Вашата оценка

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ БАЛИ 2024 - ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА - ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ



« Вижте още хотели към тази почивка

Хотел InterContinental Bali Resort 5*


Разположение:
Този имот е на 1 минута пеша от плажа. InterContinental Bali Resort е разположен по протежение на залива Джимбаран, само на 15 минути с кола от международно летище Нгурах Рай. Разполага с 6 басейна и 24-часов фитнес център. Безплатен WiFi е достъпен във всички зони.

В стаите:
Курортът предлага стаи с балийски произведения на изкуството, самостоятелна тераса и просторна мраморна баня с тоалетни принадлежности и вана. Стаите са оборудвани със сателитна телевизия, сейф и машина за чай/кафе.

На територията на хотела:
Гостите могат да се насладят на игра на тенис или да посещават уроци по йога и седмичните кулинарни събития. СПА центърът предлага сауна, масажни услуги и салон за красота. InterContinental Bali Resort разполага и с добре заредена библиотека с DVD, книги и музика.





ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
ПОЧИВКА НА ОСТРОВ БАЛИ 2024 - ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА - ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ

10 дни / 7 нощувки - самолетна програма

цена от: 1653.00 € / 3233 лв

ПРОГРАМА
Ден 1
Отпътуване от София за Бали, Индонезия.
 
Ден 2
Пристигане на летището в Денпасар и трансфер до избрания от вас хотел. Настаняването се извършва след 15:00ч. (възможност за ранно настаняване срещу допълнително заплащане). Нощувка.
 
Ден 3
Закуска. Свободно време за почивка или допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
Amazing Tanah Lot / Невероятният Тана Лот
Тази следобедна екскурзия ще ви отведе до провинциалния център на Бали. Първата спирка е храмът Taman Ayun Temple ( в превод „Красива градина“). Построен през 17-ти век от бившия крал на Менгви, храмът се смята за един от най-привлекателните и е заобиколен от езера ,  а също така разполага и с редици от светилища и павилиони. Вписан  е в Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Последната спирка и акцент в обиколката е храмът Танах Лот ( в превод означава земя в морето) – един от най-свещените храмове в Бали, който е построен върху огромна скала, заобиколен от океана. Потопете се в мистичната атмосфера и наблюдавайте залеза (в зависимост от метеорологичните условия).
Цена: 98 евро при записан 1 турист; 72 евро на човек при записани 2- 5 туриста
Цената включва: транспорт, лицензиран екскурзовод, всички входни такси за описаните обекти. Продължителност: 6 часа, турът започва следобяд.
 
Ден 4
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане)
Открийте традиционния живот в Бали! - целодневен тур с включен обяд
Днешното приключение ни отвежда на запад от острова, където се потапяме в истинския балийски начин на живот. В село Тунджук ще разгледаме типичен балийски комплекс от къщи, в което размерът и позицията на сградата са внимателно определени от вековни традиции въз основа на дължината на ръцете на свещеника и позицията на структурите спрямо свещения вулкан Mount Agung ( 3142 м). Вулканът е активен и е най-високата точка в Бали. Последните му изригвания са в периода 2017-2019 г.
Следва посещение на основното училище в селото (затворено в неделя, официални празници и училищни празници). След това  ще се отправим към обществена ферма, където ще видите различните етапи на отглеждане на ориз и ще получите уникалната възможност да се присъедините към местните жители в засаждане на ориз . Това е прекрасна екскурзия, която дава на участниците рядка представа за ежедневния начин на живот на местните хора и предлага невероятно изживяване, освен прочутите морски курорти на Бали и основните ваканционни дейности.
Цена: 115 евро при записан 1 турист; 87 евро на човек при записани 2 - 5 туриста
Цената включва: транспорт, лицензиран екскурзовод, посещение на традиционно селище и ферма за ориз, всички такси за посещаваните обекти, обяд ( напитки не са включени). Продължителност 8 часа.
 
Ден 5
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане):
Посещение на шоколадова фабрика
Потопете се в шоколадовия рай с обиколка на шоколадова фабрика POD Chocolate factory, където ще усетите, помиришете и вкусите процеса на трансформиране на органични какаови зърна във вкусен балийски шоколад. Разположен между зелени оризови полета и буйни джунгли на територията на лагера за слонове в Бали, POD е ​​едно от малкото места в света, където се прави шоколад само на минути от мястото, където се отглежда.
Обиколката започва с кратка разходка из какаовата плантация, където ще научите как се събират какаовите зърна, преди да ферментират и  да бъдат изсушени. Възползвайте се от шанса и опитайте пресни какаови зърна направо от растението! След като наблюдавате различните процеси и дегустирате характерния шоколад на POD, можете ръчно да изработите малки  шоколадови фигурки от шоколад по ваш избор. Това ще отнеме около 30 минути, за да може да се охлади шоколадът.
Цена:102 евро при записан 1 турист; 83 евро на човек при записани 2 - 5 туриста.
Цената включва: транспорт, лицензиран екскурзовод, тур в шоколадовата фабрика, дегустация на шоколад и изработка на шоколадови фигурки, всички входни такси за посещаваните обекти. Продължителност: ок. 6 часа.
 
Ден 6
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане)
The Heartland of Bali/ Целодневна екскурзия „Сърцето на Бали“
 Днешната завладяваща екскурзия ще ви отведе до селския център на Бали, който е дом на богата история и наследство. Първата ви спирка е Pura Taman Ayun, бившият храм на кралското семейство, построен през 17-ти век от бившия крал на Mengwi. В буквален превод това име означава „плаващата цветна градина“, тъй като храмът е разположен в средата на изкуствено езеро и има три възходящи нива на просторни дворове, съдържащи редица светилища.
Следващата спирка е езерото Братан, кратер, което се намира в средата на долина, образувана преди векове. Езерото се намира на 1239 м над морското равнище и е второто по големина в Бали.
Тук се намира и един от важните за балийци храмове -   Pura Ulun Danu Bratan. Той почита  Dewi Danu - богинята на водата на балийските индуси, които наричат ​​своята система от вярвания Агама Тирта, или система от вярвания на водата. Тя е едно от двете върховни божества в балийската традиция.
Следва разхождка до  традиционни пазар за плодове и зеленчуци Candi Kuning. Той е стратегически разположен до главния път от Денпасар до Сингараджа и много посещаван от туристи и местни.
След обяд пътуването продължава през спиращи дъха долини от оризови поля близо до Jatiluwih, където посещаваме храма Pura Luhur Batukaru, разположен на склона на планината Gunung Batukaru, втората по височина в Бали. Този древен храмов комплекс има редица отделни светилища, свързани с планински пътеки, бълбукащи извори и голямо езеро със светилище. Връщане в хотела. Нощувка.
Цена: 125 евро при записан 1 турист; 89 евро на човек при записани 2 - 5 туриста.
Цената включва: транспорт, лицензиран екскурзовод, такси за посещаваните обекти, обяд ( без включени напитки). Продължителност: ок. 9 часа.
 
Ден 7
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане):
Ubud, The Cultural Heart of Bali  / Убуд - културния център на Бали ( продължителност: ок. 4 часа; турът се осъществява всекидневно, осъществява се до обяд)
Започнете вашето културно пътуване с посещение на Tohpati, селище  известно със своите традиционни батик продукти (Батик е техника в изкуството и текстила, при която се използва восък, за да се изрисуват тъкани, картини, яйца и др. Думата е с явански произход и производна на думите амба („пиша“) и титик (от индонезийски „точка“) . След това продължаваме към Celuk, който е известен център на изящни сребърни  и златни произведения и ще можете да наблюдавате как опитните занаятчии създават богато украсени изделия. Следва Мас, друг занаятчийски район, известен със своите фини изделия от дърворезба.
След това ще имате възможността да разгледате град Убуд и неговите галерии за изящни изкуства, включително Музея на изкуствата Агунг Рай, който разполага с богата колекция от картини на индонезийски и чуждестранни художници в класически балийски и съвременни стилове. След това можете да тествате уменията си за пазарене на пазара в Убуд, преди да посетите Puri Saren Agung, домът на бившето кралско семейство, управлявало Убуд от края на 1800-те до 1917 г.
Цена: 82 евро при записан 1 турист; 64 евро на човек при 2 до 5 туриста
Цената включва: транспорт, лицензиран екскурзовод, входни такси за посещаваните обекти.
 
Ден 8
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане):
The Art and Nature of Bali  / Целодневна екскурзия „Изкуството и природата на Бали“
Турът ще започне с известното шоу „Barong and Kris Dance“. Това представление описва вечната борба между доброто (Баронг) и злото (Рангда) и завършва със сцена, в която танцьорите изпадат в транс,  опитвайки се  да убият демона Рангда.
След това продължаваме към Celuk, център на сребърни произведения, последван от Mas, който е известен със своите фини дърворезби. След това посещаваме свещения извор Tirta Empul, който е заобиколен от голям храм в чест на Бог Индра. На това място има басейни за къпане, за които се смята, че имат силни лечебни сили.
Следващата ни спирка е областта  и едноименно село Kintamani, където можете да се насладите на обяда си със спираща дъха гледка към калдерното езеро Danau Batur. Слизайки по хълма, минаваме покрай областта Tegallalang, където има изобилие от оризови полета и градини и разнообразие от кокосови дървета. Накрая спираме в една от най-известните художествени галерии в Убуд, а също и в Тохпати, която е известна със своите батик продукти.
Цена: 119 евро при записан 1 турист; 89 евро на човек при записани 2 - 5 туриста.
Цената включва: транспорт, лицензиран екскурзовод, входни такси за посещаваните обект, обяд ( без включени напитки)
Нощувка.

Ден 9
Закуска. Трансфер до летището. Полет Денпасар - София с прикачване.
 
Ден 10
Кацане на летище София


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
  • Визов режим: visa on-arrival - получавате визата при пристигане на летище - 35 USD ( при промяна в тарифата и условията за виза, ТО ще информира)
 
Условия за записване:
    Депозит в размер на 50% от пакетната цена
    Доплащане 40 дни преди тръгване – 100 %
 
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автомобил/миниван
 
Забележки:
  • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.84 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуване: 1
  • Програмата е индивидуална. Не е предвиден водач от България.
  • Цената на самолетните билети е калкулирана в икономична класа, подлежи на препотвърждение и сумата по издадените самолетни билети е невъзвръщаема.
  • Пакетната цена е калкулирана на база 7 нощувки, ТО може да предложи различен брой нощувки според желанията на клиента.
  • Самолетните билети не са със специфична авиокомпания, клиентът може да избира според наличните полети и АК,  ако има предпочитания. Възможно  е доплащане за бизнес и първа класа.
  • Допълнителните екскурзии се провеждат на английски , немски, френски, испански език ( цените на туровете са различни според езика на провеждане, посочената цена е за тур на английски език). Заявяват се и се заплащат от България. Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение при резервация. Разпределението на екскурзиите по дни е примерно и може да се направи по желание от страна на клиента.
  • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до остров Мавриций.

„Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в нашите офиси

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Денпасар - София с прикачване и включени летищни такси
  • Ръчен и чекиран багаж
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощувки със закуски в избрания от вас хотел
  • Медицинска застраховка с 10 000 евро покритие с асистанс със ЗД ”Евроинс”

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии
  • Виза - 35 USD, получава се и заплаща на място на летището
  • Услуги, които не са упоменати като включени за съответния хотел
  • Изхранване, различно от включеното в пакетната цена
  • Разходи от личен характер
  • Бакшиши
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" ( застраховката включва покритие COVID-19)
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 4554



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa