Вашата оценка

ПРОМО ОФЕРТА НА СЕЙШЕЛИ 2022 - 16.09



« Вижте още хотели към тази почивка

CHALETS BAMBOO VERT 3*


Разположение:
Chalet Bamboo Vert се намира на 1,9 километра от парка Union Estate и предлага настаняване с безплатен Wi-Fi в Ла Диг. Разполагащ с място за съхранение на багаж, този имот предлага на гостите и тераса. Гостите могат да се насладят на гледка към градината.

В стаите:
Всички стаи в къщата за гости са оборудвани с електрическа кана. Всяка стая е оборудвана със самостоятелна баня с душ. Стаите за гости в Chalet Bamboo Vert са оборудвани с кът за сядане.

Хранене:
Гостите на настаняване могат да се насладят на континентална закуска. В хотела има ресторант, който предлага разнообразни местни ястия.



Гостите на Chalet Bamboo Vert ще могат да се насладят на дейности в и около Ла Диг, като колоездене.




ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
ПРОМО ОФЕРТА НА СЕЙШЕЛИ 2022 - 16.09

10 дни / 7 нощувки - 16.09 - 24.09.2022

цена от: 1799.00 € / 3519 лв

ПРОГРАМА:
 
1 ден
Среща на летище София, Терминал 2 в 13:10 ч. за полет София – Дубай - Махе в 16:10 ч. Пристигане на летище Дубай в 22:10 ч. Полет Дубай Мале – 02:15, пристига в Махе – 06:50ч

2 ден
Пристигане в Махе. Посрещане от представител на фирмата- партньор. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане.) .
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание (срещу допълнително заплащане ) .
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание (срещу допълнително заплащане ) .
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ден
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание (срещу допълнително заплащане). Вечеря. Нощувка.

8 ден
Закуска. Свободно време за плаж, разходки, пазаруване. Вечеря. Нощувка.

9 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полета Махе -Дубай - София. Полета Махе – Дубай е в 23:50ч и каца в Дубай 04:20ч, полет Дубай – София в 10:45ч и каца в София 15:15ч. на следващия ден.

10 ден
Пристигане в София


ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
 
Flydubai/ Emirates :
ЗАМИНАВАНЕ:
София на 16.09.2022 г. в 16:10 ч.
Дубай на 16.09.2022 г. 22:10  ч.
Дубай на 17.09.2022 г. в 02:15 ч.
Сейшели, Mahe на 17.09.2022 г. в 06:50  ч. 
 
ВРЪЩАНЕ:
Сейшели, Mahe  на 24.09.2022 г. в 23:50  ч.
Дубай на 25.09.2022 г. в 04:20  ч.
Дубай на 25.09.2022 г. в 10:45  ч.
Пристига на летище София T2 на 25.09.2022 г. в 15:15  ч.

Допълнителна информация:
  • Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 EUR = 1,95583 лв.
  • Международен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 
Начин на плащане:
1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Вид използвани транспортни средства: 
  • Самолет
  • автомобил
 
Ваксини
  • Няма специални визови изисквания
 
Забележка:
  • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията може да претърпи промяна в реда на провеждане!
  • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
  • Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: няма
 
Допълнителни екскурзии на място ;
 
Риф Сафари
На тази вълнуваща целодневна екскурзия ще разгледаме морския парк Сейнт Анн. Ще поемем с прекрасната яхта Анахита, за да разгледате остров Махе. Ще се качим на борда на кораб – подводница, с него ще се спуснем под вода, за да изследваме дълбините на морския свят. Ще видим съвсем отблизо как се хранят тропическите риби, плуващи край корабчето, ще можем с шнорхел да се гмурнем и да се запознаем отблизо с невероятните обитатели на цветните коралови подводни градини.
Очаква ни обяд барбекю и музикални забавления, преди да се отправим по брега към остров Моен. Ще стигнем пеша до там, ще срещнем гигантските костенурки, които свободно се разхождат на острова,  ще посетим старите руини и останки от пиратското присъствие на острова или просто ще се отпуснем на прекрасния плаж на острова. Денят завършва с тропически коктейл и лежерен круиз преди да се върнем в Махе.

Цената включва: трансфер, обяд, напитка пунш
Цена на човек: 130 евро за възрастен, 70 евро за дете
 
Райски върхове
На тази екскурзия ще разгледаме непокътнатото великолепие на северното крайбрежие на Махе, преминавайки през Националния парк Мом. Приятният преход от час и половина през планинската местност ще завърши с пътека, оградена от двете страни с палми, която се извисяват над скалистия бряг между гигантски гранитни камъни и буйни растителност. Разходката ни завършва в красивия и уединен залив Анс Майор, където яхатата Анахита ни очаква.
За тези, които биха предпочели по-спокоен излет, могат да изберат да се качат на яхата Анахита още от столицата Виктория и така да стигнат до Анс Майор, наслаждавайки се на гледките на Махе от морето.
Ше отплаваме от Анс Майор и ще продължим към уединения залив на Националния морски парк Байе Терни. Тук ще можем да плуваме, гмуркаме с шнорхел и да се забавляваме докато храним рибките в този естествен аквариум или просто да се излежаваме на плажа. На борда ще бъде сервиран вкусен барбекю обяд преди отново да отплуваме към столицата.

Цената включва: трансфер, обяд, напитка пунш
Цена на човек: 130 евро за възрастен, 70 евро за дете
 
Опознавателен тур на остров Махе
Този тур изцяло е посветен на живописната красота на остров Махе, най-големият и най-населен остров на Сейшелите, обиколката на острова е с климатизиран автобус. Екскурзията ни започва от столицата Виктория, ще посетим местните забележителности - часовниковата кула Виктория, многоцветния и пъстър пазар Сър Селвин-Селвин Кларк, опитни екскурзоводи ще ни дадат богата информация за историческото и културно наследство на страната. Придвижвайки се ще минем през Санс Суси, ше пътуваме през буйни гори и насаждения за чай по един от най-живописните маршрути на Сейшелите.
Ше спрем на място за почивка Mission Lodge, това е най-красивото място за снимки с невероятни гледки към крайбрежието. Екскурзията продължава с обяд традиционна креолска кухня в сейшелски местен ресторант. Ще се потопим в спиращата дъха природа на многобройните усамотени заливи по Южното крайбрежие преди да се отправим към така известните тук градини за билки и подправки. Гидовете ще ни разкажат за уникалната флора и фауна така типична за Сейшелите.
В края на деня ще ни посрещнат в едно типично село, където ще се запознаем с креолската култура и архитектура, ще разгледаме няколко креолски къщи, ще се срещнем с гостроприемството на местните занаятчии, които сами си произвеждат сувенирите.

Цената включва – обяд
Цена на човек: 90 евро за възрастен , 50 евро за дете


Да избягаш на Ла Диг
Един ден на Ла Диг: атмосферата на този остров е неповторима, тук времето се движи бавно и най-използваният транспорт е велосипедът. Ла Диг е родното място на Райската мухоловка, една от най-редките птици в света.
Турът ни започва от малкото живописно пристанище ще бъде разходка на колело. Ще минем през селото Ла Пасе по тесните пъстри островни улици и пътечки и ще стигнете до историческото имение Ла Юниън, представлява традиционна креолска къща, която се намира сред извисяващи се кокосови палми, тя едно от най-атрактивни и посещавани места на острова. От там ще се насочим към световноизвестния Anse Source d'Argent - най-фотографираният плаж в света - с великолепните си гранитни камъни, създаващи уникален пейзаж, разположен върху бели пясъци и облян от кристално чисти води.
 
Цената включва: трансфер, ферибот, велосипед
Цена на човек: 130 евро за възрастен,  70 евро за дете
 
Праслин - Вале де Мел Ансе Лацио
Веднъж щом сме на Сейшелите не можем да пропуснем да посетим втория по големина остров - Праслин. С малко население животът на Праслин е тих и спокоен. Най-емблематичното място на този остров е гората Вале де Май със своята уникална природа, заслужено получила своето място като обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Някога са смятали, че е това е Райската градина, на това вълшебно място, известно в цял свят с най-високата гора от палми. Тази гора е родното място и на много други редки видове растителност. Палмата Коко дер Мер и нейното уникално семе е най-голямото на земята, то е още една емблема за Сейшелите.
Разходката продължава до световно известния плаж Анс Лацио. Този девствен плаж със своите бели пясъци и бистри води е ограден от буйна растителност, граничещ с великолепни гранитни камъни. Тук ще можем да плуваме, да се гмуркаме или да се отпуснем на ситния пясък на един от най-красивия плаж на Сейшелите.

Цена на човек: 90 евро за възрастен, 50 евро за дете


Вале де Мей – полудневен тур
Вале де Мей на Праслин е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и притежава недокосната биосфера като никоя друга на Земята. Тук гигантските палми са така сплетени, че човек трудно си проправя път. Докато се движим през тази древна гора, изпълнена с много различни видове палми и рядка фауна, ще можем да може да видим някои от редките видове, населяващи тази девствена природа като например черния папагал на Сейшелите, тигър хамелеона и умалената жаба на Сейшелите.
Вале де Мей е домът на Коко де Мер. Това семе е най-големият орех в света, има формата на женско дупе и е известно като мистичен афродизиак от векове и се колекционира от много хора.

Цената включва: трансфер, екскурзовод на английски език
Цена на човек: 90 евро възрастен; 50 евро на дете
 
Ла Диг с лодка и велосипед
С ферибот достигаме до красивия остров Ла Диг, разходката ни започва на велосипед и така се впускаме в опознаване на този мистичен остров. Впечатляващо за острова са характерните местни домове и креолска архитектура. Най-интересните места са природният резерват и имението l'Union, построено от богати маврицианци, старата мелница, където са произвеждали кокосовото масло, по-късно станало известно в цял свят. Последна спирка е най-невероятния плаж Anse Source d'Argent, така популярен от многобройните филми и снимки, които са направени тук.
 
Цената включва: трансфер, ферибот,велисопед
Цена на човек : 90 евро за възрастен, 50 евро за дете
 
 
10 причини да посетим Сейшели
 
1. Слънце, море и невероятни плажове
Безспорно Сейшели са оценени като едни от най-атрактивните екзотични тропически острови в света! Сейшели е държава в Индийския океан, съставена от 115 острова, предлагат множество невероятни плажове и невероятно спокойствие, както и множество от дейности. Независимо дали търсим романтично бягство или ваканция за цялото семейство, Сейшели предлагат за всеки по нещо.
2. Разнообразие на островите от архипелага
Всеки остров има своята идентичност и неповторимост, за да разгледаме повече острови е необходимо да си отделим и нужното време докато сме на Сейшели. Придвижването тук става между островите става с ферибот или с малки самолети, познати още като морски самолети. Опитайте разнообразието на различните острови и ще си направите това пътуване незабравимо.
3.Уединението, което Сейшели могат да предложат.
Много дестинации по света предлагат зашеметяващи плажове, но много малко предлагат това романтично уединение. Ето защо Сейшели са толкова уникални. Почти зад всеки ъгъл се крие усамотен райски плаж, приканващ и очакващ своите посетители. Ако искате да се измъкнете от градската забързаност и напрежение – Сейшели са вашето място за почивка и пълен релакс.
4. Морският свят на океана  - Дайвинг спортове
Кои са най-добрите места за гмуркане на Сейшели? Предлагаме ви да опитате различни места за гмуркане на различни острови и да изберете вашето любимо място. Сред многобройните острови има шест различни морски национални водни паркове, в които можете да видите напълно непокътнати гигантски коралови рифове, които са изпъстрени от многообразието на морските обитатели.
5.Креолската кухня
С такова разнообразие от различните култури в този островен рай, креолската кухня е експлозия от различни вкусове, приканващи да ги опитате. Местната храна е чудесна причина да посетите Сейшели. Основните местни ястия са прясна скара от морски дарове, пилешко кокосово къри, папая Chutney и да не пропуснем неповторимото къри от октопод!
6.Културното наследство на Сейшели
Архипелагът е населен от уникален микс от етноси, обединени под името Сейшели. Тази дестинация е изключителна комбинация от африканска, европейска и дори азиатска раса. Местното изкуство, музика и архитектура са различни от онова, което ще намерите навсякъде по света, имат своята индивидуалност, тези острови са магнит за изследователите на различните видове култури и история.
7. Уникалната флора и фауна
Сейшели са заобиколени от буйна растителност, причудливите зелени пейзажи се дължат на уникалната флора и фауна. Гигантските костенурки, Черният папагал, Райската мухоловка, някои от най-редките видове в света са избрали имено Сейшели за свой дом.
8. Пешеходни маршрути
За тези, които искат да разгледат островите, подгответе си туристическите си обувки, за да откриете множеството върхове и пътеки, които предлагат местните маршрути. Има вероятност след дълъг преход към някое възвишение да се озовете в уединен залив в края на пътеката и да се насладите на заслужена почивка на прекрасен плаж под някоя палма.
9. Разнообразие от дейности
С толкова много предложения, почивката на Сейшели може да бъде комбинация от пълен релакс и емоционално презареждане, но може и да се комбинира и с някои активности като зиплайнинг, парасейлинг или риболов. За тези, които искат да запечатат в снимки невероятната гледка от високо, могат да направят живописна обиколка с хеликоптер над островите.
10. Прекрасното време
Кога е подходящото време за посещение на Сейшели - по всяко време! С целогодишно топло и меко време, Сейшели са идеалната дестинация, независимо кога планирате да пътувате. Водата на Индийския океан е топла, идеална за плуване и за всякакъв вид друга морска дейност.
Сейшели са водеща туристическа дестинация поради разнообразието на отделните острови, тук всеки остров предлага по нещо различно, ще можете да си изберете уединени плажове, история и култура, прекрасна местна кухня и голям избор от занимателни и спортни дейности, всичко това гарнирано с тропическо време през цялата година.
 
Трите основни острова на Сейшели
 
Остров Махе
Сейшелският архипелаг е съставен от вътрешни гранитни острови и външни коралови острови и атоли. Всички заедно 115 острова са нанизани като перли в топлите, бистри води на Индийския океан и всички заедно правят това райско място.
 
1-ви основен остров Махе е
най-големият и най-населен остров. Той е търговският център на Сейшели. Там се намира и столицата Виктория, международното летище, множество големи хотели и курорти, голямо разнообразие от малки хотели, къщи за гости и заведения, на Махе се намира най-високата планина на Сейшели, а релефът на острова предлага на своите посетители  приятно разнообразие от живописни плажове, планински гледки и пейзажи от буйни тропически гори. Махе е и културно историческият център на страната, който може да се похвали с множество атракции за деца и възрастни.
 
2-ри основен остров Праслин
Праслин, вторият по големина остров е по-слабо населен и предлага приятен престой за посетителите. Тук се намира Вале де Мей, обект на ЮНЕСКО от световното културно наследство.  Истинско щастие е да се види тази праисторическа гора от невероятно високи палми. Заобиколен от много сателитни острови, Праслин предлага лесна възможност за посещение на много от тях с еднодневни екскурзии. Ще имате прекрасната възможност да посетите Кюриузе, Фелисита, Сестринските острови и разбира се Ла Диг.
 
3-ти основен остров – Ла Диг
Ла диг е популярна дестинация за туристите поради уникалния си чар и зашеметяваща природа. Тук е ще откриете типичния островен начин на живот, спокоен, без коли и клаксони, почти както е било от самото му създаване. Предпочитаният начин на транспорт тук е велосипедът или волската количка, но островът е достатъчно малък, за да се придвижите и пеша. Тук на Ла Диг се намира световно известният плаж, Anse Source d'Argent, представляващ вълшебен пейзаж от скулптурни камъни и девствен плаж, вероятно най-фотографираният плаж в света! Островът е мястото и на L'Union Estate. Тази кокосова плантация е останала жив пример за това какъв е бил животът на Сейшели преди 200 години.
 
Атолите на Сейшелите
Освен 3 те основни острова в архипелага се намират още 112 по малки острова, които са също така очарователни със своите неповторими плажове.
Част от островите представляват луксозни частни курорти и са като едни малки райски оазиси сред океана, това са Bird, Cerf, Denis, Desroches, Round Island, Felicite, Fregate, North, Sainte Anne и Silhouette.
За приключенския пътешественик като магнит са другите необитаеми външни острови атоли, най-привлекателното в тях е непокътнатата и девствена природа в пълния си разкош. До там може да се стигне с частен трансфер с яхта, това са Poivre, атола Св. Йосиф, Amirantes Group, African Banks, Farquhar Group и, разбира се, емблематичният атол Aldabra.
Красотата на Сейшели е, че в това, че всеки остров е толкова различен и уникален в своето очарование. Щом веднъж сте на Сейшели, опознайте колкото може повече острови, така ще видите и научите много повече за живота на местните хора и природата на това райско кътче на земята.

Република Сейшели
Столицата на Сейшелите е Виктория, причудлив град, разположен на главния остров Махе. Трите основни обитавани острова са Махе, Праслин и Ла Диг.
Населението на Сейшелите е приблизително 96 000 души, повечето от които пребивават в Махе. В исторически план хората и културата на Сейшели са смесица от европейски (френски и британски заселници), африкански (освободени африкански роби) и азиатски (индийски и китайски търговци). Животът е спокоен, цветното и богато културно наследство се споделя и ползва от цялото население.
Официалните езици са английски, френски и Сейшелски креолски. На острова преобладаващ език е английският и вторият най-често говорим език е френския. За посетителите няма никакъв проблем да се разбират с местните жители, понякога дори и на креолски.
Основната религия, практикувана на Сейшели е католическата, има много църкви на основните острови. Има също така няколко англикански, адвентистки, както и джамии и индуистки храмове за малцинствата.
Часовата зона е UTC + 04: 00, а кодът за набиране на държава е +248 (номер).
 
Времето на Сейшели
Сейшели са извън циклоновия пояс и се радват на стабилно топло време, а опасните метеорологични условия са изключително редки. Температурите остават постоянни и варират между 24 и 31 градуса по Целзий през цялата година (75 и 89 градуса по Фаренхайт).
Архипелагът се влияе от две основни метеорологични системи - Югоизточните мусони и Северозападните мусони.
Северозападният мусон е в периода от декември до април.
Като цяло това време на годината е по-влажно и горещо от останалите месеци, но все пак също толкова приятно за почивка на Сейшелските острови.
По правило югоизточните части на някой от островите се радват на по-спокойни води, отколкото тези, засегнати от северно-западните ветрове. Това е нещо, което трябва да се има предвид при избора на хотели на острова.
 
Югоизточният мусон е в периода от май до ноември
През това време температурите като цяло са по-ниски и има по-малко валежи. По правило северозападните части на който и да е от островите се радват на по-спокойни води, отколкото тези, засегнати от югоизточните ветрове. Препоръчват се хотели, разположени в северозападната част на острова през това време на годината.
Важно е да се знае, че по време на югоизточния мусон понякога е доста бурно и препоръчително е да се ползват трансфери с вътрешен полет, ако човек страда от морска болест.
Югоизточният мусон понякога носи морски водорасли на някои плажове на Сейшели, което невинаги се харесва от гостите на острова.
 
Валута и жизнен стандарт
Валутата на Сейшелските острови е „Сейшелските рупии (SCR)“.
Долар, евро, британски лири и южноафрикански ранд могат да се обменят в повечето валутни чейндж бюра и в големите банки на Сейшелите.
Повечето заведения приемат кредитни карти. VISA и MasterCard са най-често срещаните. American Express и Diners Club се приемат в избрани хотели.
Ето пример за приблизителната цена на определени стоки в местните магазини:
Мляко: SCR 28 = 1,82 eur
Бутилирана вода: SCR 15 / 1000ml  - 1 eur
Хляб: SCR 20 на хляб – 1,30 eur
Безалкохолни напитки: SCR 17 / 500ml – 1,10 eur
Бира: SCR 28 / бутилка – 1,82 eur
Плод: SCR 60 Papaya – 3,90 eur
Кокос: SCR 40 – 2,60 eur
Банани: SCR20 – 1,30 eur
 
Как да се движите на Сейшелите?
Коли под наем: Приблизително цените за рента кар започват от Euro 40 на Махе и Праслин. Необходимо е валидно шофьорско свидетелство, на Сейшелите се шофира от лявата страна на пътя.
Коли под наем на Ла Диг: На Ла Диг няма коли под наем, островът е доста малък, за да се го обиколите пеша или да наемете велосипед.
С такси: Обособени места за таксита има на Махе и Праслин.
С ферибот: Местните фериботи се движат между Махе, Праслин и Ла Диг.
Частна лодка / яхта: На разположение са частни лодки и яхти, които могат да се наемат
Air Seychelles предлага местни вътрешни полети до много от вътрешните острови по редовен график.
Полет със самолет / хеликоптер: Може да се наеме самолет или хеликоптер, ако желаете да стигнете до някой по-отдалечен остров.
 
10 - те най красиви плажове на Сейшели

Цената включва:

  • Двупосочен самолетен билет с включени летищни такси
  • Багаж – ръчен и за чекиране
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел
  • Медицинска застраховка с асистанс, с покритие 10 000 евро на ЗД” Евроинс”;
  • Водач от България

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии
  • Екскурзоводско обслужване на английски език по време на програмата;
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс" - възстановява заплатената сума,
  • при отказ по здравословни и други причини, записани в общите условия по
  • застраховката.
  • PCR тест ако се изисква
  • QR код за Сейшели – 10 евро
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 3959



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa