ИТАЛИЯ С АРОМАТ НА ЛЮБОВ И ЕСПРЕСО 2020 - 03.09, 18.09, 07.11

ИТАЛИЯ С АРОМАТ НА ЛЮБОВ И ЕСПРЕСО 2020 - 03.09, 18.09, 07.11

5 дни / 3 нощувки

Загреб - Верона - Сирмионе - Милано - Венеция

Цена от: 285.00 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
07.11.2020 285.00 лв Резервирай

Автобусна екскурзия 5 дни / 3 нощувки

Програма

1 ден
6 ч. тръгване от София . Транзитно преминаване през Сърбия за Хърватия. Вечерта пристигане в Загреб - столицата на Хърватия. Кратка туристическа програма в Загреб - Площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец и църквата Св.Марко и Парламента, Колоритния пазар, Катедралата на Каптол. Нощувка в хотел 3*.
2 ден
Закуска. Отпътуване през Словения за Италия. Около 14 ч. пристигане във Верона - Града на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на Площад „Бра”, Паметника на Виктор Емануил II, Амфитеатъра АРЕНА ди Верона, Фонтана „Мадона Верона”, Ренесансовия площад Ербе, Къщата на Жулиета, Паметника на Данте. Гробниците на Скалиджерите и колоритния пазар. Свободно време по търговcката улица Мацини. Нощувка в хотел в района на Верона.
3 ден
Закуска. Свободно време във Верона или По желание *Екскурзия до Милано - индустриалната и модна столица на Италия, но преди това като комплимент ще Ви представим неустоимия чар на Сирмионе - разположен на върха на едно полуостровче, тясна ивица земя, в южната част на езерото Лаго ди Гарда. Това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, около крепостта Рока Скалиджера - Фото пауза. Продължаваме към Милано. Туристическа програма в града - Площада и Катедралата Дуомо, една от най-забележителните в Европа, характерна със своята “пламтяща готика”, Покрития пасаж Виктор Емануел II, Паметника на Леонардо да Винчи, операта “Ла Скала” /отвън/, средновековната крепост Сфорца. Свободно време за музеи, ароматно еспрессо и „шопинг терапия” в сърцето на града /по улица "Монтенаполеоне" и нейните разклонения/. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
4 ден
Закуска. 09 ч. отпътуване за лагуната Пунта Сабиони с корабче* за Венеция - Перлата на Адриaтика - туристическа програма с екскурзовод в сърцето на града площад „Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютека Марчиана. Посещение на едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко - покровител на града и още много реликви, след това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. Свободно време за обяд и пазаруване. По желание може да се разходим с гондола* из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Свободно време. 18 ч. Отплаване за пристанището Пунта Сабиони и оттам отпътуване за България с нощен преход.
5 ден
Пристигане в София след обяд.

Цени и
дати на пътуване
Възрастен
в двойна стая
Възрастен
в единична стая
Деца до 12 г. в стая
с 2-ма родители
03.09 – 07.09.2020
18.09 – 22.09.2020
07.11 – 11.11.2020
285 лв 355 лв 250 лв

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.
 
Начин на плащане:
Депозит - 30% от цената;
Доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване.
Плащането може да се осъществи: в брой или по банков път.
 
Необходими документи:
Лична карта с 6–месечна валидност към датата на заминаване или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 г., пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите /оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане. Не са необходими допълнителни митнически и санитарни изисквания.
 
Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на програмата по независещи от него причини.
Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
Туроператорът не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Неявяването в точния час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и туроператора не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми
Туроператорът предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”.
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня, следващ деня на подписване на договора, до 60 календарни дни преди датата на отпътуване, потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв.
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет

Цената включва:

  • 3 нощувки със закуски - 1 нощувка в хотел 3* в Загреб и 2 нощувки в хотел 3* в района на Верона
  • туристическа програма в Загреб, Верона, Венеция
  • транспорт с туристически автобус /климатик, видео, минибар/
  • Водач – екскурзовод от агеницята по целия маршрут.

Цената не включва:

  • медицинска застраховка за целия престой с покритие 5000 евро - 10 лв до 65 г. и 15лв. до 75 г.;
  • Пътни такси - 29 лв. – задължително плащане на 2-ра вноска;
  • Корабчето до Венеция и обратно и входна такса - 20 евро – задължително на 2-ра вноска;
  • Целодневна екскурзия до Милано и Сирмионе на езерото Гарда с автобус - 25 €;
  • Туристическа такса в Италия и Загреб – 2 € на ден на турист, общо: 6 € плаща се на място.
  • таксите за музеите - общо около 20 €;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010120 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог