3 МАРТ В РУМЪНИЯ - ТРАНСИЛВАНИЯ - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА

3 МАРТ В РУМЪНИЯ - ТРАНСИЛВАНИЯ - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА

4 дни / 3 нощувки

СОФИЯ - РУСЕ - БУКУРЕЩ - СИНАЯ - БРАН - БРАШОВ - СИГИШОАРА - СИНАЯ - СОФИЯ

Цена от: 310.00 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

4 дни / 3 нощувки - автобусна програма

Програма

1 ден /29.02.20/ София- Русе (360 км)– Букурещ – ( 75 км.)
Отпътуване от София в 06:00 ч. от пл. „Руски паметник” – по маршрут - Русе- Букурещ. Преминаване през КПП-Дунав мост в посока Джурджу- Букурещ- Синая- Брашов. Пристигане в Букурещ , основан 1459 г. На двата бряга на р. Дамбовица, известен като „Малкия Париж”. Автобусна панорамна обиколка на града: Университетът, Площадът на революцията, Площадът на победата, Кралският дворец, храмът на музиката „Атене”, Народния театър, Триумфалната арка. Посещение на Музея на селото в Букурещ,простиращ се на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк.Музеят е етнографски комплекс,където са реконструирани 50 стари сгради от всички райони на Румъния,показващи историята и архитектурата по селата .Отпътуване от Букурещ за Синая- (127 км.) Настаняване хотел Палас 4* в Синая www.palacesinaia.ro/palace Нощувка. По желание и срещу допълнително заплащане - 12 evro вечеря *При минимум 25 туристи, заявява се в България
2 ден /01.03.20/
Закуска – Туристическа програма Синая - в северната част на историко -географската област Влахия, на 10 км. южно от област Трансилвания. Синая е наричан перлата на Карпатите. Посещение на Кралския замък Пелеш - бившата лятна резиденция на първата румънска кралска двойка крал Карол и кралица Елизабет, смятан за един от най-красивите постройки не само на Балканите,а и в цяла Европа, заради своята уникална архитектура. Замъка е построен в периода 1873-1883 г. Посещение на Синайския манастир,построен от благородника Михаил Кантакузин през17 век, който се намира в близост до замъка. Отпътуване от Синая – за Бран - (51 км.) Посещение на замъка „Бран”, известен още като „Замъка на Дракула” Легенда разказва, че замъка някога е принадлежал на влашкия владетел Влад Цепеш, известен още под прозвището Граф Дракула. Замъка е впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г.-1382 г. върху скала висока 60 м. В миналото е служил като крепост и граница между двете исторически княжества Валахия и Трансилвания, сега се е превърнал в един от най-популярните туристически дестинации на Румъния. Свободно време из колоритния пазар в района на замъка, с възможност за дегустация на различни видове сирена и кашкавали, традиционната ракия – Цуки. Отпътуване от Бран – за Брашов – 30 км. Наричан румънския Залцбург, впечатляващ със своята готическа, барокова и ренесансова архитектура. Живописен средновековен град в Трансилвания, града в който за кратко живее Петър Берон и през 1824 г. издава Рибния буквар. Градът е стара немска колония, като и до днес е известен също и с немското си име - Кронщад. Ще разгледаме централният площад със сградата на Общината, Черната църква-най-голямата готическа катедрала в Източна Европа от 1383 г. - името идва от пожар през 1689 г., който почернил стените и района около нея. В църквата се намира един от най-големите органи на Румъния, Старото кметство, църквата „Св. Бартоломей” – най-стария архитектурен паметник в града. Връщане в Синая. Нощувка в хотел Палас 4* Синая www.palacesinaia.ro/palace По желание и срещу допълнително заплащане *20 евро Румънска вечеря с традиционна програма. Меню: (салата, предястие, основно ястие, десерт), 50 мл. цуйка (румънска ракия), чаша вино и безалкохолни напитки *При минимум 25 туристи.
3 ден /02.03.20/
Закуска. Отпътуване за Сигишоара (168 км.) родния град на княз Влад Дракула. Градчето очарова своите гости със средновековната си архитектура, тесни криволичещи улички, кафенета,магазини… Старата част на града е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Туристическа програма в старата част на града, къщата на княз Дракула, часовниковата кула, Покритите стълби, Църквата на хълма (входни такси 5 RON), крепоста Сигишоара. Отпътуване за укрепената църква Биертан – (30 км.) (входни такси 8 RON). Църквата е в типичен готически стил и най-добре запазено саксонско укрепление.От 1993 г. тя е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. При възможност, разглеждане отвътре. Легенда или истина...тук са затваряли за по 6 седмици семейства пред развод,в тясна стаичка, малко легло, 1 възглавница, малка масичка и столче …, но през последните 300 г. в Биертан има само 1 развод… Връщане в Синая. Нощувка в хотел Палас 4* Синая www.palacesinaia.ro/palace По желание и срещу допълнително заплащане * 12 евро вечеря *При минимум 25 туристи, заявява се в България
4 ден /03.03.20/
Закуска. Отпътуване за България- (615 км) - или по предварителна заявка и заплащане 10 лв. на турист -посещение на Палатата на Парламента на Румъния – и сега действащ,наричан още „Двореца на Чаушевску” или „Дом на народа” един от най-мащабните проекти от 80-те, символ на комунистическия режим по време на управлението на Николае Чаушевску от 1965-1989 г. Парламентът заема престижното второ място в класацията за най-голяма административна сграда в света, след Пентагона. Пристигане в София късно вечерта.

29.02-03.03.2020 Възрастен в  двойна стая / тройна/ Единична стая
3 нощувки и закуски в
хотел Палас  4*l Синая
https://palacesinaia.ro/palac
310 лв.
410 лв
 • Полезна информация: 1 BGN = 2,40 RON

Вход за Парламента - 36 RON
Исторически музей Сигишоара – 12 RON
Църквата на хълма в Сигишоара – 5 RON
Музей за Средновековни оръжия – 5 RON
Музей Брюкентал-галерия на европейското изкуство- 20 RON
Галерия на румънското изкуство – 12 RON  
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни
преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 3 нощувки и закуски в Синая - хотел Палас 4* www.palacesinaia.ro/palace
 • Панорамна обиколка на Букурещ
 • Посещение на Музея на селото в Букурещ – без включени входни такси
 • Туристическа програма Синая- Кралския замък Пелеш - без включени входни такси
 • Синайския манастир- без включени входни такси
 • Туристическа програма Бран - „Замъка на Дракула” - без включени входни такси
 • Туристическа програма Брашов- без включени входни такси
 • Туристическа програма Сигишоара- без включени входни такси
 • Укрепената църква Биертан - без включени входни такси
 • Представител от България по време на пътуването
 • Екскурзовод по всички туристически обекти
 • Медицинсказастраховка с асистансза 4000 евро

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка за лица от 65 до 75 години – доплащане 8.00 лв.
 • Медицинсказастраховказалицаот 75 годинидо 80 години - доплащане 10.00 лв.
 • Разходи от личен характер
 • 12 евро вечери с музика в хотел Палас 4*- Синая- без включени напитки
 • 20 евро Румънска вечеря с традиционна програма- Синая
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13061910000134 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог