ЕКСКУРЗИЯ - ШАНХАЙ, ЖУЖИЯО, ПЕКИН, ЗАБРАНЕНИЯ ГРАД, ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА СТЕНА

ЕКСКУРЗИЯ - ШАНХАЙ, ЖУЖИЯО, ПЕКИН, ЗАБРАНЕНИЯ ГРАД, ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА СТЕНА

9 дни / 6 нощувки

СОФИЯ - ШАНХАЙ - ПЕКИН - СОФИЯ

Цена от: 1180.00 € / 2308 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

9 дни / 6 нощувки

Програма

1 ден София – Шанхай
Среща в 10.30 ч. на летище София, Терминал 2. Полет от София за Доха в 12.25 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч.
2 ден Доха – Шанхай
Полет от Доха за Шанхай в 01.05 ч. Пристигане в Шанхай в 14.20 ч. Посрещане от местен партньор. Настаняване в хотел 4*. Свободно време. Вечерта – посещение на акробатично шоу / 50 евро/. Вечеря. Нощувка в Шанхай в хотел 4*.
3 ден Шанхай
Закуска. Туристическа програма в Шанхай - най–големият град в Китай, център на търговията и финансите, определян като „витрината” на най-бързо развиващата се голяма икономика в света. Посещение на градината Ю Юан, което в превод означава „Градината на щастието” с известната пагода, с живописните дворове, декорирани с барокови скали, басейни и флора, считана за една от най-изящните градини в света. Посещение на фабрика за коприна. Преминаване по „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда. Разходка в стария град. На 1 октомври 1994 г., на източният бряг на река Хуанпу, се издига ориенталската телевизионна кула (ще я видите отвън). Кулата е с височина 468 метра. С много функции и се е превърнала в символ на града и популярна туристическа атракция в Шанхай. Насладете се на Круиз по река Хуанпу /45евро/. Вечеря. Нощувка в Шанхай в хотел 4*.
4 ден Шанхай
Закуска. Днес ще посетите Zhujiajiao - древен воден град, известен в цялата страна, с история на повече от 1700 години. Покривайки площ от 47 квадратни километра, малкият воден град блести като ярка перла сред пейзажа на езерата и планините. Другото му елегантно име е "Пърл поток" - градчето е най-добре запазено сред четирите древни градове в Шанхай. Следва посещение на Xintiandi, основният нощен живот на Шанхай с барове, Shikumen Buildings, галерии, модни магазини, тематични ресторанти, кафенета. Шопинг на местия пазар. Вечеря. Нощувка в Шанхай в хотел 4 *.
5 ден Шанхай - Пекин
След закуска с трансфер до ЖП гарата ще вземете високоскоростен влак за Пекин. Пристигане в Пекин в 13.30 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Следобед ще посетите „ Небесния храм”, където императорите почитали небето и се молели за мир и плодородие; Разходка по централната и най-модерна улица в Пекин. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*.
6 ден Пекин
Посещение на най-големия площад в света, площад Тянанмън ви завладява с величието си. Разходката продължава до Императорския дворец, наричан още Забранения град, един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция за 24 императора по време на династиите Минг и Цин и най-големия древен архитектурен комплекс в света. Посещение на музея. Посещение на магазин за коприна. Следобед продължавате пътуването си до двореца Суммер. С най-големия кралски парк, обявен през 1960 г. от Държавния съвет за място за защита на културните реликви в Китай и с примери за древните изкуства, а също красиви пейзажи и великолепни конструкции. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*.
7 ден Пекин
След закуска ще посетите Великата китайска стена в провинция Juyong, която е символ на Китай и мъдростта на китайския народ. Великата китайска стена е най-дългата конструкция, създавана от човешка ръка. Според официалната версия строителството ѝ е започнало в периода на Воюващите царства (475–221 г. пр.н.е.), при император Цин Шъхуан с цел защита на държавата от набезите на номадите. Сравняват я с дракон, протегнал се от Жълто море до Тибетските планини. На Земята няма друго такова съоръжение, дълга точно 8851,8 км. Ако бъдат включени и отделните липсващи участъци, тя нараства до над 21 хиляди километра. Връщане в града, свободно време. След това ще посетите Олимпийския парк в Пекин, където можете да видите отвън Националния стадион - Птичето гнездо и Националния център по водите - Воден куб. Посетете Чайната къща. Шопинг на местния пазар. Вечеря. Нощувка в Пекин в хотел 4*.
8 ден отпътуване от Пекин
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Полет до Доха в 23.55 ч.
9 ден Доха – София
Кацане в Доха в 05.35 ч. Полет Доха – София в 06.55 ч . Пристигане в София на терминал 2 в 11.25 ч.

Допълнителна информация:

Хотели:
Шанхай - Regal Plaza Hotel and Residence 4* или подобен
//www.regalplazashanghai.cn/
Пекин - Beijing Mercure wanshang hotel 4* или подобен
//www.wanshanghuayuan.com/index.aspx

Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите лимитът за основен багажа е 23 кг. и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.09.2018 г.
4. Цената от 1180 евро / 2308 лв е за човек в двойна стая.
5. Агенцията си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси. В такъв случай цената на
екскурзията подлежи на промяна и разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
7. Начин на плащане: в брой  или по банков път

При записване се внася депозит от 580 евро / 1135 лв
Доплащане – 45 дни преди датата на заминаване.
 
Необходими документи:
Задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на заминаване, в който да има празни страници
1 снимка
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на туристическия пакет

Цената включва:

 • самолетен билет София -Доха – Шанхай – Пекин – София
 • летищни такси
 • трансфери
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Шанхай
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4 * в Пекин
 • 6 вечери в местни ресторанти с безалкохолна напитка
 • транспорт с климатизиран автобус
 • билет за влакът–стрела Шанхай–Пекин
 • посещение на обектите упоменати в програмата с включени входни билетите
 • една бутилка вода на човек на ден
 • водач на български език

Цената не включва:

 • групова виза за Китай – 62 евро
 • акробатично шоу в Шанхай – 50 евро
 • Доплащане за единична стая- 380 лева
 • круиз по река Хуанпу – 45 евро
 • спектакъл династията на Златната маска - с двупосочен трансфер – 60 евро
 • бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 30 евро - заплащат се на място
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25000 евро – 11 евро (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 21 евро
 • застраховка Отмяна на пътуване
 • лични разходи
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13061910000134 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог