Седемте рилски езера

Седемте рилски езера

2 дни / 1 нощувка

Цена от: 83.00 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
08.08.2020 83.00 лв Резервирай
29.08.2020 83.00 лв Резервирай
05.09.2020 83.00 лв Резервирай

Програма

1 ден Плевен - София - Рилски Манастир - Паничище
Отпътуваме в 07:30 ч. от Плевен и в 10:00 ч. от София. Само след час ще навлезем сред хълмовете и горите на Рила планина, за да достигнем до първата ни спирка - Рилския манастир. Основан преди повече от 1000 години от св. Иван Рилски, манастирът е съхранявал историята на българския народ през Първото и Второто Българско царство, през Османското робство и Освобождението, чак до новата ни, доста шарена история. Високите върхове на Рила ограждат манастира от всички страни и създават усещане за сплотеност, спокойствие и уединение, далеч от светското и много по-близко до духовното съществуване на българина. Ще имаме свободно време за музея, свещичка в църквата, разходка до пещерата, в която е живял самият св. Иван Рилски и хапване на вкусна, местна гозба. След манастира се отправяме още по-навътре в планината, към курортното селце Паничище. Настаняваме се в приятен планински хотел с панорамна гледка към Рила планина. Свободно време, възможност за вечеря в механа и нощувка.
2 ден Седемте Рилски Езера - София - Плевен
Закусваме с мекички, принцеси, пържени филийки, или нещо типично наше. Зареждаме раниците с провизии за деня и се насочваме към хижа "Пионерска", която някак е успяла да запази социалистическото си име. Тя е базата за началото на всеки поход към Езерата. Ние обаче няма да се качваме нагоре пеш, а със седалковия лифт за едно приказно изкачване сред пъстрата, лятна, българска природа. От полянка, в горния край на лифта, ще започне истинското приключение с нашия планински водач. Роден и израстнал в едно малко село в планината, бай Данчо познава Рила по-добре от дланите на ръцете си. Разказите му увличат така хубаво, че няма да разберете кога сте стигнали до всяко от Седемте рилски езера. Той ще ни разкаже за тайните на Рила планина, за страшните легенди, за чудните ритуали на Бялото братство, за крадците на добитък, за партизаните и за живота в планината през вековете. Последните 200 метра от прехода са малко по-стръмни и каменисти, затова някои предпочитат да не се изкачват до горе, а да се разходят около езерото "Бъбрека" и изчакат завръщането на групата. Но който реши и успее да покори Езерния връх няма да съжалява. Чувството да си най-отгоре, над Седемте рилски езера, покорил и последната стръмнина е почти магическо, мистично и истински българско. Тук, на полянката, на върха на Седемте рилски езера е и моментът да извадим каквото сме приготвили за хапване от раниците, да седнем на тревата около бай Данчо и да слушаме историите му, докато се радваме на импровизирания си обяд. След обяда се отправяме обратно надолу към лифта. Ще преминем през огромната поляна, на която си стоят кръгвоете от камъни, около които членовете на Бялото братство танцуват своя масов танц, с който поздравяват Слънцето всяко лято. Време за чайче, кафе, биричка и тоалетна на хижа Рилски езера, преди да се спуснем с лифта към Паничище, където ще ни чакат сувенирните магазини с мед, сладко и джунджурии, както и нашият автобус. Привечер отпътуваме към вкъщи. Два часа до София, кратка почивка и още два часа за пътуващите до Плевен.

Изхранване: нощувка и закуска
Дати: Човек в двойна стая Деца до 11.99 г. Единична стая Трети възрастен
25.7.2020 83.00 лв. 83.00 лв. 89.00 лв. 83.00 лв.
8.8.2020 83.00 лв. 83.00 лв. 89.00 лв. 83.00 лв.
29.8.2020 83.00 лв. 83.00 лв. 89.00 лв. 83.00 лв.
5.9.2020 83.00 лв. 83.00 лв. 89.00 лв. 83.00 лв.
 

Резервация и условия за записване: в срок от 24 часа
Депозит от 50%  и доплащане 14 дни преди датата на отпътуване

Срокове за анулации и неустойки по Договор за туристически пакет и свързани туристически услуги с включен автобусен транспорт:
До 3 дни от деня на подписване на договора – без неустойка;
От 4 до 21 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 50% от пакетната цена
От 21 до 14 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от пакетната цена
От 14 и по- малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от общата цената на пътуването


Срок за уведомяване на Потребителя, че минималният брой не е набран, поради което пътуването се отменя е 7 / седем/ дни преди началната дата на пътуването и до 2 дни преди пътуването при еднодневни екскурзии.
Туроператорът възстановява сумата  на клиента 100% в 14 дневен срок след отмененото пътуване.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закускa в в хотел 2/3* района на Паничище/Дупница;
 • Планински водач - спасител;
 • Застраховка "Злополука и заболяване" в България;
 • Бонус отпътуване от град Плевен;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване.

Цената не включва:

 • Двупосочен билет за лифта до Седемте Рилски езера - доплаща се. 18 лв за възрастен; деца от 5-12 год. - 12 лв.
 • Входна такса за музея на Рилския манастир - 8лв.
 • Забележка!!! Не се дължат компенсации за непредоставени услуги, вследствие на лоши метеорологични условия и по причини, предизвикани от трети лица, включително липса на електрозахранване на лифта.
 • Предлагаме Ви тръгване от Вашия град до сборен пункт:
 • Ботевград (от Лукойл до магистралата) / 20 лв.
 • Луковит (от площада пред полицията) / 20 лв.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010120 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог