LAST MINUTE! ЕКСКУРЗИЯ КИТАЙ И ХОНГ КОНГ - ПАЛИТРА ОТ ДРЕВНА КУЛТУРА И УЛТРАМОДЕРЕН ЛУКС 27.10.2017

LAST MINUTE! ЕКСКУРЗИЯ КИТАЙ И ХОНГ КОНГ - ПАЛИТРА ОТ ДРЕВНА КУЛТУРА И УЛТРАМОДЕРЕН ЛУКС 27.10.2017

12 дни / 9 нощувки

София - Иснатбул - Пекин – Женгжоу – манастира Шаолин – Лоян – Сиян - Шанхай – Жужияо – Хонг Конг - Макао - Хонг Конг - Истанбул - София

Цена от: 1798.00 € / 3517 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

МЪЖ И ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ! 27.10 – 07.11.2017 / 12 дни/9 нощувки 2 вътрешни полета и 2 два трансфера с високоскоростен влак

Програма

1 ден /27.10.2017/ СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Полет от София с Турски авиолинии в 21:40ч. Кацане в Истанбул в 23:05ч.
2 ден /28.10.2017/ ИСТАНБУЛ - ПЕКИН
Полет от Истанбул в 01:25 и кацане в Пекин в 15:25ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* (www.beijingplazahotel.com) или подобен. Свободно време. Вечеря (включена в цената). Нощувка.
3 ден /29.10.2017/ ПЕКИН
Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Посещение на Небесния храм – това е един от най- значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. Тук китайските императори отдавали почит към небето и се молели за добра реколта. Това е най-големият архитектурен комплекс, почитащ небето в света. Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли - традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря. Връщане в хотела. Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (35евро/69 лева).Нощувка.
4 ден /30.10.2017/ ПЕКИН - ЖЕНГЖОУ
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следва фото пауза пред Олимпийският парк – там през 2008 г. за първи път в Китай се провеждат олимпийски игри. Най-впечатляващият спортен обект е Пекинският национален стадион, който е наречен „Птичето гнездо“ заради специфичната му конструкция. Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Zhengzhou. (3,5 часа), 2'ра класа. Пристигане късно вечерта в Женгжоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел Zhengzhou Holiday Inn Express Hotel 3* (//www.hiexpress.com) или подобен в Женгжоу. Нощувка.
5 ден /31.10.2017/ЖЕНГЖОУ - ШАО ЛИН - ЛОЯН - СИЯН
Закуска, напускане на хотела. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на на кунг-фу демонстрация. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Трансфер до гарата. Oтпътуване от Лоян около 15 ч. с влака стрела за Сиян (2 часа), 2'ра класа. Пристигане в Сиян. Настаняване в хотел Skytel Xian Hotel 4* (//www.skytelhotelxian.com/) или подобен. Свободно време. Нощувка.
6 ден /01.11.2017/ СИЯН – ШАНХАЙ
Закуска, напускане на хотела. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Обиколката продължава минавайки край добре запазените стари градски стени (ЮНЕСО) и Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Следва Bell and Drum Tower square (площада на на двете кули на камбаната и барабана), известен с двете сестри сгради – едната известна като „сутрешна камбана”, другата като „вечерен барабан”. В древен Китай, особено от времето на династията Юан (1271- 1368), барабаните са били използвани, за да сигнализират за отброяване на времето и като аларма при извънредни ситуации. При свободно време разходка в арабския квартал. Трансфер до летището в Сиян за вечерен полет до Шанхай (около 2 часа). Късно кацане и настаняване в хотел Zhoungxiang hotel Shanghai 4* (//www.zhongxianghotelshanghai.com/) или подобен. Нощувка.
7 ден /02.11.2017/ ШАНХАЙ
Закуска. Шанхай– деловата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Туристическата обиколка на Шанхай започва с посещение на Нефритения Буда, Историческия музей на Шанхай и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и фабрика за коприна. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време за вечеря. Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (25 евро/49 лева). Нощувка.
8 ден /03.11.2017/ ШАНХАЙ – ЖУЖИЯО – ШАНХАЙ
Закуска. След закуска свободно време или по желание екскурзия до Zhujiajiao – около 6 часа (70 евро/137лева)– Венеция на изтока, нарича се така заради многото канали, разделящи града. Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с водни канали, с много старинни живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години, става преуспяващ с производството на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Има включен обяд по време на екскурзията. Следобед завръщане в хотела. Свободно време за вечеря. Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (35 евро/69 лева). Нощувка.
9 ден /04.11.2017/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ
Закуска. Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. Трансфер до хотела в Хонг Конг и при възможност настаняване – Hong Kong Regal Oriental Hotel 4* (www.regalhotel.com). Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Следва посещение на залива Репълс бей с колоритния парк и плажа известен с пъстрия даоистки храм. Свободно време. Нощувка.
10 ден /05.11.2017/ ХОНГ КОНГ - МАКАО
Закуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (145 евро/285 лв.). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао (не е включен обяд). Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Нощувка.
11 ден /06.11.2017/ ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ
Закуска. Освобождаване на хотела и оставяне на багажа в стая за багаж. Свободно време. Вечерен трансфер до летището и полет с Турски авиолинии в 23:15ч.
12 ден /07.11.2017/ ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 06:10ч. Полет за София в 08:45 и кацане в София в 09:10ч.


ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА: МЪЖ И ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ!
 
На човек в двойна стая Единична стая 3'ти възрастен
1798 € / 3517 лева
 1998 € / 3908 лева
2035 € / 3980 лева
 2235 € /4371 лева
1798 € / 3517 лева
 1998 € / 3908  лева
 

Допълнителна информация:

 • Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв., като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването.


Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане от Китай
 • Попълване на визов формуляр
 • 2 цветни снимка паспортен формат
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек


Вид използвани транспортни средства: 

 • Самолет
 • Автобус
 • Влак
 • Ферибот

 
Полетно разписание:

TK 1030  27OCT   SOF IST    2140 2305              
TK   20   28OCT    IST PEK    0125 1525                  
TK   71   06NOV   HKG IST    2315 0610                  
TK 1027 07NOV   IST SOF    0845  0910              


Ваксини:

 • Няма медицински изисквания за имунизации 


Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 900 евро или 1760 лв
Доплащане 40 дни преди пътуването или 18.09.2017


Срокове за анулации и неустойки:
До 70 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 69 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването


Забележка:  

 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 • Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: 16 човека!
 • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 30 дни преди датата на заминаване!

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Цената включва:

 • Самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с включени летищни такси към дата 10.05.2017 - 176 евро/ 344 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
 • Самолетен билет за вътрешен полет Сиян – Шанхай с включени летищни такси
 • Самолетен билет за вътрешен полет Шанхай – Хонг Конг с включени летищни такси
 • 9 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4* - 2 н. в Пекин, 1 н. в Женгжоу, 1 н. в Сиян, 3 н. в Шанхай и 2 н. в Хонк Конг
 • Трансфер Пекин – Женгжоу с влак стрела
 • Трансфер Женгжоу – Сиян с влак стрела
 • 1 вечеря в китайски ресторант или в хотела в Пекин
 • 6 обяда в китайски ресторанти
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти
 • Билет за Телевизионната кула в Шанхай
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата при минимум 16 пътуващи
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на ЗД”Евроинс”
 • Водач на групата през цялото пътуване при минимум 16 пътуващи

Цената не включва:

 • Обяди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
 • Задължително: бакшиши в хотелите и ресторантите – 5 $ на ден на човек (60 $), заплащат се в Китай.
 • Разходи от личен характер
 • Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 35 евро/69 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 25 евро/49 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Посещене на акробатично шоу в Шанхай – 35 евро/69 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Еднодневна екскурзия до водния град Zhujiajiao – 70 евро/137 лв на човек с включен обяд (при минумум 10 записани туриста).
 • Еднодневна екскурзия до о-в Макао – 145 евро/285 лв.
 • Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD/158 лв на човек. Заплаща се в България.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001469 на ЗД „Евроинс”.
ЕТИКЕТИ:
хонг конг, пекин, сиян, лоян, манастира шаолин, шанхай, сучжоу, kitai, hong kong, pekin, sian, loian, manastir, manastira shaolin, хотел king’s joy hotel, тян ан мън, най-големият открит площад в света, площада на небесното спокойствие, забранения град, мао дзъдун, зимния императорски дворец гугун, великата китайска стена, олимпийски комплекс с „птичето гнездо”, птичето гнездо, свещения път, nai-golemiqt otkrit ploshtad v sveta, олимпийските игри през 2008 г., хотел lee garden hotel 3*, теракотената армия, гробница, обяд в китайски ресторант, китайски ресторант, музея за традиционно изкуство, голямата пагода на великата гъска, будистки ръкописи, юнеско, пещерите лонмън, пещера, монаси, китайският чикаго, new century hotel puxi 3*, нефритения буда, нанджин роуд, хуан пу, венеция на изтока, градината на скромния работник, тигър хил, хуциу, великия канал, акробатично шоу, връх виктория, абърдийн, джонки, яхти, плаващи ресторанти, остров макао, даоистки храм вонг тай син, автентичния пазар за птици, пъстроцветния пазар на цветя, пазар на нефрит, kitai, hotel, hoteli v kitai, obikolna ekskurzia, хотели в китай, екскурзия до китай, екскурзия в китай, екскурзия китай, ekskurzia do kitai, ekskurzia v kitai, ekskurzia kitai
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог