Солун - Паралия Катерини - Метеора - Вергина

Солун - Паралия Катерини - Метеора - Вергина

3 дни / 2 нощувки

София - Солун - Паралия Катерини - Метеора - Вергина - София

Цена от: 179.00 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Солун - Паралия Катерини - Метеора - Вергина - 3 дни / 2 нощувки, автобусна програма ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ: 25 МАЙ; 22 СЕПТЕМВРИ; 26 ОКТОМВРИ

Програма

1 ден
1 ДЕН: Отпътуване от гр. София от стадион „Васил Левски” в 7:00 часа по маршрут: София – Кулата – Солун - Паралия Катерини. Пристигане следобяд в Солун - Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Отпътуване за курорта Паралия- Катерини /70 км. южно от Солун/. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.
2 ден
2 ДЕН: Закуска. Отпътуване за Метеорите - прочутите скални манастири, считани за Осмото чудо на света. Разглеждане на два манастира. Посещение на фабрика за икони. Свободно време в Каламбака или околността за обяд. Обратно връщане в Паралия – Катерини, като по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св.Параскева” и извора на Афродита. Вечерта по желание* гръцка вечер. Нощувка.
3 ден
3 ДЕН: Закуска. Отпътуване за България, като по пътя се минава през Вергина за разглеждане на гробницата - музей на Филип II – бащата на Александър Велики. Отпътуване за България.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания. 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – такса 25 лв. на турист
2/ от 59 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от внесения депозит
3/ от 14 календарни дни до датата на първа услуга  – 100% от общата цена  на туристическия пакет
 

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 1.00 лв. на човек, на ден / не на нощувка /. 

Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка 2.00 лева на ден, на човек.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.


За допълнителните мероприятия – записването и плащането става само на място !!!
Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
https://www.welcometravel.bg/ekskurzii-gurcia.html

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Паралия-Катерини в хотел 3* - Regina Mare; Girnis, RG Status или друг от тази категория;
 • Обиколка на Солун с беседа на български език;
 • Екскурзия до Метеора с посещение на 2 манастира;
 • Екскурзия до Вергина с посещение на гробницата - музей на Филип II;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Входни и пътни такси;
 • Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване;

Цената не включва:

 • Входни такси за 2-та манастира на Метеора - 6 € / 12лв на турист/заплащат се на място /;
 • Обяд в Каламбака – около 8 € /16лв * - заплаща се на място /;
 • Входна такса за гробницата на Филип II – 12 € /23лв. в една неделя от месеца е безплатно; за пенсионери и деца – 50%;
 • Посещение на гръцка вечер– 20 € -25 € /40-45лв за възрастен, 15 €/29лв - дете до 12 години / организира се само в активен сезон и не зависи от Туроператора /;
 • Други неописани в програмата екскурзии и мероприятия
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуването“
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001469 на ЗД „Евроинс”.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог