Вашата оценка
СИНЬО ЛЯТО В ПОРТУГАЛИЯ 2018

СИНЬО ЛЯТО В ПОРТУГАЛИЯ 2018

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Португалия - 8 дни / 7 нощувки - самолетна програма

Описание

Програма:

 
Ден 1: Отпътуване от София в 20.50ч с полет на АК България Ер. Кацане в Лисабон в 23:00ч. Посрещане и трансфер до избрания хотел в Лисабон или Ещорил.
Ден 2 – Ден 6:  Възможност за активна почивка в избрания хотел, или  няколко възможности за разнообразни еднодневни приключения! (вж. по-долу)
Ден 7: Освобождаване на хотела, трансфер до летището в Лисабон за полета до София в 00.05ч.
Ден 8: Кацане в София в 06.00ч.
 
Акценти по програмата:
  • Самолетни билети по дестинацията София – Лисабон – София , с включен багаж ( до 23кг)  и летищни такси , а само за полетите през м. Юли - безплатен превоз на домашен любимец!
  • Трансфери летище- хотел- летище
  • Избрани хотели 3*  в курортите Ещорил и Лисабон  в близост до забележителностите и до популярните плажове в района.
  • База на настаняване BВ ( нощувка, с вкл.закуска)
  • Удобни  и лесни транспортни връзки до Лисабон, Ещорил и Кашкаиш
  • Много идеи за самостоятелни разходки в района

Избрани хотели по програмата:
Hotel Praia Mar 3*, Lisbon, Carcavelos beach (или подобен) – Хотелът е на 2 минути пеша от плажа. Предлага панорамен изглед към Атлантическия океан от ресторанта на 8-мия етаж, този хотел е с изглед към очарователния пясъчен плаж на брега на Ещорил. Всяка от  просторните му  стаи е с безплатен Wi-Fi. Стаите  в Praia Mar са със съвременен интериор  и разполагат със самостоятелен балкон. За развлечения  в стаите има сателитна телевизия, а някои стаи са със СПА вана в банята. В ресторант Rosa Dos  Ventos се сервират португалски деликатеси, придружени от прочутите вина на Bussaco. Ресторантът и прилежащият бар са с невероятен изглед към Атлантич еския океан от река Тежу до залива Кашкайш. Гостите  на хотел Praia Mar могат да ползват открития басейн или под сянката на палми в градината. Близкият  плаж Carcavelos предлага възможност за сърфиране, а в близост до хотела има тенис кортове.
Цена: 660 евро /1290 лева, на човек в двойна стандартна стая.


 
Hotel Londres 3* in Estoril, Tamariz beach ( или подобен) -  само  на пет минути от красивия плаж Тамариз този хотел предлага уютни стаи с климатик, самостоятелна баня и тоалетни принадлежности. На разположение на гостите са още открит басейн и ресторант Sal & Pimenta, където се сервират  закуска и вечеря . Гостите могат да се насладят на напитки и леки закуски в бара на хотела. Всяка стая е оборудвана с  телевизор с плосък екран със сателитни канали, телефон и бюро.  Модерната самостоятелна баня е с безплатни тоалетни принадлежности. Повечето стаи са с балкон.
Хотел Londres 3* предлага още: денонощна рецепция, 2 фризьорски салона, щанд за вестници и списания и коли  под наем. Гара  Ещорил е на 5 минути пеша и осигурява директни връзки до град Лисабон за 30 минути. Наблизо има безплатен обществен паркинг. 
Цена: 730 евро / 1428 лева, на човек в двойна стандартна стая.

Полетно разписание:
Полет № Дата Направление Излита Каца
FB 563 05 JUL SOF – LIS 20:50 23:00
FB 564 13 JUL LIS – SOF 00:05 06:00
 
Полет № Дата Направление Излита Каца
FB 563 12 JUL SOF – LIS 20:50 23:00
FB 564 20 JUL LIS – SOF 00:05 06:00
 
Полет № Дата Направление Излита Каца
FB 563 19 JUL SOF – LIS 20:50 23:00
FB 564 27 JUL LIS – SOF 00:05 06:00

Допълнителна информация:

Португалия
Изпъстрена с цветове през по-голямата част от годината, тази топла, гостоприемна страна между Атлантика и Пиринеите предоставя хиляди възможности за любопитните и жадни за история свои гости. Жаркото слънце през лятото, прекрасните климатични условия и красивите морски гледки, които многото курорти пазят като своя запазена марка, са важно условие за изкарването на една незабравима почивка. Разбира се храната, виното и гостоприемството на местните жители допринасят допълнително за един наистина качествен престой на достъпна и разумна цена.
Страната се слави с отличния си климат, която я прави желана дестинация по всяко време на годината. С хилядолетната си история предлага възможност за потапяне във времето назад, запазено в многото архитектурни и исторически забележителности. Някои от градовете, със своите крепости и стени, катедрали и живописни пристанища не веднъж са ставали естествен декор за много филми. Не малко популярни личности е родила тази страна: от Вашку да Гама, Амалия Родригеш ( Кралицата на фадо) до Жозе Мануел Барозу и разбира се – Кристиано Роналдо. Традиции, фолклор , сърцати и усмихнати хора , които приканват да опитате всяко удоволствие в тази прекрасна страна.
Лисабон (Лишбоа)

Разположен уютно между седем хълма на северния бряг на р. Тахо (Тежу) , градът е изпълнен с много контрасти – от високи, модерни сгради , до здания в стил ар нуво, с великолепни мозаични пътни настилки и ярко оцветени керемидени покриви. Всяка сграда разказва своя собствена история. В града ще откриете красивите сгради на музеите, катедрали , манастири , почти навсякъде обградени от добре поддържани паркове и градини. От всички хълмове в района се разкриват невероятни, спиращи дъха цветни панорами. Например от Кастело де Сеу Жоржи можете да се насладите на наистина прекрасна гледка към града. Друга важна и отличаваща се забележителност на Лисабон е пристанището. Известно е от поне 3000 години , като през различните векове е ставало притежание на различни господари. Играе особено важна роля през 15-17век, когато Португалия е в своя разцвет – богата и силна имперска държава. Това е времето,  когато Вашку да Гама открива морския път до Индия и към Португалия потичат неизмерими богатства от търговията с подправки и скъпоценни камъни. Но въпреки че  в колониална Бразилия откриват злато ( през 17 в. ) империята  бавно започва да упада. През 1755г Лисабон претърпява силно земетресение, от което така и не успява да възстанови предишните си блясък и слава.
Сега, в наши дни Лисабон е една преуспяваща европейска столица и любима туристическа дестинация.
Забележителности: Националният музей за древно изкуство, музеят „Калущте Гулбенкиан“, манастирът „Сау Висенте де Фора“, църквата „Сау Роке“ и много други.

Ещорил
Разположен в  община Кашкаиш, област Естемадура, Ещорил лежи върху най-западната точка на континентална Европа – нос Кабо да Рока. Местоположението му  на брега на океана и само на 20 км от столицата Лисабон, го правят изключително удобно място за почивка и разходка. Забележителен е фарът на нос Кабо да Рока от 1846г, чиято светлина вечер се вижда на 42 км. Фарът се намира на скала, висока 140 метра, и предоставя фантастични гледки.
Друга забележителност в района е най- голямото казино в Европа, разположено в прекрасен парк, стигащ до брега на океана.  Прекрасен замък, построен през 1917г, през 1942г е превърнат в място за развитие на таланти,   сега е собственост на съвета на Кашкаиш и е станал дом на регионалният исторически музей, но и все още в него се провеждат културни мероприятия: концерти, изложби и други.
Колорита на града се подсилва от хубавите къщи с типична архитектура и много цветове, широката плажна ивица, спокойствието на района. Разнообразието от специалитети, предимно морски, а и невероятните вина на които Португалия е родина, привличат гостите на града.
Брега на запад от Ещорил е популярна туристическа дестинция, предлагаща възможност за почивка и забавления в множеството хотели, ресторанти и красиви жилищни кооперации. Района заобикаля нос Кабо да Рока, където се намира и природния парк „Синтра Кашкаиш“.
Прекрасните плажове на север от носа са сигурна гаранция за много слънчеви и незабравимо прекарани дни тук.
 
Кашкаиш
Кашкайш е град почти долепен до Ещорил. Възстановен изцяло след голямото земетресение през 1755 г.,градът става любимо място на крал Луиш I и той построява резиденция в цитаделата на крепостта през 1870 г. От тогава кралското семейство прекарва летните месеци в Кашкайш. Самата Цитадела е от 16 век, а крепостта е разположена върху издадена към залива скала и е една от седемте крепости за защита на Лисабон  от нападения. Сега тук се помещават модни ресторанти. Рибарското пристанище в подножието на крепостта е с осемстотин годишна традиция. Тук рибарите изнасят все още своя улов всяка сутрин. От този период са и големите представителни къщи горе на хълма, където аристокрацията се е наслаждавала на фантастичните гледки. И сега в старата част на града, по павираните улици, в привлекателните ресторанти и модни бутици, се усеща изтънченият вкус на богатите.
По  крайбрежния булевард се намира  Музеят на графовете „Кастру-Гимараеш“, помещаващ се в представителна къща от 19 век. Най-посещаваната забележителност на Кашкайш е тесният пролом „Устата на ада,“ където морските вълни преминават с грохот през него. В къщата на историите на Паула Регу могат  да се разгледат невероятните творби на художничката Паула Регу, родена в Кашкайш.
Сладоледът на  легендарната сладоледена къща Сантини в Кашкайш, трябва да се опита непременно. Сладоледеното кафене е любимо място и на италианското кралско семейство, когато е в  изгнание тук. Създадено през 40-те години на 20 век, то и досега е едно от най-посещаваните места в града. Националният  дворец „Келуз“ е  разположен между Кашкайш и Лисабон. Основната сграда е една провинциална къща, която много се харесва на принц Педру  (1717-1786) - брат на крал Жозе. По негово настояване френският архитект Жан Батист Робийон, я превръща в един миниатюрен Версай. В двореца има 22 стаи, всяка от които обзаведена и украсена по различен начин. Тук могат да се видят освен португалски  мебели от този период, но и килими от Арайолос, бижута и много изумително красив порцелан.В тронната зала лъскавият паркет и покритите с огледала стени, отразяват блясъка на полюлеите и позлатените тавани. В така наречената зала на Дон Кихот, рисунки по стените изобразяват сцени от  романа на Сервантес. В тази зала умира Дом Педру IV. Градините към двореца са проектирани пак от Робийон, но и със съдействието на френския дизайнер Льо Нотр. Запазени са много от статуите, езерата и фонтаните в градините. Използван най-вече  през летните месеци, в двореца „Келуз“ се устройвали  борби с бикове, състезания с  коне, концерти и фойерверки. Кралица Мария I - съпруга на  Педру живее тук дълги години. Кралското семейство се премества тук за няколко години, след пожар в двореца „Ажуда“  в Лисабон. След  бягството на кралската фамилия в Бразилия, дворецът „Келуз“ е обитаван рядко. Реставриран  в целия си блясък, сега той буди възхищението на посетителите.
В близост се намира Ерисейра  - известен малък курорт, с рибарско пристанище и старинен  център около църквата на върха на скалите.
 
Условия за записване:
Поради промоционалния характер на почивката и кратките срокове до датите на заминаване, офертата е валидна при пълно заплащане на стойността при подписване на договора.
 
Анулация:
В случай на отказ от пътуването, фирмата не възстановява заплатената сума!
  
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус

Забележка: Настаняването в хотелите е на запитване и цените, и наличните стаи подлежат на препотвърждение към момента на резервацията!

„Отмяна от пътуване“: ТО  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД “ Евроинс”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни  причини на пътуващия,  негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Цената включва:

  • Самолетни билети на АК „България Ер „ София - Лисабон -София, с вкл.ръчен багаж 8кг и 23кг – чекиран, летищни такси и само в промо периода ( м.Юли 2018) – безплатен превод на домашен любимец.
  • Трансфери летище-хотел-летище
  • Настанавяне в избрания хотел на съответната база
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на човек, към ЗД „Евроинс“

Цената не включва:

  • туристическа такса 1 евро на ден на турист, над 13г. ( заплаща се на място в хотела )
  • Допълнителни екскурзии и мероприятия, извън описаните в програмата;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка „Отмяна на пътуването“;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa