Вашата оценка

Почивка в ЕГИПЕТ 2022 - 7 нощувки в Сома Бей от София РАННИ ЗАПИСВАНИЯ



« Вижте още хотели към тази почивка





ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
Почивка в ЕГИПЕТ 2022 - 7 нощувки в Сома Бей от София РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

7 нощувки в Хургада или прилежащите курорти - Ел Гуна, Сал Хашиш, Сома Бей, Макади Бей и Сафага

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА:

Ден 1:
Излитане от летище София с директен чартърен полет за Хургада. Посрещане на летище Хургада и трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 часа. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 -7:
Закуска. Свободно време или възможност да се впуснете в опознаване на местните забележителности с разнообразие от допълнителни екскурзиии (резерварат се и се заплащат на място в Египет):

Дайвинг
Това е единственият начин да се опознае очарователното дъно на Черено море, пълно с живот и цветове. Това е раят на гмуркачите Червеноморска ривиера, известна със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби. В цената на екскурзията е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

Екскурзия до Луксор
Това е древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до Карнакския храм; Фабрика за алабастър и Мусей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Екскурзия до Райският остров с корабче
Насладете се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. На самият остров ще можете да се попечете под жаркото слънце и да си направите незабравими снимки. Екскурзията включва обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Екскурзия до Кайро
Ще посетите едно от най-забележителните чудеса на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. Връщане в хотела. Нощувка.

Бялото слънце на пустинята
Запознанството с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята. Ще останете впечатлени от препускането с джипове по дюните, екстремно шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия и включена вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

Екскурзия до Ел Гуна
Ел Гуна се появява като чудо сред пустинния пясък под жаркото слънце на Египет. Всички хотели са разпръснати из островите, като са свързани помежду си с мостове и преходи. По каналите плуват лодки, които придават прилика на местността с Венеция. До Ел Гуна ще стигнете с автобус, а след като пристигнете, ще плавате по каналите с лодки и ще посетите градският аквариум. Следва "Дома на делфина", където се намира един от най-известните и красиви рифове на Червено море, а ако имате късмет- можете да се срещнете и с делфини. По време на екскурзията е организиран риболов, плуване и обяд на борда на кораб. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет от Хургада за София.

Важно: Програмата е примерна и всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Хургада.




Цената включва:

  • Самолетни билети София - Хургада - София с чартърен полет на BH Air (не вкл. кетъринг по време на полета);
  • 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг;
  • Пътнически и летищни такси (които са в размер на 95 евро на човек към 12.10.2021);
  • 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
  • Трансфери летище - хотел - летище;
  • Представител на туроператора с български език за престоя;
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" с лимит 1000 лева /с включен покрит риск за COVID-19 при положителен PCR тест/.

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Хургада);
  • Виза – 25 $ (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Хургада);
  • Задължително се заплаща евентуална горивна такса, ако има начислена такава за конкретния полет**;
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро/10 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 15 евро / 30 лева за 8 дни;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 6604



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa