Вашата оценка
ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА - ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪС СЛАМЕНИ ШАПКИ ИЗ ЧУДЕСАТА НА ИЗТОКА 2019!

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА - ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪС СЛАМЕНИ ШАПКИ ИЗ ЧУДЕСАТА НА ИЗТОКА 2019!

15 дни / 12 нощувки

София – Дубай – Ханой – Халонг Бей – Хой Ан – Сайгон – Сием Реап – Сайгон – Дубай – София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Екскурзия във Виетнам и Камбоджа - 15 дни / 12 нощувки , самолетна програма

Програма

1 ден София – Дубай – Ханой
Полет от летище София до Ханой с АК “Emirates” в 14:10 ч. Каца в Дубай в 20:55 ч. Излита за Виетнам в 03:30 ч. на следващия ден. Каца на международното летище в Ханой в 12:30 ч..
2 ден Ханой
Посрещане на летището в Ханой от представител на партниращата агенция - добре дошли в града, разположен на брега на Червена река. Някои дестинации предизвикват образи в ума на човек в момента, в който се споменат техните имена. Виетнам е една от тях – една завладяваща страна, която извиква в съзнанието автентичните виетнамски шапки от бамбук, улични търговци, мотопеди, бръмчащи през градовете, плаващите пазари на река Меконг, необятни оризища и много усмихнати лица. От храмовете на Ханой и островите на залива Халонг до плажовете на Транг и дворците на Хюе, това е едно място, обгърнато от неповторим дух. Древни пагоди и колониални къщи се борят за пространство с модерните небостъргачи, а тесните улички са онези прекрасни местенца, където можете да прекарате цял ден и цяла нощ. Трансфер до хотел La Casa 4* или подобен в Ханой, настаняване. Свободно време и нощувка.
3 ден Ханой
Закуска. Обиколка на впeчaтляващия Ханой. Въпреки че това е най-съвременната столица на Виетнам, Ханой все още запазва мистерията и очарованието на миналите векове. Тесните улички и традиционни магазини–къщи подканят посетителите на града към едно вълнуващо изследване, докато неговите множество красиви езера, паркове, булеварди и паметници, дават на града вид на елегантност и хармония с природата, уникален сред азиатските столици. Ще започнем деня с посещение на най- големият площад в Ханой – „Ба Динх“, мавзолеят и жилището на Хо Ши Мин. Именно тук е живял може би най-известният виетнамски политик от 1954 г. до последните си дни (1969 г.). Къщата е запазена в същото състояние, както е била докато виетнамския революционер е живял там и тя може да се разгледа през прозорците. В същият комплекс се намира и пагодата „Пилар“, открита от крал Лу Тай То през 1049г. и превърнала се във важен символ за жителите на Ханой. Продължаваме към Пагодата „Тран Куок“ – най-старата пагода в Ханой, датираща от преди повече от 1500 години. След това се отправяме към Храма на литературатa – серия от оградени дворове и грациозни портали, един от най-добрите примери за традиционна виетнамска архитектура. Основан през 1070 г. и посветен на Конфуций, това е и мястото на първия университет във Виетнам. Следва посещение на известния затвор-музей Хоа Ло, в който били затваряни осъжданите политически затворници. По време на Индокитайската война, затворът бил наричан от американците „Ханойския Хилтън“. Тук ще видим истинските килии, в които са пресъздадени ужасяващи сцени от живота на затворниците по време на Френския колониален период. Екскурзията продължава с посещение на езерото „Хоам Кием“, а по-късно и Храмът „Нгок Сон“ – най-посещаваният храм в Ханой. Очаква ни обиколка из старият квартал на Ханой. Тази очарователна мрежа от тесни улички и магазини-къщи е известна също под името "36-те улици". Интересен факт е, че всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава там. Това е рай за почитателите на занаятите и безкрайно интересно място за опознаване на местния живот. Ще звършим вечерта с представлението на танцуващите кукли – традиционно виетнамско изкуство, датиращо от 11в. Трансфер до хотела. Нощувка.
4 ден Ханой – Заливът Халонг
След закуска ще напуснем прекрасния Ханой, за да се отправим на изток през живописни села и оризови полета в делтата на Червената река към залива Халонг, или буквално в превод „когато змеят се спуска в морето“. Съгласно легендата, когато местните жители се сражавали с китайските окупатори, боговете изпратили семейство дракони, за да защитят земите им. Драконите започнали да плюят скъпоценни камъни, които се превърнали в острови, формирайки защитна стена, благодарение на която хората запазили земята си, а след това създали и държава с името Виетнам. В продължение на 120 километрова брегова линия на залива Халонг, който е включен и в списъка на ЮНЕСКО за световно природно наследство, са пръснати около три хиляди острова и самотни скали. Именно това е и една от най-впечатляващите природни забележителности във Виетнам. Халонг се нарежда и сред 33 най-красиви заливи в света. Пристигане на кея около обяд, откъдето ще се качим на очарователно традиционно круизно корабче. Докато се преминаваме през прекрасния залив на Халонг, на корабчето ще бъде сервиран обяд. Круизът минава през удивителни скални образувания с имена като Каменно куче и др. В дневното разписание са включени много възможности при желание: посещение на о-в Титоп,където може да се отдадете на плажни занимания, или да се изкачите до върха, от който се разкриват зашеметяващи гледки – чудесен фон за вашите снимки; посещение на Плаващата къща Онг Хам; да се повозите на традиционна бамбукова лодка; Преди вечерята, екипажът ще ви изненада с мини парти във ваша чест. Следва кулинарен урок на палубата, на който ще имате възможност да научите как се приготвят пролетни ролца – местен специалитет, обявен от CNN за една от най-вкусните храни. Следва вечерята, която ще изпълни сетивата ви с неповторимите азиатски вкусове. Вечерта – релаксиращи занимания на борда на кораба, или участие в лова на калмари и тяхното подготвяне за консумация. Нощувка на борда.
5 ден Халонг – Хай Фонг – Куанг Бин
Закуска. Не пропускайте да се раздвижите със загряващите и тонизиращите упражнения на палубата, на фона на великолепния спектакъл на изгрева. Лека закуска и топли напитки ще са началото на тази уникална утрин. Докато се наслаждавате на закуската, неусетно ще достигнете до пещерата Ме Кунг – лабиринт от тунели и коридори и таяща в себе си мистичност и магичен чар. Връщане на кораба, за да се насладите на оставащото време до прощалния обяд. Слизането от борда ще е в Туан Чу Марина, откъдето следва трансфера до летището за полет до Донг Хой. Посрещане от местният водач, трансфер до Куанг Бин, настаняване в хотел Saigon Quang Binh Hotel 4* или подобен и нощувка.
6 ден Куанг Бин – Фонг Нха – Хюе
След закуска напускаме хотела и се отправяме към пещерата „Фонг Нха“. В емблематичният Национален парк „Фонг Нха-Ке Банг“, част от списъка за световно наследство на ЮНЕСКО от 2003г., се намира най- старата карстова планина в Азия, формирана преди близо 400 милиона години. „Фонг Нха“ е смятана за раят на спелеонтолозите, заради нестандартните по мащаб и дължина мрежа от пещери и грандиозните подводни реки. Част от приключението, което ще изживеем е живописна разходка с лодка нагоре по течението. Докато лодката се носи по течението, ще минем покрай рибарско селище, впечатляващо с цветните си църкви и плискащи се с вода деца. Следобяд ще отпътуваме за Хюе. Настаняване в хотел Saigon Morin Hotel 4* или подобен в Хюе. Нощувка.
7 ден Хюе
Закуска. Град Хюе е първия град във Виетнам, обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Известен като старата столица на Виетнам, в него са съхранени славна история, спомени от тежките военни времена, но също и романтиката, финеса, научни и духовни ценности. Сред древната имперска архитектура, своето място са намерили цели пет университета, контрастиращи на атрактивния нощен живот. Запознаването със забележителностите на този оживен и развиващ се център на виетнамската култура ще започне от цитаделния комплекс, основан от династията Нгуен в далечната 1805г. и останал в наследство от времената, когато градът е бил имперска столица. Комплексът е построен вкитайски стил и се намира на северния бряг на Парфюмената река. В центъра му се намира забранен град, изграден само за нуждите на императорското семейство. Този комплекс е бил център на управлението, ограден от високи 7м. и дебели 20м. Стени, обградени и от външната, и от вътрешната страна със защитен ров. Програмата продължава спосещение на оживения местен традиционен пазар Тиен Му и на уникалните погребални комплекси на императорите Минх Манг и Кхай Дингх – двата най-добре запазени монумента от династията Нгуен. Нощувка в Хюе.
8 ден Хюе – Хой АнДревния град
Закуска. След напускане на хотела ще се отправите към малкото крайбрежно бижу на Виетнам. Ще се насладите на пътуване, изпълнено с пейзажи и гледките, които ще ви предоставят плажът Ланг Ко и прохода Хай Ван - прохода на океанските облаци. Ще се отбием до Дананг, за да се запознаем с най-новата атракция - Cau Vang (Златният мост). Пристигане и настаняване в Хой Ан, време за релакс и почивка. Следобяда ще бъде посветен на древния град, намиращ се в самото сърце на Хой Ан. Едно истинско архитектурно съкровище, комбиниращо по уникален начин японското, китайското, европейското и виетнамското влияние и славните дни, които селището преживява в своя апогей през 16в. По онова време пълноводните води на река Ту Бон са важен търговски път. Корабите на различни народи пристигали на пристанището Фай Фо пълни си с оръжие, сяра и олово, а си тръгвали с коприна, порцелан, екзотични масла и подправки от Далечния изток. Силното японско и китайско влияние в града е оставило емблематични паметници, които ще видите по време на следобедния тур – Японският покрит мост, множество даоистки храмове, светилища, закътани между стари бананови дървета. Красиви китайски фамилни параклиси, оцветени в ярки цветове, разказват интересни родови истории от последните 300 години. Оживените улички ще ви изкушат със своето изобилие от стоки, обувки, ръчно изработени традиционни бижута, сувенири, свежи плодове и зеленчуци, педантично подредени по малките павилиончета. Пазарлъкът е задължителен и също част от традициите на това забележително място. Настаняване в Boutique Hoi An Resort 4* или подобен в Хой Ан.
9 ден Хой Ан – Тра Кве
Закуска. Посоката в този ден е малкото селце Тра Кве, но преди това ще се отправите към местния пазар, за да закупите подправки и зеленчуци, необходими за кулинарния урок, в който ще вземете участие. По време на пътуването ще се насладите на красивите оризови полета, селца и градини, а след пристигането следва кратка разходка и незабравим урок по приготвяне на Бан Ксео – виетнамски палачинки, виетнамски пролетни рулца и салата Там Хуу. С помощта на главния готвач в ресторанта ще приготвите сами един традиционен обяд, на който след това ще се насладите с доволство и усмивка. Свободно време за кратка разходка и отпътуване в обратна посока към Хой Ан, където ще можете да се отдадете на шопинг и заслужена почивка. Нощувка в Хой Ан.
10 ден Хой Ан – Дананг – Сием Реап
Закуска. Време за почивка до напускането на хотела, след което следва трансфер до летището в Дананг за полет до Сием Реап. Пристигане и посрещане от местния екскурзовод. Трансфер и настаняване в хотел Angkor Paradise Hotel 4* или подобен в Сием Реап. Свободно време и нощувка.
11 ден Сием Реап и Храмовете на Ангкор
Закуска. Този ден е посветен на Ангкор – Изгубения град, чийто величествени храмове са открити през 1860г. Ще запонете обиколката си от южната врата на Ангкор Том или познат още като Големия Ангкор – оградената от внушителни стени последна столица на Ангкорската империя. Следва храмът Байон, известен като един от най-богато украсените кхмерски храмове в Камбоджа. Внушителната тераса на слоновете – 2,5м висока и 300м. Дълга стена, украсена с барелефи, която се простира от сърцето на Ангкор Том до Бафун – огромен храм-планина, имперския дворец и Фимеанакас - пирамида от пясъчен камък, в която са извършвани древни религиозни ритуали. Ще се отпправите към терасата на „Прокажения крал“ с барелефи на коне, демони и митологични създания. В обиколката е предвиден и храмът Та Фом – удивителна комбинация от намесата на природата в съчетание с човешкият гений. Огромни столетни дървета обграждат вдъхващите страхопочитание руини. Гледката, на която ще бъдете свидетели, ще остави траен спомен за невероятните достижения за една велика азиатска цивилизация. Храмът, според хиндуистката митология, представлява умалено копие на света, създаден от планината Меру, обградена от континенти и океани. Уникалните барелефи описват в детайли кхмерските вярвания, митове и епос. Величествените кули на Ангкор Ват се издигат могъщо в небесата, стъпили върху геометрично аранжирани галерии, дворове и портали, гравирани с каменни изображения на традиционните танцьорки Апсара. Нощувка в Сием Реап.
12 ден Сием Реап – Сайгон
Закуска. След напускане на хотела, приключението продължава с посещение на Ват Тхимей – мястото, което за местните е място за помен и почит на загиналите по времето на Червения режим ( гражданската война ) в страната. Следваща спирка по програмата е едно от най-добрите училища за традиционно кхмерско изкуство и занаяти – “Les Artisans d‘Angkor-Chantiers Ecole”, а след това и автентична работилница за производство на коприна Пуок, където ще можете да проследите целия процес по производството на коприната: от обяда на бубите с черничеви листа, до увиването на копринените пашкули. Следобяд- трансфер до летището за полет до Сайгон. Посрещане от местния гид и трансфер за настаняване в хотел Liberty Central Hotel 4* или подобен в Сайгон.
13 ден Сайгон - Тунелите Ку Чи
Закуска. В този ден ще напуснете хотела веднага, след закуска, за да се отправите към кея Тан Чанг, където ви очаква ново водно приключение на борда на луксозна моторна лодка. След качването на борда ще ви посрещнат с лека закуска с местен сладкиш, вода и свежи плодове. След кратко пътуване покрай живописните брегове, пълни с живот и цветове, ще достигнете до забележителното творение на природата – тунелите Ку Чи. Тунелите са удивително творение, създадено от човешката мисъл и ръка. Запознаването с него ще започне с прожекция на кратък документаленн филм, разказващ за упоритата решмост на виетнамците да се освободят от коклониалната зависимост. Замислени са по времето, когато Виетмин (Демократичен фронт за освобождение на Виетнам) прави опити да изгони французите от страната. Първоначално идеята била в тунелите да се складират оръжия и амуниции, но с разрастване на конфликта, в тях намирали скривалище бойците на Виетмин. В средата на 60-те години на двадесети век под Ку Чи и околността са построени над 250 км тунели. Един от тях минава и под американската база в селището.Благодарение на тунелната мрежа различните бойни групи комуниирали помежду си, превеждали своите войници, оръжия и дори внедрявали хора в Сайгон. По време на строежа на тези съоражения работниците срещат много трудности – от една страна гъмжащата от отровни животни джунгла, от друга – трудната за прокопаване почва. Понякога не излизали на повърхността със седмици и оставали в подземните тунели, където освен жилища имало и лечебници и кухни, и дори класни стаи, няколко театъра и малък кино салон. Истиснко предивикателство ще бъде да се разходите из джунглата, да видите капаните,тайните входове,бункерите и скривалищата; да опитате стрелба с истински оръжия/без куршуми/ в стрелбището;да видите процеса по изработка на оризова хартия и оризово вино; Обиколката ще приключи с връщане на лодката и отплаване обратно към Сайгон. Настаняване в курорта Тан Кан, където отново ще се насладите на вкусната виетнамска кухня. Дневната програма продължава с обиколка на град Сайгон, започваща с Двореца на обединението. Първоналачлно е бил Дворец на независимостта, където живял и работил южновиетнамския президент до април 1975г, когато е щурмиван от войските на Северен Виетнам. Днес, в потвърждение на тази атака до входните врати все още стоят запазени в оригиналния си вид танковете, щурмували двореца. Турът продължава с обиколка на още няколко забележителности: хотел де Вил, старата опера, катедралата Нотрдам, сградата на старата поща, построена в неоромански стил. Турът ще приключи на пазара Бен Тантх, който предлага огромно изобилие от стоки и сувенири за всеки вкус. Нощувка.
14 ден Сайгон – Делтата на р.Меконг – Сайгон
Закуска. В този ден програмата продължава с пътуване до Май Тно – средище на множество семейни работилници за производство на продукти от кокосови орехи и оризова хартия. Ще се качите на кораб, който ще ви отнесе по спокойните води на река Меконг и ще наблюдавате кипящите от живот брегове. Корабът ще акостира на един от четирите острова в региона, където ще опитате тропически плодове, в акомпанимента на виетнамска музика. Оттам с малки лодки ще се придвижите към работилниците, скрити из тесните рени канали.Ще можете да вкусите меден чай,да наблюдавате производството на кокосово мляко, разбира се да го опитате, а след това да се разходите из градините с кошерите. Ще спрете за обяд в местен ресторант. По пътя обратно към Сайгон, ще спрете за посещение при великолепната пагода Винх Танг. В оставащото свободно време в Сайгон ще можете да се разходите самостоятелно и да запечатате впечатляващия градски пейзаж.Нощувка в Сайгон. Трансфер към летището за полет до София с АК “Emirates” в 23:55 ч. Каца в Дубай в 04:25 ч. на следващия ден
15 ден Дубай – София
Полет Дубай – София с АК “Emirates” в 09:40 ч. Каца на летище София 13:25 ч.

Пакетни цени:
Дата на пътуване: Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая Трети възрастен
16.02 – 02.03.2019 2398 €/ 4690 лв. 2748 € / 5375 лв. На запитване
26.10 –09.11.2019 Stop Sale! 2498 €/ 4886 лв. 2848 € / 5570 лв. На запитване
 
Условия за записване:
  • 40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване
  • Ксерокопие от международен паспорт
  • Доплащане до 40 дни преди отпътуване
Необходими документи за визи:
За Виетнам:
  • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане - в паспорта трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната, като на гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол
  • формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам
  • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
  • такса
За Камбоджа:
  • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане - в паспорта трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната, като на гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол
  • попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа
  • 1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
  • Такса
Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Виетнам и Камбоджа!

Допълнителна информация:
  • Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 14 туристи
  • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване
  • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за щатски долар към 05.12.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Забележка: При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна! Часовете на полетите подлежат на препотвърждение!
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни
преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет пакет.
 
Вид изполвани транспортни средства: 
Самолет
Автобус
Кораб

Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в офиса на фирмата или на интернет страницата ни
 
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в офиса на фирмата или на интернет страницата ни


екскурзии до виетнам

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Дубай – Ханой / Сайгон – Дубай – София с включени летищни такси
  • Самолетен билет Ханой – Донг Хой с включени летищни такси
  • Самолетен билет Дананг – Сием Реап с включени летищни такси
  • Самолетен билет Сием Реап – Сайгон с включени летищни такси
  • Всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
  • 2 нощувки със закуска в хотел La Casa 4* или подобен в Ханой
  • 1 нощувка със закуска,обяд и вечеря на круизен кораб Pelican junk 4* или подобен
  • 1 нощувка със закуска в хотел Saigon Quang Binh Hotel 4* или подобен в Куанг Бин
  • 2 нощувки със закуски в хотел Saigon Morin Hotel 4* или подобен в Хюе
  • 2 нощувки със закуска в хотел Boutique Hoi An Resort 4* или подобен в Хой Ан
  • 2 нощувки със закуска в хотел Liberty Central Hotel 4* или подобен в Сайгон
  • 2 нощувки със закуски в хотел Angkor Paradise Hotel 4* или подобен в Сием Реап
  • Вода по време на трансферите
  • Посещение на водно куклено шоу в Ханой
  • Включени входни такси по обектите в програмата
  • Екскурзовод на английски език
  • Водач-преводач от агенцията
  • Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс”

Цената не включва:

  • Виза за Виетнам, многократна – 50 USD / 83 лв. на човек. Полага се и се заплаща на място.
  • Виза за Камбоджа - 30 USD / 50 лв. Полага се и се заплаща на място.
  • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание
  • Разходи от лично естество
  • Бакшиши, които се заплащат на място
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД „Евроинс” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa