РИМ И ЮЖНА ИТАЛИЯ, ОСТРОВ КАПРИ И АМАЛФИ 2020 - 20.09

РИМ И ЮЖНА ИТАЛИЯ, ОСТРОВ КАПРИ И АМАЛФИ 2020 - 20.09

7 дни / 6 нощувки

Цена от: 745.00 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Автобусна екскурзия 7 дни / 6 нощувки (4 в хотел 3* + 2 на ферибот)

Програма

1 ден София – Йоанина - Игуменица (630 км.)
8:30 ч. Отпътуване от София /стадион В.Левски /. Транзитен преход през Гърция - Солун - Козани – Йоанина. Кратка разходка в обласния град Йоанина, красиво разположен на брега на езеро. Продължаваме за пристанище Игуменица на Йонийско море. 20 ч. качване на ферибот за Бари. Нощно пътуване на ферибот за Италия - настаняване на в седалка deck, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.
2 ден Бари –Неапол - Помпей (280 км.)
Пристигане в Бари в 09 ч. oтпътуване за Неапол. Пристигане около 14 часа начало на пешеходната обиколка на монументалния център на Неапол, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Пиаца Муничипио, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, площада и ротондата “Сан Франческо”, Анжуинската крепост, Кралският дворец,, построен през 17 в. за испанските вицекрале;Свободно време. Отпътуване за Помпей. 17 ч. Разглеждане на античния - възкръсналия град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, пивниците и "Къщите на любовта" (екскурзовод на български език в руините срещу допълнително заплащане). Около 19 часа отпътуване за района на Соренто и настаняване в хотел***. Нощувка.
3 ден Соренто – остров Капри и крайбрежието на Амалфи (90 км.)
Закуска и отпътуване за Соренто и от пристанището качване на кораб за остров Капри - този изключително красив и известен средиземноморски остров, Изкачване със зъбчата железница до главния площад Умберто I Пиацета и разходка из острова, посещение на църквата Св. Стефан, покрай Кортезиански манастир Св. Яков., посещение на ”Градините на Август” от които се открива красива панорамна гледка към скалите ”Faraglioni”. Свободно време по живописните улички с панорамни гледки към Анакапри и залива.Връщане в Соренто. След обяд продължавеме с автобус към спиращото дъха Амалфийско крайбрежие. То свързва Соренто със Салерно. По бреговете на Морето на Одисей, както са го наричали в древността, се открояват Позитано, Прайано, Амалфи, славна моряшка република с епична история, свързана с пиратските набези, съчетали неземна природна красота и богато културно наследство. Разходка и свободно време в Амалфи. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
4 ден Соренто – РИМ (260 км.)
Закуска. 09.00 ч. отпътуване за Рим. 13:30 ч. Пешеходна обиколка в центъра на Рим с екскурзовод на български език: ще започнем с Бароковите площади на Рим - Площада на Народа с египетския обелиск до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и стълбата едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти" и фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница до площада на колоната на Марк Аврелий с Двореца „Киджи" /днес Министерски съвет/ и елегантната галерия „Умверто Сорди“ до площада на Парламента с изящната сграда на двореца Montecitorio /днес се помещава Парламента на Италия/.. до Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани. Продългаваме към площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II и Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; изкачваме Капитолийския хълм по стълбите на Микеландгело. Пауза с ароматно кафе и красива панорама, продължаваме през римските форуми до Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; величествената Арка на Константин, издигната в чест на победата над император Максенций; Настаняване хотел в района на Рим. Нощувка.
5 ден РИМ и Ватикана
Закуска. 09:30 ч. Посещение на Ватикана (UNESCO) най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на площада и базиликата “Св. Петър”. По желание *посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на бълг.език и предварителна резервация. След обяд разходка по бреговете на р. Тибър до Монумента на Ангела и моста със статуите на Бернини Свободно време за шопинг по търговската улица Виа Дел Корсо .Вечерта по желание* Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
6 ден РИМ – Бари (500 км.)
Закуска. 08 ч. отпътуване за Бари- центъра на област Пулия. 15ч. Туристическа разходка в града, разглеждане на катедралата „Св.Николай“, където се съхраняват мощите на светеца. 19 ч. отпътуване с ферибот за Игуменица / Гърция.
7 ден Игуменица – София (630 км.)
8 ч. пристигане в Гърция / Игуменица и отпътуване за България. По пътя спиране за обяд в крайпътен ресторант в област Епир. Пристигане в София около 22 ч.

Дати и цени Цена за възрастен
в двойна стая
Самостоятелна
стая
Дете до 12 г. с 2-ма
възрастни в двойна стая
20.09. – 26.09.2020  699 лв 839 лв 610 лв

Мед. застраховка - за туристи над 65 г. - 10 лв., над 70 г. - 15 лв.;
Вечеря в ресторант в Рим - 22 евро - с традиционно меню и вино;
Градска туристическа такса в Рим (заплаща се в хотела в Рим) - 4 евро на ден на турист в хотели 3*, туристическа такса в Соренто - 2 евро на ден на турист в хотели  3* - Общо : 12 евро ;
Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 30 записани                                       
 
Bходните такси за музеите и туристическите обекти в по желание:
Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум Романум - 13 евро, Криптата на базилика „Сан Клементе” - 7 евро ;
При придвижването в центъра на Рим се използва метро - билет за метрото 1,50 евро /75 мин/; карта за метро и автобус за 1 ден - 7 евро.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 38 туристи.
 
Начин на плащане: Депозит – 30% от цената; Доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване. Плащането може да се осъществи: в брой или по банков път.
 
Необходими документи: Лична карта с 6 - месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане. За посещаваните страни  не са необходими допълнителни митнически и санитарни изисквания.
 
Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 15 дни преди началната дата
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми
Туроператорът предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня, следващ деня на подписване на договора, до 60 календарни дни преди датата на отпътуване, потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв.
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус /климатик, видеосистема, минибар/;
 • 4 нощувки със закуски – две в района на Соренто хотел 3*, две в РИМ в хотел 3*;
 • 2 билети за ферибот Игуменица – Бари – Игуменица в седалка deck;
 • Турпрограма в Соренто, о.Капри, Амалфи, Неапол, Рим и екскурзоводно обслужване по целия маршрут;
 • туристическа програма с местен екскурзовод в Помпей и Рим – имперския град;
 • Цялата организация по Вашето пътуване, Водач от туристическата агенция;
 • Мед. застраховка за 5000 EUR за престоя в ЗК ”ЕВРОИНС” за туристи до 65 г.

Цената не включва:

 • Доплащане за настаняване на ферибота в каюта:
 • Цените са на турист общо в двете посоки при условие, че всичките легла в каютата са заети :
 • Вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна – (180 лв.), Външна с 2 легла/ душ, тоалетна – (194 лв.),
 • Вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна – (138 лв.), Външна с 3 легла/ душ, тоалетна – (154 лв.),
 • Вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна – (97 лв.)
 • Забележка: Изисква се предварителна резервация до 28.02.2020 при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение и плащане на 28.02.20
 • Вход за Археологичната зона на Помпей + слушалки + местен екскурзовод - 18 евро; за деца до 18г. – 14 € по желание при мин. 30 души
 • Корабчето до о.Капри и автобус по Амалфийската ривиера - 50 евро; за деца до 18 г. - 44 евро задължителен (ако искате да посетите о-в Капри и Амалфи ). Цената включва – фериботни билети Соренто-Капри - Соренто, фуникуляра в двете посоки от/до Пристанище - гр.Капри, пешеходна обиколка с екскурзовод на бълг. език, транспорт с автобус
 • Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 35 евро; за деца до 18 г. – 28 евро – предварителна резервация, вход, слушалки и местен екскурзовод на бълг.език. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора за организирано пътуване, която подлежи на допълнително препотвърждение и плащане на 28.02.20
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010120 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог