Вашата оценка

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР 2020 - ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ - ВСЯКА СЕДМИЦА



« Вижте още хотели към тази почивка

Разположение:
Хотелът се намира до Кивенгва, само на 35 километра от летището, лесно достъпен и само на 40 минути с кола. След кратка разходка от хотела можете да стигнете до Уроа, причудливото рибарско селище. Хотелът е построен точно на края на плажа Уроа. Ще останете очаровани от различните нюанси синьо на Индийския океан и от белия плаж. Плажът е оборудван с местни ръчно изработени плажни столове, плажни чадъри и плажни кърпи (срешу депозит).

В стаите:
Курортът има 102 стаи, заобиколени от тропическа градина и съставен от триетажни сгради. Стаите са разделени на стандарти, Junior Suite, Suites и президентски апартамент. Почти всички стаи са с изглед към Индийския океан.
Всяка стая е декорирана в африкански стил с веранда или балкон, двойно легло с мрежа против комари, вентилатор, климатик, сейф и сешоар.
Всички Junior Suite са с хол с разтегателен диван.
Апартаментът е идеално решение за семейства, тъй като в него могат да се настанят комфортно четирима души.

На територията на хотела:
Известният плаж Уроа се намира на източното крайбрежие на острова. Най-очарователният начин да се достигне е като се разхождате през рифа Палумбо. Курортът се простира елегантно към океана. Започвайки от рецепцията, ще минете покрай сенчести дървета и басейна с инересна форма и накрая да стигнете до ситния бял пясък.





ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР 2020 - ГАРАНТИРАНО ПЪТУВАНЕ - ВСЯКА СЕДМИЦА

10 дни – 7 нощувки в Занзибар

цена от: 1296.00 € / 2535 лв

Програма:
 
ДЕН 1
Отпътуване от София в 16:10 ч. по маршрут София – Занзибар с прекачване в Дубай. Полет от Дубай за Занзибар в 02:40 ч.
 
ДЕН 2
Пристигане в Занзибар в 07:35ч. сутринта.Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
 
Занзибар, наречен още и Островът на подправките, е полуавтономна част от Обединена република Танзания. Представялва архипелаг в Индийския океан, на 20-25 километра от крайбрежието на континента и се състои от два големи острова, от които най-големият е Унгуджа и Пемба и множество други по-малки. Столицата на Занзибар е Стоун Таун (Каменният град), богат на архитектура и история и е под закрилата на UNESCO. В него ще откриете смесица от различни култури, сред които доминира тази на суахили. Основните отрасли в Занзибар са подправките и туризма. Тук основно се произвежда карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер.
 
ДЕН 3
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна обиколка на историческия град Stone Town – срещу допълнително заплащане.
Обиколката започва с посещение на пазара в Стоун Таун. Следва посещение на Англиканската катедрала, построена на мястото, където е бил пазарът на роби. Разходката продължава по тесните улички на Стария град, където можете да се насладите на запазените арабски порти, известната Къща на Чудесата, също така и на султанския дворец.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 4
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Safari Blue целодневна екскурзия - срещу допълнително заплащане
Отплаване с местните плоскодънни лодки, достигайки красивия залив Менай, пясъчна плитчина, където ще имате възможност да отдъхнете, време за плаж и гмуркане с шнорхел. На красивия остров Квале ще имате обяд – традиционно барбекю с риба, омари и миди, сред уханието на заобикалящите тропически дървета. След обяда ще се насладите на най-големия и стар вид боабаб (на 500 години). Следобеда ще имате възможност да прекарате в морето или на плажа, наслаждавайки се на гмуркане в залива, заобиколен от тропически гори.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 5
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Нощувка.
 
ДЕН 6
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Целодневна екскурзия Нукупенда и островът на затворниците – срещу допълнително заплащане.
Трансфер до пристанището на Stone Town, от където се отплува на борда на местни лодки в посока Нукупенда, наречен още Царство на мечтите. Представлява тънка бяла пясъчна ивица, която според прилива се показва или скрива от погледа и това, докато се наслаждавате на слънцето и тюркоазеното синьо море. Ще имате традиционен суахили обяд от омари, миди и плодове. След това предстои да се посети Островът на затворниците, където робите са били държани в изолация, а днес е дом на гигантски костенурки. Последната спирка е на плажа за кратък отдих и да се насладите на многоцветните морски звезди.
Нощувка.
 
ДЕН 7
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Обиколка на подправките „Открий вълшебните подправки“– срещу допълнително заплащане.
Ще прекарате деня, заобиколени от ухания на подправки, местно производство на о-в Занзибар, който е известен в миналото още като „Островът на подправките“. Ще посетите плантация за подправки, придружени от опитен водач, който ще ви запознае с произхода и ще можете да усетите аромата на индийското орехче, джинджифил, канела, ванилия, карамфил, кардамон, черен пипер, кафе, лимонена трева и много други. Ще разберете, какво лекуват тези наситени и екзотични аромати, по какво могат да бъдат разпознати и любопитни факти свързани с тях.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 8
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия Плуване с делфини  и посещение на гората Йозани– срещу допълнително заплащане.
Отпътуване за южната част на Занзибар. След това с моторна лодка се стига до зоната, където може да поплувате в компанията на приятелски настроените делфини. Отпътуване за гората Йозани, природен резерват разположен в югоизточната част на острова. Тук ще имате възможност да се срещнете с червената колобус маймуна, с интересна червена окраска на гърба, местен обитател на Занзибар и застрашен от вид от изчезване. Трябва да внимавате за преминаващите антилопи, диви свине, мангусти и хамелеони, всички те са част от фауната на Занзибар. Последна спирка от разходката ще бъдат мангровите гори
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 9
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Занзибар. Полет от Занзибар до Дубай в 22.00ч.

ДЕН 10
Пристигане в Дубай  в 04.45ч. и отпътуване за София в 10.40ч. Кацане в София в 15.10ч.


Начин на плащане
1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Необходими документи за виза за Занзибар:
Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
Поне 2 свободни страници в паспорта; 
Необходими документи и медицински изисквания при записване:
Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването;
Няма задължителни ваксинации; има препоръчителни ваксини за жълта треска и прием на лекарства против малария. При допълнителни мерки, предприети от Танзания за влизане в страната, ТО ще усведоми своевременно 

Забележки:
Допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение!
Часовете на полетите подлежат на препотвъждение!
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. 

Вид използван транспорт:
Самолет
Лек автомобил/автобус 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
 

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Дубай - Занзибар-Дубай-София с включени летищни такси и чекиран багаж;
  • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база;
  • Трансфер летище - хотел - летище в Занзибар;
  • Коктейл за Добре дошли
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс”( включено лечение на Коронавирус, при евентуално заболяване по време на пътуването до лимита на отговорност)

Цената не включва:

  • Виза за Занзибар – 50 $ на човек – попълва се онлайн от ТО
  • Считано от 01.07.2015, правителството на Обединена република Танзания въвежда инфраструктурна такса в размер на 1 $ на ден за всеки турист, отседнал в хотел, която следва да се заплати на място от гостите на хотела.
  • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
  • Допълнителни екскурзии в Занзибар;
  • Лични разходи;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ “( застраховката покрива и евентуално заболяване от коронавирус)
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 4068



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa