Вашата оценка 4.33 от 9 гласа

Екскурзии до Мароко

Мароко, обединение на съблазнителни пустини и красиви планини, представлява синтез на традиция и модерност в северозападната част на Африка. Страната привлича с екзотичния си аромат на специи, търговски пазари, известни като суки, и изключителната архитектура на градове като Фес и Марракеш. С плажовете на Атлантическия океан и Средиземноморието, както и с уникалната атмосфера на Сахара, Мароко предлага неповторими пътешествия и неизгладими впечатления за своите посетители.

MOROCCO WEATHER

Пътуване до Мароко - топлина и екзотика от дълбините на Ориента

Земите на Мароко били заселени преди много векове. Изпъстрена с история, културно наследство на живелите някога народи, тези територии омайват всеки, прекосил границата на Сахара.
Ако планирате почивка в Мароко на добра цена, то подготвили богат списък с дестинации, които може да посетите!
Нека, заедно надникнем в дебрите на тази далечна страна в Ориента, чиито предели се простират до най-голямата пустиня на планетата.

Събрали сме основните забележителности на Мароко - символите, които са неразривно свързани с тази страна. Дестинациите, които могат да се видят в Мароко са съсредоточени в историческите центрове на градовете. Възрастта на повечето от тях е на повече от сто години, а за някои дори надхвърля хиляди. Архитектурните забележителности впечатляват всеки избрал екскурзия до Мароко.
Забележителностите на Мароко са запазени от древни времена и ще позволяват и на вас да се потопите в света на Изтока с целия си сложен лукс и красота. Поглеждайки около старите градове, може да видите най-уникалните забележителности на Мароко. Имената на някои от атракциите, като „синият град Чефахон“ са популярни по целия свят.

Планирайте едно пътуване до Мароко, а ето и най-важното, което сами може да видите в тази изключителна страна.
 • Шефшауен
  Този необикновен град се намира в северозападната част на Мароко. Той е известен по целия свят и само по себе си е уникална атракция. Къщите на Шефшауен са боядисани във всички нюанси на синьо. От тук идва и названието му Синият град.
   
 • Дворецът Бахия
  Един от най-модерните дворци на Маракеш. Бахия е построен през 1880 г. Той бил в чест и за една от съпругите на харема Бу Ахмед Сиди Муса.
   
 • Махкаму дю паша
  Представлява великолепен дворец в Казабланка. Разполага с шестдесет стаи и невероятно покритие от дървени резби, мозайки и ковано желязо. Тази чудесна структура обаче не е древният дворец на царската династия, а сграда на общината, построена от 1948 до 1952 г. Часовете за посещения в двореца са: от понеделник до събота от 8:00 до 12:00 и от 14:00 до 18:00 часа. Входът е отворен само с гид.
   
 • Менара градини
  Това е птичият парк в Агадир. В тази сенчеста зоологическа градина ще откриете не само безброй птици, но и елени, лами, газели, маймуни и овни. Входът на парка е безплатен, можете да го посещавате всеки ден от 9:30 до 12:30 и от 14:30 до 18:00 часа. В парка е помислено и за най-малките посетители. Има детска площадка.
   
 • Градините на Менара
  Този публичен парк в Маракеш е положен през ХІІ век от халифа Абд ал Мумин. Паркът заема почти сто хектара и е пълен със зеленина от много и най-различни растителни видове. Може да посетите по време на почивка в Мароко, напълно безплатно, всеки ден от 8:00 до 19:00 часа
   
 • Площ на Джема Ел Фна
  Централният площад на Маракеш всяка вечер се превръща в истинско средище на див и необуздан живот в Мароко. Илиците му са озвучени от музика, танци, змиеукротители и отблясъци. В следобедните часове ще намерите много сувенирни по сергии и магазини.
   
 • Касба Агадира
  Произхожда от Касб Агадир древна крепост, издигната на централния хълм на Агадир, днес е само една крепостна стена. Въпреки това, привлича туристите дошли на екскурзии до Мароко, постоянно, а дори и изтощителното седем километра изкачване на хълма не плаши авантюристите. За онези, които не харесват дългото ходене, може да се наеме голямо такси.
   
 • Медина на Казабланка
  Старият град Казабланка не може да се похвали с такава колоритна архитектура като древните центрове Фес и Маракеш. В този град има специален цвят. И тук можете да видите много графити.
   
 • Парк на Лигата на арабските държави
  Този живописен парк в Казабланка е създаден през 20-те и 30-те години от френските дизайнери. Тук можете да се отпуснете от вездесъщата топлина и да се насладите на красотата на дърветата и цветните лехи. Паркът е достъпен ежедневно, денонощно и безплатно.
   
 • Айт Бенхаду
  Това е бивш каравансайер с живописна крепост, която винаги привлича туристи. Това място е известно по цял свят, благодарение на многото различни филми заснети именно там.
   
 • Дворецът Ел Бади
  Един от най-колоритните дворци на Маракеш, построен за първи път през XVI век. Тази великолепна структура е перлата на мароканската архитектура. Може да посетите от 8:30 до 17:45 часа. Входът на двореца струва 10 и 20 MAD.
   
 • Медина в Маракеш
  Старата столица на Мароко е известна не само като третият по големина град в страната, но и като най-богат в антики и великолепни примери за архитектура. Много от забележителностите на стария град Маракеш са наследство на ЮНЕСКО.
   
 • Медина Феса
  Ако Маракеш може да разкаже за лукса на владетелите на Мароко, Фес ще ви разкаже за живота на жителите му в цветове. В меджината на Фес се намират най-живописните базари в Мароко и най-колоритните празници. Фес е втората бивша столица на Мароко и популярна туристическа дестинация.
   
 • Квартал Хабус
  Този квартал е построен от французите през първата половина на 20-ти век. Това е идеализиран арабски град, лишен от всички неприятни черти на традиционната медина. Той изцяло запазва своята същност и външен вид.
   
 • Кози по дърветата
  Известно е, че козата е много сръчно животно, но само в Мароко ще видите колко. Козите тук, поради липса на трева, пасат не по земята, а от клоните на арганови дървета. Тази гледка си заслужава, дори само заради нея да посетите околностите на града.
И ако забележителностите по време на почивки в Мароко, не са били достатъчни има още с какво да се налюбувате на екзотиката на тази страна.

10 неща, които могат да се правят през цялата екскурзия в Мароко

За да разгледате по-отблизо културата на Мароко, съветваме ви и да опитате:
 1. Гледката на залеза в пустинята - ще останете повече от възхитени от залеза в пустинята Сахара.
 2. Ски в пустинята - разходка и ски спускане в Укаумеден не са за изпускане.
 3. Фес - както вече казахме по-горе, не изпускайте възможността да се разходете по улиците на град Фес.
 4. Опитайте изгодната цена на пазара и изгодните сделки по всички пазари на Мароко.
 5. Кожено облекло - за да се запознаете с процеса на обличане на кожи, посетете и семинарите във Фес.
 6. Змийска чародейка - не пропускайте представленията и уменията на змийските чаровници в Маракеш.
 7. Нощ в пустинята - прекарвате поне една нощ в пустинята Сахара.
 8. Джебель-Тубкаль - предлага уникален изглед в Мароко от върха на самия Джебел Тубал.
 9. Камилата езда - няма как да отидеш до Рим и да не видиш Папата, така и тук, няма как да си в Мароко и да не яздиш на гърба на камила.
 10. Чай - не пропускайте да вкусите известния марокански чай.

Приятно пътуване до Мароко и изпълнен с безгранични положителни емоции престой!
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa