Вашата оценка
ПОЧИВКА В КУБА 2024 - 30.04 - ХАВАНА И ВАРАДЕРО С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ

ПОЧИВКА В КУБА 2024 - 30.04 - ХАВАНА И ВАРАДЕРО С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ

9 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни

София - Мадрид - София10 дни / 7 нощувки в Куба (3 в Хавана, 4 във Варадеро) 1 нощувка в Мадрид - директен чартърен полет от Мадрид до Хавана - ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!!!

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

ПРОГРАМА:

1-ви ден: София - Мадрид / 30.04.24
Полет София – Мадрид излита от летище София, Терминал 2 в 22:30ч и каца на летище Барахас в 01:10 ч.

2-ри ден: Мадрид – Хавана/01.05.24
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до летище Барахас за  директен чартърен полет с АК „World2Fly“ в 14:45 за Хавана, Куба. Каца в Хавана в 17:30ч. местно време. Трансфер до избрания хотел в Хавана. Възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане) - Шоу Тропикана
Най-престижното и световноизвестно кабаре!Комбинация от балет, болеро, ча ча ча, карнавал , Шоу Тропикана е художествено шоу, което пресъздава кубинския фолклор в най-голямата му светлина!
Времетраене: ок. 1 час и 45 мин.  
Цена: 100 евро/ 190 лв.
Цената включва: ¼ бутилка ром HC Añejo, Welcome drink,
Нощувка.

3-ти ден: Хавана/02.05.24
Закуска. Свободно време или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане – Сити Тур на Хавана с включен обяд
 Тръгване от хотела.Посещение на колониална Хавана, обявена от ЮНЕСКО за Културното наследство на човечеството. Разходка из стария град, с неговите площади, крепости и сгради построени от испанците  през 16 и 19 век .Транзитна спирка на Bodeguita del Medio и главните улици и булеварди на Старата Хавана. Спирка на Capitolio .Oбяд с включени напитки.Посещение на галерията Maikel Херера. След това ,ще продължим  тура с панорамен изглед от  Университета на Хавана и спирка на Площада на Революцията с време за снимки. Разходка с известните им ретро коли. Връщане в хотела.
Времетраене: ½ ден.
Цена: 33 евро/ 65 лв. / + 20 евро за ретро кола
Нощувка.

4-ти ден Хавана:/ 03.05.24
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане до долината Винялес.
Отпътуване с автобус от Хавана до долината Винялес, която е известна със своите красиви пейзажи в Куба. Също така регионаът е известен и с производството си на едни от най-висококачествените пури. Разходка до праисторическия стенопис и до Индианската пещера. Следва типичен креолски обяд в района. Обиколката продължава с посещение на града Пинар дел Рио, известен също със кубински пури.
Времетраене: целодневна екскурзия
Цена: 62 евро / 122 лв.
Нощувка.
 
5-ти ден: Хавана – Варадеро/ 04.05.24
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер с автобус до Варадеро. Настаняване в избрания хотел. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден: Варадеро/05.05.24
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане – Seafari Cayo Blanco Plus (от Варадеро с включен обяд) Отпътуване от хотела. Разходка с  Катамаран и шнорхелинг на Коралов риф. Време за плаж в Кайо Бланко. Обяд (въз основа на: Омар, скариди, октопод, пиле, хляб, ориз, зеленчуци, обяд, десерт, кафе). Включени напитки ,снаксове и анимация по време на разходката с Катамаран .Също така,включва 10 минути взаимодействие с делфини.
Времетраене: целодневна екскурзия        
Цена: 103 евро/ 202 лв.
Вечеря. Нощувка.

7-ми ден:Варадеро/06.05.24
Закуска. Свободно време. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна екскурзия - Посещение на Гуама
Отпътуване от хотела с автобус до CiénagadeZapata. Кратка пауза на  Фермата FiestaCampesina. Ще продължите екскурзията си до Ла Бока и ще посетите Фермата за крокодили. Ще се насладите на пътуването с бърза лодка до репликата нaAldeaTaína. Кратка почивка за обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела във Варадеро.
Времетраене: целодневна екскурзия
Включва: Включен обяд с напитки.
Цена: 50 евро/ 98 лв.
Вечеря. Нощувка.

8-ми ден: Варадеро 07.05.24
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за допълнителна екскурзия - Трите града
Тръгване от хотела с ексурзовод.Транзитна спирка в "Parador Fiesta Campesina" на Националната магистрала. Посещение на Санта Клара: Площада на Че Гевара и Бронирания влак. След това ще продължим маршрута
до Тринидад през Санти Еспиритус. Обяд. Обиколка на Тринидад: Главният Площад, Църква, Музей,Къщата Алфареро,Пазара на Занаятчийте и Канчанчара. Отпътуване към Сиенфуегос. Транзитно посещение на Парка, Прадо и Двореца на Долината. Трансфер до Варадеро с транзитна спирка в транзита на Ранчон Де Агуада.
Цена: 95 евро/ 186 лв.
Времетраене: целодневна екскурзия
Вечеря. Нощувка.
 
9-ти ден: Варадеро – Мадрид/08.05.24
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Хавана за директен чартърен полет в 19.50 ч.
10-ти ден: Мадрид - София
Пристигане в Мадрид в 11.50 ч. Полет за София в 17:15 ч. и кацане на летище София, Терминал 2 в 21:40ч.

Тръгване от:

 • София
ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!!!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ НА ВЪЗРАСТЕН В ДВОЙНА СТАЯ


Полетна информация София – Мадрид – София
FR6409 30APR  SOFMAD  2230 0110
FR6410 09MAY  MADSOF  1715 2140
 
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ Мадрид – Хавана - Мадрид:
Заминаване - Мадрид (MAD) >> Хавана (HAV)
Полет
2W1505
Заминава Mадрид (MAD) в 14:45 ч.
Пристига Хавана, Куба (HAV) в 17:30 ч.
 
Връщане – Хавана (HAV) >> Мадрид (MAD)
Полет
2W1506
Заминава Хавана (HAV) в 19:50 ч.
Пристига Мадрид (MAD) в 11:50 ч.
 
Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

Начин на плащане:
 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена
 • Доплащане 45 дни преди тръгване – остатъка до пълната сума на пакетната цена
   
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист
2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на туристическия пакет

Минимален брой туристи: 14
Срок за уведомяване при несъбран минимум: 20 дни преди пътуването

Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към евро 1.00 EUR = 1.95583 BGN.
Екскурзиите подлежат на препотвърждение и има възможност да бъдат в различни дни от предложените – провеждат се на испански/английски. Цените подлежат на препотвърждение
Поради променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 14 дни преди датата на заминаване.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на хотелите упоменати в програмата с подобни от същата категория .
Пътуването Е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 
Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на пътуването!
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител е нужна нотариална заверка от единия или от двамата родители!
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
 
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
Шатъл бус

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Мадрид – София с АК RyanAir с ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг;
 • Самолетен билет Мадрид-Хавана-Мадрид с включени летищни такси с ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Мадрид;
 • 3 нощувки в избрания от вас хотел в Хавана на база нощувка и закуска;
 • 4 нощувки в избрания от вас хотел във Варадеро на база All inclusive;
 • Виза за Куба;
 • Трансфер летище Хавана - хотел – летище Хавана;
 • Трансфер летище Мадрид – хотел – летище Мадрид;
 • Водач от България при минимум 14 записани туриста;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс”;

Цената не включва:

 • Държавна такса от 25$, която се заплаща при напускане на Куба;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс”;
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa