Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ЮЖНА АФРИКА, ЗИМБАБВЕ, БОТСВАНА 2024 - 29.11

ЮЖНА АФРИКА, ЗИМБАБВЕ, БОТСВАНА 2024 - 29.11

13 дни / 11 нощувки

Йоханесбург - Водопадите Виктория, Зимбабве – Ботсвана -Йоханесбург-Панорамен път -Национален парк Крюгер – Кейптаун – СтеленбошДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
29.11.2024 7999.00 лв Резервирай

13 Дни / 11 Нощувки

Програма

1 ден 29.11.2024: София – Йоханесбург
Среща на летище София с водача на групата в 19:30 ч. за полет до Йоханесбург през Истанбул в 21:35 ч. Кацане в Истанбул в 00:05 ч. . Излитане за Йоханесбург в 02:05 ч.
2 ден 30.11.2024: Йоханесбург
След пристигането на международното летище в Йоханесбург в 11:05 ч. ще бъдем посрещнати от представител на нашия партньор в Южна Африка. След като бъдат финализирани формалностите на летището, като например чуждестранна валута, ще отпътуваме за центъра на града, където ще направим панорамна обиколка и ще се запознаем с града. Йоханесбург е един от най-големите и най-жизнени градове в Южна Африка. Наричат го икономическата столица на ЮАР и портал към южната част на страната. Въпреки, че не е толкова популярен в сравнение с другите градове в ЮАР, тук има достатъчно много интересни места. Една от най-популярните забележителности е кварталът Совето, където се намира и къщата на Нелсън Мандела. Настаняване в хотел The Capital on the Park или подобен. Нощувка
3 ден 01.12.2024: Йоханесбург– Виктория Фолс
Закуска. След закуска трансфер до международното летище. В 11:35 полет до Виктория Фолс в Зимбабве. Пристига в 13:20 ч. Ще бъдем посрещнати и настанени в нашия хотел за следващите 3 дни - Victoria Falls Rainbow Hotel, Victoria Falls (Zimbabwe) или подобен. Вечерта (по желание и срещу допълнително заплащане) вечеря в типичен Boma ресторант, препоръчван във всички справочници. Вечерята е традиционна и придружена с програма, която впечатлява всеки европеец. И не само това, но останалото нека е изненада! Нощувка. Зимбабве - Държава с неподправена природна красота, приятелски настроени хора и богата култура, статутът на Зимбабве като една от водещите сафари дестинации в Африка беше сериозно увреден от годините на политическа нестабилност. Но сега, когато страната превъзмогна размириците, тя отново се очертава като една от най-желаните дестинации на континента. Водопадът Виктория, известен на местните жители като „Димът, който гърми“, е едно от седемте природни чудеса на света, а силата на тази масивна водна завеса, която се влива в река Замбези, е удивителна и незабравима. Виктория Фолс, Зимбабве - Намиращо се на южните брегове на река Замбези в западния край на едноименния водопад, това популярно туристическо градче е достатъчно компактно за разходка и е идеална база за пътешественици, изследващи седмото чудо на света, огромния и величествен водопад Виктория. Около две трети от водопадите могат да бъдат разгледани от страната на Зимбабве. Популярните занимания включват живописни полети над водопадите с хеликоптер, бънджи скокове от моста над река Замбези, рафтинг и еднодневни екскурзии до националния парк Чобе в съседна Ботсвана.
4 ден 02.12.2024: Виктория Фолс, Зимбабве.
Закуска. Днес ще посветим деня на водопадите Виктория, от страната на Зимбабве. През 150-милионната си година водопадите падат все така с мощен грохот в река Замбези. Изживяването е наистина вдъхновяващо и всички сетива са ангажирани – зрение, слух, обоняние. Усещането е, че сме застанали наистина пред върховния шедьовър на природата. Няма как снимка да изобрази това усещане, когато лично застанете пред подобно величие. (Нашите партньори осигуряват дъждобрани, в случай на нужда, но за ваше лично спокойствие си носете ваш.). Следобед ще бъдем трансферирани до пристанището, където ще започне нашият Круиз по залез слънце по река Замбези. Ще се насладим на красивите гледки, на невероятните цветове, както и на някои животни – хипопотами, крокодили, множество птици. По време на круиза ще се почерпим с алкохолни и безалкохолни напитки и ще се подкрепим със снаксове, включени в цената. Ако желаете, можете да се включите в някои от допълнителните екскурзии на място - Полет с хеликоптер над водопадите от страната на Зимбабве 12/13 мин. Цена: 195 USD (Цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение). Нощувка.
5 ден 03.12.2024: Национален парк Чобе, Ботсвана
Закуска. Днес ни очаква една интересен ден, днес ще прекосим границата между Зимбабве и Ботсвана, ще бъдем посрещнати от местен гид в Казангула, Ботсвана, ще навлезем на територията на Национален парк Чобе за сутрешно сафари с лодка по река Чобе. Водата привлича много диви животни и възможностите да ги видим отблизо от към реката са големи. Това приключение ще продължи до обяд и после се отправяме към базата за обяд. След обяда ще направим втората част от нашето сафари, но този път с 4х4 джипове. Ще имаме възможност да се насладим на изобилието от диви животни в Чобе. Трябва да се отбележи, че Чобе е резерватът с най-много слонове от всички подобни в света – около 124 000 на брой от тези величествени животни обикалят територията на парка съвсем необезпокоявани. Толкова са много, че понякога на залез слънце долината покрай реката почернява от слонове, отишли на водопой. След края на сафарито ще ни отведат обратно до границата, където ще ни посрещнат нашите партньори от Зимбабве, за да ни върнат в хотела. Нощувка.
6 ден 04.12.2024: Виктория Фолс-Йоханесбург -Мпумаланга
Закуска. Напускаме хотела и се отправяме към летището за полет до Йоханесбург в 14:00. Каца в Йоханесбург в 15:45 ч. След пристигане се отправяме към планинския район на провинция Мпумаланга. Тук могат да се видят равнини, стръмни планински проходи, високи скали. Настаняване в хотел Kloppenheim Country Estate. Вечеря и нощувка в хотела.
7 ден 05.12.2024: -Мпумаланга – Панорамен път-Уайт Ривър
Закуска и освобождаване на хотела. След закуска поемаме по Панорамния път край каньона Блейд към Уайт Ривър. Каньонът на река Блейд е дин от най-дълбоките в света и предлага зашеметяващи гледки към множество природни феномени. По пътя ще спрем на няколко места, представляващи интерес като природа и атракции: Трите рондавели с изглед към реката Блайд и каньона, образуван от нея. Природния феномен Bourke's Luck Potholes, Божия прозорец и красивата гледка към долината, достигаща чак до Мозамбик, Водопадът и стъкления асансьор Граскоп, Настаняване в Stille Woning Guest House, Вечеря (не е включена в цената). Нощувка.
8 ден 06.12.2024 Уайт Ривър – Национален парк Крюгер
Закуска. Напускаме хотела и се отправяме към Национален парк Крюгер. По пътя – по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на Рая на шимпанзетата. Разположен в рамките на красивия природен резерват Umhloti с площ от 1000 хектара, резерватът за шимпанзета на Института Джейн Гудол е дом на шимпанзета, които са оцелели от търговията на бракониерите, осиротели, търгувани на незаконния пазар за домашни любимци или спасени от травматизиране за забавление в циркове, плажни курорти и нощни клубове. Късно следобед пристигане в Национален парк Крюгер. Настаняване в Nkambeni Safari Camp. Вечеря (включена в цената.) Нощувка.
9 ден 07.12.2024 – Национален парк Крюгер
Закуска. Утринно и следобедно сафари в Национален парк Крюгер. Национален парк Крюгер, Разпрострял се на повече от 2 милиона хектара, Национален парк Крюгер е един от най-големите резервати за диви животни в света и една наистина забележителна дестинация. Благодарение на изключително голямата територия на парка, посетителите имат възможност да се докоснат до фантастично разнообразие от променящи се панорами и екосистеми до впечатляващ масив от животни, растения и птици. Крюгер е дом на над 130 вида бозайници и над 500 вида птици. При повече късмет тук е възможно да срещнем голямата петорка „The BIG 5”: слон, леопард, лъв, бивол и носорог. Вечеря (включена в цената). Нощувка.
10 ден 08.12.2024 – Национален парк Крюгер-Кейптаун
Закуска. Трансфер до международното летище Крюгер Мпумаланга за полет до Кейптаун в 13:25 ч. Кацанв в Кейптаун в 16:10. Настаняване в Onomo Signature Lux V&A Waterfront, където ще останем за 2 нощувки. Хотелът предлага фантастично местоположение на пешеходно разстояние от крайбрежната зона V&A Waterfront. Вечер е за препоръчване да се възползвате от таксиметрова услуга, която хотелът може да резервира за вас. Нощувка. Кейп Таун - Разположен на Атлантическия океан и подкрепен от емблематичната планина Тейбъл, град Кейптаун представлява съблазнителна комбинация на плажове със ситен бял пясък, високо оценени винени маршрути и удивително красиви планински пътеки. Този комсполитен метрополис е изпълнен с превъзходни магазини и ресторанти, изключителни паметници на историческото наследство, множество места за забавление и грандиозно, шикозно крайбрежно пристанище. Акцентите включват Музея за съвременно африканско изкуство Zeitz, зашеметяващите гледки на Планината Тейбъл, Boulders Beach, където пингвините могат да плуват до нас в топлите води на Индийския океан, Ботаническата градина в Кирстенбош, където можем да се разходим по навес на върха на дърво сред невероятна местна флора или да гледаме концерт на открито в подножието на планината, Остров Робен, където посетителите могат да видят килията, в която Нелсън Мандела е бил затворен в продължение на 27 години, и много други.
11 ден 09.12.2024 – Чапманс Пийк- Национален парк Кейп пойнт - Саймънстаун
Закуска. След закуска потегляме за целодневна обиколка на полуостров Кейп. Тази впечатляваща обиколка ще включва круиз с лодка на остров Seal в залива Hout, пътуване по живописния път Chapman's Peak Drive, посещение на Националния парк Кейп Пойнт и нос Добра Надежда (входната такса е включена). Ще можем да обядваме в ресторант Two Oceans, разположен във вътрешността на парка (обедът не е включен в цената и спирка в Саймънстаун, където ще посетим колонията на пингвините на Боулдърс бийч. Африканските пингвини са били известни като пингвини магарета заради отличителния си рев и са единствените пингвини, открити на континента. Колонии от пингвини могат да бъдат открити от южната част на Намибия по целия път около южноафриканското крайбрежие до Порт Елизабет, но малко места предлагат такава забележителна гледка като на плажа Боулдърс. Късно следобед ще се върнем в хотела и ще имаме свободно време. Нощувка.
12 ден 10.12.2024: Лозята на Кейп - Стеленбош
Закуска. След спокойна закуска напускаме късно сутринта и потегляме за красивия град Стеленбош, вторият най-стар град в страната, където ще направим пешеходна обиколка с местния екскурзовод, щесе насладим на прекрасните образци на холандската архитектура, ще ни покажат най-важните исторически забележителности. Ще посетим и разбира се Oom Samie Se Winkel (Магазинът на чичо Сами). Свободно време за обяд. (не е включен в цената). Това е най-престижният район за производство на вино в Южна Африка. Ще посетим една от местните винарни, където ще дегустираме вино. Връщане в Кейптаун. Свободно време за забавления и вечеря. Нощувка.
13 ден 11.12.2024: Кейптаун – край на програмата.
Закуска. Днес към планината Тейбъл, едно от седемте природни чудеса на света. Включен е двупосочен билет. Предлагаме ви да пийнете по питие в ресторанта на върха на планината, предлагащ великолепна гледка към градската купа. Планината Тейбъл е най-емблематичната забележителност на Южна Африка. Освен че е най-фотографираната атракция в страната и идеалното място за снимки на пейзажа на Кейптаун, тя също е дом на около 2200 вида растения и 1470 флорални вида, много от които са ендемични за планината. Животинските видове, които могат да бъдат забелязани в планината, включват каракали, скални хиракси и чакма бабуини. Плоският връх на планината достига 1086 метра над морското равнище, но тъй като е толкова близо до морето и града, чертите му изглеждат по-внушителни. Ще посетим и живописния квартал Бо Каап. Предградието е било изключително за цветнокожи мюсюлмани по време на колониалните и апартейдни времена. И днес тази група все още съставлява по-голямата част от жителите. Старинните калдъръмени улички, музеят, автентичните представители на кухнята на Кейп и най-старият пазар за подправки в Кейптаун си заслужават да бъдат посетени. За съжаление всяко хубаво пътешествие има своя край. Надяваме се, това пътуване да остави у вас незабравими и колоритни спомени.Следобед ще се отправим към летището за полет до София. В 18:00 полет от Кейптаун за Истанбул.
14 ден 12.12.2024: Истанбул – София
Кацаме в Истанбул в 05:30. Полет Истанбул - София излита в 08:45 и каца на Терминал 2, София в 09:00 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Период на пътуване: Цена на човек в двойна стая: Цена на човек в единична стая:
29.11 - 13.12.2024 7999 лв 8799 лв

Забележки:
 • Минимален брой туристи за провеждане на пътуването: 14
 • При несъбран минимум записани туристи е възможно да има доплащане.
 • Уведомяване за несъбран минимален брой туристи - 30 дни преди заминаване.
 • Цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение.
 • Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 • Реда и последователността на провеждане на някои от мероприятията може да бъде променен с оглед оптимизиране на програмата.
 • Посещението на някои от споменатите природни обекти зависят от климатичните условия. При неподходящи такива е възможно да отпаднат от програмата.
 • Няма задължителни медицински изисквания.
 • Възможно е АК за международния полет да бъде променена
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар към 1.06.2024 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Начин на плащане:
1. Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 30%  от цената на организираното пътуване в лева;
2. До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на Потребителя, ТО възстановява платената сума за пътуването, като при самолетните програми удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ: 
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартна такса за прекратяване:
1/ От деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – такса в размер 100 лева на турист.
2/ От 59 дни до 31 календарни дни преди датата на отпътуване – 100 % от внесената предплатена сума.
3/ Под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата цена на туристическия пакет.
 
Допълнителна информация за изискванията за виза за ЮАР:
 • Международен паспорт валиден минимум шест месеца от датата на заминаване
 • Паспортът трябва да има най-малко четири свободни страници за визи, като две от тези страници трябва да са съседни
 • Два броя снимки в паспортен формат
 • Попълнен визов формуляр на английски език – ТО ще съдейства
 • Банково извлечение, удостoверяващо финансови средства, които да могат да обезпечат разноските по време на планираното пребиваване на територията на ЮАР. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца и крайното салдо трябва да е положително, като трябва да не е по-малко от 800 евро. Задължително изискване е извлечението да е издадено на английски език и с подпис и печат на съответната банка на всяка страница
 • Служебна бележка от учреждението, в което работите – заемана длъжност (от кога сте на този пост и упомената месечната заплата за последните 6 месеца), отпуск за периода на пребиваване в ЮАР, написaна или преведена на английски език с подпис и печат
 • Хотелска резервация или копие от такава – ТО съдейства
 • Самолетен билет – копие – ТО съдейства
 • Виза за ЮАР – 65 лв
 • Непълнолетни, пътуващи само с единия родител трябва да притежават нотариално заверена декларация за съгласие от другия родител, преведена и легализирана на английски език.

Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус / Бус
 • Джип
 • Моторна лодка

Хаут Бей
Първоначално малкото рибарско селище Hout Bay сега е популярно предградие на Кейптаун. Освен че е прекрасен семеен плаж, то има много туристически атракции, които включват „Светът на птиците“, оживения квартал Imizamo Yethu, известен с местните изкуства и занаяти, изпъстрен с множество весели ресторанти, където можете да се отпуснете и да се забавлявате.
 
Остров Сийл

Seal Island Cruise е с продължителност между 40 и 60 минути. Calypso е единствената отворена моторна лодка със стъклено дъно в Южна Африка, предназначена за комфорта и безопасността на пътниците, с достатъчно места за сядане по горната палуба и удобни места за сядане в кабината. Ако видимостта е добра ще можем да наблюдаваме богатия морски живот на остров Duiker / Seal Island. Мощните двигатели на лодката позволяват на екипажа да изведе плавателния съд навътре в океана и да наблюдаваме тюлените в естествената им среда.
 
Връх Чапман
Чапманс пийк драйв се намира между Нордхук и залива Хаут. Разположен на брега на Атлантическия океан, в югозападния край на Южна Африка, това може би най-зрелищният крайбрежен път в цял свят. 9-километровият маршрут, със своите 114 завои, заобикаля скалистия бряг на връх Чапман. Пътят представлява зашеметяващи 180° гледки с много места по маршрута, където ще можем да спрем и да се насладим на пейзажа или да седнем за релаксиращ пикник.
 
Саймънстаун
Сгушен в залива False Bay в непосредствена близост до Кейптаун,  Саймънстаун е богат на история, характерна атмосфера и топлина. Тук си съжителстват китове, пингвини и тюлени.
 
Боулдърс Бийч
Boulders Beach в Simon's Town е идеален за деца, тъй като огромните камъни защитават залива от морските течения и големи вълни. Рядко удоволствие е да плуваш с пингвините, но не бива да ги докосваш или храниш. Те може да изглеждат сладки и пухкави, но човките им са остри като бръсначи и ако се почувстват застрашени, могат да те щипнат по пръста или носа.
 
Кейп Пойнт
Cape Point е впечатляващо място и дом на спиращи дъха заливи, плажове и зелени хълмове и долини, само на 60 км извън Кейптаун. Кейп Пойнт попада в района на Кейп Флорал, обект на световното наследство. Флоралният регион Кейп е един от най-богатите райони за растения в света - той е дом на близо 20% от флората на Африка. Кейп Пойнт е отворен всеки ден и е задължителен за посещение.

„Отмяна от пътуване“:  ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет с Turkish Airlines – София - Йоханесбург и Кейптаун – София с включен багаж до 30 кг;
 • Самолетен билет Йоханесбург-Виктория Фолс с включен багаж до 20 кг;
 • Самолетен билет Виктория Фолс – Йоханесбург с включен багаж до 20 кг;
 • Всички летищни такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 1 нощувка в The Capital on the Parк или подобен в Йоханесбург на база закуска;
 • 3 нощувки в Victoria Falls Rainbow Hotel, Victoria Falls (Zimbabwe) или подобен на база закуска;
 • 1 нощувка в Gooderson Kloppenheim Country Estate Hotel или подобен на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Stille Woning в Уайт Ривър или подобен на база закуска
 • 2 нощувки в Nkambeni Safari Camp или подобен, Национален парк Крюгер на база закуска и вечеря
 • 3 нощувки в хотел Signature Lux Hotel by ONOMO или подобен в Кейптаун на база закуска или подобен;
 • Панорамна обиколка на Йоханесбург
 • Посещение на Панорамния път и фото разглеждане на:
 • Graskop Gorge Lift Company
 • Природните феномени Bourke's Luck Potholes
 • God's Window и красивата панорама
 • 3 Rondavels с изглед към реката Blyde и каньона, образуван от нея
 • Утринно сафари в парка Крюгер;
 • Следобедно сафари в Национален парк Крюгер;
 • Посещение на водопадите Виктория, от страната на Зимбабве;
 • Еднодневно сафари до Ботсвана в Национален парк Чобе с включен обяд;
 • Круиз по залез слънце по река Замбези в Зимбабве;
 • Кратка обзорна обиколка на Кейптаун;
 • Посещение на планината Тейбъл, Кейптаун, разходка с лифт;
 • Разходка до центъра на Кейптаун и до живописно оцветения квартал Бо-Каап;
 • Посещение на Чапманс пийк;
 • Посещение до Саймънстаун;
 • Посещение на националния парк Кейп Пойнт;
 • Посещение на колония на пингвини – Boulders beach;
 • Дегустация на вина във винарна в Стеленбош
 • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
 • Водач-преводач от Туроператора по време на цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на ЗД Евроинс за туристи до 65 години;

Цената не включва:

 • Виза за ЮАР – 65 лева, подава се лично в посолството на ЮАР в България;
 • Такса обработка на документи – 20 лв (заплащат се предварително в България);
 • Виза Зимбабве – 45$ на човек - цена за двукратна виза, получава се на място;
 • Допълнителни екскурзии:
 • -Полет с хеликоптер над водопадите от страната на Зимбабве 12/13 мин. Цена: 195 USD
 • -Вечеря в ресторант с фолклорна програма Boma в Зимбабве – 90 USD
 • -Посещение на резерват Рая на Шимпанзетата: цена 36 USD
 • (Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от страна на местния партньор към момента на резервация).
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 60 USD за целия престой (заплащат се на място на водача на групата);
 • Разходи от лично естество;
 • Обеди и вечери, извън посочените в програмата
 • Посещения на обекти извън описаните в програмата и входните такси за тях;
 • Евентуално доплащане на горивна такса (начислява се при увеличение на цената нагоривата);
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи на 65 години в зависимост от възрастта.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс”;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa