БУДВА КОТОР ДУБРОВНИК ОХРИД

БУДВА КОТОР ДУБРОВНИК ОХРИД

6 дни / 4 нощувки

Цена от: 369.00 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

6 дни / 4 нощувки

Програма

1 ден
Отпътуване от Плевен в 16:00ч и от София в 18:30ч. Нощен преход.
2 ден
Пристигане в Будва. Настаняване. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, екскурзия до Цетине и Тиват. Цетине е историческата столица на Черна гора, основана през ХV век. Посещение на манастира, където се съхраняват мощи на свети Йоан Кръстител, Влашката църква и Музея на черногорските крале. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Цетине. Отпътуване за Тиват - малко курортно градче в Черна гора. Разходка по Крайбрежната алея и край яхтеното пристанище. В 16:00ч - отпътуване за Будва. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден
Закуска. Туристическа обиколка на Будва - едно от най-старите селища в Европа. Пешеходна обиколка на Старата част на града със Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата "Света Троица" и църквата "Свети Иван" от VII век. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, полудневна екскурзия до Котор - град под егидата на ЮНЕСКО. Пешеходна обиколка на Стария град с църквата "Свети Николай Чудотворец", църквата "Света Мария", католическата катедрала "Свети Трифон" и Часовниковата кула. Връщане в хотела следобед. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 ден
Закуска. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, полудневна екскурзия до Дубровник - "Перлата на Хърватската ривиера". Пешеходна обиколка в Старата част на града с църквите "Свети Спас" и "Свети Влах" - светецът защитник на града, паметника Гундулич, Паметника на Орландо, старинната улица Страдун, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, галерията Кнежев двор и йезуитската църква "Свети Игнасиус". По желание и срещу доплащане - разходка с корабче до остров Локрум. Свободно време. В около 18:00ч - отпътуване за Будва през живописния Которски залив с фериботната връзка Лепетане - Каменари. В около 20:00ч - връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден
Закуска. Отпътуване за Тирана - най-големият град в Албания. Тирана не може да се похвали със забележителности като повечето големи европейски столици. Но все пак за гостите на града ще бъде интересно да видят площад Скендербег с паметника на едноименния национален герой, Джамията на Хаджи Етем бей от 1798г, строена цяло столетие, Националния исторически музей, Пирамидата, проектирана за музей на комунистическия диктатор Енвер Ходжа, а днес останала изоставена, един от прословутите бункери от комунистическо време, разположен в центъра на града, както и новия облик на Тирана с лъскавите сгради на банки и офиси и първия албански небостъргач. В около 15:00ч - отпътуване за Охрид. Пристигане в около 19:00ч. Настаняване. Нощувка.
6 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Старата част на града с църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, Самуиловата крепост, църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на свети Климент Охридски, църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града, църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил, Античния театър и Градската чаршия. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, разходка с корабче по Охридското езеро с прекрасна панорама към града. В около 13:00ч - отпътуване за България. Пристигане в София в около 23:30ч и в Плевен в около 02:00ч.

Цената включва:

 • Транспорт от Плевен и София с туристически автобус;
 • Пътни и фериботни такси;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в Будва;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Охрид;
 • Туристическа обиколка на Будва, Тирана и Охрид;
 • Водач от туристическата агенция по време на пътуването

Цената не включва:

 • Градска такса - 1.50 евро на ден (задължително доплащане);
 • Медицинска застраховка с покритие 2000лв - 2лв на ден;
 • Еднодневна екскурзия до Цетине и Тиват -20евроминимум 20 желаещи);
 • Полудневна екскурзия до Котор - 15евро (п2и минимум 20 желаещи);
 • Екскурзия до Дубровник, с включени пешеходна обиколка с местен екскурзовод, чек пойнт такса и паркинг - 25евро;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Разходи от личен характер.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010120 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог