Вашата оценка

ПОЧИВКА И САФАРИ В КЕНИЯ 2019г. - ХАКУНА МАТАТА В ЛЮЛКАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И РОДИНАТА НА САФАРИТО



« Вижте още хотели към тази почивка

TEMPLE POINT RESORT


ТАБЛИЦА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ

Моля, посочете цена от таблицата

6 нощувки в хотел Temple Point Resort 4* + 1 нощувка в саваната
7 нощувки в хотел Temple Point Resort 4 * във Ватаму





ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
ПОЧИВКА И САФАРИ В КЕНИЯ 2019г. - ХАКУНА МАТАТА В ЛЮЛКАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И РОДИНАТА НА САФАРИТО

10 дни – 6 нощувки в Момбаса + 1 нощувка в саваната или 7 нощувки във Ватаму - Самолетна програма

цена от: 1483.00 € / 2901 лв

Хакуна матата* в люлката на човечеството** и родина на сафарито***
*“Хакуна матата“ или „Не се тревожи“, „Бъди спокоен“, „Всичко е наред“, е популярен израз от едноименната песен във филма „Цар Лъв“. Фразата е на езика суахили, възникнал по крайбрежието на Кения, някъде между Момбаса и Малинди.
**На територията на Кения са открити едни от най-древните останки на представители на човешкия род – от тук идва и прозвището „люлка на човечеството“.
*** Думата „сафари“, отново в превод от езика суахили, означава „пътешествие“. Именно в Кения, този много популярен туристически жанр – сафарито – се прилага в чистия му класически вид със срещи с диви животни.

Отпътуване всяка седмица

ДЕН 1 понеделник (по избор)
Отпътуване от София по маршрут София – Малпенса. Кацане в Малпенса. Нощувка.
 
ДЕН 2 вторник
Полет в 22.00 ч. по маршрут Малпенса – Момбаса с прекачване в Занзибар.
 
ДЕН 3 сряда
Пристигане в Момбаса в 09.45 ч. Посрещане на летище от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел Temple Point Resort 4 * във Ватаму или подобен
Настаняване, свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
Ватаму е малко градче, разположено на около 105 километра северно от Момбаса и на около 15 километра южно от Малинди на брега на Индийския океан. Намира се между Синята лагуна и залива Ватаму. Бреговата линия в района включва бели пясъчни плажове и коралови образувания, разположени в различни заливи и плажове: плаж Garoda, Turtle Bay, залива Blue Lagoon, залив Watamu, плаж Jacaranda. Те са защитени и са част от Националния парк Watamu Marine. Морският парк се счита за едно от най-добрите места за гмуркане край бреговете на Източна Африка. Той също така е класиран като третия най-добър плаж в Африка за кристално чистата си вода и сребърни пясъчни плажове.
 
Полудневна екскурзия на град Малинди с обиколка на стария и новия град. (Срещу  допълнително заплащане)
Връщане в хотела около 18 ч. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 4 четвъртък
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия до Марафа (допълнително заплащане): Отпътуване от хотела в 14:30 ч. Пристигане в каньона след около 45 мин.
Каньонът Марафа е по-известен с наименованието сиКухнята на ада”. В продължение на хилядолетия, най-талантливият архитектприродатае превръщала мястото в спектакъл от величествени образувания. За местните каньонът емястото, което се руши само”. Туристите го определят като място с необиктовени форми. Образуванията менят цветовете си в зависимост от слънчевата светлина, която пада върху тях. Цветовете и формите са най-величествени при залез слънце.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 5 петък
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Синьо сафарив морския национален паркВатаму“. (допълнително заплащане) Отпътуване за курорта Ватаму в 9 ч.
На територията на Морския национален парк Ватаму е разположен едноименният курорт. Плажовете тук са обгърнати от т. нар. мангрови горисъвкупност от растения и храсти, които се разполагат в крайбрежни области, но на местата, защитени от големи вълни. Мангровите гори на Ватаму приютяват удивително разнообразие от животински видове.
Приключението започва със стъпването върху лодка с прозрачно дънонай-вълнуващото средство за придвижване из мангровите паркове. Маршрутът прилича накилимот птичи пера, застлан от повече от 100 вида птици, които гнездят тук. Срещата с фламинга е гарантирана, при повече късмет може да се види и бяла чапла. Обиколката завършва с акостиране на Южния остров за обяд с омари, скариди, риба на грил и кокосов ориз
Програмата продължава с възможност за шнорхелинг в Морската градина. Онези, които не желаят да се гмуркат могат да наблюдават подводното разнообразие през дъното на лодката.
Местните коралови рифове са само на 300 метра от брега и са едни от най-красивите в света. Образуват се от интензивното слънчево греене в продължение на стотици години и на дълбочина не по-голяма от 40 метра. Кораловите колонии тук са формирани от повече от 150 вида корали, видовете риби са над 500. Мастодонтите по тези водни земи са октоподи, баракуди, скатове, акули и китове.
Връщане в хотела около 15:30 ч. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 6 събота
Ранна закуска. Отпътуване около 07.30 ч. за Национален паркЦаво-Изток или подобен. Настаняване в Eco Lodge Tented Camp “Kuwinda//www.kuwindacamp.com/en/ (лагерният комплексKuwindaе разположен на 10 км от входа на парка).
Национален паркЦаво е най-големият в Кения и един от най-големите паркове в света. Простира се на повече от 21 000 кв. км. площ. Заради своите огромни размери, паркът е разделен на Източен и Западен. Граница на това административно деление се явява магистралният път Найроби-Момбаса. Обширни тревисти пространства с редки дървета и храсти илитипична саванна растителност формира  тукашния пейзаж. Релефът е равнинен, почватаглинеста с тъмночервен цвят. На туристите местните водачи гарантират вълнуващи срещи с представители на т. нар. Голяма петицаслон, носорог, бивол, лъв и леопард. А зебрите? Зебрите са на стада. „Цавоеадресна регистрацияи на гепарди, петнисти хиени, антилопи, жирафи, маймуни. Видовете бозайници, които обитават парка са общо 60. На тази територия гнездят и около 500 вида птици. Приключението започва веднага след настаняването в Eco Lodge Tented Camp “Kuwindaс пешеходно сафари, предвождано от масай, по равнинното течение на река Галана. Река Галана е една от двете най-пълноводни реки на Кения. Извира от плато, разположено в близост до Найроби и в горното си течение има бързеи и водопади.
След обяд сафарито продължава с коли във вътрешността на националния парк и завършва по залез слънце. Връщане в лагера Kuwinda. Вечеря.
Масаите се отличават с особена красота – „високи скули, рязко очертани челюсти, гладки кожи, без нито една бръчица, шиите им са със силни мускули“. Описанието е на Карен Бликсен, датската писателка, която прекарва голяма част от живота си в Кения и свидетелства за тази магична страна в книгатаОтвъд Африка“. Възрастните масаи са накичени с огромни обеци, огърлици и гривни. Всеки етап от живота им е съпътстван с ритуали и танци. Енгаи, повелителят на дъжда , е главното божество на масаите. Тяхната молитва към Енгаи по време на суша е за вода, която да съживи тревата и да спаси от глад стадата им. За масаите животните, които отглеждат са всичкоизточник на препитание, разменна парична единица, зестра, показател за благосъстояние.
Повече за масаите, тази специална народност сред кенийските племена, ще научите от самите тях след вечерята в лагера. Нощувка.
 
ДЕН 7 неделя
Ранна закуска. Сутрешно сафари в паркЦаво-Изток или подобен. Кратка почивка с втора закуска. Връщане в лагера Kuwinda. Обяд. Свободно време. Следобед отпътуване за хотел Watamu Beach Resort 4* във Ватаму. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 8 понеделник
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 9 вторник
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 10 сряда
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Момбаса. Директен полет МомбасаМалпенса в 12.55 ч. Кацане в Малпенса в 18.40 ч.
 
Ден 11 четвъртък
Полет Малпенса - София.
 



Необходими документи и медицински изисквания при записване:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването;
  • Депозит в размер на 50 % от сумата на човек;
  • Доплащане – внася се до 30 дни преди заминаването;
  • Няма задължителни ваксинации, има препоръчителни: срещу малария и жълта треска;
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Лек автомобил/автобус
Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването! Програмата е гарантирана!

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Пътуването Е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни
преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакетя пакет.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
Заминаване – Милано, Малпенса (MXP) >> Момбаса, Кения (MBA)
Полет
 
Заминава Милано, Малпенса (MXP) в 22:00 ч.
Пристига Занзибар (ZNZ) в 08:40 ч. (+1)
Заминава Занзибар (ZNZ) в 10:40 ч.
Пристига Момбаса (MBA) в 11:25 ч.
 
Връщане – Момбаса, Кения (MBA) >> Милано, Малпенса (MXP)
Полет
 
Заминава Момбаса (MBA) в 12:55 ч.
Пристига Милано, Малпенса (MXP) в 18:40 ч.
*Часовете на полетите подлежат на препотвърждение!

Temple Point Resort 4* e Хотелски комплекс Temple Point се намира в национален парк Watamu Marine на кръстопътя на Мида Крийк и Индийския океан. Той е с изглед към кораловия риф и собствения си частен плаж, като предлага традиционни стаи в стил суахили. Всички климатизирани стаи в Temple Point Resort 4* включват модерен санитарен възел, телевизор и минибар. От вътрешния двор или балкона има гледка към Индийския океан, Мида Крийк или тропическите градини. В ресторант Clubhouse на Temple Point се предлагат африкански и интернационални ястия, поднесени а ла карт или на шведска маса. Комплексът разполога със СПА център, открит плувен басейн
 
Kuwinda Camp е разположен на река Galana, само на 10 км от входа на Национален парк Цаво Изток и на 80 км от Малинди, той е идеална изходна точка за екскурзии и сафарита.
The Kuwinda лагер се състои от 12 самостоятелни стаи, всяка със собствена веранда.
Ресторантът е разположен на първия етаж на основната сграда, предлага прекрасна гледка към река Galana. Гостите на лагера ще бъдат възхитени от отличната местна кухня, примесена с италианска, вкусна паста, скара месо или пиле и вкусен десерт и пресни плодове, има разнообразие на италиански и чуждестранни вина. В лагера има малък бар, където може да се поръчат кафе, чай, безалкохолни напитки, бира, вода.
На първият етаж ще останете очаровани от разкриващата се гледка към морето и заобикалящата природа.
След вечеря можете да прекарате свободното си време около лагерния огън в близост до реката и в компанията на племето масаи. Те ще ви забавляват с истории за техните традиции, вплетени в техния начин на живот.
 

Цената включва:

  • Самолетен билет с включени летищни такси;
  • Exit fee;
  • 7 нощувки в хотел Temple Point Resort 4 * или подобен във Ватаму на база Full Board
  • Plus;
  • Трансфер летище - хотел - летище в Кения;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс”;
  • Посрещане на място от представител на фирмата партньор на английски език;

Цената не включва:

  • Виза за Кения – 50 $ на човек, заплаща се на място (летище Момбаса)
  • Самолетен билет София – Малпенса – София;
  • Горивна такса
  • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
  • Допълнителни екскурзии в Кения;
  • Лични разходи;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 3912



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa