Вашата оценка

ЛЯТО В КОСТА ДЕЛ СОЛ 2022 - 7 НОЩУВКИ СЪС САМОЛЕТ



« Вижте още хотели към тази почивка

Разположение:
в курорта Беналмадена, на 20 км от летището на град Малага, на 2 км от пристанището Пуерто Марина и парка Тиволи, на спокойно и тихо място, в близост до плажа и крайбрежната алея

В стаите:
телевизор, климатик, телефон, централно отопление мини бар (по заявка), баня, вана, сейф (срещу заплащане), сешоар, балкон/тераса.

На територията на хотела:
2 открити басейна сред разкошна тропическа градина, ресторант, 2 бара, конферентна зала, център за красота, SPA център, джакузи, сауна, солариум, фризьорски салон, магазин, пране, химическо чистене, интернет, игрални автомати, стая за багаж, платен паркинг.



 



ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
ЛЯТО В КОСТА ДЕЛ СОЛ 2022 - 7 НОЩУВКИ СЪС САМОЛЕТ

8 дни / 7 нощувки - седмична самолетна програма

цена от: 594.00 € / 1162 лв

Програма:

1-ви ден (вторник):
Излитане от летище София, Терминал 2 в 17:55 ч. с полет на АК „България Ер”.Каца на летище Малага, Испания в 19:55 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка

2-риден (сряда):
Закуска. Свободно време за плаж иразвлечения.Възможност за допълнителнa екскурзия.Нощувка.

3-ти ден (четвъртък):
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.Възможност за допълнителнa екскурзия.Нощувка.

4-ти ден (петък):
Закуска. Свободно време за плаж иразвлечения. Възможност за допълнителнa екскурзия.Нощувка.

5-ти ден (събота):
Закуска. Свободно време за плаж иразвлечения. Възможност за допълнителнa екскурзия.Нощувка.

6-ти ден (събота):
Закуска. Свободно време за плаж иразвлечения. Възможност за допълнителнa екскурзия.Нощувка.

7-ми ден (понеделник):
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.

8-ми ден (вторник):
Закуска. Свободно време.Напускане на хотела до 12:00 ч. Трансфер до летище Малага.  Полет до София с АК „България Ер” в 20:35 ч. Каца на терминал 2 в 01:00 ч.

Хотели:
Възможност за избор на различни категории хотели в най-популярните туристически райони


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
 
Еднодневна екскурзия до Алхамбра, Гранада
(провежда се в четвъртък и петък)

Алхамбра, паметник на ЮНЕСКО, представлява един от най-красивите природни и културни пейзажи в света, пищно украсена с преобладаваща в нея мистика, езотеризъм, херметизъм, символизъм, теология, есхатология, история, митове и легенди. Тя се открива пред нас като снежно бяла или червена силно ухаеща роза,  олицетворяваща мъдростта и познанието на световете събрани в едно. Алхамбра е алхимията на мъдреците, римата на поетите, в едно с пасажи от Корана, символизиращи божественото и човека. Тя е един празник за сетивата, който пренася душата в състояние на екстаз, извисявайки се в небесата до рационалния свят на Платон-светът на истинската й перфектна красота. Алхамбра представлява грандиозната съвкупност от палати, райски градини ухаещи на жасмин и азаара, тя се разхлажда с водни канали от реката Даро. Тя успява да запази и до днес своите културни ценности съчетани с магията на природата, въпреки отпечатъка на времето.. Всички ние ще имаме привилегията да посетим тези великолепни палати на назирските султани, на императора Карлос V, райските градини и резиденцията Хенералифе. След тази свръхдоза магия ще разполагаме със свободно време във великолепната Гранада, където по желание ще можем да се разходим самостоятелно из най-стария квартал Албайсин, да посетим кралския параклис, в който се намират тленните останки на Католическите крале, величествената Катедрала, да се гмурнем из уличките на тъй наречената Alcaicería на Гранада, известна с изобилието от марокански дюкяни или да пием по чаша вино придружено с традиционните хапки на Андалусия.
 
Цена: 85 евро
Цената включва: транспорт с автобус + придружаване от екскурзовод, местен екскурзовод за посещението на Алхамбра, посещение на града с придружител екскурзовод, билет за Аламбра и Градините на Хенералифе.

Еднодневна екскурзия до Севиля
(провежда се в сряда)

Севиля, както хората я наричат „град градина“ , е столицата на Андалусия. Тя е една от перлите на тази приказна област в южна Испания, изпълнена с легенди, митове и важни в историята на човечеството събития, като -  отплаването на Колумб в търсенето на „Индиите“ или околосветското пътешествие на Магелан. Различни са мненията относно създаването ѝ, като някои историци са убедени, че се дължи на тартезите. Но въпреки противоречията с течение на вековете Севиля запазва мита за финикийския мореплавател Мелкарт, който стига до тази земя 1 000 пр. Хр. и изгражда първата търговска фабрика, наричайки я ХИСПАЛИС. След смъртта на Мелкарт, той ще бъде обожествен и назован Херкулес.  По-късно тогавашния претор на Хиспания - Гай Юлий Цезар установява своята резиденция там и построява огромни защитни стени, наричайки я Колония Хулия Ромула Хиспалис. Алмохадите превръщат града в своя столица на Ал-Андалус, изграждайки огромната джамия ал-Халиба („Вечната“), минарето на която и до днес се пазят като основа на известната камбанария, наречена Хиралда. Кралят на Кастилия Свети Фернандо III освобождава града от мюсюлманското владение и след време неговите тленни останки са положени в Кралския параклис на местната Катедрала. Тази огромна мозайка от култури е запазена и до днес, като е видна зад всеки ъгъл на града. Пример за това е квартала Санта Круз, Златната кула до брега на река Гуадалкивир, стария Алказар на християнските крале, площад Испания, градините на Мурильо и преди всичко най- голямата готическа Катедрала в света наречена Санта Мария де ла Седе. Всички ние ще имаме възможността да минем през тези места, да влезнем в Катедралата и да се насладим на най-големия олтар в християнството, на една невероятна архитектура, придружена от безброй картини, някои от които принадлежат на Сурбаран, Мурильо, Луис де Варгас, Педро де Кампаня, Гоя или пък на скулптури направени от Педро де Миян, Педро Дуке де Корнехо, Педро Дункарт, или параклиси и саркофази на видни личности, между които фигурира и гробът на Христофор Колумб. След като приключим с нашата организирана визита ще имаме свободно време, за да усетим самостоятелно този вълшебен и емблематичен райски град.

Цена: 82 евро
Цената включва: транспорт с автобус + екскурзовод на различни езици, местен екскурзовод, вход за катедралата и Хиралда.

Еднодневна екскурзия до Кордоба
(провежда се в четвъртък)

Емблематичната Кордоба, бивша столица на римската провинция Бетика, е перлата на емирството на Омаядите в Андалусия, превърнало се по-късно в Халифат. Тя изниква пред погледа ни под формата на пищен букет образуван от многовековното присъствие на религии, култури, традиции, украсени с облика на несравнима мюсюлманска архитектура, успяла да се съхрани до днес въпреки влиянието на времето. По време на тази екскурзия ще имаме възможност да се разходим из криволичещите тесни улички на старинния исторически град, с
характерните андалуски дворове и бижутерски ателиета, ще се насладим на окичени с колоритни цветя сгради, разноцветни мозайки, инкрустирани мотиви, допълнени с аромата на ухаещи подправки и местна гастрономия. Ще видим стария римски мост, площада на Триумфа и статуята на Свети Рафаел,  ще преминем през еврейския квартал, където е роден известния теолог, равин, лекар и философ Маймонид. Ще се разходим из улицата на цветята, парка Алболафия, намиращ се до най-дългата река в Андалусия, назована с арабското име Гуадалкивир. Най-интересната част от програмата е посещението на Джамията Катедрала на Кордоба, паметник на ЮНЕСКО, най-важният монумент на целия западен мюсюлмански свят. Пред погледа ни се разкрива богата мозайка от великолепна мюсюлманска архитектура, допълнена с красиви арабески, трилистни арки, мавритански дъги, гора от мраморни колони, епиграфски надписи., всичко това комбинирано с християнския стил на Католическата църква, създава огромен енигматичен символизъм и дълбока мистерия. След организираната визита ще имаме свободно време, за да можем да се насладим самостоятелно на тази вълшебна приказка наречена още от далечни векове Кордуба- Кордоба.
Цена: 86 евро
Цената включва: транспорт с автобус + придружаващ екскурзовод на различни езици, посещение на града с местен екскурзовод на различни езици, пешеходна обиколка на града, вход за Джамията.

Еднодневна екскурзия до Ронда
(провежда се в сряда и събота)

Ронда е един вълшебен старинен град, разположен върху плато, формирано от високи отвесни скали, разделени на две в резултат на издълбаното с векове корито от река Гуадалевин, двете части са свързани помежду си с грандиозен емблематичен арковиден мост наречен “Puente Nuevo”.  От това приказно място се простира една разкошна панорама, предаваща романтика на града,  придруженa със старовременната архитектура на къщи, палати и музеи, допълнена с перфектно уредени ухаещи градини и нежна музика, изпълнявана от амбулантни артисти и композитори. Ронда е градът на бикоборството и пример за това е известната Арена на биковете, която ще имаме възможността да посетим, минавайки през нейните съоръжения и експонати и да научим повече за традицията на коридата, установена от векове в Испания. Ще можем  да се запознаем с историята на знаменити тореадори като Педро Ромеро, Манолете и фамилия Ордонез. Ще се разходим из парка Аламеда, от терасите на парка ще се насладим на една прекрасна гледка. Ще минем през внушителния мост, ще видим типични андалуски къщи, хотели и ресторанти, построени по необичаен начин в отвесните скали на почти 100 метра над реката. Ще имаме свободно време, за да можем да се насладим на тази невероятна атмосфера, да седнем в някое заведение, ухаещо на  жасмин, да вкусим типичното ястие – Опашка на бик, придружено с чаша местно домашно вино на фона на Тахо де Ронда.
 
Цена: 73 евро
Цената включва: транспорт, придружаващ екскурзовод на различни езици, вход за Арената на биковете.

Еднодневна екскурзия в Гибралтар
(провежда се във вторник,  сряда , петък и събота)

Гибралтар е сравнително малка задморска територия на Великобритания, която граничи с Испания. Още преди хиляди години, полуостровът е бил посещаван от финикийци.  Според легендите тук се намират „Херкулесовите стълбове“, които се появявт след като митичният герой разделя континента на две. По-късно това
стратегическо място е било населено от мюсюлманите,  по-късно два пъти преминава под владението на испанската монархия. Англичаните са тези, които го завладяват в началото на XVIII век и от тогава до момента тази територията е тяхна собственост. Тези исторически събития и много други играят важна роля в развитието на града държава Влизайки в Гибралтар имаме възможността да се качим на микробуси и да направим една много приятна и лека разходка из скалата.  Ще идем до гробището на ветераните от битката при Трафалгар, ще пресечем през част от тунелите на скалата, ще продължим до най-южната меридианна точка, от там ще можем да видим континента Африка (Мароко) и Европа (Испания). Ще се изкачим на 300 метра надморска височина, за да влезем в пещерата Сан Мигел. Тя ще ни изуми със своята красота, от съчетанието  сталактити и сталагмити, старателно издялани от майката природа. Цялата тази прелест се допълва от специални светлинни и звукови ефекти. След като приключим и излезем от нея ще имаме време за снимки и развлечения с палавите берберски макаци – маймуни, емблемите на Гибралтар. Ще посетим и една от хранилките на тези животни, от където ще можем да се насладим на невероятна гледка. Ще ни остане свободно време за самостоятелна разходка из главната улица Мейн Стрийт за шопинг или кафе. Вече в Испания ще се спрем на пристанището Пуерто Банус до града Марбея, наречено „испанското Монте Карло“, където ще можем да се разходим самостоятелно.
 
Цена: 78 евро
Цената включва: транспорт с автобус + придружаващ екскурзовод на различни езици, билети за ферибота, посещение на града с местен екскурзовод на различни езици, обяд в типичен ресторант.

Забележка: Допълнителните екскурзии се провеждат на английски език, френски, италиански или немски език. По желание на клиента, може да се предложи и обслужване на български език срещу допълнително заплащане.

Часове на полетите:
Вторник – Вторник
София – Малага 15:55 – 19:55 Продължителност 05ч00м, 1 прекачване
Малага – София 20:35 – 01:00 Продължителност 03ч25м, 
 
Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Условия за записване:
Без възрастови ограничения
 
Минимален брой участници: Няма! Гарантирано пътуване!

Начин на плащане:
Депозит 250 евро или 500 лева при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!
 
Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на туристическия пакет

Вид използвани транспортни средства по програмата:
Самолет
Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
 
„Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в нашите офиси.

https://www.welcometravel.bg/pochivki-v-ispania.html

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Малага – Софияс полет на България Ер с включени
  • летищни такси
  • Ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг.
  • 7 нощувки на съответната база в избрания хотел
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД Евроинс
  • Обслужване от агенцията партньор (на испански, английски и руски език)

Цената не включва:

  • Трансфер летище – хотел – летище
  • Допълнителни екскурзии
  • Разходи от лично естество
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” ( включва COVID-19 покритие)
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 2347



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa