Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

Екскурзии до Катар

Катар, малка държава в Персийския залив, излъчва блясък и модерност. Страната се отличава с богатство от нафта и газ, което подпомага инфраструктурното й развитие и луксозния начин на живот. Столицата Доха е смесица от съвременна архитектура и културни забележителности, като Музей Ислямската изкуств и Сук Вакиф. Катар предлага още и възможности за пустинни приключения и наслаждение на брега на залива.
Weather Widgets for Websites by Weatherwidget.org

Катар, официално известен като Държавата Катар, е малка държава, разположена на полуострова Катар в Персийския залив, на Арабския полуостров. Ето някои ключови факти и информация за Катар:

  1. Столица и градове: Столицата на Катар е Доха, най-големият и най-важен град в страната. Други значими градове включват Ал Раян, Ал Удаида и Лъсайл.

  2. Население: Според данни от 2022 г., населението на Катар се оценява на около 2,9 милиона души. Катар е дом на значителна имигрантска общност, която превъзхожда местното население.

  3. Език: Арабският е официалният език в Катар, но английският също е широко използван и разбиран.

  4. Религия: Ислямът е доминиращата религия в Катар, като сунитският ислям е основен. Държавата спазва консервативни и религиозни принципи.

  5. История: Катар има богата история, като територията й била обитавана още през древността. През 20-ти век, Катар става независима държава от Обединения арабски емирати през 1971 г. и оттогава бързо се развива, преди всичко благодарение на богатствата от газ и нефт.

  6. Икономика: Катар е една от най-богатите държави в света благодарение на значителните запаси от природен газ и нефт. Икономиката на Катар се характеризира с инфраструктурен напредък, инвестиции в образование и здравеопазване, както и със сектори като финанси, имоти и туризъм.

  7. Култура: Катар има богата култура, която включва традиционни арабски изкуства и изрази, музика и танци. Тя също така подпомага модерни изкуства и културни събития.

  8. Туризъм: Катар се стреми да стане известен туристически дестинация, предлагайки посетителите исторически забележителности, луксозни курорти, спортни събития и кулинарни изкушения. Множество музеи и архитектурни забележителности, като Музея на Ислямската изкуств и Перлителния пазар Сук Вакиф, са атракции за туристи.

  9. Политика: Катар е абсолютна монархия, като шейх Тамим бин Хамад Ал Тани е властващият монарх. Държавата има стратегически важни връзки с други държави и се стреми да играе активна роля в регионалната и световната политика.

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa