Вашата оценка

Екскурзия-почивка на о-в Занзибар



« Вижте още хотели към тази почивка

DREAM'S BAY BOUTIQUE HOTEL 4*


Разположение:
Бутиков хотел AHG Dream's Bay се намира в Матемве и предлага 4-звездно настаняване с частен плаж, безплатни велосипеди и открит плувен басейн. Имотът се намира на 5 километра от Dive Spot, на 5 километра от остров Мемба и на 6 километра от плажа Muyuni. Хотелът разполага с денонощна рецепция.

В стаите:
Всички стаи за гости в хотела са оборудвани с плоскоекранен телевизор със сателитни канали. Всяка стая разполага със самостоятелен санитарен възел и душ, а някои помещения в бутиковия хотел AHG Dream's Bay разполагат с балкон. Стаите за гости разполагат с бюро.




 




ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
Екскурзия-почивка на о-в Занзибар

10 дни / 7 нощувки

цена от: 1527.00 € / 2987 лв

Занзибар е полуавтономна област от Обединена република Танзания, Източна Африка и представлява архипелаг в Индийския океан, намиращ се на 25 - 50 км. от крайбрежието на континента. Територията на областта обхваща два големи острова Унгуджа и Пемба и множество ( над 50) малки острови. В миналото Занзибар е бил отделна държава с богата търговска история в арабския свят. В 19.век става център на султаната на Оман и Мускат, от който се управлява цялата ивица от Сомалия до Мозамбик. Занзибар е известен с плантациите за джинджифил, търговията със слонова кост и злато. В миналото тук е било мястото, откъдето са отплавали уловени от вътрешността на континента роби към всички точки на света.
Населението е около 1.3 млн жители, а площта е 2 643 кв.км. Столица е Занзибар. 
Основните източници на препитание са добива на подправки и туризъм. Занзибар е известен с производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер. Поради тази причина тези острови често се наричани „Островите на подправките“. Занзибар е и изключително подходящ за сърф и дайвинг.


ДЕН 1
Отпътуване от София в 15:50 ч. по маршрут София - Доха с полет на Катарски авиолинии. Кацане в Доха в 23:30.
 
ДЕН 2    
Полет  от Доха за Занзибар в 01:10. Пристигане на о-в Занзибар в 09:35. Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до хотел AHG Waridi Beach Resort 4*(https://www.waridibeachresort.com/). Настаняване. Време за плаж, почивка и забавление. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 3 
След закуска време за плаж, почивка и забавление.
По желание: Целодневна екскурзия, включваща обиколка на историческия Каменен град + „Островът на подправките“ - 23 USD на човек при минимум 6 туристи
Обиколката започва с посещение на пазара в Стоун Таун. Следва посещение на Англиканската катедрала, построена на мястото, където е бил пазарът на роби. Разходката продължава по тесните улички на Стария град, където можете да се насладите на запазените арабски порти, известната Къща на Чудесата, също така и на султанския дворец.
Ще прекарате деня, заобиколени от ухания на подправки, местно производство. Занзибар е бил известен в миналото още като „Островът на подправките“. Ще посетите плантация за подправки, придружени от опитен водач, който ще ви запознае с произхода и ще можете да усетите аромата на индийското орехче, джинджифил, канела, ванилия, карамфил, кардамон, черен пипер, кафе, лимонена трева и много други. Ще разберете какви са лечебните свойства на тези екзотични растения, как да ги разпознавате и любопитни факти, свързани с тях. Преди вечеря връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 4    
След закуска време за плаж, почивка и забавление.
По желание: Целодневна екскурзия „Safari Blue“ - 56 USD на човек при минимум 6 туристи
Отплаване с местните плоскодънни лодки, достигайки красивия залив Менай, пясъчна плитчина, където ще имате възможност да отдъхнете, време за плаж и гмуркане с шнорхел. На красивия остров Квале ще имате обяд – традиционно барбекю с риба, омари и миди, сред уханието на заобикалящите тропически дървета. След обяда ще можете да видите най-големия и стар баобаб (на 500 години). Следобеда ще имате възможност да прекарате в морето или на плажа, наслаждавайки се на гмуркане в залива, заобиколен от тропически гори. Преди вечеря връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 5   
След закуска време за плаж, почивка и забавление. Нощувка.
 
ДЕН 6  
След закуска време за плаж, почивка и забавление.
По желание: Целодневна екскурзия Нукупенда и островът на затворниците- 56 USD на човек при минимум 6 туристи
Трансфер до пристанището на Каменния град, откъдето се отплува на борда на местни лодки в посока Нукупенда, наречен още Царство на мечтите. Представлява тънка бяла пясъчна ивица, която според прилива се показва или скрива от погледа и това, докато се наслаждавате на слънцето и тюркоазеното синьо море. Ще имате традиционен суахили обяд от омари, миди и плодове. След това предстои да се посети Островът на затворниците, където някога са били държани робите, а днес е дом на гигантски костенурки. Последната спирка е на плажа за кратък отдих и да се порадвате на многоцветните морски звезди. Преди вечеря връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 7  
След закуска време за плаж, почивка и забавление. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 8  
След закуска време за плаж, почивка и забавление.
По желание: Полудневна екскурзия Плуване с делфини  и посещение на гората Йозани - 51 USD на човек при минимум 6 туристи; Посещение на гората „Йозани“: 32 USD
Отпътуване за южната част на Занзибар. След това с моторна лодка се стига до зоната, където може да поплувате в компанията на приятелски настроените делфини. Отпътуване за гората Йозани, природен резерват разположен в югоизточната част на острова. Тук ще имате възможност да се срещнете с червената маймуна колобус, с интересна окраска на гърба, местен вид за Занзибар, застрашен от изчезване. Трябва да внимавате за преминаващите антилопи, диви свине, мангусти и хамелеони, всички те са част от фауната на Занзибар. Последна спирка от разходката ще бъдат мангровите гори. Преди вечеря връщане в хотела. Нощувка.
 
ДЕН 9  
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Занзибар. Полет от Занзибар през Дар ес Салаам за Доха в 21:15.

ДЕН 10
Пристигане в Доха в 05:45ч. и отпътуване за София през Букурещ в 08:10. Кацане в София в 14:20.
 


Хотел AHG Waridi Beach Resort 4* се намира само на 40 километра от международното летище и град Стоун Таун, на североизточния бряг на о-в Занзибар, в района Pwani Mchangani. Комплексът е разположен на широк частен плаж от фин бял пясък. На територията на хотела: плувен басейн, тенис на маса, билярд, фитнес, СПА и Уелнес център, детски клуб,  2 бара, основен бюфет ресторант, предлагащ средиземноморска и местна кухня, „Shisha Bar&Restaurant” - предлага бургери, хот дог, барбекю, рибни деликатеси.  Един път на седмица, хотелът организира за гостите си типична местна „суахили“ вечеря. Стаите са оборудвани с плоскоекранен телевизор, минибар, климатик, мрежа против комари, сешоар, самостоятелна баня, тоалетни принадлежности, електрическа кана.
https://www.waridibeachresort.com/
 Изхранване на All Inclusive Light включва: напитка „Добре дошли“, закуска, обяд и вечеря на шведска маса; късна закуска в бара от 10:30 до 12:00, Американско кафе, чай на бара през деня, безалкохолни напитки в чаша, сервирани на бара от 10:00 до 22:00; чай и кафе със сладки следобяд; щанд със свежи плодове на плажа в определени часове; „happy hour“ с разядки и мезета; Занзибарска вечеря, вечеря за изпращане. Не се включват и се заплащат допълнително: алкохолни напитки, напитки в кенчета и бутилки, кафе еспресо;

Примерно полетно разписание:
QR 396 W 24FEB 3 SOFDOH HK1 1550 2330
2 QR1351 W 25FEB 4 DOHZNZ HK1 0110 0935
3 QR1352 W 04MAR 4 ZNZDOH HK1 2115 0545+1
4 QR 395 W 05MAR 5 DOHSOF HK1 0810 1420
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение!
Важно: В зависимост от конкретната санитарна обстановка с COVID-19 полетът до остров Занзибар може да се осъществи и с друга авиокомпания.

Условия за записване и начин на плащане:
  • Депозит 10 % (300 лв) при резервация;
  • Доплащане от 1500 лв до 50 дни преди датата на отпътуване (до 08.01.2021г.);
  • Пълно плащане на сумата по резервацията до 30 дни преди датата на отпътуване (24.01.2021 г.);
 
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
  • при наличие на повече от 50 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
  • между 50-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
  • при по-малко от 30 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
Необходими документи за виза за Занзибар:
  • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане и поне 2 свободни страници в паспорта;
  • Пожелателно е да се носят 2 бр. снимки паспортен формат;
 
Необходими документи и медицински изисквания при записване:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане;
  • Няма задължителни ваксинации; При допълнителни мерки, предприети от Занзибар за влизане в страната, ТО ще усведоми своевременно;
Забележки:
  • Цените по допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение
  • Допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение!
  • Часовете на полетите подлежат на препотвъждение!
  • Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/.
  • Към 01.11.2020 г. при влизане в Танзания/о-в Занзибар не се изисква представяне на отрицателен PCR тест или оставане под карантина. При представяне на отрицателен PCR тест до 24 часа след пристигане обратно в България, РЗИ може да отмени 10-дневната карантина.
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Бус
Полезна информация за остров Занзибар:
  • Валута: Танзанийски шилинг (TZS). Приблизителен обменен курс:  € 1 = TZS 2800 или USD 1 = TZS 2350.
  • Банкомати има на много малко места на острова, също така плащанията с карта не са особено разпространени. Добре е да носите пари в брой долари/местна валута. Долари се приемат на повечето места, като разбира се, често се преизчисляват по различен от стандартния курс.
  • Занзибар е мюсюлманска страна. Добре е да сте облечени в подходящо непровокативно облекло при пътуванията по време на екскурзии и в града.
  • Танзания и Занзибар са с 1 час напред от България по зимното време. През лятното се изравняват.
  • На острова няма малария. Препоръчително е да носите репеленти и да ги използвате по указанията.
  • Забранена е консумацията на питейна вода от чешмите. Бъдете внимателни при консумацията на плодове и зеленчуци.
  • Ако желаете да наемете кола е задължително да имате международна шофьорска книжка - издава се от КАТ ( 30 лв). Рент -  а- кар може да се наеме от хотела - 30 щ.д. на ден.
  • Традиционните сувенири, който туристите тук купуват са продукти от черно дърво, малахит, талк и перли.
  • Република България няма функциониращо посолство в Дар-ес-Салам. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Танзания, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Адис Абеба, Етиопия.


Цената включва:

  • Самолетен билет София – Доха - Занзибар-Доха-София с включени летищни такси и чекиран багаж с авиокомпания Катарски авиолинии;
  • 7 нощувки на база All Inclusive Light в хотел „AHG Waridi Beach Resort 4*“ (или подобен);
  • Трансфер летище - хотел - летище в Занзибар;
  • Водач по време на цялото пътуване;
  • Местен водач по време на всички допълнителни турове;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс”;

Цената не включва:

  • Доплащане за настаняване в единична стая – 490 лв;
  • Виза за Занзибар – 50 $ на човек – попълва се онлайн от ТО;
  • Такса обработка документи за виза – 10 лв на записан турист;
  • Туристическа такса в размер на 1 $ на ден за всеки турист, отседнал в хотел, която следва да се заплати на място от гостите на хотела;
  • Доплащане за всички услуги, невключени в цената; Напитки по време на храненията на All Inclusive Light;
  • Допълнителни екскурзии в Занзибар и Танзания:
  • o Целодневна екскурзия, включваща обиколка на историческия Каменен град + „Островът на подправките – 23 USD на турист;
  • o Целодневна екскурзия Safari Blue – 56 USD на турист;
  • o Целодневна екскурзия Нукупенда и островът на затворниците – 56 USD на турист;
  • o Полудневна екскурзия Плуване с делфини и посещение на гората Йозани – 51 USD на турист за плуването с делфини + 32 USD на турист за посещение на гората Йозани;
  • Лични разходи;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 4070



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa