ОСМИ МАРТ В ПРАГА 05.03 - 08.03.2020!

ОСМИ МАРТ В ПРАГА 05.03 - 08.03.2020!

4 дни / 3 нощувки

София - Прага - София

Цена от: 369.00 € / 722 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ С ВКЛЮЧЕНА ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ПРАГА С ЕКСУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

Програма

1 ден 05.03.2020
Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотел St. George 4* или подобен. Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език (включена в цената) Класическата обиколка на Прага е свързана с историческото ядро на Прага, което е записано в Световния списък на ЮНЕСКО. Пешеходният тур започва от Страховски манастир, където ще постеим известната Библиотека, която е една от най-ценните и най- добре запазените исторически библиотеки - колекцията му се състои от приблизително 200 000 тома. Най-старата част от библиотеката, Бароковата богословска зала, е създадена между 1671 и 1674 г .; основните класически сводове на философската зала датират от 1794 г. и са високи на два етажа. Продължаваме към Храдчани - Северното укрепление на Храдчани, наречено „Лъвов двор“, ренесансовият дворец Белведер с лятната кралска градина, Пражкия град – Леополдов фонтан, църквата "св. Петър и Павел", Испанската зала, готическата катедрала "Св.Вит, Вацлав и Войтех" (отвън), Храдчанският площад с дворците Лобковицки, Шварнценбергски, Шалмонски . Разходката продължава по Кралския път - Голямата панорама на Прага, романтичната Нерудова улица, /Мала страна/, която е началото на прочутия Кралски път с прекрасните барокови сгради и дворци - Коловратски и Морзински, горната част на Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай, Лихтенщайнският дворец, Смирнински дворец, улица Мостецка, Карлов Мост, Староместкият площад / Старое Место/с прочутия часовник с апостолите Орлой. Пешеходният тур завършва на Вацлавския площад – Нове место. Възможност за вечеря на кораб по река Вълтава – 40 евро на човек / 78 лв. Разходката продължава 2 часа, с жива музика и вечеря на блок маса + аперитив. /Цената не включва трансфер до кораба/. Нощувка.
2 ден 06.03.2020
Закуска.Свободно време. Възможност за еднодневна екскурзия до Дрезден, Германия – 50 евро / 98 лв. Разходка из изключително красивите улички на града със уникална архитектура и посещение на Цвингер - архитектурен бароков комплекс от 4 здания. В него се намират различни музеи, като най-известен е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Сред най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело. /В цената на тура не е включен вход - 10 евро/. Нощувка.
3 ден 07.03.2020
Закуска.Свободно време. Възможност за еднодневна екскурзия до Чешки Крумльов – 55 евро / 108 лв. Чешки Крумлов е ренесансов град, известен със своята неповторима атмосфера и красота. Наречен още „Витата ливада“, заради невероятните меандри, около които се вие река Вълтава. Богат културен и музеен живот. В този град можете да посетите музея на Егон Шиле, да се разходите по прекрасните средновековни улички, да се възхитите на неповторимата атмосфера и панорама. Замък Глубока пък ще ни разкрие аристрократизма и богатството на графските родове, които са определяли и изграждали историята и културата на Средна Европа. Нощувка.
4 ден 08.03.2020
Закуска. Свободно време. Възможност за разходка из града. Трансфер до летището. Отпътуване за София в 16:25 ч., кацане в 19:15 ч.

Хотел St. George 4* или подобен:
Дати на пътуване: Възрастен в двойна стая: Единична стая: Трети възрастен:
05.03 – 08.03.2020 369 евро / 722 лв 439 евро / 859 лв 364 евро / 712 лв


 Допълнителни екскурзии:
 • Целодневна екскурзия до Чешки Крумльов – 55 евро / 108 лв (заплащат се от България, цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език) + 2,5 евро за аудиосистема (заплаща се на място)
 • Вечеря на кораб по Вълтава – 40 евро / 78 лв (с аперитив и вечеря на отворен бюфет)
 • Целодневна екскурзия до Дрезден – 50 евро / 98 (заплащат се от България, цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български език) + 2,5 евро за аудиосистема (заплаща се на място)
Забележка:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България. Туроператорът не дава гаранция за осъществяването на всеки един от туровете, заплатен на място в Прага.
*Компанията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
*Пътуването НЕ е  подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
*Минимален брой туристи: 19
 
Начин на плащане:
Депозит 150 EUR или 293 лева при записване; доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване!
Всички цени се заплащат в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR. Плащането може да се извърши в брой, по банков път или с карта. Върху цените не се начислява ДДС.
 
Необходими документи:
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
 
Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13061910000134 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Прага – София с включени летищни такси към дата 06.02.2020 г.;
 • 3 нощувки със закуски в хотел St. George 4* или подобен;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български език;
 • Водач от България;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 EUR със ЗД Евроинс;

Цената не включва:

 • допълнителни екскурзии;
 • aудиосистема със слушалки за всички турове – 2,5 евро на ден на човек (заплаща се задължително на място);
 • разходи от личен характер;
 • застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010120 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог