Вашата оценка

ИНДИВИДУАЛНА ПОЧИВКА О-В МАВРИЦИЙ 2024 - ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА!



« Вижте още хотели към тази почивка

Разположение:
Veranda Palmar Beach Hotel се намира на брега на лагуна, заобиколен от пясъчни плажове,столицата Порт Луи се намира на 42,5 км.

В стаите:
Просторните и светли стаи са с обзаведен балкон или тераса и изглед към градината, басейна или морето. Всяка от тях разполага с минибар, сателитна телевизия, машина за приготвяне на чай/кафе и собствена баня.

На територията на хотела:
Гостите могат да се насладят на разнообразие от студени освежителни напитки и екзотични коктейли.Има условия и за различни водни спортове като плуване, гмуркане с шнорхел, ветроходство и водни ски. Veranda Palmar Beach Hotel разполага със спа и уелнес център, фитнес център и детски клуб на място. Удобствата се допълват от библиотека, зала за игри и безплатен WiFi навсякъде.

Хранене:
ALL INCLUSIVE





ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
ИНДИВИДУАЛНА ПОЧИВКА О-В МАВРИЦИЙ 2024 - ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА!

10 дни / 7 нощувки - самолетна програма

цена от: 1569.00 € / 3069 лв

ПРОГРАМА
Ден 1
Отпътуване от София за Мавриций.
 
Ден 2
Пристигане и трансфер от летището до избрания от вас хотел. Настаняването се извършва след 15:00ч. (възможност за ранно настаняване срещу допълнително заплащане). Нощувка.
 
Ден 3
Закуска. Свободно време за почивка или допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане):
Целодневен тур на северната част на острова:
Турът ще започне с посещение на столицата на острова – Порт Луис. Крайбрежната зона на града включва търговски комплекс Caudan, основният пазар, пазара на плавателни съдове и крепостта Adelaide (известна още като La Citadelle), построена от британците през 1835 г. След обяда ще направим спирка в Памплемус за посещение на ботаническата градина Seewoosagur Ramgoolam.
Прекръстена през 1988 г. като признание за почитания премиер, който е довел  страната до независимост преди повече от 20 години, Ботаническата градина е една от най-посещаваните туристически атракции в северната част на острова.
Ще имате възможност да видите прочутите гигантски водни лилии, чиито листа разшири са с около три метра диаметър. Другото невероятно растение, с което ще се запознаете, е палмата Talipot. Тя цъфти само веднъж на всеки 30 до 100 години. Градините разполагат с чудесни примери за махагонови дървета и редките палми Latanier от Мадагаскар.
Цената включва: обяд
Цена на човек: 114 €/ 223 лв. (1 до 3 човека)
Цена на човек: 82 €/ 160 лв. ( 4 до 10 човека)

Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане):
Целодневен тур на южната част на острова: „Цветният Юг“
Нашата обиколка започва с посещение на град Кюрпип. Това е най-централният град на острова, основен търговски център, домакин на луксозни аристократични имения и модерни бизнес сгради. Кметството, известно като Hotel De Ville, отваря врати през 1902 г. и впечатлява с уникална и прекрасна архитектура, както и Royal College от XVI - XVII век.
След това продължаваме към кратерното езеро Grand Bassin, което е в Топ листа на зазбележителности за всеки, който посещава острова! Другото име на езерото е Ganga Talao. намиращо се в уединен планински район в квартал Savanne, дълбоко в сърцето на Мавриций. То е ситуирано на около 1800 фута над морското равнище и се счита за най-свещеното индуско място на Мавриций. Там е построен храм, посветен на Шива и други Богове включително Хануман, Лакшми, както и множество други храмове в околоността. По време на празника Маха Шиваратри, много поклонници в Мавриций ходят боси от домовете си до езерото.
Следващото приключение за деня е посещение на националния парк Black River Gorges – най – голямата защитена гора на остров Мавриций! А за ценителите на рома – ще видим отблизо фабрика за производство на ром. До 2006 г. Мавриций произвежда само малки количества ром от меласа. След това правителството отменя забраната за дестилиране от сок от захарна тръстика, за да произведе това, което се нарича сега „селскостопански ром“.
Накрая на нашия тур сме оставили най – интересната част, а именно – Водопадите Шамарел и цветната земя на Мавриций! Естествен феномен, който се се формира от преобразуването на базалтична лава в глинести минерали. Това е сравнително малка площ от дюни, съдържащи пясък със седем различни цвята (червено, кафяво, виолетово, зелено, синьо, лилаво и жълто).
Цената включва: обяд
Цена на човек: 116 €/ 227 лв. ( от 1 до 3 човека)


Ден 5
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане):
Целодневна екскурзия „ Мистичният Юг“ (South Unspoiled)
Нашият тур започва с посещение на Bois Chéri – първата чаена плантация за чай на остров Мавриций, датираща от 1892 г. Тук се намира и фабриката и музея за чай, в който се описва историята на чая с помощта на машини и снимки.
Следва да се отправим към Природен парк La Vanille - идиличен и зашеметяващ парк от буйна тропическа растителност с площ от 3,5 хектара. Насладете се на незабравимото преживяване на разходка сред най-голямата група от сухоземни костенурки „Aldabra“ в света! Има повече от 1000 костенурки, в допълнение още 2000 крокодили от Нил, както и много други животни като маймуни, игуани, прилепи, елени, гекони, змиорки  и още ... Можете също да посетите нашия Инсектариум с повече от 23 000 екземпляра, аквариум и фосилен музей. След това ви очаква впечатляваща колекция от  насекоми, включителнои множество красиви пеперуди.  “Gris Gris’, най-южната точка на острова, е едно доста различно място от другите области в открити води. Тук, където силните морски течения разбиват вълните в отвесни скали, се открива една прекрасна гледка.
Цената включва: обяд
Цена на човек: 115 €/ 225 лв. ( от 1 до 3 човека)

 
Ден 6
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане):
Целодневна екскурзия „Автентичният Мавриций“
Ile aux Aigrettes е малък (27 хектара) остров, разположен в залива Махебург, на около 850 м от югоизточния бряг на Мавриций. През 1965 г. островът е обявен за природен резерват. Тук ще откриете растения и животни, които са уникални за острова и не се срещат никъде другаде по света! Някои от тях са на изчезване като например розовият гълъб.
Приключението става още по-интересно  с посещението на фабрика за производство на бисквити  от касава(маниока)  , създадена в далечната 1870г. Маниока е тропическо, бързорастящо многогодишно и вечнозелено храстовидно растение. На височина достига до 3 м. По време на тура можете да проследите производството  етап по етап.  Турът ще завърши с посещение на рибарско селище.
Цената включва: обяд
Цена на човек: 112 €/ 219 лв. ( от 1 до 3 човека)

 
Ден 7
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане):
Касела – „Светът на приключенията“
World of Adventures е парк, който се намира на западния бряг на о-в Мавриций и е разположен на площ от 250 хка. Утвърден е като водеща атракция на острова. Тук можете да намерите огромно разнообразие от животни и най – различни развлекателни дейности – да се разхождате сред лъвовете, да храните жирафи, да карате бъги.
Вход за парка + трансфери – 99 €/ 194 лв. на човек
 
Ден 8
Закуска. Свободно време или възможност за водни спортове - гмуркане, разходка с катараман, уиндсърфинг, водно колело.

Ден 9
Закуска. Трансфер до летището. Полет Мавриций - София.
 
Ден 10
Кацане на летище София


Забележка: Хотелите са базови. При желание от ваша страна може да предложим други варианти за настаняване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Условия за записване:
    Депозит в размер на 50% от пакетната цена
    Доплащане 30 дни преди тръгване – 100 %
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус
 
Забележки:
  • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.75 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуване: 1
  • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до остров Мавриций.
  • Изисквания за влизане в Мавриций: за да се избегне карантина на острова, пътуващите трябва да са напълно ваксинирани, както и да притежават негативен резултат от ПСР тест, направен до 72 часа преди пътуване. При пристигане се извършва антиген тест, както и на ден 5 от престоя. Възможно  е посочената информация да претърпи промени, за актуална информация се свържете с туроператора в деня на резервация.
Република Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 км източно от най-големия африкански остров Мадагаскар. Освен остров Мавриций, републиката включва островите Св. Брендън, Родригес и Агалега. Островът е открит през 1507 г. от португалски мореплаватели, като никога преди това не е бил населяван от хора. Столицата е Порт Луис, а официалният език е английският,  който е и основeн търговски език. Не по-малко обаче е разпространен френският език, който е в основата за местния разговорен креолски език. Месеците от м. Май до м. Октомври са по-хладни, което се изразява повече в ниската влажност на въздуха, отколкото в понижаване на температурите.
 
Полезно да знаете:
• Валута: местната валута е рупия. 1 евро ~ 40,15 рупии; 1 щатски долар ~35,88 рупии. Можете да обменяте в хотелите, банките и обменни бюра. Банкоматите са широко разпространени.
• Кредитни карти – почти навсякъде е възможно разплащане с международни дебитни и кредитни карти Visa или MasterCard.
• Придвижване – можете да наемете кола или да използвате такси. В курортните зони е широко разпространено карането на колело или мотопед. Такситата работят с предварително оказани тарифи на километър, които се виждат на залепени на вратите на шофьорите. Бакшишите не са задължителни, но препоръчителни.
• Електричество – напрежението е 230V. Можете да използвзвате европейските накрайници за контакт.
• Бакшиши – обикновено възлизат на около 10% от сметката в заведението.
 
Информация относно остров Мавриций:

Северна част на острова
  • Grand Bay– търговски и развлекателен рай, мястото, където местните жители се отправят, когато искат нощна забава навън (ресторанти, барове и дискотеки). Наскоро обновения плаж La Cuvette също си заслужава да бъде посетен.
  • Перейбере – един от популярните обществени плажове, известен със своите търговски обекти, ресторанти и кръчми.
  • Balaclava Ruins – На метри от Baie aux Tortues, кръстена на множеството костенурки в района от моряци през XVIIвек, могат да бъдат намерени руините на старата интереснакрепост Balaclava.
  • The Triolet Shivala – най-дългото населено място на острова, град Triolet предлага възможност да посетите най-големия индуски храм, на Maheswarnath, построен през 1819 г. в чест на боговете Шива, Кришна, Вишну, Муруган, Брахма и Ганеша.
  • Овощните градини Labourdonnais – открийте голямо разнообразие от тропически овощни дървета, цветни и ароматни екзотични цветя.
 
Източна част на острова
  • Flacq Market - Flacq е едно от най-важните селища в Мавриций. Това място за срещи на жителите на Изтока се гордее с най-големия открит пазар в страната. Изключително колоритен пазар, който привлича голям брой туристи всяка година.
  • Аквапарк Leisure Village - насладете се на незабравими мигове в аквапарка – вашият релакс и удоволствие са гарантирани.
 
Югоизточна част на острова
  • Холандските руини - Във Vieux Grand Port, можете да видите останките от първите холандски укрепления. Разкопките са в ход и изследователите ще се опитат да разкрият важна част от историята на остров Мавриций.
  • Махебург– товае едно от главните рибарски селища на острова. Кулите Martelloса една от интересните забележителности тук. Построенипрез 1804 г. на великолепния залив Grand Port, кулитесимволизират сцената на съперничеството между старите колониални сили и изобретателността на човечеството. Те са крайъгълен камък в историята на острова, символизират края на робството и началото на индийската имиграция.
  • Souillac – малък морски курорт край скалистото крайбрежие на областта Savanne. Едно популярно място е най-южната точка на селото, точно на върха на скала: GrisGris, откъдето се открива невероятна панорамна гледка.

Във вътрешността на острова
  • Ganga Talao - Grand Bassin - Отвъд La Marie и Mare-AUX-Vacoas се намира едно от двете естествени езера на остров Мавриций. То почива в кратер на изгаснал вулкан. Ganga Talao е важно място за поклонение и много местни жители ходят на разходка там по време на фестивала на Маха Шиваратри.
  • BlackRiver Gorges – този национален парк от 6574 хектара е създаден през 1994 г. за защита на останалите местни гори на Мавриций. Посетителите могат да се насладят на великолепните пейзажи, с ендемични растения и редки видове птици.
Допълнителни екскурзии
Целодневен тур на северната част на острова:

Турът ще започне с посещение на столицата на острова – Порт Луис. Крайбрежната зона на града включва търговски комплекс Caudan, основният пазар, пазара на плавателни съдове и крепостта Adelaide (известна още като La Citadelle), построена от британците през 1835 г. След обяда ще направим спирка в Памплемус за посещение на ботаническата градина Seewoosagur Ramgoolam.
Прекръстена през 1988 г. като признание за почитания премиер, който е довел  страната до независимост преди повече от 20 години, Ботаническата градина е една от най-посещаваните туристически атракции в северната част на острова.
Ще имате възможност да видите прочутите гигантски водни лилии, чиито листа разшири са с около три метра диаметър. Другото невероятно растение, с което ще се запознаете, е палмата Talipot. Тя цъфти само веднъж на всеки 30 до 100 години. Градините разполагат с чудесни примери за махагонови дървета и редките палми Latanier от Мадагаскар.
Цената включва: обяд
Цена на човек: 95 €/ 186 лв. (1 до 3 човека)
Цена на човек: 82 €/ 160 лв. ( 4 до 10 човека)

 
Целодневен тур на южната част на острова: „Цветният Юг“
Нашата обиколка започва с посещение на град Кюрпип. Това е най-централният град на острова, основен търговски център, домакин на луксозни аристократични имения и модерни бизнес сгради. Кметството, известно като Hotel De Ville, отваря врати през 1902 г. и впечатлява с уникална и прекрасна архитектура, както и Royal College от XVI - XVII век.
След това продължаваме към кратерното езеро Grand Bassin, което е в Топ листа на зазбележителности за всеки, който посещава острова! Другото име на езерото е Ganga Talao. намиращо се в уединен планински район в квартал Savanne, дълбоко в сърцето на Мавриций. То е ситуирано на около 1800 фута над морското равнище и се счита за най-свещеното индуско място на Мавриций. Там е построен храм, посветен на Шива и други Богове включително Хануман, Лакшми, както и множество други храмове в околоността. По време на празника Маха Шиваратри, много поклонници в Мавриций ходят боси от домовете си до езерото.
Следващото приключение за деня е посещение на националния парк Black River Gorges – най – голямата защитена гора на остров Мавриций! А за ценителите на рома – ще видим отблизо фабрика за производство на ром. До 2006 г. Мавриций произвежда само малки количества ром от меласа. След това правителството отменя забраната за дестилиране от сок от захарна тръстика, за да произведе това, което се нарича сега „селскостопански ром“.
Накрая на нашия тур сме оставили най – интересната част, а именно – Водопадите Шамарел и цветната земя на Мавриций! Естествен феномен, който се се формира от преобразуването на базалтична лава в глинести минерали. Това е сравнително малка площ от дюни, съдържащи пясък със седем различни цвята (червено, кафяво, виолетово, зелено, синьо, лилаво и жълто).
Цената включва: обяд
Цена на човек: 134 евро/ 262 лв.  ( от 1 до 4 човека) 96 €/ 188 лв. ( от 4 до 10 човека)
 

Целодневна екскурзия „ Мистичният Юг“ (South Unspoiled)
Нашият тур започва с посещение на Bois Chéri – първата чаена плантация за чай на остров Мавриций, датираща от 1892 г. Тук се намира и фабриката и музея за чай, в който се описва историята на чая с помощта на машини и снимки.
Следва да се отправим към Природен парк La Vanille - идиличен и зашеметяващ парк от буйна тропическа растителност с площ от 3,5 хектара. Насладете се на незабравимото преживяване на разходка сред най-голямата група от сухоземни костенурки „Aldabra“ в света! Има повече от 1000 костенурки, в допълнение още 2000 крокодили от Нил, както и много други животни като маймуни, игуани, прилепи, елени, гекони, змиорки  и още ... Можете също да посетите нашия Инсектариум с повече от 23 000 екземпляра, аквариум и фосилен музей. След това ви очаква впечатляваща колекция от  насекоми, включителнои множество красиви пеперуди.  “Gris Gris’, най-южната точка на острова, е едно доста различно място от другите области в открити води. Тук, където силните морски течения разбиват вълните в отвесни скали, се открива една прекрасна гледка.
Цената включва: обяд
Цена на човек: 143евро280 лв. ) от 1 до 4 човека) ;  115 €/ 225 лв. ( от 4 до 10 човека)
 
Целодневна екскурзия „Автентичният Мавриций“
Ile aux Aigrettes е малък (27 хектара) остров, разположен в залива Махебург, на около 850 м от югоизточния бряг на Мавриций. През 1965 г. островът е обявен за природен резерват. Тук ще откриете растения и животни, които са уникални за острова и не се срещат никъде другаде по света! Някои от тях са на изчезване като например розовият гълъб.
Приключението става още по-интересно  с посещението на фабрика за производство на бисквити  от касава(маниока)  , създадена в далечната 1870г. Маниока е тропическо, бързорастящо многогодишно и вечнозелено храстовидно растение. На височина достига до 3 м. По време на тура можете да проследите производството  етап по етап.  Турът ще завърши с посещение на рибарско селище.
Цената включва: обяд
Цена на човек: 129 евро/253 лв. ( от 1 до 4 човека) ;102 €/ 199 лв. ( от 4 до 10 човека)

 
Касела – „Светът на приключенията“
World of Adventures е парк, който се намира на западния бряг на о-в Мавриций и е разположен на площ от 250 хка. Утвърден е като водеща атракция на острова. Тук можете да намерите огромно разнообразие от животни и най – различни развлекателни дейности – да се разхождате сред лъвовете, да храните жирафи, да карате бъги, да се докоснете до чита и др.
Вход за парка + трансфери – 116 €/ 227 лв. на човек
Яздене на камила - 19 евро/ 37 лв. на човек
Бъги продължителност 1 час - 65 евро/ 127 лв. на човек

 
Паркът с крокодилите La Vanille - имате възможността да видите близо крокодили от р. Нил, както и гигантските костенурки Алдабра.
97 евро/ 190 лв. на човек при минимум от 1 до 3 човека

 
Плуване с делфини: 141€/276 лв. на човек при минимум от 1 до 4 човека
Catamaran Sunset Cruise: 125€/245 лв. на човек при 1 до 4 човека

 
Всички допълнителни екскурзии се предлагат, както от България, така и на място. По желание на клиента, ТО може да предложи допълнителни опции за турове.
 
Забележка:
Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение при резервация.
Езици на провеждане на екскурзиите: английски, френски, руски (на запитване).Разпределението на екскурзиите по дни е примерно и може да се направи по желание от страна на клиента.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Мавриций - София с включени летищни такси
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощувки на съответната база в избрания от вас хотел
  • Медицинска застраховка с 10 000 евро покритие с асистанс със ЗД ”Евроинс” ( застраховката включва покритие COVID-19)

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии
  • Услуги, които не са упоменати като включени за съответния хотел
  • Разходи от личен характер
  • Бакшиши
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" ( застраховката включва покритие COVID-19)
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 5155



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa