Вашата оценка 4.75 от 4 гласа

Екскурзии до Аржентина

Аржентина, най-голямата страна в Южна Америка, обича със своето разнообразие от природа и култура. От паметниците на Буенос Айрес, като "Обелиск" и "Каса Розада", до безкрайните простори на планината Анди и впечатляващите водопади Игуасу, Аржентина предлага пестеливост от изживявания. Страната е известна с тангото и футбола, които са съчетани с гостоприемството на нейните хора. Гаучоските традиции, вкусната аргентинска гастрономия и изключителните вина добавят към обаянието на този уникален южноамерикански край.

ARGENTINA WEATHER

Почивка в Аржентина - горещи танци, пламенни моменти, запечатващи се гледки!

Планирайте екскурзия до Аржентина и винаги ще помните това място!

Ако сте организирали тази година нещо различно като екскурзия до Аржентина, то съветваме ви да опитате от всичко забележително в тази страна, в т. ч. да разгледате Аржентина, ледникът Перито Морено.

Аржентина е втората по големина държава в Южна Америка. Тя отдавна привлича не само любители на тангото, но и много туристи. На това място има всичко - планини и плажове, пустини и водопади, мегаполиси и безкрайни полета в южна Патагония. Турнето в Аржентина може да бъде описано с една дума - празник.
Аржентина е една от най-развитите страни в Латинска Америка. В нея има отлично направена инфраструктура, големите туристически атракции, разнообразие от екскурзии, предлагани всяка година, които привличат милиони посетители от цял свят.
За търсещите почивка в Аржентина бреговете предлагат истински оазиси. За търсещите емоции, градска култура и нощен живот, Буенос Айрес ще отговори подобаващо. За тези, в чийто вени тече кръвта на истински аржентински гаучо, уикенд в подножието на Андите е отлична възможност.

Аржентина е "Париж“ в Южна Америка

Буенос Айрес неслучайно е наричан "Париж“ на Южна Америка. Той е основана преди 400 години. Отразява инвазията, но е силно повреден от земетресение в 19 в.. През 1880 г. в Буенос Айрес става столица на Аржентина, а от този период започва и разцветът на Латинска Америка.
Архитектурният облик на Буенос Айрес е разнообразен. Има и райони на типичната испанска архитектура с католическата катедрала, със своите богато украсени фасади и ъгли, напомнящ за италианския град с неговите характерни площади и фонтани. Повечето от сградите по центъра са построени през XIX век. и носят отпечатъка на тогавашния имитиран френски стил. През последните години все повече и повече съвременни жилища се появяват в столицата, което прави Буенос Айрес по-скоро един от северноамериканските градове.
Градът разполага с уникален архитектурен стил, прекрасни храмове, красиви паркове и различни музеи, клубове, магазини, ресторанти и кафенета. В града има около 60 бара, където могат да се чуят ритмите на танго или да се види шоу Танго Театри. В Буенос Айрес може да посетите ресторанти за всеки вкус.

Аржентинската столица се смята за културна столица. Тук се намира един от най-добрите в света театри - Опел Колон.
Националният парк има площ от 63 хиляди хектара и е създаден през 1960 година. В крайбрежната част на парка има заливи „Lapataya“ и „Ensenada“, с множество птици. Климатът на района е хладен, влажен, с максимално количество валежи през есента. През зимата пада много сняг, който се натрупва в долините и по склоновете.

Екскурзия до Патагония

Патагония е друга уникална за посещения територия в Южна Америка. Тя е разделена от планината Андите и има две граници - аржентински и чилийски. В Аржентина Патагония започва южно от Рио Колорадо и включва 3 провинции: Рио Негро, Чубут и Санта Круз. Тя все още е дива, неизползвана територия.
Основната атракция на Патагония е националният парк на ледниците (Lago Argentino), който включва дузина ледници. Хиляди туристи от цял свят идват тук, за да се възхищават на приказната гледка на глетчерът Perito Moreno. Това е огромна замръзнала ледена река, която бавно се спуска от величествените Анди до Аржентинското езеро.
Интересът на туристите се привлича и Националния парк "Tierra del Fuego", фиордите на каналите Бийгъл и Мъри и нос Хорн, обявен от ЮНЕСКО за екологичен резерват.

За любителите на дивата природа Валдес полуостров е уникална аржентинска атракция под закрилата на ЮНЕСКО. Тук има многобройни колонии от морски слонове и лъвове, пингвини Магелан и различни птици.
В Патагония ще бъде интересно да посетите каньонът „де Рио Пинтурас“, известен в ждрелото на река, загадъчната пещера "1000 ръце", националните паркове на Фицрой и Пачито Франсиско Морено.
Уникална забележителност на Аржентина са водопадите на Мокона на река Уругвай, близо до град Ел Собербио. На езика на индианците гуарани, тяхното име означава "човек, който поглъща всичко". Тези водопади са много красиви и със сигурност много по-популярни сред туристите. Височината на водопадите Мокона достигат повече от 20 метра.

Екскурзия до Кардоба

Кордоба е вторият по големина град в Аржентина, столицата на едноименната провинция. Градът се намира на надморска височина 360-480 м надморска височина, на 700 километра северозападно от Буенос Айрес по река Сикуя. За туристите интерес събужда археологическият парк на Сиера Колорадо, находящ се малко на север от Кордоба, където можете да видят древните рисунки и свещените места на индианците.
В центъра на Кордоба са запазени йезуитски колониални сгради, Църквата на Исус. Днес всеки гост на града може да стане свидетели на наследството на йезуитите, с  посещение на йезуитски земя, която е под опеката на ЮНЕСКО от 2000 г. и е обявена за световно културно наследство.

Аржентинска кухня – какво да опитате в Аржентина по време на почивката?

Аржентинската кухня е доста разнообразна. Тя представлява смес от национални традиции и многобройни чуждестранни рецепти, пренесени от Европа.
В нея се приготвят много зеленчуци като компонент от сложни ястия. Салатите са доста традиционни, макар и различни от познатите ни зеленчуци със сос. Тук често се правят доста необичайни смеси от зеленчуци, растителни масла и животински съставки - месо, колбаси, яйца, риба и морски дарове.
Навсякъде в цяла Латинска Америка може да опитате популярното за страната рагу от зеленчуци, известно като "saltado" или царевица от овесена каша с различни пълнежи, студена супа "гаспачо" с пюре от домати и краставици, растителни пюрета, чипс от всякакъв вид, както и всички видове пици.
Аржентина е отличителна с говеждо месо, както и екзотични ястия като печени волски опашки, месо на скара "visachi"(с месо от чинчила), местното ему месо и нанду (отглеждани в специални ферми).
Бреговете на Аржентина винаги са били известни със своите рибни запаси, затова и изобилие от риба и морските дарове няма да ви липсват. Рибата може да бъде приготвена под всякаква форма - маринована, пържена, варена, сушена, като пълнеж в пайове и салати, месо от раци гарнирано със зеленчуци. В страната са известни още дребните скариди, калмари, пушени змиорки, стриди и пъстърва.
Най-популярните алкохолни напитки тук безспорно са аржентинските вина - особено червените. Уискито и джинът са местно производство, също известно със своето качество. Не бива да забравяме и за местния ром, макар и не много популярен, вкусът му определено си заслужава и далеч се различава от "съседски стил".

Посещавайки интересните места на Аржентина, опитвайки местните храни и напитки, слушайки аржентинските ритми, няма на тръгване да не си обещаете, че някой ден отново ще се върнете на това неповторимо кътче на планетата!
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa