LAST MINUTE! ОСТРОВЪТ НА ПОДПРАВКИТЕ - ШРИ ЛАНКА 15.10.2017

LAST MINUTE! ОСТРОВЪТ НА ПОДПРАВКИТЕ - ШРИ ЛАНКА 15.10.2017

11 дни / 8 нощувки

Цена от: 1289.00 € / 2522 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Шри Ланка - 11 дни / 8 нощувки, самолетна програма

Програма

1 ден 15.10.2017
Среща на летище София / Терминал 2 с водача на групата. Полет за Дубай в 16:10 ч. с авиокомпания FLY DUBAI. Пристигане на летище Дубай в 22:00 ч. Излитане за Коломбо в 23:20 ч.
2 ден 16.10.2017
Пристигане в 05.20 ч сутринта. Посрещане от представител на туроператора партньор. Трансфер до Сигирия (138 км). Настаняване в хотел Касапа Лайънс Рок (Kassapa Lions Rock) или подобен. Обяд в хотела. Възможност за допълнителна екскурзия – яздене на слон в Хабарана –срещу допълнително заплащане: 30 евро / 59 лева на човек. Свободно време до края на деня за релакс в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден 17.10.2017
Закуска. Полудневна екскурзия до Лъвската скала. Сигирия или Лъвската скала се издига на 370 надморска височина. На върха й се намира планинска крепост с останки от дворец, които заедно с околните изумителни градини и водни пространства образуват едноименния древен град. Градините на Сигирия са сред най-древните в света. Намират се в западната част на скалата и са част от хидравличен комплекс с канали, езера, мостове, фонтани и подземни водни съоръжения. По време на дъждовния сезон, каналите се пълнят с вода и захранват целия район на Сигирия. Фонтаните пък, датирани от V век, са едни от най-старите построени и запазени фонтани в света. На мястото на скалната крепост още през V пр. н. е. се е издигал планински будистки манастир- убежище. Крепостта е дело на крал Кашяпа, строена е през V век от н. е. и е един от най- изящните паметници на изкуството. Част е от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Входът на този смайващ комплекс е издълбана от скалата фигура на лъв. Днес от нея са останали само гигантските лапи на животното – достатъчно свидетелство за мащабите на това великолепие. Запазените тук скални фрески се отнасят до т.нар. стил Гупта, открит в пещерите Ажанта (Ajanta) в Индия. Любимо място за разходка на туристите е в сянката на известната Огледална стена. В миналото тя е била излъсквана до блясък, а кралят наистина се е оглеждал в нея. Възможност за почивка и за обяд в местен ресторант в Сигирия. Трансфер от Сигирия до Кандалама. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в хотел Касапа Лайъс Рок (Kassapa Lions Rock) или подобен. Допълнителна екскурзия: Старинният град Полонарува – срещу допълнително заплащане: 60 евро / 118 лева на човек Град Полонарува (Polonnaruwa) – средновековна столица и перла в короната на крал Паракрамабаху Велики. По негово време Шри Ланка се прославила като една от най-богатите страни на Изтока. Градът е свидетелство за културата и религиозните вярвания на древността. Стените на града пазят и днес фантастично изсечени хиндуистки скулптури и статуи на Буда в различни пози. Интерес представлява седемметровата статуя на Буда с необичайно скръстени на гърдите ръце. Счита се, че статуите, които могат да бъдат видени тук подчертават не божествената, а човешката същност на духовния учител. В своеобразния град-музей Полонарува са и запазените останки на къщата Watadage, известна с красивите си каменни релефи и... каменна стража. Трансфер от Полонарува до Сигирия.
4 ден 18.10.2017
Закуска в хотел. Отпътуване за Дамбула. Малкото градче Дамбула привлича туристите с огромния пещерен комплекс (повече от 80 пещери) и Златния пещерен храм. Мястото е част от съкровищницата на ЮНЕСКО, скалните рисунки тук са на 2000 години, а статуите на Буда – повече от 150 на брой. На входа на храма се издига 30-метрова статуя на Буда, а към петте храмови пещери, всяка от които със собствено име, отвежда каменно стълбище. Мястото е превърнато в храм още през I век преди новата ера от крал Валагамба. Било е в знак на благодарност, защото кралят намерил убежище тук. Следващите владетели са правили преобразувания, но най- същественото от тях принадлежи на Ниснака Мала. Последният наредил интериорът на храма да бъде покрит с позлата. Трансфер от Дамбула до Матале. Възможност за обяд в близост до градината с подправките. Посещението в градина за подправки и билки е истинско тържество за сетивата на туристите. Възможност е и за запознаване с технологията на отглеждането и обработката на растенията. Готовата продукция от подправки и билки се продава в малките магазинчета на Матале. Трансфер от Матале до Канди. Канди е последната столица на шриланкските крале. Днес е вторият по икономическа значимост град в страната след Коломбо. Градът е изключително живописен, наричат го огърлицата на река Махавели – най-дългата (335 км) река в Шри Ланка. Канди е свещено място за будистите. В скромен храм, на брега на изкуствено езеро се пази една от най-значимите за тази религия реликви – свещният зъб на Буда. Будистите вярват в нейните изключителни свойства, както и в големите нещастия, които могат да ги сполетят, ако реликвата бъде изгубена. Поради тази причина храмът е отворен за поклонници и туристи, но е и много добре защитен. Ступата със зъба на Буда (ступа - реликварий, в който се пази останка от тялото на Буда – бел. ТО) се показва само веднъж годишно. Това е времето, в което Канди събира стотици хиляди будисти от цял свят на няколкодневни тържества. Вечеря и нощувка в хотел Суис Резидънс (Swiss Residence) или подобен.
5 ден 19.10.2017
Закуска в хотела. Отпътуване към Параденя. Кралската Ботаническа градина в Параденя е създадена през 1821 г. от крал Синхал като място за благороднически удоволствия. После градината е разширена и обогатена от британците, които впрочем имат най-силно влияние върху Шри Ланка в цялата й колониална история. Днес ботаническата градина е най- голямата и красива в цяла Азия. Разположена е на площ от 147 акра, а през територията й тече голямата река Махавели. Разнообразието от дървета, цветя и други растения, включително и стайни, е наистина невиждано. Една от интересните части на градината е мемориалната алея с дървета, засадени от короновани особи, държавни глави и известни личности. Първото мемориално растение, дърво Бодхи, било засадено тук от крал Едуард VII. Впрочем Бодхи или просто Бо е свещеното за будистите дърво, под каквото принц Гаутама достигнал просветление и станал Буда. Второто засадено в мемориалната алея растение е цейлонско желязно дърво, което пък е символ на Шри Ланка и било посадено тук от цар Николай II. Трансфер от Параденя до Пинавала. Пристигане в Пинавала около обед, възможност за обяд и кратка почивка. Посещение на приют с препоръчителни часове на свиждане – времето за кърмене и къпане на обитателите му. Ето я една от най-необичайните туристически атракции! Приютът за диви слонове в Пинавала е създаден през 1975 година и първите му обитатели са били само няколко. Днес някои от тях вече имат поколение, родено и отгледано в тук. В приюта живеят млади особи, останали без родители или пък възрастни, пострадали по един или друг начин от бракониери. Една от задачите на сиропиталището е да осигури естествена среда на обитание за своите питомци. Съществуват обаче и цивилизовани отклонения от това намерение. Така например живущите тук огромни бозайници имат строг режим на къпане. Слоновете се отправят на баня към близката река по два пъти на ден и в точно определени часове. Най-малките обитатели на приюта пък се кърмят (хранят) също в точно определено време. Трансфер от Пинавала до Кенди. Вечеря и нощувка в хотел Суис Ресидънс (Swiss Residence) или подобен.
6 ден 20.10.2017
Закуска в хотела. Отпътуване към Нувара Елия. Високопланинският курорт Нувара Елия е разположен на 1884 надморска височина в подножието на Пидуруталагала – най-високата планина на Шри Ланка. Мекият климат, живописните долини и поляни, възхитителните планински гледки вдигат високо туристическия рейтинг на мястото. Нувара Елия разполага и с едни от най-добрите голф игрища в Южна Азия. Почти задължителният сувенир от тук е цейлонски чай. Регионът на Нувара Елия е и сърцето на чаената индустрия в Шри Ланка. Възможност за обяд и почивка в Нувара Елия. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотел Хевън Севън Нувара Елия (Heaven Seven Nuwara Eliya) или подобен.
7 ден 21.10.2017
Закуска (сух пакет) и ранен трансфер до Хортон Плейнс (Horton Plains). Пристигане в Хортон Плейнс. Разположен на 32 км. от Нувара Елия, Националният парк Хортон Плейнс обхваща обширна територия от високопланинска растителност и е дом на редки животински видове. Разположен е на плато с височина между 2100 – 2300 м. От тук извират три от големите реки в Шри Ланка – Махавели, Келани и Валаве. Възможност за обяд в Катулгала. Посещение на плантация и фабрика за чай. Трансфер до Вадува. Днес чай се отглежда и произвежда на почти всички контитенти. Но най-добрите сортове чай са в плантациите на Индия, Китай, Япония и Шри Ланка. Според мнозина познавачи именно чаят от сравнително малката островна държава има уникални характеристики и е най-добрият в света. Познат е като... цейлонски чай. Островната държава Шри Ланка получава независимост през 1948 г. след колониално владичество. През 1972 г. пък е преименувана от Цейлон на Шри Ланка. Британците започнали да отглеждат кафе тук през първата половина на 19 г. Производството му било допълнение към станалия вече традиционен експорт на подправки от страната. Първите сортове чай дошли на острова от Китай през 1825 г., а после и от Индия. Шотландският плантатор Джеймс Тейлър допринесъл много за експериментите по селекцията на сортовете и не случайно си спечелил прозвището „бащата на чаената индустрия“. Китайските сортове чай се адаптирали много добре във високопланинските райони на страната, а индийските – в равнинната част на острова. Резултатът – нежен вкус, съчетан с неповторим аромат. Именно Тейлър започнал да отглежда чай за комерсиални нужди през 1867 година. Имението, в което той създал своите първи комерсиални плантации станало модел за бъдещото развитие на чаената индустрия не само като образец на отглеждане на чай, но и като модел за производство в чаена фабрика. Според ежегодни статистики Шри Ланка е традиционно в топ пет на най- големите производители на чай в света. Вечеря и нощувка в хотел Тапробана Вадува (Taprobana Wadduwa) или подобен.
8 ден 22.10.2017
Закуска. Свободно време. Туристите които, желаят да останат в хотела могат да заявят обяд в хотела при допълнително заплащане. Възможност за допълнителна екскурзия: Целодневна екскурзия до Гале и река Балапития – 70 евро / 137 лева на човек Отпътуване от хотела за Балапития (Balapitiya). Следва разходка с лодка по реката, кратка почивка на малък остров за освежителна напитка - чай или кафе. Отпътуване за Гале, по път посещение на фабриката за маски в Амбалангода, пристигане в Гале, обзорна обиколка на града с включено посещение на градската крепост. Кратка почивка за обяд и след това свободно време за разходка във вътрешността на крепостта. На връщане към хотела във Вадува, посещение на мина за лунни камъни в Мийтиягода и развъдник за костенурки в Косгода. (екскурзията се осъществява при мин 7 човека). Връщане в хотела във Вадува. Вечеря и нощувка в хотел Тапробана Вадува (Taprobana Wadduwa) или подобен.
9 ден 23.10.2017
Закуска. Свободно време за плаж. Напускане на хотела и трансфер до Коломбо. Пристигане в Коломбо. Възможност за обяд и кратка почивка. Обзорна обиколка на града. Разположен на запад, пулсиращият мегаполис Коломбо, е не само официалната столица на Шри Ланка, но и “машината”, която произвежда над 50 % от БВП на страната (административната столица, в която са разположени парламентът и върховният съд е Шри Джаяварданапура Кате – бел. Welcome Travel). Тук, на Площада на независимостта, се намира Националният мемориален комплекс, издигнат в чест на независимостта, която Цейлон получава от британците през 1948 г. При езерото Бейра пък е разположен най-известният сред будистките храмове на Коломбо – Gangaramaya Viharaya Temple. В очертанията му са преплетени цели четири архитектурни стила. Освен от статуите на Буда, мястото е закриляно и от свещеното дърво Бо. При езерото Бейра се е настанил и Плаващия пазар – един от новите инфрастуктурни проекти на Шри Ланка. Една от целите му била да регламентира дейността на уличните търговци в района на Пета (Pettah). Полученият ефект: прекрасно място за туристите, открито през 2014 г. – с малки кафенета, ресторантчета, чаени бутици и магазини, пълни с местна продукция. Модерните шопинг зони и места за разходки в Коломбо не свършват тук. Различни точки на града са превърнати в отлични пространства за пазаруване и отдих. Многобройни са възможностите и за джаз и други наслади, които предлага клубният нощен живот на Коломбо. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотел Пегасус Рийф (Pegasus Reef) или подобен.
10 ден 24.10.2017
Закуска. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия: Пазарен тур в Коломбо + посещение на храма Келания (около 3-4 часа) – 45 евро / 88 лева на човек Храма Келания, намиращ се на 12 км. от Коломбо и построен на брега на едноименната река, е едно от най-свещените места в Шри Ланка. Построен през 543г. пр. Хр., той е бил многократно разрушаван и възстановяван. Всяка година в края на януари, хиляди местни и туристи се събират на процесия от богато украсени слонове и танцьори, носещи свещени реликви на Буда. Възможност за обяд и кратка почивка. Връщане в хотела. Късно освобождаване на стаите. Вечеря в хотела. След вечеря трансфер към летището. Полет с Fly Dubai на 25 октомври в 02.10 сутринта.
11 ден 25.10.2017
Пристигане в София Терминал 2 в 14.50 местно време.

ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ + 2 ОСВОБОДЕНИ МЕСТА!
 
Дати на пътуване: Цена на възрастен в двойна стая: Единична стая: Трети възрастен в двойна стая: Дете от 2 до 11,99 г. в стая с двама възрастни:
15.10 – 25.10.2017
LAST MINUTE
1289 € / 2521 лв 1680 € / 3286 лв 1340 € / 2621 лв 1225 € / 2396 лв


Начин на плащане:
Депозит от 50% от пакетната цена при резервация и доплащане до 30 дни преди отпътуване
 
Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – глоба в размер на 100 лв. на турист + сумата за издаден билет;
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от внесения депозит;
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75 % от общата цена на организираното пътуване;
 • под 14 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване;
 
Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. Валидност 6 месеца преди датата на отпътуване!
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител е нужна нотариална заверка от единия или двамата родители.
 • Не се изисква имунизация.
 
Допълнителни екскурзии, по желание, които се заявяват и заплащат от България:
 • Яздене на слон в Хабарана – 30 евро / 59 лева на човек;
 • Старинният град Полонарува – 60 евро / 118 лева на човек;
 • Целодневна екскурзия до Гале и река Балапития – 70 евро / 137 лева на човек;
 • Пазарен тур в Коломбо + посещение на храма Келания (около 3-4 часа) – 45 евро / 88 лева на човек;
 
Забележка:
Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомление на несъбран минимум: 20 дни преди отпътуване
 
Забележка:
Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за щатски долар към 26.01.2017. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 
Забележка:
При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претъпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те! Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна на валутните курсове, при увеличаване на транспортните разходи, в т.ч. на горивото, както и с увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна  на курса, цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.
 
Забележка:
Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата; обувките се свалят при влизане.
 
Полетно разписание:
FZ 758 15OCT  SOFDXB 1610  2200 
FZ 551 15OCT  DXBCMB  2320  0520  
FZ 558 25OCT  CMBDXB 0210  0515 
FZ 757 25OCT  DXBSOF  1030  1450
 
Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус

Отмяна от пътуване: 
ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Коломбо – София с включени летищни такси с АК Fly Dubai, с включени една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета и чекиран багаж - 20 кг.;
 • 2 нощувки в хотел Касапа Лайънс Рок 4* (Kassapa Lions Rock) или подобен в Сигирия на база закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в хотел Суис Резидънс 4* (Swiss Residence) или подобен в Канди на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувки в хотел Хевън Севън Нувара Елия 4* (Heaven Seven Nuwara Eliya) или подобен в Нувара Елия на база закуска и вечеря;
 • 2 нощувки хотел Тапробана Вадува 4* (Taprobana Wadduwa) или подобен във Вадува на база закуска и вечеря;
 • 1 нощувки в хотел Пегасус Рийф 4* (Pegasus Reef) или подобен в Коломбо на база закуска и вечеря;
 • Обяд в деня на пристигане в Сигирия;
 • Всички описани в програмата трансфери и екскурзии, с комфортни автобуси и включени входни такси:
 • Полудневна екскурзия до Лъвската скала;
 • Посещение на Златния пещерен храм;
 • Посещение в градина за подправки и билки в Матале;
 • Посещение на свещният зъб на Буда и прилежащия му храм в Канди;
 • Екскурзия до Кралската Ботаническа градина в Параденя;
 • Посещение на приюта за диви слонове в Пинавала;
 • Посещение на Националния парк Хортон Плейнс;
 • Обзорна обиколка на Коломбо;
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Транспорт с климатизиран автобус и английскоговорящ гид;
 • Входни такси по упоменатите екскурзии;
 • Транспорт до Национален парк Хортон;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс”;
 • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата ;
 • Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване – при минимум 15 човека;

Цената не включва:

 • Такса за разрешителни за използване на фотоапарати и видеотехника;
 • Разходи от лично естество;
 • Бакшиши;
 • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място;
 • Хранения, които не са упоменати в разписанието;
 • Такса виза – 35 USD;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД "Евроинс“
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001469 на ЗД „Евроинс”.
ЕТИКЕТИ:
шри ланка, екскурзия в шри ланка, шри ланка 2017, коломбо, сигирия, дамбула, матале, канди, нувара елия, вадува, васкадува, екскурзия 2017, есен 2017, екскурзия до шри ланка, организирана програма, водач на български, самолетна програма, специална оферта шри ланка, топ цена, промоция, ниски цени, октомври, допълнителни екскурзии, летище коломбо, лъвската скала, полонарува, юнеско, буда, параденя, ботаническа градина, пинавала, хортон плейнс, чаена плантация, подправки, слонове, касапа лаънс рок, суис резидънс, тапробана вадува, sri lanka, ekskurzia v sri lanka, sri lanka 2017, colombo, sigiriya, dambula, matale, kandy, nuvara elliya, wadduwa, waskaduwa, ekskurziq 2017, esen 2017, ekskurzia do sri lanka, organizirana programa, vodach na bylgarski, samoletna programa, specialna oferta sri lanka, top cena, promocia, niski ceni, avgust, dopylnitelni ekskurzii, letishte colombo, lyvskata skala, polonaruwa, unesco, buda, paradenya, botanicheska gradina, pinawala, horton plains, chaena plantaciq, podpravki, slonove, kassapa lions rock, swiss residence, taprobana wadduwa
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог