НОВОГОДИШЕН СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ КРУИЗ ТРИ КОНТИНЕНТА - ЕВРОПА, АЗИЯ И АФРИКА - 26.12 - 02.01.2021

Цена от: 1810 лв

« Вижте още хотели към тази почивка

ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
НОВОГОДИШЕН СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ КРУИЗ ТРИ КОНТИНЕНТА - ЕВРОПА, АЗИЯ И АФРИКА - 26.12 - 02.01.2021

8 дни / 7 нощувки - круизна програма

цена от: 1810 лв

Програма
1 ден / 26.12. - събота/: Отпътуване от София в 06:00 ч. от Стадион Васил Левски с автобус.
Дневен преход до Пирея – главното пристанище на Гърция. Чекиране и настаняване на борда на круизния кораб Celestyal Crystal.
В 21:00 ч. корабът отплава към Египет - Александрия. Вечеря и нощувка на борда.
2 ден / 27.12 - неделя/: През целия ден корабът е в открито море. Туристите могат да се забавляват с развлекателната програма на борда.  
3 ден / 28.12 - понеделник/: В 07:00 ч. акостиране на пристанището Александрия, Египет – древната столица на Египет. 09:00 ч. - туристите, които участват в екскурзията Класическо Кайро, включена в цената, ще бъдат превозени с автобус до Порт Саид, а туристите, които не желаят да се възползват от тази екскурзия – остават на борда на кораба в открито море. Нямат право да слизат. Корабът – отплава за Порт Саид, 20:00 ч. - акостиране в Порт Саид, 22:00 ч. - отплаване посока Ашдод – Израел.
Екскурзията Класическо Кайро с обяд е целодневна, включена в цената.
От пристанището в Александрия с автобус се занминава посока Кайро. Първата спирка е на едно от 7-те чудеса на света – пирамидите в Гиза. Свободно време за самостоятелно разглеждане на пирамидите, снимки, разходка с камила и т.н. Следващата спирка е при пазителя на долината – Древният Сфинкс. Следва обяд на блок маса в хотел 5*.
Турът продължава в сърцето на Кайро – площад Тахрир /Свобода/, посещение на Националния Архиологически музей и залата на Тутанкамон. След това се посещава фабрика за производство на папируси. Свободно време за сувенири и отпътуване обратно към кораба на пристанището Порт Саид. Продължителност на екскурзията – около 12 часа.
Вечеря и нощувка на борда.
4 ден / 29.12 - вторник/: В 08:00 ч. корабът акостира в Ашдод - Израел. Свободно време или възможност за *допълнителни екскурзии. Вечеря на борда. 22:00 ч. отплаване. Нощувка.
5 ден / 30.12 - сряда/: В 11:00 ч. корабът акостира в Лимасол – Кипър. Свободно време или възможност за *допълнителни екскурзии.  В 18:00 ч. корабът отплава към Гърция.
6 ден / 31.12 - четвъртък/: В 12:00 ч. корабът акoстира на о-в Родос. Свободно време до 20:00 ч.  или   допълнителна екскурзия до Акропола в Линдос и цитаделата на Рицарите – включена в цената.
Турът е с продължителност около 4 ½ часа. Трансфер с автобус до древния град Линдос и посещение на Акропола на Линдос с древния дорийски храм на Атина. Градът много векове е бил главният на острова, като достига своя разцвет през 6 в. Пр. н.е. В центъра му се намира и църквата Света Богородица от Линдос с фрески от 15 в. Следва разходка в стария град на Родос – по улицата на Рицарите, Двореца на Рицарите и т.н. Връщане на кораба.  Вечеря и нощувка на борда.
7 ден / 01.01 - петък/: В 7:00 ч. корабът акостира в Кушадасъ. Престой до 19:30 ч. и възможност за допълнителна екскурзия до гр. Ефес – включена в цената. Вечеря и нощувка на борда.
8 ден / 02.01 - събота/: Корабът акостира на пристанище Пирея в 09:00 ч. Отпътуване за София с автобус. Пристигане вечерта.

ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: Валидни при резервации, направени до 31.08.2020 г. и 50% предплатен пакет.
Цена на човек,  за пакет,  в посочения вид  каюта,  в лева Цени Ранни Записвания Редовни цени
На човек в двойна каюта IС /вътрешна, на 3 и 4-та палуба / 1810 лв. 1890 лв.
Доплащане за единично настаняване в каюта IС 370 лв. 440 лв.
На човек в двойна каюта XС /външна, на 2 и 3-та палуба, с люк, 11 м2 / 2110 лв. 2180 лв.
Доплащане за единично настаняване в каюта XС 460 лв. 530 лв.
3-ти и 4-ти възрастен / всички видове каюти / 1625 лв. 1695 лв.
1-во и 2-ро дете от 2 до 11.99 г. / всички видове каюти / 1090 лв. 1110 лв.
Бебе от 3 месеца до 1.99 г. / за всички видове каюти / 820 лв. 820 лв.

Забележка: За туристи, желаещи да ползват програмата със собствен транспорт – от цената се приспадат 120 лв.
Те не ползват и застраховка.

Допълнителни екскурзии - по желание:
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България. Допълнителните екскурзии не са на български език.
Екскурзиите са на английски език. При 20 и повече българи по една екскурзия се подсигурява превод.
Всички входни такси на историческите забележителности са включени в цената на екскурзията.

ИЗРАЕЛ
Целодневна Ашдод - Йерусалим – Витлеем – ASH-01 – от 9:00 ч. сутринта до 16:30 ч.  с включен обяд. Отпътуване от пристанище Ашдод към Елеонския хълм, разположен от източната страна на старите градски стени на Йерусалим. Посещение на църквата на всичките нации, Базиликата на агонията. От 10:00 ч. до 12:00 разглеждане на Йерусалим. На обяд отпътуване за Витлеем. Следва обяд / 1 час време /. Посещение на Базиликата Рождество Христово – мястото, където е роден Исус. От 14:30 до 15:00 ч. свободно време за сувенири. В 16:30 ч. връщане на пристанището.
Цена: Възрастен: 115 евро / 225 лв. и дете: 80 евро / 157 лв.

Яфа и Тел Авив – ASH-04 – полудневна
Отпътуване от Ашдод в 9:00 ч. по крайбрежието към стария град Яфа до църквата Св. Петър. Яфа е древен град с едно от най-старите, добре организирани пристанища, живописни малки улички, древна архитектура и прекрасна гледка към Тел Авив от хълмовете му. Следва посещение на „градът, който никога не спи“ – Тел Авив. В 14:00 ч. Връщане на борда.
Цена: Възрастен: 74 евро / 145 лв. и дете: 55 евро / 108 лв.

КИПЪР
Панорамна обиколка на Лимасол и Курион – LIM-01 – полудневна, времетраене 4 часа
Първата спирка е в центъра на Лимасол. Туристите имат възможност да се разходят с местен екскурзовод в старата част – около рибарското пристанище и Средновековната крепост. В тази крепост крал Ричард Лъвското сърце се жени за Беренгария Наварска и я провъзгласява за кралица на Англия. Посещение на самата крепост не е предвидено, има свободно време в града. Следва посещение на архиологическия парк Курион – един от най-важните градове – държави на острова в древността. Разглеждане на амфитеатъра с 3500 места и къщата на Еустолиос, римска вила, с много стаи, всяка с различни по цвят и конфигурация мозайки от 5 в. след Хр. Връщане на борда.
Цена: Възрастен: 65 евро / 127 лв. и дете: 45 евро / 88 лв.

Курион, виненото селище Омодос и Лимасол град с автобус  - LIM-O3– целодневна, времетраене 6 ½ - 7 часа
Автобусът се отправя към архиологическия парк Курион – един от най-важните градове – държави на острова в древността. Разглеждане на амфитеатъра с 3500 места и къщата на Еустолиос, римска вила, с много стаи, всяка с различни по цвят и конфигурация мозайки от 5 в. след Хр.Турът продължава към лозовата градина на Лимасол. Пристига се в едно от най-красивите селища на острова Омодос. Свободно време за обяд / включен в цената /. След това се разглеждат църквата на Свещения кръст, площада и древната преса за вино. Дегустация на местни вина. По пътя обратно към пристанището, се минава с автобус през град Лимасол.
Цена: Възрастен: 98 евро / 192 лв.  и дете: 60 евро / 118 лв.

Пафос – градът на Юнеско целодневна, времетраене 6 ½ - 7 часа – LIM-O2
Пафос е на западното крайбрежие и е един от най-важните архитектурни райони на острова. Целият град е включен в списъка на Юнеско и е обявен за културно наследство. Първо се посещава родното място на гръцката богиня на любовта – Афродита – „Петра ту Ромио“. Фото пауза. Следва посещение на Гробниците на Царете – издялани от камък подземни и надземни гробници на римски царе в периода от 4 в. пр. н. е. до 3 век след н.е. Освен тях, тук са погребвани и много аристократи и високопоставени лица. Гробниците са декорирани с дорийски колони, фрески, а някои вкопани в скалите имитират дом на живите. На няколко по стените е изобразен двуглав орел – гербът на династията на Птолемейте. По-късно тези гробници са служили за убежище на преследваните от римляните християни. Свободно време в района на пристанището и обратно на борда.
Цена: Възрастен: 74 евро / 145 лв.  и дете: 55 евро / 108 лв.
 
Необходими документи: Валиден документ за самоличност -  задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност.
За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. 
За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 30 дни преди дата на отпътуване.
Минимален брой туристи: 40

Начин на плащане:

Депозит – 800 лв. при подписване на договора.
Доплащане – 61 дни преди датата на отпътуване
/ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.

Условия за анулации:
До 90+ дни преди датата на отпътуване  - без неустойка;
От 89 – 60 дни преди датата на отпътуване – 600 лв. на човек;
От 59 – 30 дни преди датата на отпътуване се удържат 75% от пакетната цена
29+ дни преди датата на отпътуване 100% неустойка от пакетната цена

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 г. и от 64 до 74 г. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 16 лв за цялото пътуване.
Лица от 75 до 80 г. имат доплащане за мед.застраховка от 32 лв за цялото пътуване.
Туристите от 80 до 84 г. могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2 лв на ден, която е изключително малка за тези страни и не препоръчваме пътуването на тези лица. Застрахователната компания не застрахова лица над 85 г.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция или друга държава по програмата поради: забрана за напускане на страната, забрана за влизане в дадена държава, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини!
Туроператорът си запазва правото за промяна на цените на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на круизната компания.
Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото в България или въвеждането на нови такси.
Пристанищните такси са калкулирани към  м. март 2019 г. и круизната компания може да ги актуализира по обективни причини като: промяна цената на горивото; промяна на пристанищните такси и др.

Вид използван транспорт: Програмата не е подходяща за хора с увреждания или трудноподвижни!
 • Круизен кораб          ⇗  Автобус
Информация за пътуването: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани, при необходимост се се спира. Спирането на супермаркети не влиза в програмата. По трасето от София до Кулата могат да се вземат туристи от: Драгичево, Дупница, Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански и Кулата.


Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус София – Пирея – София
 • 8 дни – 7 нощувки на круизния кораб Celestyal Crystal
 • Изхранването е ALL INCLUSIVE с безлимитни маркови алкохолни и безалкохолни напитки
 • Басейн и фитнес, сейф бокс
 • Екскурзия Класическо Кайро с обяд – целодневна
 • Екскурзия до Акропола в Линдос и цитаделата на Рицарите – о-в Родос - полудневна
 • Екскурзия до гр. Ефес - полудневна
 • Пристанищни такси в размер на 289 евро; такса гориво; такса обслужване; бакшиши
 • Всички основни услуги на борда на кораба
 • Дневна анимация за възрастни и за деца;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” опция „Б" и покритие 10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /
 • Водач от България

Цената не включва:

 • Египетска виза – 25 $ - заплаща се на място, при полагането й.
 • Всички допълнителни екскурзии, които са по желание.
 • Допълнителните услуги на борда - СПА, пране, комуникации и др.
 • Хазартни игри - казино, бинго.
 • Разходи от личен характер
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13061910000134 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.
Оферта № 4620B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa