Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯПОНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ЦЪФТЕЖА НА ВИШНИТЕ 2024 - 09.03 
НАМАЛЕНИЕ 517 евро!!

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЯПОНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ЦЪФТЕЖА НА ВИШНИТЕ 2024 - 09.03 НАМАЛЕНИЕ 517 евро!!

9 дни / 7 нощувки

София – Дубай – Токио – Хаконе – Фуджи – Киото – Нара – Киото – Токио – Дубай - СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
09.03.2024 3517.00 € / 6879 лв Резервирай

9 дни/ 7 нощувки - Самолетна програма - НАМАЛЕНИЕ -517 ЕВРО ОТ ДАДЕНИТЕ ЦЕНИ!!

Програма

1 ден София - Дубай
Среща на летище София, Терминал 2 за полет до Ханеда, Токио с прекачване в Дубай. Нощувка в Дубай с включен летищен трансфер. Хотели: Holiday Inn Dubai 4*
2 ден Дубай - Токио
Излитане в 08:30ч от Дубай за Токио и кацане на международно летище Ханеда в 22:30ч. Посрещане от местната фирма партньор и трансфер до хотел Sunshine City Prince 4* или подобен. Настаняване и нощувка.
3 ден Токио
След закуска, среща с местния екскурзовод, след като следва Целодневна екскурзия в Токио (екскурзията ще се осъществи с обществен транспорт). Добре дошли в един от най-развитите градове в света! Той е столица на Япония и в превод името му означава „Източна столица“ (東京 ). В него живеят близо 14 млн. души и е толкова оживен, че потокът от хора е неспиращ. По време на днешната обиколка ще бъдат разгледани едни от най-интересните забележителности в града. Първа спирка e Императорският дворец (皇居, Kōkyo). Намира се на мястото на бившия замък Едо, в центъра на Токио. В момента там е поместена резиденцията на японското императорско семейство. Точно пред главната порта на двореца, се намира мост Ниджубаши (Nijubashi Bridge). Той е един от най-известните мостове в Япония! Ако погледнете моста отпред, двата отделни моста изглеждат като единичен двуетажен мост. Името "Nijubashi" произлиза от факта, че в древността този стоманен мост е бил направен от дърво и е бил допълнително подсилен с дървени греди, създавайки така наречения двоен мост. От там се отправяме към Гинза и Цукиджи маркет (Ginza&Tsukiji outer market). Ginza е един от най-големите търговски райони в града, известен с луксозните бутици, както и с престижните коктейл и суши барове, ресторанти и кафенета. Смята се за един от най-скъпите, елегантни и луксозни градски квартали в света. Следва посещение на храма Асакуса Сенсоджи (浅草寺, Sensōji) – будитски храм, разположен в Асакуса. Това е един от най-колоритните и популярни храмове в Токио. Легендата разказва, че през 628 г. двама братя извадили статуя на Канон, богинята на милосърдието, от река Сумида и въпреки че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Сенсоджи е построен за богинята на Канон. Завършен е през 645 г., което го прави най-старият храм в Токио. А на кратко разстояние от него, се намира и една от най-известните търговски улици в Асакуса, а именно Накамисе. Тя е и една от най-старите търговски улици на град Токио. Простира се на 250 метра от главния подход към храма Сенсоджи и от двете страни ще намерите магазини, продаващи традиционни сувенири, закуски и сладкиши. „Накамисе“ е традиционно име, дадено на търговските улици на територията на храмове или светилища, така че това не е единственото „Накамисе“ в Япония, но е едно от най-старите и най-известните. Връщане в хотел Sunshine City Prince 4*. Нощувка в Токио.
4 ден Токио – Хаконе - Фуджи
Закуска. Среща с местния екскурзовод и напускане на хотела за отпътуване до Киото. Вашият багаж ще бъде транспортиран отделно, директно до хотела в Киото на следващия ден. Моля да приготвите в ръчния си багаж най-необходими вещи. Целодневна екскурзия до Хаконе. Среща с мес тния екскурзовод и напускане на хотела за отпътуване до Киото (екскурзията ще се осъществи с обществен транспорт). Хаконе (箱根) е част от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, намиращ се на по-малко от сто километра от Токио. Известен е с горещите си извори, природна красота и гледка към езерото Ашиноко към близкия връх Фуджи, Хаконе е една от най-популярните дестинации сред японските и международните туристи, търсещи почивка от забързания и оживен Токио. Преминаване през Хаконе Секишо, първият голям контролно-пропускателен пункт на магистралата Токайдо (東海道), свързваща Едо (сега Токио) с Киото. Намира се на брега на езерото Аши. Следва: посещение на планината Фуджи. Фуджи (на японски: 富士山, Фуджисан) се намира на остров Хоншу и е най-високата точка на Японските острови – 3776 m. Той се смята за свещено място и е от особено значение , а будистите го почитат като врата към отвъдния свят. Тя е действащ вулкан, като последното му изригване е било през 1707 г. Ще се изкачим до 5-та станция на планината, което е на 2300 м надморска височина. От там се открива завладяваща гледка към района на петте езера Fuji. Време за обяд ( включен в цената, без включени напитки). Продължаваме с круиз по езеро Ашиноко (Аши). Връщане с въжената линия Komagatake. Отпътуване до гарата в Токио, откъдето с влак стрела(Shinkansen) ще се придвижим до Киото. Пристигане в Киото и трансфер до хотел Keihan Kyoto Grande 4*или подобен. Настаняване. Нощувка.
5 ден Киото
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия на Киото (екскурзията ще се осъществи с обществен транспорт). Киото (京都, Kyōto) е бил столица на Япония и резиденция на императора от 794 г. до 1868 г. Той е един от десетте най-големи града в страната с население от 1,5 милиона души. През вековете е бил унищожаван от много войни и пожари, но поради изключителната си историческа стойност, градът е бил изхвърлен от списъка с градове-мишени за атомната бомба и е избегнал унищожението по време на Втората световна война. Безброй храмове, светилища и други исторически безценни структури оцеляват в града до днес. Посещение на дзен храма Кинкакуджи ( Златният павилион) Kinkakuji (金閣寺, Golden Pavilion). Той е една от най-емблематичните забележителности и популярни атракции в Япония. Построен е от Ашикага Йошимицу, третият шогун от шогуната Муромачи, през 1398 г. След смъртта си през 1408 г., Йошимицу завещава имението на дзен будисти, за да бъде превърнато в дзен храм. Част е от храма Рьоанджи и е включен в комплекса „Древно Киото“, който има статут на световно културно наследство. Свободно време за обяд в търговския център BiVi NIJO (не е включен в цената). Посещение на замъка Ниджо -джо ( 二条城, Nijōjō) – построен през 1603 г. като резиденция на шогун Токугава Йеясу, първият шогун от периода Едо ( 1603 – 1867). Неговият внук Иемицу завършва сградите на двореца на замъка 23 години по-късно и допълнително разширява замъка, като добавя пететажна крепост. След като шогунатът Токугава пада през 1867 г., замъкът Ниджо е използван за известно време като императорски дворец, преди да бъде дарен на града и отворен за обществеността като историческо място. Замъкът е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г. Посещение на двореца Ниномару. Дворецът Ниномару (二の丸御殿, Ninomaru Goten) с площ от 3300 квадратни метра се състои от пет свързани отделни сгради и е изграден почти изцяло от кипарис Хиноки. Декорацията включва пищни златни листа и сложни дърворезби, предназначени да впечатлят посетителите със силата и богатството на шогуните. Посещение на Храм „Кийомидзу-дера” (清水寺, буквално в превид „Храм на чистата вода“) е един от най-известните храмове в Япония. Основан е през 780 г. на мястото на водопада Отова в гористите хълмове източно от Киото и получава името си от чистите води на водопада. Ще имате възможността да се разходите в Гион - най-известният гейша квартал в Киото. Разположен е около авеню Шиджо между светилището Ясака на изток и река Камо на запад. Гион е пълен с магазини, ресторанти и ochaya (чайни), където се забавляват гейко (киотски диалект за гейша) и майко (гейко чираци). Днешният ден приключва с традиционно японско шоу: Kyomai dance show. Разновидност на стила Май на японския танц е Киомай или танц в стил Киото. Kyomai се развива през културния период на Токугава от 17-ти век. Той е силно повлиян от елегантността и изтънчеността на маниерите, често свързвани с Императорския двор в Киото. Връщане в хотела. Нощувка в Киото.
6 ден Киото – Нара – Киото
Закуска. Целодневна екскурзия до Нара (екскурзията ще се осъществи с обществен транспорт). Първата постоянна столица на Япония е основана през 710 г. в Хейджо, градът, известен сега като Нара (奈良). Преди тази дата столицата се местеше на ново място всеки път, когато нов император се възкачи на трона. Ще имате възможност да се разходите в Парк Нара (奈良公園, Nara Kōen). Създаден през 1880 г., той е местоположението на много от основните забележителности на Нара, включително Тодайджи, Касуга Тайша, Кофукуджи и Националния музей на Нара. Освен това е дом на стотици свободно скитащи елени, които можете да нахраните с крекерите, които продават навсякъде в парка. Следва посещение на храма Тодайджи (東大寺, Tōdaiji, "Great Eastern Temple"). Той е един от най-известните и исторически значими храмове в Япония и забележителност на Нара. Храмът е построен през 752 г. като главен храм на всички провинциални будистки храмове в Япония и става толкова мощен, че столицата е преместена от Нара в Нагаока през 784 г., за да се намали влиянието на храма върху правителствените дела. Доскоро главната зала на Тодайджи, Daibutsuden (Голямата зала на Буда), държеше рекорда като най-голямата дървена сграда в света, въпреки факта, че сегашната реконструкция от 1692 г. е само две трети от размера на оригиналната зала на храма. В масивната сграда се помещава една от най-големите бронзови статуи на Буда в Япония (Дайбуцу). Високият 15 метра седнал Буда представлява Вайрокана и е ограден от двама Бодхисатви. Посещение на светилището Касуга-Тайша (Kasuga Taisha (春日大社)) Касуга Тайша (春日大社) е най-известното светилище на Нара. Създаден е по същото време като столицата и е посветен на божеството, отговорно за защитата на града. Касуга Тайша е също така светилището на Фудживара, най-могъщият семеен клан в Япония през по-голямата част от периодите Нара и Хейан. Подобно на светилищата Ise, Kasuga Taisha е бил периодично възстановяван на всеки 20 години в продължение на много векове. В случая с Касуга Тайша обаче обичаят е прекратен в края на периода Едо. Връщане в хотела. Нощувка в Киото.
7 ден Киото - Токио
Закуска. Сваляне на личния ви багаж в лобито на хотела. Той ще бъде транспортиран отделно, директно до хотела в Токио. Полудневен тур до Арашияма (екскурзията ще се осъществи с обществен транспорт). Разходка из бамбуковата гора и посещение на известния храм Tenryuji. Арашияма е в най-западната част на Киото, сгушен в подножието на планините Арашияма. Разходката в бамбуковата гора ще ви се стори като сценарий на филм, в който вие сте главните герои. Хора от цял свят се стичат, за да посетят това магическо място, привидно изглеждащо като едно безкрайна гора от люлеещи се бамбукови клони. Тенрюджи (天龍寺, Tenryūji) е най-важният храм в област Арашияма в Киото. Той е класиран на първо място сред петте големи дзен храма в града и сега е регистриран като обект на световното наследство. Построен е през 1339 г. от управляващия шогун Ashikaga Takauji. Такауджи посвещава храма на император Го-Дайго. Двете важни исторически фигури са били съюзници, докато Такауджи не се обръща срещу императора в борба за надмощие над Япония. С построяването на храма Такауджи възнамерявал да успокои духовете на бившия император. Отпътуване за Токио с влак стрела (Shinkansen-Nozomi).Настаняване в хотел Prince hotel Shinagawa или подобен. Нощувка.
8 ден Токио - Дубай
Закуска. Освобождаване на хотела. Полудневна обиколка на Шинджуку и посещение на храм Мейджи. Шинджуку (на японски: 新宿区) е голям търговски и административен център, в който се помещава северната половина на най-натоварената железопътна гара в света (гара Шинджуку) и столичната правителствена сграда в Токио, административният център на правителството на Токио. Към 2018 г. районът има приблизително население от 346 235 души и гъстота на населението от 18 232 души на km2. Мейджи е светилище, посветено на обожествените духове на император Мейджи и неговата съпруга, императрица Шокен. Разположен точно до оживената гара Harajuku на линията JR Yamanote, храмът Meiji и прилежащият парк Yoyogi, съставляват голяма гориста зона в гъсто застроения град. Храмът е завършен 1920 г., осем години след смъртта на императора и шест години след смъртта на императрицата. Храмът е разрушен по време на Втората световна война, след което е възстановен отново. Следва посещение на Обсерваторията на Столичната правителствена сграда на Токио, наричана е накратко Точо. Това е една от най-високите сгради в Токио – 243м. Връщане в хотела , свободно време. Напускане на хотела и трансфер до летище Ханеда за международен полет до Дубай.
9 ден Дубай – София
Полет до Дубай в 00:05 ч. и кацане на летище Дубай Интернешънъл в 06:55ч. Излитане за София в 09:40 ч и кацане в 13:25 ч.

НАМАЛЕНИЕ -517 ЕВРО ОТ ДАДЕНИТЕ ЦЕНИ!! НОВА ЦЕНА: 2999 € !!
Период на настаняване: Цена на човек в двойна стая Цена на човек в тройна стая Единична стая Възрастен на доп. легло в двойна стая Дете на допълнително легло в двойна стая
09.03 - 17.03.2024 3517€ / 6879 лв 3497€ / 6839 лв 3875€ / 7579 лв на запитване на запитване
 
Нова цена: 2999 € !!!
Полетно разписание:

EK2229 9MAR SOFDXB 1425 2125
EK312 10MAR DXBHND  0820 2230                
EK313 17MAR HNDDXB 0005 0655                
EK2228 17MAR DXBSOF 0940 1325

Хотели за нощувка в Дубай:
Holiday Inn Dubai 4*- 84 евро на човек в двойна стая (заплащат се допълнително)

Начин на плащане:
- Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 1500 лв. от цената на организираното пътуване в лева;
- До 45 дни преди Тръгване - 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване на договора за организирано пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист;
2. Прекратяване от 64 до 50 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на платените депозити;
3. Прекратяване под 49 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.
 
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
Влак стрела
 
Забележки:
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на японската йена: 100 JPY = 0.65 EUR. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • За български граждани, в момента се изисква виза за влизане в страната.
 • Няма санитарни ограничения за влизане в страната.
 • Поради динамично променящата се епидемична обстановка, за актуалните изисквания за влизане в страната, туристите ще бъдат информирани при наближаване на пътуването.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 14 човека.
 • Срок за уведомление за недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
 • „Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс” , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Токио – София с включени летищни такси;
 • Ръчен и чекиран багаж;
 • Всички трансфери, описани по програмата;
 • 7 нощувки със закуски в Япония, както следва:
 • 2 нощувки в Токио в хотел Sunshine City Prince 4* или подобен;
 • 3 нощувки в Киото в хотел Hotel Keihan Kyoto Grande 4*или подобен;
 • 1 нощувки в Токио в хотел Prince hotel Shinagawa или подобен;
 • Билет за влака стрела от Токио до Киото във втора класа;
 • Билет за влака стрела от Киото до Токио във втора класа;
 • Екскурзоводско обслужване на английски език от местната фирма партньор;
 • Целодневна екскурзия на Токио;
 • 1 обяд в Хаконе ( без включени напитки);
 • Целодневна обиколка на Киото;
 • Традиционно японско шоу: Kyomai dance show в Киото;
 • Целодневна екскурзия до Хаконе;
 • Целодневна екскурзия в Нара;
 • Полудневен тур до Арашияма;
 • Полудневна обиколка на Шинджуку;
 • Входни такси на посещаваните обекти по програма;
 • Водач на групата при минимум 14 записани туриста;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс“

Цената не включва:

 • Хранения извън посочените по програмата;
 • Лични разходи;
 • Бакшиши;
 • Евентуално начисляване на горивна такса ( определя се от авиокомпанията и се начисля до 20 дни преди пътуването)
 • Входни такси и допълнителни екскурзии, неупоменати в програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Нощувка в Дубай по желание: Holiday Inn Dubai 4*- 84 евро на човек в двойна стая;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 5 евро на ден (заплащат се на място на водача на групата);
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa