Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

КУБА ЛИБРЕ - ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА КУБА 2023



« Вижте още хотели към тази почивка

Habana Riviera by Iberostar 4* & IBEROSTAR Playa Alameda 4*


Разположение:
Хотелът е разположен 40 км от летището във Варадеро, на 17 км от центъра на гр. Варадеро, на 180 км от международното летище в Хавана, на първа линия.
Включен е в групата хотели Iberostar.

ТАБЛИЦА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ

Моля, посочете цена от таблицата

Цената е на база нощувка със закуска.
Дата:
12.09.2023
17.10.2023
Цена на човек в двойна стая
Единична стая
2016 € / 3943 лв2236 € / 4374 лв
2161 € / 4227 лв2381 € / 4657 лв




ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
КУБА ЛИБРЕ - ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА КУБА 2023

10 дни / 7 нощувки

цена от: 2016.00 € / 3943 лв

ПРОГРАМА:
 
Ден 1: София-Хавана
Среща на летище София с водача на групата в 19:10 ч. за полет до Хавана през Истанбул в 21:10 ч. Кацане в Истанбул в 22:35 ч. Излитане за Хавана в 02:10 ч.

Ден 2: Хавана
Пристигане на международното летище Хосе Марти в 07:45 ч., където ни очаква представител на фирмата партньор. Ще се отправим към хотел Memories Miramar 4*, където ще ни посрещат с коктейл за добре дошли. Настаняване и свободно време. Нощувка.
 
Ден 3: Целодневен обиколен тур на кубинската столица
Закуска.
След като закусим започва нашата експедиция в този вълнуващ и изпълнен с противоречия град.
На пръв поглед Хавана изглежда като объркан пъзел, но поемете въздух и се опитайте да подредите парченцата. Резултатът ще е смайваща картина.
Хавана е основан от испанците през 16 в. и поради стратегическото си местоположение се превръща в техен плацдарм за завладяването на Новия континент. В пристанището му спират натоварените със съкровища галеони преди да се отправят към родината си.
През 1592 г. испанският крал Филип II дава на Хавана титлата град и го обгражда със здрави крепостни стени.  
3 в 1 – това представлява съвременната кубинска столица, която обединява три по-малки градове: Стара Хавана (Habana Vieja), включена в Списъка на световното културно наследство на UNESCO; грубия Centro Habana – душата на Хавана, където страстните тонове на салсата се съревновават с дрънченето и бръмченето на астматичните стари американски коли, минаващи по тесните му улици; и по-модерния търговски център Ведадо (Vedado), чийто поувехнал блясък от 50-те години на миналия век се отразява в квадратните му небостъргачи, някога управлявани от мафията хотели и музикален нощен живот. Тук са най-прочутите джаз клубове, пищни кабарета и Fábrica de Arte Cubano, която предлага най-добрите представления в страната. Само когато се потопите и в трите, ще разберете същността на този енигматичен град.
През този ден ще посетим фабрика за пури, ще видим университета, Площада на революцията (Plaza de la Revolución), емблематичния хотел „Национал” (Hotel Nacional de Cuba) и най-френетичното и известно място – крайбрежната алея Малекон (Malecón), на която винаги има музика и танци. Ще минем покрай Големия театър, булевард Ел Прадо, бившия президентски дворец и Сентръл парк. Обиколката ще продължи през Стара Хавана, чиито граници са четирите площада: площадът с Катедралата (Plaza de la Catedral),  площад Сан Франциско де Асис, Старият площад, великолепният площад Arms. Ще  посетим хотел Ambos Mundos, баровете Floridita и Bodeguita del Medio.
Обяд в района на Стара Хавана (с включена една местна напитка). Следобед – свободно време за разходка и пазаруване от Занаятчийския пазар.
Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: Целодневна екскурзия до долината Винялес
Закуска.
Този ден ще посветим на долината Винялес (Viñales) в провинция Пинар дел Рио, където и до днес се практикува традиционно земеделие.
Пътувайки на запад към Сиера де лос Органос пред нас се открива уникалният пейзаж на долината, защитена от драматично извисени варовикови възвишения (моготи), образувани преди 200 милиона години.
Плодородната почва и благоприятният климат са я превърнали във важен аграрен център, където в продължение на векове се отглеждат тютюн, фуражни и хранителни култури. Регионът пази богата народна традиция в своята архитектура, занаяти и музика и затова е под защитата на UNESCO. Това е и мястото, откъдето идват най-добрите пури в света, за които се смята, че са произведени за първи път от местното население Taíno.
Под Вале де Винялес има много пещери с обща дължина около 45 километра. Ще се отправим на 5 км северно към една от тях - Пещерата на индианците (La Cueva del Indio), открита през 1920 г.  След като разгледаме част от нея, ще се качим на традиционна лодка, за да продължим проучването ѝ по течението на подземната река Сан Винсенте, която преминава през вътрешността на планините Haystack Hillock.
Следва обяд в местен ресторант, където ще опитаме креолската кухня с включена една напитка.
Следобед ще посетим скалния Праисторически стенопис (Mural de la Prehistoria). Монументът с дължина 120 м е най-голямата картина на открито и се намира на 4 км западно от село Винялес. Тя е дело на Leovigildo González Morillo, последовател на мексиканският художник и монументалист Диего Ривера.
Завръщане в Хавана. Нощувка.
 
Ден 5:  Хавана - Сиенфуегос - Тринидад
Закуска.
След закуска ще отпътуваме към Тринидад, който е на около 300 км от Хавана. По пътя ще се отбием в Сиенфуегос, наричан още „Перлата на юга” (La Perla del Sur).
Известен с колониалната си архитектура, градът е основан през 1819 г. от испанците, въпреки че първоначално е заселен от френски емигранти от Бордо и от южния американски щат Луизиана. Разположен на южния карибски бряг в централната част на Острова, градът скоро се превръща в център на търговията със захарна тръстика, тютюн и кафе. До 1860 г. Сиенфуегос се превръща в третия най-важен и богат град в Куба.
Първоначалната му архитектура е в неокласически стил, но с течение на времето става по-еклектична. Все пак Сиенфуегос успява да запази хармоничния си цялостен градски пейзаж. Сред сградите му се отличават Правителственият дворец (кметството), училището Сан Лоренцо, епископството, дворецът Ферер и бившият лицей. Градът е първият и изключителен пример за архитектурен ансамбъл, представящ новите идеи за модерност, хигиена и ред в градското планиране, разработени в Латинска Америка от 19 век.
За краткия ни престой в Сиенфуегос, ще видим главния площад Parque Jose Marti (бивш Площад на оръжията), театъра Tomás Terry, Palacio Ferrer и Palacio de Valle - забележителна сграда, построена между 1912 и 1917 г. 
Преди да продължим пътуването си за Тринидад, ще обядваме в местен ресторант.
След пристигането, ще направим кратка обиколка на града. Настаняване и кратък коктейл за добре дошли в хотела. Нощувка.
 
Ден 6: Тринидад - Санта Клара- Варадеро
Закуска и освобождаване на стаите, след което следва полудневна обиколка на Тринидад.
Историческият център на Тринидад е затворен за движение и това го прави особено приятен за разходка с екскурзовод, по време на която ще се насладим на цветните колониални сгради. Plaza Mayor е сърцето на Тринидад, където ще обядваме преди да отпътуваме за Санта Клара. Площадът е заобиколен от колоритни исторически сгради от 18-19 век.
Ще посетим Museo Romántico, който се помещава в имението Palacio Brunet на богатия местен търговец и благородник Conde de Brunet, построено през 1740 г. Освен че е великолепен като архитектура, Музеят съхранява превъзходна и разнообразна колекция от декоративни предмети от 19 век , включително картини, скулптури, мебели, фини прибори за хранене, порцелан и стъклария, както и съхранени дрехи от една отминала епоха.
В имението La Canchanchara от 18 в. ще ни посрещнат с коктейл от ром, меласа, мед, лимон и aguardiente, поднесен в керамични чаши.
На път за Санта Клара ще преминем през Долината на захарните мелници със стари захарни плантации и кулата Изнага, включени в Списъка на UNESCO.
Санта Клара се намира в централната част на Острова на свободата. Индустриалният град, който е столица на провинция Вила Клара, играе важна роля по време на Кубинската революция. Това е мястото, където бунтовническата армия на Че дерайлира влак, превозващ провизии за войските на Фулхенсио Батиста на изток. За два кратки дни армията на Че превзема града и принуждава диктатора да напусне Куба.
Санта Клара е най-известна с мемориала на Че Гевара - Complejo Escultórico Memorial Comandante Ernesto Che Guevara. Той включва огромна статуя на Че, музей и мавзолей, където се съхраняват останките от героя на революцията.
Сърцето на Санта Клара е Парк Видал (Parque Vidal). Това е страхотно място да поседите и да усетите ритъма на живота на Острова. Наоколо са театърът, художествената галерия и музеят, който разказва за колониалното минало на града. В съседство е Casa de la Cultura, където всяка вечер има музика и може да видите местни жители да танцуват с чужденци на стъпалата пред входа.
Отправяме се към Варадеро. Щом пристигнем в хотел Iberostar Playa Alameda (или подобен), ни очаква коктейл за добре дошли, настаняване и нощувка.

ДЕН 7: Плаж Варадеро
Закуска.
Свободно време / екскурзии по желание.
Нощувка

ДЕН 8: Плаж Варадеро
Закуска.
Свободно време / екскурзии по желание.
Нощувка

ДЕН 9:  ВАРАДЕРО - ЛЕТИЩЕ ХАВАНА
Закуска.
Освобождаване на стаите в 12:00 ч. и обяд в ресторанта на хотела. Отпътуване за Хавана в 15:00 ч. Полет до Истанбул и после до София.

ДЕН 10:  София
Пристигане в София


Допълнителни екскурзии по желание:
  • TROPICANA CABARET Show + трансфер -  където в запазена зона може да се насладите на грандиозното и колоритно шоу "Под звездите".  Тропикана е най-известното кабаре в Куба. Открито през 1931 г., то е наричано "Рай под звездите". В спектакъла участват над 200 певци, танцьори, музиканти и вокалисти.
 125€ / 245 лв на човек.
  • Джип сафари 4x4 до река Канимар във Варадеро – 100€/196лв. на човек
 
Начин на плащане:
1. Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 30%  от цената на организираното пътуване в лева;
2. До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

Необходими документи:
Международен паспорт, с дата на валидност 6 месеца след дата на приключване на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
За пътуването не се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус
  • Лодка

Забележки:
• Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо
долара 1 USD = 1.85 лева. В случай, че обменният курс се повиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
• Няма визови и санитарни ограничения за влизане в страната.
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 18 човека.
• Срок за уведомление за недостигнат брой: 30 дни преди датата на
отпътуване.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: Туроператорът препоръчва сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД „Евроинс” , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Дати:
12.09.2023, 17.10.2023
 
 

 

 



Цената включва:

  • Самолетен билет София-Хавана-София с авиокомпания Turkish Airlines
  • 3 нощувки със закуски в Хавана,
  • 1 нощувка със закуска в Тринидад
  • 3 нощувки на база All inclusive във Варадеро.
  • Трансфери с луксозен климатизиран автобус.
  • Обявените в програмата екскурзии и обеди с включена една напитка.
  • Екскурзоводско обслужване по време на престоя от местни лицензирани екскурзоводи.
  • Водач-преводач от агенцията
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс” за туристи до 65 години;

Цената не включва:

  • Туристическа карта (визи): 30 EUR на човек
  • Вечери в хотели: 35 EUR на човек на вечер в хотел в Хавана или Тринидад (без включени напитки).
  • Допълнителни екскурзии
  • Бакшиши за месните екскурзоводи и шофьори – 40 евро
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 65 години – в зависимост от възрастта, повече информация ще получите при записване
  • Застраховка Отмяна на пътуването
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 8040



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa