Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзии до Камбоджа

Камбоджа, земя на величествени храмове и изобилие от природни чудеса, предлага уникално пътешествие в югоизточната част на Азия. С Ангкор Ват, световноизвестния храмов комплекс, който залъгва в сърцето на страната, Камбоджа впечатлява с богатата си история и изкуство. Междувременно, бреговете на езерото Тонле Сап и изгубените градове в Джунглата Кардамън оферират невероятни приключения за любители на природата. Със своите усмихнати и гостоприемни хора, Камбоджа дарява посетителите с изключително обогатяващ опит.

CAMBODIA WEATHER

Камбоджа, официално известна като Кралство Камбоджа, е държава в Югоизточна Азия. Тя се намира на индокитайския полуостров и граничи със Сиам (Тайланд) на запад и съевропейски държави като Лаос и Виетнам на изток. Ето някои ключови факти и информация за Камбоджа:

  1. Столица и градове: Столицата на Камбоджа е Пном Пен, който също е и най-големият град в страната. Други важни градове включват Сием Рийп, Поипет и Сисопхон.

  2. Население: Според оценки от 2022 г., населението на Камбоджа се намира в района на 16 милиона души.

  3. Език: Кхмерският език е официалният език в Камбоджа. Английският и френският се използват широко в образованието и в бизнес сектора.

  4. Религия: Будизмът е доминиращата религия в Камбоджа, като над 90% от населението са будисти.

  5. История: Камбоджа има дълга и бурна история, включително периоди на цветна цивилизация и по-късни исторически трудности, включително управление от Република Камбоджа от 1975 до 1979 година от режима на Червените кхмери, който причини масови геноциди и страдания.

  6. Икономика: Камбоджа има бързоразвиваща се икономика, която се основава предимно на селското стопанство, текстилната промишленост, строителството и туризма. Селското стопанство играе значителна роля в икономиката, с рицата и риболова като основни селскостопански продукти.

  7. Култура: Камбоджа има богата култура, включваща традиционна музика, танци и изкуство. Известният комплекс от храмове Ангкор Уот се смята за важна част от световното културно наследство. Камбоджанската кухня съчетава разнообразни вкусове, а камбоджанските празници и фестивали са богати на традиции и обичаи.

  8. Туризъм: Камбоджа привлича туристи с богатството си от исторически забележителности, включително храмовете на Ангкор Уот и столицата Пном Пен. Туризмът се развива бързо и играе важна икономическа роля.

  9. Политика: Камбоджа е конституционна монархия, като кралът Нородом Сиамони е глава на държавата. Държавата е управлявана от конституционен монистен парламент, като националният съвет на Камбоджа (НСК) е легислативният орган.

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa