:00 ч., след което се връщаме обратно в град Ханой. Настаняване в хотела. Свободно време за самостоятелни занимания и закупуване на сувенири. Нощувка в Ханой.
14 ден Ханой - отпътуване
Закуска. (освобождаването на стаите е до 12 ч.). Последните часове във виетнамската столица са придвидени за свободно време и някои покупки. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Ван Фук – копринената столица на Виетнам. След кратко пътуване ще пристигнем в селцето Ван Фук - занаятчийско селище, известно с традиционните си техники за тъкане на коприна и висококачествени продукти. Селото е дом на и на огромни бананови дървета. Тук навсякъде са разположени обществени кладенци, които са естествено допълнение на фона на красивите местни домове. Ще се запознаем в подробности от местния начин на живот, докато се разхождаме и наблюдаваме процеса на изработка на красиви платове от коприна, картини и декоративни елементи – част от традиционното виетнамско наследство. Ще подпомогнем и местните жители, които са се заели и със социални функции – ще посетим местна работилница, разположена в сърцето на селото, която подпомага местните занаятчии да изнасят своята продукция извън пределите на Виетнам. Също така, това е професионално училище за хора с увреждания в селото, където намират своята реализация и се интегрират в обществото, без да имат притеснения. Ще се запознаем с някои от местните занаятчии, за да видите как те правят красиви картини, изпъстрени с традиционни виетнамски мотиви. Накрая обиколката завършва с практическа демонстрация как да създадете свои собствени картини от малки парчета коприна, под ръководството на местни умели занаятчии и да ги вземете у дома като уникален сувенир. Мин. брой участници – 10. Цена на човек – 35 долара. Привечер трансфер до летището за полет до Истанбул. Пристигане в Истанбул.
15 ден Истанбул – София
Пристигане в Истанбул. Полет Истанбул – София. Пристигане в България.

Цена на човек в лева, настанен в съответното помещение

Ранни записвания до 31.08.2024 или до изчерпване на промоционалите места:
Възрастен в двойна стая: 5920 лв
Трети възрастен на доп. легло: 5770 лв
Възрастен в единична стая: 7016 лв
 
Редовна цена валидна за записвания от 01.09.2024:
Възрастен в двойна стая: 6220 лв
Трети възрастен на доп. легло – 6070 лв
Възрастен в единична стая: 7316 лв

Хотели по програмата:
Хо Ши Мин - MUONG THANH GRAND SAIGON CENTRE 4* или подобен;
Пном Пен – DUONG CHAN HOTEL 4* или подобен;
Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен;
Луанг Прабанг - SANCTUARY LUANG PRABANG HOTEL 4* или подобен;
Ханой - NESTA HANOI HOTEL 4* или подобен;
Нин Бин - NINH BINH HIDDEN CHARM HOTEL & RESORT 4* или подобен
Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен;
 
Полетно разписание за дата на заминаване 02.03.2025:
TK1030 02MAR SOFIST 21:35 00:05
TK162 03MAR ISTSGN 03:05 17:00
TK165 15MAR HANIST 22:30 05:30+1
TK1027 16MAR ISTSOF 08:45 09:00
 
Допълнителни екскурзии /заявяват се и се заплащат в България/
- Екскурзия до Ван Фук – занаятчийското село на коприната - – 35 долара на човек при минимум 10 туриста.
 
Допълнителна информация:
 • Минимален брой участници – 15
 
Необходими документи
 • Международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Няма изискване за задължително ваксиниране
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 
Условия за плащане
- Пакетните цени са обвързани с набиране на минимален брой участници;
- Програмата може да се предложи и за индивидуални туристи с дата на заминаване по избор;
- Плащане на депозит в размер на 2000 лв. Доплащането се извършва до 45 дни преди датата на заминаване.
- Плащането се осъществява в брой или по банков път.
 
Условия за анулация:
До 61 дни преди пътуването - такса в размер на 100 лв. на човек
От 60 до 45 дни преди пътуването – неустойка в размер на депозита;
От 44 дни преди пътуването – неустойка в размер на 100% от пакетната цена;
 
Други
- Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;
- Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
- Програмата като цяло не е подходяща за лица с увреждания или двигателни проблеми

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетни билети София – Истанбул – Хо Ши Мин; Ханой – Истанбул – София с вкл. 25 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • Самолетен билет Сием Рип – Луанг Прабанг с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
 • Самолетен билет Луанг Прабанг – Ханой с вкл. 20 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж;
 • 12 нощувки по програмата, както следва:
 • 2 нощувки в Хо Ши Мин - MUONG THANH GRAND SAIGON CENTRE 4* или подобен;
 • 1 нощувка в Пном Пен – DUONG CHAN HOTEL 4* или подобен;
 • 2 нощувки в Сием Рип - TARA ANGKOR HOTEL 4* или подобен;
 • 2 нощувки в Луанг Прабанг - SANCTUARY LUANG PRABANG HOTEL 4* или подобен;
 • 3 нощувки в Ханой - NESTA HANOI HOTEL 4* или подобен;
 • 1 нощувка в Нин Бин - NINH BINH HIDDEN CHARM HOTEL & RESORT 4* или подобен
 • 1 нощувка на кораб в Ха Лонг - LA CASTA CRUISE 4* или подобен;
 • Круиз по залива Халонг (по време на престоя на кораб);
 • Изхранване: 12 закуски, 3 обяда, 1 брънч и 1 вечеря;
 • всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • всички трансфери по програмата;
 • медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро.
 • водач-преводач от агенцията – при група мин. 15 пътуващи;

Цената не включва:

 • разходи от личен характер;
 • напитки по време на храненията;
 • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв.
 • Виза за Камбоджа, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Лаос, 30 долара полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Допълнителни екскурзии;
 • Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
 • Бакшиши и благодарности към местните гидове и шофьори – 75 долара на човек (събират се на летище София);
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa