Вашата оценка

НОВА ГОДИНА В КУБА 2025 ( ХАВАНА И ВАРАДЕРО )



« Вижте още хотели към тази почивка





ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
НОВА ГОДИНА В КУБА 2025 ( ХАВАНА И ВАРАДЕРО )

9 дни/ 7 нощувки - 4 НОЩУВКИ ВЪВ ВАРАДЕРО + 3 НОЩУВКИ В ХАВАНА

цена от: 3453.00 € / 6754 лв

ПРОГРАМА:

Ден 1: София – Истанбул/ 27.12.24
Среща на летище София, Терминал 2 с водача на групата за полет до Истанбул в 21:35ч.

Ден 2: Истанбул – Хавана – Варадеро/28.12.24
Кацане в Истанбул в 00:05ч. Излитане за Хавана, Куба в 02:10ч и кацане на международно летище Jose Marti в 07:15ч. местно време. Посрещане от местната фирма партньор. Трансфер до Варадеро ( 140 km, ok. 1 ч и 40 мин.) . Пристигане в един от най-известни морски курорти в Куба. Той се намира в провинция Мантасас, полуостров Икакос. Наричан още Плая Азул ( в превод син бряг) , той е един от най-големите курорни зони на Карибите. Плажът Варадеро е оценен като един от най – добрите в света. Настаняване в хотел Iberostar Selection Varadero 5* - All Inclusive или подобен. Вечеря. Нощувака.

Ден 3: Варадеро/ 29.12.24
Закуска. Свободно време за отдих на плажа или възможност за допълнителна екскурзия.
Целодневна екскурзия до Сиенфуегос и Тринидад
Тръгване от хотела и трансфер до Сиенфуегос. От края на 60-те години на XX век, Сиенфуегос се превръща в един от основните индустриални центрове на Куба, особено в енергийния и захарния сектор. Градът е наречен La Perla del Sur (Перлата на Юга). Въпреки че е известен като индустриален град на фабрики и различни ядрени/електрически централи и името Сиенфуегос буквално се превежда като „сто пожара“ (cien, „сто“; fuegos, „огньове“), той всъщност носи името си от фамилията на родения в Астурия Хосе Сиенфуегос Ховелянос, генерален капитан на Куба  в периода 1816–1819г. Градът е и основно пристанище в Куба.
След пристигане, ще започнем със Сити тур на Сиенфуегос – Хосе Марти Парк, Крайбрежната алея Пасео дел Прадо ( най – дългата улица от този вид в Куба), Palacio de Valle - зашеметяващо архитектурно бижу с богата и завладяваща история. Потегляне към следващата точка по маршрута -  Тринидад, основан през 1514 г. от Диего Веласкес. Той е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и придава онзи типичен кубински дух, който връща човек векове назад. Тринидад е съчетание от красива природа, хубав плаж и град с живописна колониална архитектура. По време на обиколката , ще имате възможност да видите Главния площад Пласа Майор, Катедралата, ще опитате известната за града напитка La Canchánchara. Включено е още посещение на магазин за ръчно изработени сувенири и подаръци , както и обяд в ресторант в Тринидад. Свободно време за разходка около 1 час, след което потегляме обратно за хотела във Варадеро. Нощувка.
Цена: 104 евро/ 204 лв. на човек.

Ден 4: Варадеро/ 30.12.24
Закуска. Свободно време за отдих на плажа или възможност за допълнителна екскурзия.
Морско приключение с катамаран ( продължителност ок. 7 часа)
Около 08:30ч тръгване от хотела и отпътуване за Марина Гавиота, от където ще вземете катамаран за днешната морска разходка до Кайо Бланко. Пригответе се за музика и забавления на борда. На разположение за Вас е отворен бар по време на цялото пътуване. В 10:30ч. при пристигане в Делфинариума, ще имате възможност да плувате с делфини. В 11:30 часа. Спирка на великолепен коралов риф, където наблюдавате спираща дъха подводна природа. 12:00 ч. пристигане в Кайо Бланко, напълно девствен остров без нито едно от обичайните познати удобства като електричество, текуща вода и др. Време е за почивка на плажа на пристанището. 12:00 - 14:00 ч. следва обяд в Cayo Blanco (меню на бюфет с креолски бюфет и морски дарове), бар с включени кубински напитки. 15ч. отплаване обратно и 16ч. връщане обратно към хотела във Варадеро. Препоръки: Спортно облекло, бански костюм, шапка или шапка с козирка, слънцезащитен лосион, хавлии, слънчеви очила и удобни обувки.
Важни забележки: Тази екскурзия е групова. Неизбежно ще съвпаднем по време на обяда в Кайо Бланко с други туристи от различни националности. Обядът в Кайо Бланко, съоръжението за делфини, бариерата на кораловия риф не са на разположение за частно ползване.
Катамараните разполагат с пособия за шнорхелинг за 15 – 20 човека. Това е максималният капацитет, разрешен от морските власти за туристи във водата по едно и също време.
Цена:123 евро/ 241 лв.  на човек

Ден 5: Варадеро/ 31.12.24 Честита Нова Година!
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или водни активности на територията на хотела. Посрещана на Нова Година в хотела във Варадеро. Нощувка.

Ден 6 Варадеро – Хавана/ 01.01.25
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00ч. 13:00 ч. време за обяд в хотела, 14:30 ч. трансфер от Варадеро за Хавана. Около 17ч. пристигане и настаняване в хотел Iberostar Packard Hotel 5* или подобен. Нощувка.

Ден 7: Хавана/ 02.01.25
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за допълнителни екскурзии.
Пешеходна обиколка на Хавана
Хавана или La Habana е столицата на Куба и най-големият град в страната. Тук ще се пренесете в други времена, разхождайки се по улиците на Стара Хавана, в нейния колоритен стил, завладяваща колониална архитектура и цветни ретро автомобили. Нашата обиколка започва със стара американска кола , с която започваме разглеждане на забележителностите на перлата на Куба – Хавана. Ще пресечем булеварди през някогашния модерен жилищен район Мирамар, който е запазил атмосферата на ексклузивност от времената преди Революцията. След това ще се отправим към Площада на революцията, разглеждане на административния и политически център на Куба. Продължваме към хотел Национал, считан за символ на историята, културата и кубинската идентичност, там ще се насладите на специално кафе, изпито на брега на морето.
Обиколката ще продължи до колониалната част на града, преминавайки покрай Капитолия, Големия театър на Хавана, булевард „Ел Прадо“, бившия президентски дворец и Централния парк. Обиколката ще продължи пеша през историческата и колониална част на Старата Хавана, обявена от ЮНЕСКО за обект на световното наследство през 1982 г., където ще посетим Катедралния площад, площад Сан Франциско де Асис, Стария площад, посещение на хотел Ambos Mundos, баровете Floridita и Bodeguita del Medio. Обяд в местен ресторант в Стара Хавана ( включена една местна напитка). След приключване на обяда, свободно време за подаръци и сувенири в магазинчета с ръчно направени артикули.  Връщане обратно в хотела.
Вечерта  по желание Шоу Тропикана
Най – емблематичният нощен клуб в Хавана с над 50 танцьора, огнени шоута и шоу със светлини. Феерия от бляскави костюми и интересни хореографии, носещи се под ритъма на латино и кабаре музиката.
Включва: коктейл за добре дошли, ¼ бутилка кубински ром и безалкохолна напитка. В края на шоуто връщане в хотел Хавана
Цена:145 евро/ 284 лв. на човек

Ден 8: Хавана / 03.01.25
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Хавана и околностите или възможност за допълнителна екскурзия.
Целодневна екскурзия до долината Винялес
Отпътуване сутринта след закуска. Живописният Viñales, разположен в Parque Nacional de Viñales (Национален парк Винялес), за мнозина е едно от най-очарователните места в цяла Куба. Градът има архитектурни шедьоври от колониалната епоха. Не е изненада, че е обявен за национален паметник на културата през 1979 г. и част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Първа спирка в днешното приключение е мястото за наблюдение „Los Jasmines“, където може  да се насладите на уникалния и живописен пейзаж на долината като нейните „Mogotes“ - скалисти формации, съставени от варикови скали, най-старите  в архипелага, на повече от 120 милиона години. Моготите са групирани по такъв начин, че е трудно да се разграничи един могот от друг и в много случаи те приличат на човешки или животински фигури.  Cordillera de los Órganos е най-западната планинска верига в Куба и има приблизителна дължина от 130 km. Простира се от Пасо Реал де Сан Диего и минава през Винялес до Гуане в западната част на страната. Това е нетипична планинска верига и се отличава от останалите планински вериги в центъра и източната част на страната, защото в нея в продължение на милиони години се е развила много особена форма на планина, с невероятна и винаги изненадваща природа.
Обиколката продължава с автобус до „La Cueva del Indio“. Пещерата Индио е древно местно жилище, разположено във важна кубинска пещерна система , на 5,5 км северно от Винялес и близо до град Сан Висенте. Пещерата е открита през 1920 г. от селянин на име Хуан Диас и оттогава се радва на множество посещения от туристи от цял свят. Следва вълнуващо преживяване - плаване с традиционни лодки по подземна река, която минава през вътрешността на част от планините Haystack Hillock. Обяд в местен ресторант (креолско меню с включена 1 напитка.) След това ще посетим Mural de la Prehistoria ( Праисточески стенопис). Работата по него започва през 1961 г. след дизайна на Leovigildo González Morillo, който придобива знанията си главно от ученията на известния художник Диего Ривера. Стенописът е с дължина 120 м и е една от най-големите картини на открито в света. Отнема четири години време, за да бъде завършен. Връщане в хотела в Хавана.
Цена: 105 евро/205 лв. на човек
Вечерта по желание Вечеря в ресторант Yarini ( включва 3 – степенно меню, напитка за Добре дошли и една напитка по време на вечерята, двупосочен тансфер от/до хотела)
Цена: 85 евро/166 лв. на човек

Ден 9 Хавана – Истанбул/ 04.01.25
Ранна закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Истанбул в 08:40ч. Каца в Истанбул в 08:55ч. на следващия ден.

Ден 10: Истанбул – София/ 05.01.25
Полет за София в 14:45 ч. и кацане на летище София, Терминал 2 в 15:05ч.


Полетна информация с АК  Turkish Airlines:
TK1030 27DEC SOFIST 2135 0005 (+1)                            
TK183 28DEC ISTHAV 0210 0715                           
TK183 04JAN HAVIST 0840 0855 (+1)          
TK1031 05JAN ISTSOF 1445 1505

*Полетното разписание подлежи на препотвърждение от страна на авиокомпания
Начин на плащане:
Депозит при записване 1000 евро на човек;
Доплащане на пакетната цена и заявените допълнителни екскурзии: до 45 дни преди датата на отпътуване!
 
Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуването
Всички пътуващи се изисква да попълнят здравна декларация (ЛИНК - Declaracíon Jurada de Sanidad) онлайн преди пътуването, която да бъде представена на здравните власти при пристигането на летището в Хавана. Апликацията трябва да бъде попълнена от всеки пътник най-много 48 часа преди качването му в самолета. След попълване, на посочената електронна поща ще бъде изпратен QR код, който трябва да бъде представен на властите в електронен вариант или разпечатан на хартиен носител.
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е без медицински изисквания за имунизации към момента

Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 7 работни дни, преди датата на пътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
 
Забележки:
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 19
При несъбран минимум от 19 човека, пътуването може да се осъществи с допълнително заплащане. При записани 15 – 18 човека, доплащането е 200 евро на турист.

Срок за уведомление за несъбран минимум:  20 дни, преди датата на заминаване
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към евро 1.00 EUR = 1.95583 BGN.
Поради променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 14 дни преди датата на заминаване.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Кралство Мароко.
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на хотелите упоменати в програмата с подобни от същата категория .
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“:
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД „Лев Инс“, която е защита в случай на неочаквано възпрепятстване на пътуването от здравословен, служебен или семеен характер, вкл. Covid-19. Застраховката  покрива разходите за анулиране на пътуването, както и на разходите за заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването, ако то е било прекъснато. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Истанбул – Хавана – Истанбул – София с АК Turkish Airlines с включени летищни такси
  • 7 кг ръчен и 23 кг чекиран багаж
  • Трансфери летище – хотел – летище
  • Трансфер с автобус Хавана – Варадеро - Хавана
  • 4 нощувки във Варадеро на база All Inclusive в хотел Iberostar Selection Varadero 5* - All Inclusive или подобен
  • 3 нощувки в Хавана на база закуска в хотел Iberostar Packard Hotel 5* или подобен
  • Водач от България при минимум 19 записани туристи
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 15 000 евро със ЗД „Евроинс“

Цената не включва:

  • Лични разходи
  • Виза за Куба – ТО съдейства за издаването
  • Допълнителни екскурзии
  • Новогодишна Гала вечеря
  • Бакшиши за гидове и шофьори
  • Изхранване, неупоменато в Цената включва
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – ТО препоръчва сключването на такава застраховка , за повече информация се обърнете към нас по имейл или телефон
  • Доплащане за осъществяване на програмата при по-малък брой записани туристи: при 15 записани туристи доплащане от 200 евро на човек
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 3757



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa