Вашата оценка
ИНДИЯ – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ - ГРУПОВА ЕКСКУРЗИЯ - 18.02.2020

ИНДИЯ – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ - ГРУПОВА ЕКСКУРЗИЯ - 18.02.2020

7 дни / 5 нощувки



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

7 дни / 5 нощувки

Програма

1 ден София - Истанбул
Тръгване от Летище София Т2 с редовен полет на Турски Авиолинии София - Истанбул - Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи.
2 ден Делхи - Агра
Пристигане в Делхи. Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор. Трансфер до Агра (210 км., 4 часа). Настаняване в хотела към 14:00. Продължаваме с посещение на Агра Форт, изключителен пример за Моголската архитектура. Тук се е помещавала и управлявала Моголската империя поколения наред. Седалището и администрацията на Моголския владетел Акбар също са били в крепостта. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ден Агра - Джайпур
Посещение на Тадж Махал. В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на XVIII век от Мумтаз Махал. Тадж Махал e едно от чудесата на света. Ще имате достатъчно време, за да разгледате отблизо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър. Закуска в хотела. Трансфер до Джайпур (около 265 км., 6-7 часа). По пътя се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, постоен от Моголския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на XVI век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. Днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както преди 300 години. Този град е едно изключително място, което удивява хората с добре запазените си сгради. Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел. Вечерно пазаруване в местния базар Бапу. Вечеря и нощувка.
4 ден Джайпур
След закуска се посещава крепостта Амбър. Махараджа Мансайн започва изграждането на крепостта през XVIII век. Тя е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур. Изкачване до крепостта на слон (или алтернативно с джип). След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецa на ветровете", познат като Хава Махал. Следва посещение на Розовия град - "Домът на раджите". Посещава се Двореца-музей, където се помещава колекция носии от щата Раджастан, както и арсенала на Моголската династия и раджпутите, включващ мечове с различни размери и форми. Много антики, които са принадлежали на кралското семейство, също се намират тук. В галерията към музея има колекция от картини, килими, кралски принадлежности и редки астрономически творби на арабски, персийски, латински и санскрит. Вечерта се посещава Обсерваторията Джантар Мантар, следвана от местните пазари. Свободно време. Вечеря и нощувка.
5 ден Джайпур - Делхи
Закуска. Трансфер до Делхи (270 км., 7-8 часа). Настаняване в хотела, свободно време. Вечеря и нощувка.
6 ден Делхи
Закуска. Обиколка на старата част на Делхи. Посещава се Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последната архитектурна забележителност на Мугълския Император Шах Жахан. Построена е през 1658г. с помощта на 5000 занаятчии. Размерите й са 65м. на 35м., а дворът е с площ от 100кв.м. Има капацитет от 25 000 поклонници. Минава се покрай Червената крепост, построена през XVIII век. Посещава се паметника на Махатма Ганди. Следва обзорна обиколка на новата част на Делхи. Посещават се Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали през Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президент, гробницата на Хумаюн - една от първите сгради в типичния стил за Мугълската династия. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия и пазар в Дили Хаат. Свободно време. Вечеря и нощувка.
7 ден Делхи - София
Трансфер до летището за полет към София през Истанбул. Пристигане в София.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
Дата
Маршрут
излита
каца
18.02.2020
София – Истанбул
16:00
18:25
18.02.2020
Истанбул – Делхи
20:50
05:15/+1
24.02.2020
Делхи – Истанбул
06:55
11:30
24.02.2020
Истанбул – София
14:45
15:05

*Полетното разписание подлежи на препотвърждение.
Дата
Изхранване
Възрастен в двойна стая
Единична стая
Възрастен на допълнително легло
18.02.2020 г.
Закуска и вечеря
1990 лв.
2290 лв.
1990 лв.



ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
*Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 10 ЧОВЕКА
- Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
- Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
- 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
- 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на връщане в страната;
- подписване на договор за организирано пътуване;
- виза за Индия;

ПЛАЩАНИЯ:
- депозит в размер на 50%;
- пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване;
- плащанията се извършват в офисите на туроператора или по банка.
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
  • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
  • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
  • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
  • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза.
  • Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена анкетна карта по образец.
  • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон

Вид използвани транспортни средства по програмата:
  • Самолет
  • Автобус

„Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в нашите офиси

Цената включва:

  • Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски Авиолинии;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Royale Regent 4*, или подобен хотел в Агра;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в Park Ocean 4*, или подобен хотел в Джайпур;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в ITC Welcome Dwarka 4*, или подобен хотел в Делхи;
  • Всички трансфери по програмата;
  • Всички входни такси по програмата;
  • Изкачване със слон или джип на крепостта Амбър в Джайпур;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро на ЗД Евроинс
  • Местен екскурзовод на руски език;
  • Представител на фирмата - партньор в Индия;

Цената не включва:

  • Входна виза за Индия на стойност 25 USD + 40 ЛЕВА такса обработка (85 ЛЕВА); Таксата не подлежи на връщане, независимо от решението по заявлението.
  • Бакшиши – 76 лв. (заплащат се в България);
  • Напитки;
  • Разходи от личен характер;- Допълнителни екскурзии;
  • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. - 10 лв
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa