ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ 2020 - 7 НОЩУВКИ с полет от ВАРНА - 24.04

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ 2020 - 7 НОЩУВКИ с полет от ВАРНА - 24.04

8 дни / 7 нощувки

Варна–Тел Авив–Нетания-Кесария–Хайфа–Акра–Назарет–Кана–Тиберия-Капернаум–Табха–Аман-Джераш–Небо–Мадаба–Петра–Шобак-Аман-река Йордан(Каср ал-Яхуд)–Кумран–Мъртво море–Йерихон–Витлеем-Йерусалим-Витлеем–Лод–Тел Авив/Яфо–Бен Гурион–Варна

Цена от: 2130.00 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

8 дни / 7 нощувки / 7 закуски / 7 вечери / 1 обяд в Петра - програмa с полет от Варна

Програма

1 ден Варна – Тел АвивНетания
Среща на летище Варна „Черно море” в 10:15 ч. Полет за Тел Авив в 12:15 ч. Пристигане на летище Бен Гурион в 14:35 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Нетания. Вечеря и нощувка.
2 ден КесарияХайфаАкраНазарет – Кана – Тиберия
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа, уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в град Акра – цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древния град и пристанището. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да ѝ съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска, мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в Тиберия. Закуска. Заминаване за Капернаум, който се споменава в Новия Завет като център на дейността на Христос в Галилея. Посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. Ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на „Чудото с умножаването на рибите и хляба", посещение на църквата с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Посещение на Кибуц. Разходка с корабче по Галилейското езеро. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт „Шейх Хюсеин”. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря и нощувка. Закуска. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис (триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида – богинята покровителка на Джераш, други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Заминаване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква „Свети Георги”, известна с Уникалната мозайка представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка.
5 ден Петра – Шобак - Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на набатейците. През 2007 г. е избран за едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей”). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място, наречено Села („скалиста местност” на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради, са запазени непокътнати – Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Обяд в Петра. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм”, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка.
6 ден Аман – река Йордан (Каср ал-Яхуд) – Кумран – Мъртво море – Йерихон – Витлеем
Закуска. Панорамна обиколка на Аман и посещение на Цитаделата и Археологическият музей. Заминаване за Израел през граничния пункт „Аленби”. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Заминаване за Мъртво море – най-ниското място в света (около 420 метра под морското равнище). Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран, известен с откритите там най-древни ръкописи на иврит от Стария Завет. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Поглед към Манастира на изкушенията, който се намира в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Отпътуване за Йерусалим. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим – парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел /отвън/. Вечеря и нощувка във Витлеем.
7 ден Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката”) – това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието (Голгота); храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово” – голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид, вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид”. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.
8 ден Витлеем – Лод – Тел Авив/Яфо – Бен Гурион – Варна
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове. Посещение в района на старото пристанище – чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 15:25 ч. Пристигане на летище Варна около 17:55 ч.

Дати: На човек 
в двойна стая
Самостоятелна
стая
Трети възрастен
в стая
Дете до 11 г.
с 2-ма възрастни в стая
06.04 – 13.04 - Stop sale!
24.04 – 01.05
 2130 лв 2514 лв  2130 лв 2030 лв
 
Условия за записване:
 • копие от международен паспорт
 • депозит от 700 лева на човек
 • доплащане: 45 дни преди датата на заминаване;
 • цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.
Необходими документи:
 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, е необходима нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел и Йордания.
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня, следващ деня на подписване на договора, до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист и неустойка за услуги - анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети)
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
 
Забележка:
Цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи.
При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 20 дни преди началото на пътуването.
Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
 
 
Застраховка „Отмяна от пътуване”: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка „Отмяна от пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване. Повече информация в офисите на фирмата.
 

Цената включва:

 • Самолетен билет Варна–Тел Авив–Варна с полет на авиокомпания Уиз еър
 • Ръчен багаж до10 kg
 • Летищни такси
 • Гранични такси (45 щатски долара към 25.10.19)
 • Всички трансфери по програмата
 • Водач-екскурзовод от България, представител на ТА
 • Местен екскурзовод в Израел и Йордания
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
 • - 1 в Нетаня (Margoa 3 * //www.hotelmargoa.co.il/или подобен)
 • - 1 в района на Тиберия (Hotel Arcadia 3* https://www.arcadiahotelsil.com или подобен)
 • - 2 в Аман (хотел Al Waleed 3* //www.rumhotels.com/ или подобен)
 • - 1 в района на Петра (Hotel Edom 3* //www.edomhotelpetra.com/или подобен)
 • - 2 във Витлеем (хотел Shepherd Bethlehem 3* //www.shepherdbethlehem.com/ или подобен);
 • Екскурзия до Петра;
 • НОВО! – 1 обяд в Петра
 • НОВО! – посещение на Кибуц
 • НОВО! – Разходка с корабче по Галилейското езеро
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Групова виза за Йордания;
 • 1 бутилка минерална вода на човек/ на ден;
 • саунд система със слушалки по време на туровете;
 • сертификат за хаджийство;
 • Медицинска застраховка със ЗД „Евроинс” – 10 000 евро.

Цената не включва:

 • бакшиши: 35 долара общо на турист за шофьорите и местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място);
 • Допълнителен багаж: 10 кг чекиран багаж – 62 лв. на посока на човек (подлежи на препотвърждение); 20 кг чекиран багаж – 95 лв. на посока на човек (подлежи на препотвърждение).
 • нощен тур на Йерусалим – 25$.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010120 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог