Вашата оценка 4.75 от 4 гласа

Екскурзии до Виетнам

Виетнам, прелестен драгоцен кът в Югоизточна Азия, привлича с удивителна красота и богатство от културни наследства. С прекрасни плажове, завладяващи планини и плодородни долини, страната предоставя разнообразие от природни красоти. Столицата Ханой и градовете Хошимин и Хойан оживяват със своя уличен пулс и търговски блясък. Виетнам е известен с традиционната си кухня, включваща феерични вкусове и аромати. Културното богатство се отразява в темплите, пагодите и празниците. Съчетавайки старинното и съвременното, Виетнам предлага неповторимо пътешествие в сърцето на Азия.
VIETNAM WEATHER
Държава с богата история, впечатляващи пейзажи и неповторима култура, Виетнам предлага на посетителите си уникално пътуване на изток. От мистичните плажове до оживените градове, Виетнам съчетава старинността на своята история с модерния начин на живот, създавайки зашеметяваща смесица от възможности за открития.

География

Виетнам, разположен в югоизточната част на Азия, предлага разнообразна географска мозайка, която обхваща красиви плажове, завладяващи планини, живописни реки и плодородни долини. Със своята изключителна природна разнообразност, страната привлича посетители с ориенталски интереси и пристрастия.

С протежение на около 3,000 километра брегова линия, Виетнам предлага изумителни крайбрежни райони като На Транг, Муйне и Фукуок. Златистите плажове, топлите води на Южнокитайско море и невероятните възможности за водни спортове правят тези дестинации идеални за отдих и развлечения на морския бряг.

В планинските региони на север, особено в Сапа, можете да откриете вълнуващи каменни тераси, които извайват склоновете. Тези пъстри и зелени пейзажи представляват същински творчески подвиг и предоставят възможности за алпинистки приключения.

Залив Ха Лонг се счита за едно от новите чудеса на света и предлага впечатляваща гледка със своите карстови острови и изумрудни води. Островите като Кат Ба и Фукуок са идеални за круизи, каяк и разходки.

Реките Меконг и Хонгха плуват през вълнуващите долини на Виетнам, предоставяйки не само плодородие на областта, но и уникални възможности за речни круизи, къмпинг и различни водни активности.

Тропическите гори на Виетнам крият огромно биоразнообразие. Национални паркове като Фонгня-Кебанг и Фукуок предоставят възможност за наблюдение на дивата природа и дейности на открито.

Виетнам съчетава разнообразната си география с богата култура и история, създавайки уникално изживяване за туристи. От романтичните крайбрежия до завладяващите планини, тази дестинация предоставя неограничени възможности за разнообразни приключения и отдих.

Климат

Климатът на Виетнам е толкова разнообразен, колкото и самата страна. С разположение от север на юг, Виетнам преживява различни сезони и атмосферни условия, което го прави подходящо място за посещение през цялата година.

Северният регион, включващ столицата Ханой преживява четири различни сезона. Зимата (ноември-януари) е свежа и суха, лятото (май-септември) е горещо и влажно, докато пролетта и есента са меки и приятни.

Средният регион се характеризира със сезонен климат. Пролетта и есента са най-добрите времена за посещение, като лятото може да бъде доста горещо и влажно, а зимата – по-суха.

Южният регион е топъл и влажен през цялата година. Сезонът на дъждовете тук е между май и ноември, когато могат да се очакват кратки, но интензивни дъждовни периоди.

Независимо от времето на годината, Виетнам предлага богатство от културни и природни атракции,на които може да се наслаждавате през цялата година. Следващият път, когато планирате пътуване до Виетнам, разгледайте сезоните и климатичните условия, за да изберете най-подходящия период за вашето приключение. 

Население

Празници и фестивали

Кухня

Сувенири и подаръци

Работно време на магазините

Валута

Население

Часова зона

Телефонен код

Сигурност и престъпност

Поведение в Посолство на Република България в Адрес(на местен език):

Телефон:

E-mail:

Дежурни телефони в извънработно време:

Приемно време за граждани в консулска служба:

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa