Екскурзии до Мароко

Екскурзия до Мароко – топлина и екзотика от дълбините на Ориента

Земите на Мароко били заселени преди много векове. Изпъстрена с история, културно наследство на живелите някога народи, тези територии омайват всеки, прекосил границата на Сахара.

Ако планирате почивка в Мароко, то подготвили богат списък с дестинации, които може да посетите!

Нека, заедно надникнем в дебрите на тази далечна страна в Ориента, чиито предели се простират до най-голямата пустиня на планетата:

Събрали сме основните забележителности на Мароко - символите, които са неразривно свързани с тази страна.
Дестинациите, които могат да се видят са съсредоточени в историческите центрове на градовете. Възрастта на повечето от тях е на повече от сто години, а за някои дори надхвърля хиляди.

Архитектурните забележителности впечатляват всеки избрал екскурзия в Мароко.
Те са запазени от древни времена и ще позволяват на вас да се потопите в света на Изтока с целия си сложен лукс и красота.екскурзии до Мароко - почивка в Мароко
Поглеждайки около старите градове, може да видите най-уникалните забележителности на Мароко.
Имената на някои от атракциите на Мароко, като "синият град Чефахон" са популярни по целия свят.
Планирайте едно пътуване Мароко, а ето и най-важното, което сами може да видите в тази изключителна страна.
Шефшауен:
Този необикновен град се намира в северозападната част на Мароко. Той е известен по целия свят и само по себе си е уникална атракция. Къщите на Шефшауен са боядисани във всички нюанси на синьо. От тук идва и названието му Синият град.

Дворецът Бахия
Един от най-модерните дворци на Маракеш. Бахия е построен през 1880 г. Той бил в чест и за една от съпругите на харема Бу Ахмед Сиди Муса.

Махкаму дю паша
Представлява великолепен дворец в Казабланка. Разполага с шестдесет стаи и невероятно покритие от дървени резби, мозайки и ковано желязо. Тази чудесна структура обаче не е древният дворец на царската династия, а сграда на общината, построена от 1948 до 1952 г. Часовете за посещения в двореца са: от понеделник до събота от 8:00 до 12:00 и от 14:00 до 18:00 часа. Входът е отворен само с гид.

Менара градини
Това е птичият парк в Агадир. В тази сенчеста зоологическа градина ще откриете не само безброй птици, но и елени, лами, газели, маймуни и овни. Входът на парка е безплатен, можете да го посещавате всеки ден от 9:30 до 12:30 и от 14:30 до 18:00 часа. В парка е помислено и за най-малките посетители. Има детска площадка.

Градините на Менара
Този публичен парк в Маракеш е положен през ХІІ век от халифа Абд ал Мумин. Паркът заема почти сто хектара и е пълен със зеленина от много и най-различни растителни видове. Може да посетите по време на почивка в Мароко, напълно безплатно, всеки ден от 8:00 до 19:00 часа

Площад на Джема Ел Фна
Централният площад на Маракеш всяка вечер се превръща в истинско средище на див и необуздан живот в Мароко. Илиците му са озвучени от музика, танци, змиеукротители и отблясъци. В следобедните часове ще намерите много сувенирни по сергии и магазини.

Касба Агадира
Произхожда от Касб Агадир древна крепост, издигната на централния хълм на Агадир, днес е само една крепостна стена. Въпреки това, привлича туристите дошли на екскурзии до Мароко, постоянно, а дори и изтощителното седем километра изкачване на хълма не плаши авантюристите. За онези, които не харесват дългото ходене, може да се наеме голямо такси.

Медина на Казабланка
Старият град Казабланка не може да се похвали с такава колоритна архитектура като древните центрове Фес и Маракеш. В този град има специален цвят. И тук можете да видите много графити.

Парк на Лигата на арабските държави
Този живописен парк в Казабланка е създаден през 20-те и 30-те години от френските дизайнери. Тук можете да се отпуснете от вездесъщата топлина и да се насладите на красотата на дърветата и цветните лехи. Паркът е достъпен ежедневно, денонощно и безплатно.

Айт Бенхаду
Това е бивш каравансайер с живописна крепост, която винаги привлича туристи. Това място е известно по цял свят, благодарение на многото различни филми заснети именно там.

Дворецът Ел Бади
Един от най-колоритните дворци на Маракеш, построен за първи път през XVI век. Тази великолепна структура е перлата на мароканската архитектура. Може да посетите от 8:30 до 17:45 часа. Входът на двореца струва 10 и 20 MAD.

Медина в Маракеш
Старата столица на Мароко е известна не само като третият по големина град в страната, но и като най-богат на антики и великолепни примери за архитектура. Много от забележителностите на стария град Маракеш са наследство на ЮНЕСКО.

Медина Феса
Ако Маракеш може да разкаже за лукса на владетелите на Мароко, Фес ще ви разкаже за живота на жителите му в цветове. В меджината на Фес се намират най-живописните базари в Мароко и най-колоритните празници. Фес е втората бивша столица на Мароко и популярна туристическа дестинация.

Квартал Хабус
Този квартал е построен от французите през първата половина на 20-ти век. Това е идеализиран арабски град, лишен от всички неприятни черти на традиционната медина. Той изцяло запазва своята същност и външен вид.

Кози по дърветата
Известно е, че козата е много сръчно животно, но само при почивка в Мароко ще видите колко. Козите тук, поради липса на трева, пасат не по земята, а от клоните на арганови дървета. Тази гледка си заслужава, дори само заради нея да посетите околностите на града.

И ако забележителностите по време на екскурзия до Мароко, не са били достатъчни има още с какво да се налюбувате на екзотиката на тази страна.


10 неща, които могат да се правят през цялата екскурзия в Мароко!

За да разгледате по-отблизо културата на Мароко, съветваме ви и да опитате:
  1. Гледката на залеза в пустинята - ще останете повече от възхитени от залеза в пустинята Сахара.
  2. Ски в пустинята - разходка и ски спускане в Укаумеден не са за изпускане.
  3. Фес - както вече казахме по-горе, не изпускайте възможността да се разходете по улиците на град Фес.
  4. Опитайте изгодната цена на пазара и изгодните сделки по всички пазари на Мароко.
  5. Кожено облекло - за да се запознаете с процеса на обличане на кожи, посетете и семинарите във Фес.
  6. Змийска чародейка - не пропускайте представленията и уменията на змийските чаровници в Маракеш.
  7. Нощ в пустинята - прекарвате поне една нощ в пустинята Сахара.
  8. Джебель-Тубкаль - предлага уникален изглед в Мароко от върха на самия Джебел Тубал.
  9. Камилата езда - няма как да отидеш до Рим и да не видиш Папата, така и тук, няма как да си в Мароко и да не яздиш на гърба на камила.
  10. Чай - не пропускайте да вкусите известния марокански чай.

Желаем ви приятно пътуване до Мароко и изпълнен с безгранични положителни емоции престой!

B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог