Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзии до Китай

Китай, най-населената държава в света, съчетава древна история и съвременна иновация. Тази огромна държава предлага впечатляващи градове като Пекин и Шанхай, величествени културни богатства и изумителни природни красоти. Великата китайска стена, Забележителностите на Пекин, и много други иконични места ви очакват да разкриете богатството и многообразието на Китай.
CHINA WEATHER

Екскурзия до Великата китайска стена или почивка в цял Китай

Почивка в Китай може да е не само вълнуващо изживяване, но и нещо различно от всичко, което сте виждали до сега.
Самият Китай е изненадващо различен. В тази страна има огромни съвременни мегаполиси от стъкло и бетон, има възможност за плажни и ски почивки, както и някои от най-добрите в света на медицински и здравно обслужвани курорти. И цялото това разнообразие обединява едно нещо, древните традиции са много силни и са отстоели досега.

Екскурзия до китайските градове

Да започнеш да разглеждаш Китай е най-добре да бъде от столицата - Пекин. Това е един от най-древните градове в света, който е на повече от 3000 години. В Пекин има много паметници на културата, дворци, храмове, музеи и други атракции.

В Китай може да намерите цели квартали, копирани от европейските градове. Например, близо до Шанхай има "мини версии" на Венеция (Макао) и Барселона. "Германският град" на Кингдао се намира на брега на Жълто море.

Шанхай е огромен модерен метрополис с всички удоволствия на големите градове и най-добрите места за пазаруване в страната. Има много търговски центрове, пазари и магазини за всеки джоб. Тук се продават най-добрите фалшификати на световните марки, само специалистите могат да ги различават от реалните. В допълнение към магазините, градът има много интересни музеи, а градската архитектура е достойна за внимание. Небостъргачите се съчетават със стари улици, останали от миналото, а азиатската култура е тясно свързана с европейската.

Гуанджоу е третият по големина град в Китай след Пекин и Шанхай. Наричан още "града на цветята" - благодарение на южната природата и топлия климат, той е изключително красив, особено през пролетта. Пристанището на Гуанджоу, служи като отправна точка на морето и е известен като "Копринен път". Всички забележителности са съсредоточени в Стария град. За да го разгледате ви е достатъчен един ден.
Ченду е запазена китайската екзотика в оригиналната си форма. Най-големият резерват на панди се намира именно в Ченгду.
Като модерен град, той има слава и изобилие от исторически забележителности, включително Музея на теракота статуи на коне. Но най-важното в Ченгду си остава уникалния резерват за размножаване на панди.
Град Харбин някога е бил основан от руснаците, така че старата му архитектура е много подобен на Сибир. Това място е студено, така че основното събитие, за което си струва да отиде е Леденият фестивал. За цял месец от началото на януари до началото на февруари в парка и покрай реката се излагат огромни скулптури от лед. Зрелището е наистина впечатляващо - скулптурите са красиви сами по себе си, а вечер и през нощта са осветени от цветни светлини.

Разходка из административните градове на Китай

В Китай има няколко региона, които се ползват с висока степен на автономия. Всъщност те са независими географски единици и решават сами своите проблеми, с изключение на тези, свързани с отбраната и външната политика.
Един от най-големите такива региони е Хонг Конг - "Азиятският Ню Йорк". Той е град на небостъргачи, граничещ с малки рибарски селища. Хонконг е рекордьор на Китай по броя на високите сгради и продължава да расте. Това е идеален град за партита и пазаруване, наистина има абсолютно всичко, но цените са най-високи за страната.
Островът на Тайван е туристическо място за всички, които искат да почиват на океана и в горещите извори. Предлагат се сърф и гмуркане, салове, има и национални резерви.
Езерото „Yamdrok Tsho“ в Тибет е известно с непрекъснато променящите се нюанси на водата. Тибет е известен като световна столица на будизма.

Основната атракция на Макао са казината и други заведения за хазарт. Този град се нарича "китайският Лас Вегас".
Най-доброто време за пътуване и екскурзии до Китай е късната пролет (април и май), както и есента от септември до октомври (на юг - от ноември до декември). Но на остров Хайнан можете да отидете през цялата година. Средната годишна температура е +28 ° C, температурата на морската вода е +25.6 ° C.
Китай е една страна на контрастите, богата история и зашеметяващи туристически възможности. Китай става все по-популярни сред туристите от цял свят с всяка изминала година. Къде другаде може да видите такава хармония от древността и модерността?
Невероятният аромат на градове от бъдещето - Пекин, Шанхай и Хонконг, страхотният Тибет, будистки храмове, известният Манастира Шаолин, морските острови, за лечение в Хайнан, и разбира се Великата китайска стена.
В Китай всеки любопитен турист ще може да зърне цяла Азия в цялата ѝ прелест Затова не изпускайте, ако ви се открие подобна възможност!
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa