Вашата оценка

Луксозна почивка в Рас Ал Хайма с полет от София



« Вижте още хотели към тази почивка





ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
Луксозна почивка в Рас Ал Хайма с полет от София



Рас ал-Хайма е част от Обединените арабски емирства (ОАЕ). Емирството е в северната част на ОАЕ, граничеща Оман е анклав на Мусандам . Обхваща площ от 1684 кв. км. Столицата и дом на повечето жители също се нарича Рас ал-Хайма. Емирството е с население над 210 000 души. Разделен е на две основни части - старият Рас ал-Хайма и Nakheel, от двете страни на реката. Емирството се обслужва от международното летище Рас ал-Хайма. Рас ал-Хайма е местообитание на много хора в продължение на няколко хилядолетия и има много исторически и археологически обекти в цялото емирство, датиращи от различни периоди, включително останки от 3 хилядолетие пр.н.е. Рас ал-Хайма се превръща в нова туристическа дестинация. Рас ал-Хайма е дом на пет звездни хотели и курорти, включително Хилтън хотели, Rotana или Banyan Tree. През септември 2010 г. отваря врати първият воден парк Ice Land. Открит е да предлага възможност за отдих както на местните жители, така и за посетители.

В Рас ал Хайма няма петрол, но е най-богатото емирство на извори заради разположената на негова територия планина Хаджар. Именно водата е най-голямото му богатство, защото е превърната в пари като се бутилира и продава и в другите емирства. Рас ал Хайма не е назад и спрямо световната мода - СПА туризма. Официален език е арабският, но навсякъде се използва английски. Гражданите на Рас ал Хайма и идващите туристи не са подложени на сух режим, както в останалите емирства. Алкохол се сервира навсякъде, а може да бъде закупен и от магазините. В Дубай е позволен само в ресторанти, дискотеки и барове, където има предимно чужденци, а в магазини не се продава. В Рас ал Хайма хората и бизнесът са освободени от всякакви данъци и такси. Освен това разполага и със свободна безмитна зона.

Програма

ПЪРВИ ДЕН / София - Рас ал Хайма
Заминаване от летище София за Дубай. Посрещане на летището от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН - СЕДМИ ДЕН / Рас ал Хайма
Закуска. Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии. Нощувка.

ОСМИ ДЕН / Рас ал Хайма - София
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Дубай за обратен полет до България. Пристигане в София.

Полетно разписание с FlyDubai:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
FZ1758 София – Дубай 16:10 22:05
FZ1757 Дубай – София 10:45 15:10
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ВАЖНО: За всички туристи, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.
 
  • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристите ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
  • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
  • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
  • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
  • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 150 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
  • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
  • Депозит в размер на 50%
  • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
  • Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
  • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
  • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
  • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
  • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
  • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до ОАЕ е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
  • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
  • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
  • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
  • Местна валута: дирхам
Допълнителни екскурзии
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Сафари в пустинята с включено барбекю (безалкохолните напитки са включени в цената) - цена 116 лева за възрастен и 100 лева за дете до 10 години
Това е незабравимо арабско приключение, което Ви отвежда далеч от шумния Дубай, сред златисти пясъчни дюни. Отпътуване с луксозни джипове 4х4 и достигате за около 30 мин. до пустинята. Тук започва истинско приключение сред дюните, невероятен смях и забавления. Фотопауза за снимане на залеза над дюните. Пристигате в бедуинско селище, където Ви очаква посрещане с арабско кафе и фурми и вечеря барбекю под открито небе. Тук можете да се облечете в традиционни арабски дрехи, да пояздите камили, да покарате сърф или ски по пясъчните склонове, да си направите временна татуировка с къна, да пушите наргиле. Преди да се завърнете в Рас Ал Хайма ще потанцувате местни танци на фона на арабска музика.

Разходка с лодка - 1 час около остров Ал Марджан. Цена 73 лева на човек.
Цената включва: трансфер от и до хотела, безалкохолни напитки и вода.
Минимум за провеждане на екскурзията 10 човека.

Открийте Диба - цял ден, цена 134 лева за възрастен и 119 лева за дете от 7 до 11 години
Разходка до Диба, плаж и шнорхелинг през деня. Фото спирка с изглед към планината Ал Хаджар и спирка на пазар за плодове.
Цената включва: трансфер от и до хотела, оборудване за шнорхелинг, плажна хавлия, обяд, безалкохолни и вода, арабско кафе.

Шнорхелинг и риболов - цена 187 лева за възрастен и 147 лева за дете от 7 до 11 години - целодневна екскурзия
Цената включва: трансфер от и до хотела, 3 часа шнорхелинг и риболов с лодка, свободно време на плажа, обяд, безалкохолни и вода, арабско кафе, плажна хавлия, фото спирка с изглед към планината Ал Хаджар и спирка на пазар за плодове.

Посещение на фермата за перли Сувайди - цена на човек 176 лева
Фермата за перли Suwaidi Pearls се намира в малкото рибарско селце Ал Рамс, което се е сгушило в дъното на величествената планинска верига Ал Хаджар в Рас Ал Хайма. Създадена през 2005 г. от Абдула Ал Сувайди, първият арабски земеделски производител на перли. За първи път в историята регионът сега отглежда арабски перли и в околните морета. Това историческо развитие свързва миналото с бъдещето и е определящото пътуване от исторически природни перли до бисерите на региона днес. Фермата Сувайди е отворила врати за обществеността, за да сподели уникалното културно наследство на бисерната индустрия, обяснявайки историческата еволюция и приканвайки гостите да разгледат подводните съкровища на естествената лагуна.

Плитководен риболов - 4 часа - 203 лева на човек
Цената е валидна при минимум 6 и максимум 6 човека на лодка.
Отдалечаване от брега 22 километра, дълбочина 33 метра. Правят се три различни спирки.
Цената включва: трансфер от и до хотела, оборудване за риболов, безалкохолни напитки и вода.

Плитководен риболов - 6 часа - 231 лева на човек
Цената е валидна при минимум 6 и максимум 6 човека на лодка.
Отдалечаване от брега 22 километра, дълбочина 33 метра. Правят се три различни спирки.
Цената включва: трансфер от и до хотела, оборудване за риболов, безалкохолни напитки и вода.

Дълбоководен риболов - 6 часа - 281 лева на човек
Цената е валидна при минимум 6 и максимум 6 човека на лодка.
Отдалечаване от брега 48 километра, дълбочина 75 метра.
Цената включва: трансфер от и до хотела, оборудване за риболов, безалкохолни напитки и вода.



Цената включва:

  • Самолетен билет София-Дубай-София с авиокомпания FLY DUBAI с включени летищни такси и багаж;
  • Чекиран багаж до 20 кг;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • 7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
  • Обслужване от представител на фирмата партньор;
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

  • Туристическа такса - заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела (10 дирхама за хотел 3*, 15 дирхама за хотел 4*, 20 дирхама за хотел 5* на вечер, на стая);
  • Допълнителни екскурзии – заявяват се предварително в България;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване";
  • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 6089



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa